AnasayfaBlogNeden Web Sitesi Açmalıyız?
Teknoloji

Neden Web Sitesi Açmalıyız?

23 Mayıs 2019
Bir kadın yeşil bir kanepede bacak bacak üstüne atmış oturuyor. Kucağında dengede duran dizüstü bilgisayarına bakıyor. Elleri klavyenin üzerinde ve yüzünde odaklanmış bir ifade var. Omuz hizasında siyah saçları var ve çenesi omzuna yaslanmış. Beyaz bir gömlek ve gri bir pantolon giymiştir. Arkasında yeşil bir minder görünüyor ve arka planda bir kişinin kafasının bulanık bir görüntüsü var.
Web Sitesi Açmanın ÖnemiWeb Sitesi Açmanın AvantajlarıWeb Sitesi Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
İnternet üzerinde kendi kimliğinizi ve hizmetlerinizi tanıtmanın en iyi yolu.Markalaşmayı sağlar, daha fazla insana ulaşmayı sağlar ve güven kazandırır.Ulaşılabilir ve anlaşılır bir site adı, görsel sadelik ve net ifade.
Müşterilerle daha rahat ve doğrudan iletişim kurmayı sağlar.Sosyal medyadan daha güvenilir ve prestijli bir hava katar.Kullanıcıların aradığı bilgiye kolayca ulaşabileceği bir içerik ve tasarım.
El broşürlerine oranla çok daha düşük maliyetle daha geniş kitlelere ulaşmayı sağlar.Dijital üzerinden reklam yapmayı, pazar yerinden bağımsız olarak hizmet verme ve her an etkileşimde bulunma imkanı sağlar.Google ve kullanıcılar tarafından daha ilgi çekici ve kaliteli görünecek bir marka ismi seçimi.
İnternet üzerinde var olmanın, kendinizi ve şirketinizi tanıtmanın en etkili yoludur.Teknolojiye ayak uyduran, güncel ve modern bir imaj sunar.Düzenli, kaliteli ve SEO uyumlu içeriklerle Google'da üst sıralarda yer almak.
Kişisel ve profesyonel online varlığı güçlendirir, gelir elde etme fırsatı sunar.Kendi iş modelini ve çalışma saatlerini belirleme özgürlüğü sağlar.İçerik editörlüğü, blog yazarlığı ve Google Ads (Adwords) eğitimlerini almak ve uygulamak.
Hedef kitlenize özel ürün veya hizmetler sunmanın en etkili yoludur.Gerçek zamanlı geri bildirim toplamayı ve müşteri ihtiyaç ve taleplerine daha hızlı yanıt vermeyi sağlar.Kullanıcı dostu, hızlı ve mobil uyumlu bir tasarım yaratmak.
Kısa ve uzun vadeli hedeflere ulaşmada yardımcı olur.İnsanlarla kolay, hızlı ve etkin bir iletişim kurmayı sağlar.Devamlı güncelleme ve düzenlemelerle içeriklerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmak.
Yeni müşteriler kazanmanın ve mevcut müşteri ilişkilerini geliştirmenin en etkili yoludur.Daha geniş bir coğrafi alanda etkin olmayı ve ürün veya hizmetlerinizi daha fazla kişiye sunmayı sağlar.Kendinizi net ifade edebilmek için eksiksiz ve doğru bilgi paylaşımı.

Web sitesi yeni nesil iletişim aracı olan İnternet dünyasında kendinizi en iyi şekilde ifade edeceğiniz sizi temsil edecek en etkili araçtır. Günümüzde akıllı cihazların artmasıyla İnternet kullanımı hayli yaygınlaşmıştır. Bugün birçok kurumsal şirket web sitesiyle müşteri kitlesini artırmıştır.

İletişimden alışverişe, kitap okumadan araştırmaya kadar birçok işin İnternet üzerinden yapılması büyük bir kolaylık sağladığı için insanların birincil seçeneği olmuştur. Fiziki hayattan çok daha fazla insanla iletişime geçebileceğiniz bir web sitesi sizin için de avantajlı olacaktır.

Web Sitesi Açmak

Çok düşük maliyetle çok daha fazla insana reklamınızı yapmak istemez misiniz? Bugün en basit bir el broşürü bile maliyetli bir iş ve kaç tane basarsanız o kadar kişiye ulaşırsınız. Bastıktan sonra değiştirme lüksünüz de yok. Ama kendinize ait bir web sitesi sizin için çok daha etkili bir reklam aracı olacaktır.

Kendinizi nasıl ifade edeceğiniz tamamen sizin elinizde ve sürekli güncelleme yaparak etkileşim oranınızı arttırabilirsiniz. Web sitesi size ve şirketinize prestij kazandırır. Sosyal medya hesaplarından daha güvenilir bir hava katar. İnternet'te var olabilmenin en iyi yolu web sitesi sahibi olmaktır. Müşterilerinizle daha kolay iletişime geçerek kuracağınız forum köşesiyle de geri bildirimler alabilirsiniz.

Web Sitesine Sahip Olmanın Avantajları

  • Markalaşmanızı sağlar.

  • Markanızı daha fazla insana duyurursunuz.

  • Prestij kazanırsınız.

  • Güven kazanırsınız.

  • İnsanlarla kolay iletişim kurarsınız.

  • Az maliyetle daha çok kitleye reklam yapabilirsiniz.

Web Sitesi Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kullanıcıların size kolay ulaşabilmesi için site adının içerikle uyumlu olması çok önemlidir. Uzun ve karmaşık bir site adı ulaşılabilirliğinizi azaltacaktır. Örneğin İstanbul işletme Enstitüsünün web sitesi için “istanbulişletmeenstitüsü.com” yerine “iienstitü.com” kullanmak daha avantajlı olacaktır.



İsim seçerken anahtar kelime kullanmayı tercih eden siteler olsa da bu kullanıcıların size ulaşması açısından o kadar da önemli değildir. Bunun yerine marka olabilecek bir isim seçmeniz hem Google için hem de kullanıcılar için daha ilgi çekici olacak ve kaliteli görünecektir.

İç tasarımı için de görsel sadelikten yana olmak her zaman etkili olacaktır. Kullanıcılar sitede dolaşırken kafasını karıştıracak ve gözünü yoracak ayrıntılardan hoşlanmazlar. Doğru bilgiye kolay ulaşabilmek isterler. Bunun için kullanımı kolay ve sade bir tasarım tercih etmek yerinde olacaktır. Kendinizi net ifade etmelisiniz web sitesi sizin dijital kimliğinizdir. Yanlış veya eksik bir ifade imajını zedeleyebilir. 

Nasıl Web Sitesi Kurarım?

Birçok web sitesi tasarlama şirketi var. Buralardan ücretsiz veya az bir ücretle web sitesi sahibi olabilirsiniz. Kurduğunuz web sitesini Google'da üst sıralara çıkarmak için düzenli olarak kaliteli ve özgün SEO uyumlu içerikler yüklemelisiniz. Bu açıdan sitesinizi geliştirmek ve reklamlarla para kazanır duruma getirebilmek için online olarak alacağınız içerik editörlüğü, blog yazarlığı ve Google Ads (Adwords) gibi eğitimler sizin için faydalı olacaktır. Siz de bu önerileri uygulayın ve web sitesi açarak para kazanın.

Yazar: Hilal Ulukışla

İnternet üzerinde kendi kimliğinizi ve hizmetlerinizi tanıtmanın en iyi yolu, Markalaşmayı sağlar, daha fazla insana ulaşmayı sağlar ve güven kazandırır, Ulaşılabilir ve anlaşılır bir site adı, görsel sadelik ve net ifade, Müşterilerle daha rahat ve doğrudan iletişim kurmayı sağlar, Sosyal medyadan daha güvenilir ve prestijli bir hava katar, Kullanıcıların aradığı bilgiye kolayca ulaşabileceği bir içerik ve tasarım, El broşürlerine oranla çok daha düşük maliyetle daha geniş kitlelere ulaşmayı sağlar, Dijital üzerinden reklam yapmayı, pazar yerinden bağımsız olarak hizmet verme ve her an etkileşimde bulunma imkanı sağlar, Google ve kullanıcılar tarafından daha ilgi çekici ve kaliteli görünecek bir marka ismi seçimi, İnternet üzerinde var olmanın, kendinizi ve şirketinizi tanıtmanın en etkili yoludur, Teknolojiye ayak uyduran, güncel ve modern bir imaj sunar, Düzenli, kaliteli ve SEO uyumlu içeriklerle Google'da üst sıralarda yer almak, Kişisel ve profesyonel online varlığı güçlendirir, gelir elde etme fırsatı sunar, Kendi iş modelini ve çalışma saatlerini belirleme özgürlüğü sağlar, İçerik editörlüğü, blog yazarlığı ve Google Ads (Adwords) eğitimlerini almak ve uygulamak, Hedef kitlenize özel ürün veya hizmetler sunmanın en etkili yoludur, Gerçek zamanlı geri bildirim toplamayı ve müşteri ihtiyaç ve taleplerine daha hızlı yanıt vermeyi sağlar, Kullanıcı dostu, hızlı ve mobil uyumlu bir tasarım yaratmak, Kısa ve uzun vadeli hedeflere ulaşmada yardımcı olur, İnsanlarla kolay, hızlı ve etkin bir iletişim kurmayı sağlar, Devamlı güncelleme ve düzenlemelerle içeriklerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmak, Yeni müşteriler kazanmanın ve mevcut müşteri ilişkilerini geliştirmenin en etkili yoludur, Daha geniş bir coğrafi alanda etkin olmayı ve ürün veya hizmetlerinizi daha fazla kişiye sunmayı sağlar, Kendinizi net ifade edebilmek için eksiksiz ve doğru bilgi paylaşımı
web sitesi web sitesi açmak neden web sitesi web sitesi açmanın avantajları seo blog yazarlığı
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Teknolojik ilerlemeler sayesinde ülkemizde ve dünyada bireyler dijitalleşmektedir. Dijitalleşme oranı arttıkça bu sitelerin kullanım oranı da artmaktadır. Çünkü modern toplumlarda bireyler zaman kavramına oldukça dikkat etmektedir. Bireyler zamana karşı bir yarış içindedir. E-ticaret sitesi de bireylerin gereksinimlerini istediği konum ve zaman dilimi içerisinde karşılamalarını sağlar.
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti Nedir?

25 Aralık 2019
Çeşitli renklerde sıvılarla dolu bir alışveriş arabasının yakın çekim görüntüsü ve sağında kırmızı bir at sembolü görülüyor. Sembol ışıklandırılmış ve metalden yapılmış gibi görünüyor. Arabanın solunda beyaz bir küp ve arka planda mavi bir fon görülüyor. Daha solda bir kişinin kolu ve hemen üzerinde beyaz bir yüzey üzerinde duran sarı bir silgi var. Son olarak, uzak köşede odak dışı gibi görünen bir kişinin başı görülüyor. Görüntü, sıvıların canlı renklerinden at sembolünün karmaşık tasarımına kadar geniş bir ayrıntı yelpazesini yakalıyor.
Satış - Pazarlama

En İyi E-Ticaret Paketleri

10 Nisan 2020
Bu görsel, kırmızı arka planında beyaz bir üçgen bulunan kırmızı ve siyah bir video oynatıcıyı göstermektedir. Oynatıcıda siyah ve kırmızı metinli kırmızı ve beyaz bir oynat düğmesi vardır. Metnin sol tarafında siyah ve kırmızı bir T harfi ve siyah ve kırmızı bir Y harfi ile beyaz bir kare içeren siyah ve kırmızı bir kare bulunmaktadır. Görüntünün alt kısmında beyaz şeritli siyah dikdörtgen bir nesne yer almaktadır. Görüntünün sağ tarafında siyah ve kırmızı bir sayı yer almaktadır. Video oynatıcı resmin ana odağıdır ve çeşitli unsurlarla çevrilidir.
Nasıl Yapılır?

YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

11 Kasım 2021
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519