AnasayfaBlogMatematik Öğretmenliği Bölümü
Bölümler

Matematik Öğretmenliği Bölümü

06 Haziran 2020
Bir kadın kara tahtanın önünde durur, gözlük takar ve sağ elinde bir dosya tutar. Doğrudan kameraya bakmakta, gözlükleri odanın ışığını yansıtmaktadır. Sol eli klasörün etrafında kenetlenmiş ve gözleri dikkatle içindekilere odaklanmış durumda. Beyaz bir gömlek ve siyah bir pantolon giymiş, uzun kahverengi saçları sırtından aşağı dökülüyor. Yüz hatları ciddi bir ifadeye bürünmüş, sakin ve soğukkanlı görünüyor. Arkasındaki kara tahta denklemler ve diyagramlarla dolu ve sağında ahşap bir masa duruyor.
Bölüm ÖzellikleriBölümün Amaçlarıİş İmkanları
Sayısal düşünme becerisi, net iletişim, hoşgörü, sevecenlik ve sabır gerektirir.Öğrencileri teorik ve mesleki bilgi yönüyle iyi yetiştirmek, çağının teknolojisine ayak uyduran nitelikli matematik öğretmeni olmalarını sağlamakDevlet ve özel okullar, özel eğitim merkezleri, kurslar, akademik kariyer, idari kadro, ALES/KPSS kursları, özel ders verme
Her seviyedeki öğrenciye hitap edebilme, teknolojiye ayak uydurma ve yeni eğitim metotları geliştirme kabiliyeti gerektirir.Farklılıkları gözlemleyebilme ve bireysel gelişim için yönlendirme yapabilmeyi öğretmekİlköğretim, Anadolu liseleri, fen liseleri, meslek liseleri, genel liseler, çıraklık eğitim merkezlerinde eğitim verme
Alan eğitimi, mesleki eğitim ve genel kültür dersleri içerir.Matematik öğretimi için gerekli materyal geliştirme ve uygulama, sınav hazırlama ve değerlendirme bilgi ve becerisi kazandırmakSınav hazırlama ve değerlendirme alanında uzmanlaşma
Öğrencinin aktif olduğu, öğretmenin sınıfı yönetebildiği bir öğrenme sürecini destekler.Öğrencilere seviyelerine uygun bilgi ve beceri kazandırmak ve öğrenme sürecini motive etmekÖğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini izlemek ve aileleri bilgilendirmek
Öğrencilere karşı ilgi ve sabır gerektirir, bu durum matematik öğretmenini diğer branş öğretmenlerinden ayırır.Öğrencilere matematiksel kavram, terim ve formülleri öğretmek ve dersin anlaşılmasını ve sevilmesini sağlamakÖğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak ders içeriğini zenginleştirmek ve müfredata uygun eğitim planı hazırlamak
Mezunlarına geniş bir kitleye eğitim verebilme yetisi kazandırır.İlköğretimden liseye kadar tüm seviyedeki öğrencilere matematik eğitimi verebilmeyi hedeflerAraştırmayı, öğrenmeyi, geliştirmeyi seven öğretmenler yüksek lisans, doktora yaparak akademik kariyerde ilerleyebilir.
Öğrencilere seviyelerine uygun matematik dersi tasarlayabilme yeteneği kazandırır.Yeni öğretim materyalleri tasarlamak, öğrencilere ilgi ve beceri kazandırmakÖğretmenler meslek hayatında gösterdiği özveri, başarı ile ileriki yıllarda idari kadroya geçiş yapabilir. Müdür veya müdür yardımcısı olabilir.
Toplumun geleceğini öğretmenlerimiz inşa eder.Geleceğin doktorları, avukatları, hakimleri, mimarları, mühendisleri, idarecileri kıymetli öğretmenlerimizin ellerinde yetişir.ALE/KPSS kurslarında eğitim verebilir.
Bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak ders içeriğini zenginleştirebilme yeteneği gerektirir.Öğrencilere seviyelerine uygun bilgi ve beceri kazandırmak.Bireysel özel ders vererek de çalışabilir.
Matematik dersinin saati diğer derslere göre daha fazla. Bu demek oluyor ki bir okulda diğer branşlara göre daha fazla matematik öğretmeni olmalı.Matematik dersinin öğrenciler tarafından anlaşılması ve sevilmesinde matematik öğretmenlerine büyük rol düşer.İlköğretim, Anadolu liseleri, fen liseleri, meslek liseleri, genel liseler, çıraklık eğitim merkezleri gibi tüm eğitim kurumlarında matematik öğretmeni olarak çalışabilir.

matematik öğretmenliği okumak isteyenlerin sayısal düşünme becerilerine sahip, bu alana karşı ilgili ve başarılı olmaları beklenir. bunlara ek olarak sahip olduğu bilgi birikimini, düşüncelerini başkalarına net bir şekilde aktarabilmeli. i̇nsanlarla iyi iletişim kurabilmeli, çevresine karşı hoşgörülü, öğrencilere karşı sevecen ve sabırlı olmalıdır.

Geriye dönüp baktığımızda, hayatımızın her safhasında matematik ile haşir neşir olduğumuzu görürüz. Bu yüzden matematik bizim için kaçınılmaz bir derstir. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı bazı öğrencilerin matematik dersine karşı önyargılı olduğunu görürüz. Bu önyargının kırılmasında, matematik dersinin öğrenciler tarafından anlaşılması ve sevilmesinde matematik öğretmenlerine büyük rol düşer.

Bir matematik öğretmeninin her seviyedeki öğrenciye hitap edebilmesi, teknolojiye ayak uydurarak yeni eğitim metotları geliştirmesi gerekir. Matematik dersinde öğrenme sürecinde öğrencilerin aktif olması çok önemlidir. Öğretmenin sınıfı yönetebilme kabiliyeti burada devreye girer. Öğrencilerin farklılıklarını gözlemleyebilmeli ve bireysel gelişimleri için yönlendirmelerde bulunmalıdır.

Sizlere matematik öğretmeninin sahip olması gereken özelliklerden ana hatları ile bahsettim. Peki matematik öğretmeni olmak için ne yapmak gerekir? Eğitim Bilimleri fakültesi matematik öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekir. Bu bölüme sayısal puanla giriş yapılır ve 4 yıllık bir eğitim- öğretim süreci mevcuttur. Gelin beraber matematik öğretmenliği bölümü hakkında daha detaylı bilgi sahibi olalım.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Matematik öğretmenliği bölümü öğrencilerini, teorik ve mesleki bilgi yönüyle iyi yetişmiş, çağının teknolojisine ayak uyduran, nitelikli bir öğretmen olarak mezun etmeyi hedefler. İlköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilere matematik dersini verecek öğretmenler bu bölümde yetişir. Bu bölümde 4 yıllık eğitim- öğretim sürecinde alan eğitimi, mesleki eğitim ve genel kültür dersleri verilir.

Matematik alan bilgisinin yanında matematik öğretimi için gerekli materyal geliştirme ve uygulama, sınav hazırlama ve değerlendirme gibi konularda bilgi ve beceri kazandırma amaçlanır. Matematik öğretmenliği bölümünden mezun olan bir öğretmenin genel sorumlulukları şunlardır:

  • Matematiksel kavram, terim ve formülleri öğretmek.

  • Eğitim vereceği grubun seviyesini göz önünde bulundurarak müfredata uygun eğitim planı hazırlamak, uygulamak.

  • Öğrencilere seviyelerine uygun bilgi ve beceri kazandırmak.

  • Öğrencilerin derse karşı ilgilerini artırmak için öğretim materyalleri tasarlamak.

  • Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini izlemek ve aileleri bilgilendirmek.

  • Öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak ders içeriğini zenginleştirmek.

Matematik öğretmenliği bölümü nedir, neyi amaçlar? Öğrenciye neler kazandırır? Bu sorulara cevap bulduğumuza göre, iş imkanları hakkında bilgi edinmeye ne dersiniz?

Matematik Öğretmenliği İş İmkanları Nelerdir?

Matematik öğretmenliği, diğer branş öğretmenliklerine göre çok daha fazla iş imkanına sahip. Bunun birkaç sebebinden bahsedelim. Matematik dersinin saati diğer derslere göre daha fazla. Bu demek oluyor ki bir okulda diğer branşlara göre daha fazla matematik öğretmeni olmalı. Diğer bir sebep de öğrencilerin en çok zorlandığı branş olduğu için okul dışında takviye alma ihtiyacı duyulması. Ayrıca matematik öğretmenliği bölümünden mezun olanlar ilköğretimden liseye kadar tüm seviyedeki öğrencilere eğitim verebilir.

İlköğretim, Anadolu liseleri, fen liseleri, meslek liseleri, genel liseler, çıraklık eğitim merkezleri gibi… Yani bu bölümden mezun olanların hitap ettiği kitle geniş. Bu da çok fazla iş imkanı demek oluyor. Peki bu iş imkanları neler?

  • İş imkanları arasında ilk sırada Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulları var.

  • Ardından yine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel okullar, özel eğitim merkezleri, kurslar büyük iş imkanı sağlıyor.

  • Araştırmayı, öğrenmeyi, geliştirmeyi seven öğretmenler yüksek lisans, doktora yaparak akademik kariyerde ilerleyebilir.

  • Öğretmenler meslek hayatında gösterdiği özveri, başarı ile ileriki yıllarda idari kadroya geçiş yapabilir. Müdür veya müdür yardımcısı olabilir.

  • Matematik öğretmeninin bir başka çalışma alanı ise ALES, KPSS kurslarıdır.

  • Bir iş yerinde çalışabildiği gibi bireysel özel ders vererek de çalışabilir.

Matematik öğretmenliği bölümünü, iş imkanlarını genel hatlarıyla inceledik. Şimdi de bu bölümden mezun olanlar ne iş yapar birlikte inceleyelim.

Matematik Öğretmenliği Mezunları Ne İş Yapar?

Öncelikle şunu söylemek isterim: Hangi mesleği yaparsak yapalım, işimizi en iyi şeklide yapmalıyız. Ancak öğretmenlik mesleğinde sorumluluk daha fazla. Bir öğretmenin her yönüyle topluma örnek olacak davranışlara sahip olması gerekir. Toplumun geleceğini öğretmenlerimiz inşa eder.

Geleceğin doktorları, avukatları, hakimleri, mimarları, mühendisleri, idarecileri kıymetli öğretmenlerimizin ellerinde yetişir. Bu mesleği yaparken bu bilinçle hareket etmek gerekir.

  • Matematik öğretmenliği mezunları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda ilköğretim ve lise öğrencilerine matematik öğretmenliği yapar. 

  • Ders verdiği öğrencilerini yakından tanır. Öğrencisinin gerek akademik hayatında gerek sosyal hayatında karşılaştığı problemlerde ona destek olur. Gerekli gördüğü zamanlarda öğrencilerini Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık servisine yönlendirir.

  • Her şeyden önce sergilediği tutum ve davranışlarla matematiği öğrencilere sevdirmeli.

  • Müfredata uygun hazırladığı plan çerçevesinde vermesi gereken bilgi ve becerileri öğrenciye kazandırmalı.

  • Matematik öğretmenliği mezunları, öğrencilerin yeteneklerini keşfedebilecekleri etkinlikler düzenlemeli. Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini desteklemeli.

  • Matematik öğretmenliği mezunları, diğer branşlarla iş birliği içinde çalışmalı. Öğrenciyi hayata hazırlamalı.

  • Matematik öğretmenliği mezunları, dersinin içerisinde evrensel ve ahlaki değerleri öğrencilerine vermeli. En başta davranışlarıyla örnek olmalı.

  • Bir öğretmenin bol bol okuması, araştırması, öğrenmesi ve kendisini geliştirmesi gerekir. Öğrencilerini, toplumun sürekli tüketen değil üreten kısımda olmaları için desteklemeli.

Matematik Öğretmenliği Dersleri Nelerdir?

Matematik öğretmenliği bölümünde alan derslerinin yanında matematik öğretimi dersleri, mesleki eğitim dersleri ve uygulama dersleri de vardır. Dersler üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir. Ben genel olarak dersleri kısaca belirteyim:

  • Eğitim bilimine giriş

  • Soyut matematik

  • Atatürk ilke ve inkılapları tarihi

  • Yabancı dil ders grubu

  • Genel fizik

  • Analiz

  • Tük dili

  • Lineer cebir

  • Gelişim psikolojisi

  • Bilgisayar

  • Olasılık ve istatistik

  • Analitik geometri

  • Diferansiyel denklemler

  • Cebir

  • Kompleks analiz

  • Topoloji

  • Geometri

  • Fonksiyonel Analiz

  • Matematik yazılımları

  • Sınıf yönetimi

  • Rehberlik

  • matematik eğitiminde araştırma yöntemleri

  • Öğrenme ve öğretme kuram ve yaklaşımları

  • Matematik dersi öğretim programı

  • Ölçme ve değerlendirme

  • Özel öğretim yöntemleri

  • Seçmeli dersler

  • Okul deneyimi- öğretmenlik uygulaması

Son yıl okul deneyimi-öğretmenlik uygulaması adıyla staj dersleri var. Matematik öğretmenliği derslerini incelediyseniz taban puanı ve sıralamalarına bakalım.

Matematik Öğretmenliği Taban Puanları ve Sıralamaları Nelerdir?

Ülkemizde eğitim veren çok fazla üniversite olduğu için burada hepsini paylaşmam yazıyı çok uzatabilir. Birkaç tanesini sizlerle paylaşarak taban puanı ve sıralaması hakkında bilgi sahibi olmanızı istiyorum.

ÜniversiteBölümTaban PuanSıralama
Boğaziçi ÜniversitesiMatematik Öğretmenliği (İngilizce)447,0498432044
Orta Doğu ÜniversitesiMatematik Öğretmenliği (İngilizce)442,8607634593
Hacettepe ÜniversitesiMatematik Öğretmenliği430,3427342741
Gazi ÜniversitesiMatematik Öğretmenliği417,4939251595
Dokuz Eylül ÜniversitesiMatematik Öğretmenliği415,5805452990
Marmara ÜniversitesiMatematik Öğretmenliği414,8165853531
Balıkesir ÜniversitesiMatematik Öğretmenliği401,7618063318

Yıllardır sahalarda matematik öğretmenliği yapan birisi olarak sizlerle bilgilerimi paylaştım. Gelin öğrendiklerimizi bir gözden geçirelim.

Sayısal düşünme becerisi, net iletişim, hoşgörü, sevecenlik ve sabır gerektirir, Öğrencileri teorik ve mesleki bilgi yönüyle iyi yetiştirmek, çağının teknolojisine ayak uyduran nitelikli matematik öğretmeni olmalarını sağlamak, Devlet ve özel okullar, özel eğitim merkezleri, kurslar, akademik kariyer, idari kadro, ALES/KPSS kursları, özel ders verme, Her seviyedeki öğrenciye hitap edebilme, teknolojiye ayak uydurma ve yeni eğitim metotları geliştirme kabiliyeti gerektirir, Farklılıkları gözlemleyebilme ve bireysel gelişim için yönlendirme yapabilmeyi öğretmek, İlköğretim, Anadolu liseleri, fen liseleri, meslek liseleri, genel liseler, çıraklık eğitim merkezlerinde eğitim verme, Alan eğitimi, mesleki eğitim ve genel kültür dersleri içerir, Matematik öğretimi için gerekli materyal geliştirme ve uygulama, sınav hazırlama ve değerlendirme bilgi ve becerisi kazandırmak, Sınav hazırlama ve değerlendirme alanında uzmanlaşma, Öğrencinin aktif olduğu, öğretmenin sınıfı yönetebildiği bir öğrenme sürecini destekler, Öğrencilere seviyelerine uygun bilgi ve beceri kazandırmak ve öğrenme sürecini motive etmek, Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini izlemek ve aileleri bilgilendirmek, Öğrencilere karşı ilgi ve sabır gerektirir, bu durum matematik öğretmenini diğer branş öğretmenlerinden ayırır, Öğrencilere matematiksel kavram, terim ve formülleri öğretmek ve dersin anlaşılmasını ve sevilmesini sağlamak, Öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak ders içeriğini zenginleştirmek ve müfredata uygun eğitim planı hazırlamak, Mezunlarına geniş bir kitleye eğitim verebilme yetisi kazandırır, İlköğretimden liseye kadar tüm seviyedeki öğrencilere matematik eğitimi verebilmeyi hedefler, Araştırmayı, öğrenmeyi, geliştirmeyi seven öğretmenler yüksek lisans, doktora yaparak akademik kariyerde ilerleyebilir, Öğrencilere seviyelerine uygun matematik dersi tasarlayabilme yeteneği kazandırır, Yeni öğretim materyalleri tasarlamak, öğrencilere ilgi ve beceri kazandırmak, Öğretmenler meslek hayatında gösterdiği özveri, başarı ile ileriki yıllarda idari kadroya geçiş yapabilir Müdür veya müdür yardımcısı olabilir, Toplumun geleceğini öğretmenlerimiz inşa eder, Geleceğin doktorları, avukatları, hakimleri, mimarları, mühendisleri, idarecileri kıymetli öğretmenlerimizin ellerinde yetişir, ALE/KPSS kurslarında eğitim verebilir, Bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak ders içeriğini zenginleştirebilme yeteneği gerektirir, Öğrencilere seviyelerine uygun bilgi ve beceri kazandırmak, Bireysel özel ders vererek de çalışabilir, Matematik dersinin saati diğer derslere göre daha fazla Bu demek oluyor ki bir okulda diğer branşlara göre daha fazla matematik öğretmeni olmalı, Matematik dersinin öğrenciler tarafından anlaşılması ve sevilmesinde matematik öğretmenlerine büyük rol düşer, İlköğretim, Anadolu liseleri, fen liseleri, meslek liseleri, genel liseler, çıraklık eğitim merkezleri gibi tüm eğitim kurumlarında matematik öğretmeni olarak çalışabilir
matematik işlem matematik öğretmenliği matematik öğretmenliği bölümü istatistik rakam
Sakallı ve bıyıklı bir adam kameraya bakmaktadır. Adamın yüzünün yanlarına doğru uzanan, düzgünce bakımlı, kalın ve koyu renk bir sakalı var. Bıyığı da kalın ve koyu renkte olup uçları hafifçe yukarıya dönüktür. Yoğun bir bakışa sahip ve gözleri sakalları tarafından çerçevelenmiş. Koyu renkli bir gömlek giyiyor ve yüzünde ciddi bir ifade var.
Yasin Kılıç

Ankara’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Medya sektörü ve yayınevlerinde editörlük yaptı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Genç bir çocuk, yüzü parlak ışıkla aydınlanmış bir büyütece dikkatle bakarken görülüyor. Çenesi hafifçe yukarı doğru eğiktir ve gözleri konsantrasyon içinde odaklanmıştır. Kareli bir gömlek giymiş ve yakasında bir papyon görülüyor. Sağ kolu bükülmüş ve sol eli büyüteci destekliyor. Kısa saçları dağınık, yakın zamanda oyun oynadığını ima ediyor. Arka plan odak dışıdır, bu da genç çocuğu ve büyüteci görüntünün ana odağı haline getirir. Odaklanma ve kararlılığın timsali olan bu çocuk, küçük ayrıntılara dikkat etmenin önemini hatırlatıyor.
Popüler Yazılar

Evrenin Dili Matematik

08 Temmuz 2019
Bu, üzerinde siyah yazılar olan beyaz bir kağıdın yakın çekim görüntüsüdür. Kağıt beyaz bir arka plan üzerinde düz durmaktadır. Kâğıttaki yazı, yüzde işareti ve bir rakamı gibi çeşitli sembollerin yanı sıra iki adet mavi X şekilli nesneden oluşmaktadır. Ayrıca, beyaz zeminli siyah bir çarpı işareti ve beyaz zeminli siyah bir nesne bulunmaktadır. Kağıdın sağ alt köşesinde de bir meyvenin yakın çekimi yer alıyor.
Bölümler

Matematik Bölümü Nedir?

13 Nisan 2020
Bu görsel, Akıl ve Zeka Oyunları üzerine çevrimiçi bir kursu tasvir etmektedir. Siyah gömlekli bir adam, gri zemin üzerinde mor bir sekizgen, beyaz zemin üzerinde kırmızı bir daire ve beyaz zemin üzerinde yeşil bir elmas gibi renkli şekillerin bulunduğu bir duvarın önünde oturuyor. Kameraya gülümseyerek kursun ilgi çekici ve eğlenceli olduğunu ima ediyor. Kurs, katılımcıların zihinsel ve analitik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Problem çözme, eleştirel düşünme, hafıza, odaklanma ve yaratıcılık gibi konuları incelemektedir. Kurs ayrıca bu becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacak simülasyonlar, bulmacalar ve diğer aktiviteleri de içermektedir. Doğru rehberlik ve uygulama ile kişi daha zeki ve yaratıcı olma yolunda önemli ilerleme kaydedebilir.
Beyaz bir duvarın önünde siyah pamuklu bir gömlek giymiş bir adam duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve kollarını kavuşturmuş. Koyu renk saçları alnına dökülmüş ve bakışlarını hafifçe kaçırmış. Soluk bir teni ve ışığı yansıtıyor gibi görünen gözlükleri var. Gömleği hafifçe kırışmış ve ince bedeninin üzerine dökülüyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor.Erdem Turan
913464
Bu resimde takım elbiseli ve kravatlı bir adam görülüyor, görünüşe göre genel muhasebe eğitimine katılıyor. Odaklanmış ve meşgul görünüyor, bu da kursu ciddiye aldığını gösteriyor. Resimde ayrıca bir hesap makinesi ve muhtemelen eğitimle ilgili siyah zemin üzerine beyaz bir harf görülüyor. Genel olarak, bu adamın muhasebe konusunda değerli bir ders aldığı görülüyor.
5
(537)

Genel Muhasebe Eğitimi

8 Konu4 Saat
Özel dikim siyah takım elbise giyen ve kravat takan yakışıklı, iyi giyimli bir adam uzun boylu ve kendinden emin bir şekilde duruyor. Takım elbisesinin altında açık renkli düğmeli bir gömlek vardır ve güçlü çene hattı özenle bakımlı yüz saçlarıyla vurgulanmıştır. Duruşu rahattır ve elleri cebinde durur, bu da ona kendine güvenen bir hava verir. Koyu renk saçları taranarak şekillendirilmiş ve gözleri kararlı bir bakışla doğrudan ileriye bakıyor.Dr. Mustafa Kalafat
1102545
Bu, çevrimiçi bir Scratch kursunun görüntüsüdür. Bir dizüstü bilgisayarın önünde duran, neşeli bir ifadeye sahip takım elbiseli bir adam görülüyor. Kurs, kullanıcıların Scratch ile kod ve bilgisayar programlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kodlama ve programlamanın temellerini öğrenmek için kolay ve sezgisel bir yol sağlar. Kurs sayesinde kullanıcılar kodlamanın arkasındaki kavramları daha iyi anlayabilir ve kendi interaktif hikayelerini, oyunlarını ve animasyonlarını oluşturabilirler. Bu kurs, kodlama ve programlamaya başlamak ya da becerilerini geliştirmek isteyenler için idealdir. Hem eğlenirken hem de kodlama ve bilgisayar programlamayı daha iyi anlamanın harika bir yoludur.
5
(3)

Scratch Eğitimi

28 Konu5 Saat
Yüzünde geniş bir gülümseme olan genç bir adam kameranın önünde duruyor. Kısa, siyah saçları ve parlak, mavi gözleri var. Beyaz bir tişört ve kahverengi kemerli siyah bir kot pantolon giyiyor. Kolları iki yanında ve başı hafifçe sola doğru eğik. Rahat bir duruşu var ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Gülümsemesi sıcak ve davetkâr, gözleri ise neşe dolu. Dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Erkan Varol
1102464