AnasayfaBlogMarkalaşma Yolunda Müşteriyi Yakalamak
Markalaşma

Markalaşma Yolunda Müşteriyi Yakalamak

28 Ağustos 2019
Bu, tek bir pulun yakın çekim görüntüsüdür. Pulun ortasında ince beyaz bir kenarlıkla çevrelenmiş detaylı bir logo bulunmaktadır. Logo, içinde küçük noktalar bulunan bir dizi dairesel şekilden ve ortasında daha büyük kavisli bir şekilden oluşuyor. Kavisli, ince bir çizgi logonun kenarlarından geçiyor ve çeşitli şekilleri birbirine bağlıyor. Damganın arka planı düz bir renk, muhtemelen mavinin açık bir tonu. Beyaz kenarlık pulun arka planında açıkça görülebiliyor. Pul orta büyüklüktedir ve mükemmel durumda olduğu görülmektedir.
Markalaşma AşamalarıAçıklamaNeden Önemli
AraştırmaPiyasa ve rakiplerin incelenmesi, hedef kitle analizi ve trendleri anlama.Doğru stratejiyi belirlemek ve fikrinizin pazarda kabul görmesini sağlamak için.
Marka Kimliği OluşturmaMarkanın adı, logo ve sloganının belirlenmesi ve hikayenin oluşturulması.Müşterilerin markayla bağlantı kurabilmesi ve markanın ayırt edilebilir olması için.
Ürün ispatlamaMarkanın sunduğu değer veya faydanın kanıtlanması.Müşterilerin markanın ürün veya hizmetlerini benimsemesini sağlar.
Pazarlamaya ÇalışmakMarka farkındalığının arttırılması ve müşteri tabanının genişletilmesi için reklam ve pazarlama.Satışları artırmak ve marka imajını güçlendirmek için.
Müşteri İlişkileriMüşterilerle güçlü ilişkiler kurma ve geri bildirimleri yönetme.Müşteri memnuniyetini sağlamak ve marka sadakatini artırmak için.
Marka İtibarıMarkanın itibarını ve güvenilirliğini artırmak için yapılan çabalar.Marka değerini artırmak ve uzun vadeli başarıyı sağlamak için.
Hedeflere UlaşmakBelirlenen stratejik hedeflere ulaşılabildiği veya değerlendirme yapılması gerektiği.İlerlemeyi ölçmek ve stratejileri düzenlemek için.
Eğitim ve GeliştirmeMarka takımının sürekli gelişimi ve marka bilincinin yükseltilmesi.Marka sürekliliği ve başarısını sürdürmek için.
İnovasyonÜrünlerin veya hizmetlerin sürekli yenilenmesi ve geliştirilmesi.Müşteri ihtiyaçlarına cevap vermeye devam etmek ve piyasadaki konumu korumak için.
SürdürülebilirlikMarkanın değerini koruma ve sosyal, çevresel ve ekonomik etkilerini yönetme.Uzun vadeli marka başarısı ve pozitif marka algısı için.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte marka kavramı gün geçtikçe farklılaşmaya devam etmektedir. Markalaşma sabır ve emek gerektiren büyük işler bütünüdür. Sadece isim veya sembol olarak düşünülmemelidir. Yapılan iş bütünü kalitenizi gösterecektir. 

Markalaşma Süreci

Hizmet ve güven sayesinde aldığınız geri bildirimler markalaşma sürecinizi büyük oranda etkilemektedir. Piyasaya giriş noktası bu yüzden araştırma gerektiren en önemli konulardan biridir. 

Yeni bir marka olmak için nereden başlamak gerekir?

Eğer yeni bir işe girmeyi düşünüyorsanız öncesinde değerlendirmeleriniz mutlaka olmalıdır. Rakiplerinizin neler yaptığını mutlaka incelemelisiniz. Ne kadar fazla rakibiniz varsa bu alana yönelmelisiniz çünkü bu fikriniz için para ödeyen kitle zaten mevcut. Muhtemel müşterilerinizi gözlemek isterseniz yapmanız gereken en iyi hamle onların müşterisi olmaktır. Kişisel markalaşma için en önemli stratejiler reklam ve pazarlamadır. 

Markalaşma Stratejileri

Reklam ilgiye ilgi de satışa yol açmaktadır. Bunlar olmadan değer yaratmak oldukça zor olacaktır. Olası müşterilerinizin dikkatini çekip yapmanız gereken hamle onları elinizde tutmak olacaktır. Taraflar arasında belirli bir güven olmadıkça alım-satım işlemi gerçekleşemez. E-ticaret sitesinden ürün sattığınızı farz edelim müşteri siparişi verdikten sonra muhakkak bilgi almak isteyecektir. 

Sipariş hazırlandıktan sonra kargo hakkında bilgi almaması ve ürünün eline geçmemesi markanızın değerini sarsacak, verdiğiniz güveni anında yıkacaktır. Ne kadar çok fayda sağlanırsa müşterileriniz para ödemeye o kadar istekli olacaktır. Zorluğun olduğu yerlerde iş fırsatları saklıdır. Şeffaf olmanız gerçeklik konusuyla çok yakından ilgilidir. Karşınızdaki insanlar yapmak istediğiniz şeyleri ne kadar kolay anlarsa markalaşma sürecinizde aynı oranda ilerleyecektir. 

Yararlı bir şey yapmanın ilk kuralı girişimdir. Denemeleriniz sizin konumunuzu belirlemede önemli rol oynamaktadır. İzle, tasarla, tahmin et, seç, harekete geç ve değerlendirme yap. Yapmaya çalıştığınız şeyi ne kadar kolay tanımlarsanız ilerleyeceğiniz süreçte doğru orantıda kolaylık sağlayacaktır.

Markalaşma yolculuğu sırasında fark edilebilirlik piyasaya girmenizi etkileyecek en büyük unsurdur. Eğer kimse varlığınızdan haberdar değilse kimse ürününüzü satın almayacaktır. Bu noktada dikkat çekmek yapılabilecek hamlelerden biridir. Sosyal medyada dolaşırken tıkladığınız içerikleri düşünün. Neden o linke girdiniz? Cevabı çok basit, çünkü dikkatinizi çekmeyi başardılar. Tebrikler! 

Müşteriyi Yakalamak

İlgilendiğiniz konudan anında koparıldınız ve artık farklı bir alandasınız. Doğru zaman ve iyi bir hamleyle müşteriyi yakalamayı başardınız. Fakat çoğu kadın bin liralık ayakkabıyı sadece rengi için almaz. Aynı zamanda kendilerini daha güzel ve çekici hissettiklerinden dolayı satın alırlar. İnsan beyni bu şekilde tasarlanmıştır. Ürünü aldıklarında hayatlarının nasıl değişeceğini gözünde canlandırmaya teşvik etmektedir. Eğer bunu başardıysanız ürününüzü istemeye başlamışlardır. Markalaşma süreci ve imaj yeni doğan bir bebek gibidir. Önce bir kimliğe sahip olmalıdır. 

Markalaşma sürecindeki önemli noktalar neler?

Ürünlerinizin çıkış noktası, adı, logosu ve sloganı mutlaka sizi temsil etmelidir. Piyasaya giriş hikayeniz ne kadar sizi anlatırsa potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekmekte o kadar başarılı olursunuz. Yavaş ve emin adımlarla ilerlemelisiniz. Verilen kararların süreci ne şekilde etkileyeceğini düşünmeli ve değerlendirmelerinize göre hareket etmelisiniz. 

Statü Arayışı

Statü arayışı hayatın bir gerçeğidir. Bu yüzden değerlendirme yapmanız gerekmektedir. Yapılan her değişiklik için müşterilerinizin geri bildirimleri bu aşamada büyük rol oynamaktadır. Beğenilmeyen ürünleri satışa çıkarmak veya marka vizyonunuzla alakasız şeylere odaklanmanız size zaman kaybı yaratacaktır. 

Müşterilerinizin ihtiyaçlarına yönelik hamleler yapmanız piyasada yükselmenizi sağlayacak, popüler kültürü takip etmeniz ise her kitleden insana hitap etmenize neden olacaktır. Değişen teknoloji ile kolaylaşan bu süreç gerek kişisel gerekse işletmeleriniz için reklam fikirlerini çoğaltmaktadır. Gelişmekte olan markanızı yeni alanlarda ön plana çıkarma fikrini aklınızdan çıkarmayınız.

Kişisel markalaşma için eğitim var mı?

Markalaşma sürecinizde ne anlattığınız kadar onu nasıl sunduğunuz da çok önemlidir. İstanbul İşletme Enstitüsü’nün vermiş olduğu ücretsiz online eğitimler kapsamında yer alan Kişisel ve Mesleki İmaj Eğitimi size bu konuda çok fayda sağlar.

Araştırma, Piyasa ve rakiplerin incelenmesi, hedef kitle analizi ve trendleri anlama, Doğru stratejiyi belirlemek ve fikrinizin pazarda kabul görmesini sağlamak için, Marka Kimliği Oluşturma, Markanın adı, logo ve sloganının belirlenmesi ve hikayenin oluşturulması, Müşterilerin markayla bağlantı kurabilmesi ve markanın ayırt edilebilir olması için, Ürün ispatlama, Markanın sunduğu değer veya faydanın kanıtlanması, Müşterilerin markanın ürün veya hizmetlerini benimsemesini sağlar, Pazarlamaya Çalışmak, Marka farkındalığının arttırılması ve müşteri tabanının genişletilmesi için reklam ve pazarlama, Satışları artırmak ve marka imajını güçlendirmek için, Müşteri İlişkileri, Müşterilerle güçlü ilişkiler kurma ve geri bildirimleri yönetme, Müşteri memnuniyetini sağlamak ve marka sadakatini artırmak için, Marka İtibarı, Markanın itibarını ve güvenilirliğini artırmak için yapılan çabalar, Marka değerini artırmak ve uzun vadeli başarıyı sağlamak için, Hedeflere Ulaşmak, Belirlenen stratejik hedeflere ulaşılabildiği veya değerlendirme yapılması gerektiği, İlerlemeyi ölçmek ve stratejileri düzenlemek için, Eğitim ve Geliştirme, Marka takımının sürekli gelişimi ve marka bilincinin yükseltilmesi, Marka sürekliliği ve başarısını sürdürmek için, İnovasyon, Ürünlerin veya hizmetlerin sürekli yenilenmesi ve geliştirilmesi, Müşteri ihtiyaçlarına cevap vermeye devam etmek ve piyasadaki konumu korumak için, Sürdürülebilirlik, Markanın değerini koruma ve sosyal, çevresel ve ekonomik etkilerini yönetme, Uzun vadeli marka başarısı ve pozitif marka algısı için
markalaşma statü marka kimlik markalaşma süreci isim vizyon
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, içinde bir fincan kahve bulunan beyaz bir kupanın yakın çekimini göstermektedir. Kupanın yanına bir pipet yerleştirilmiştir. Kupanın üzerinde uzun saçlı bir kadın logosu basılıdır. Arka planda bir fincanın bulanık görüntüsü görülüyor. Kupa görüntünün ortasında yer almakta ve açık renkli bir arka planla çevrelenmektedir. Görüntü iyi aydınlatılmış ve renkler parlak ve canlı. Kupa parlak bir yüzeye sahip gibi görünüyor. Kupadaki kahvenin dumanı tütüyor gibi görünüyor ve pipet canlı bir sarı renkte.
Markalaşma

Marka Nedir? Marka Tescili Nedir?

06 Ocak 2020
Bir grup insan bir masanın etrafında oturmuş bir haritaya bakmaktadır. Ortadaki adam takım elbise giymiş ve bir kağıda bir şeyler yazıyor. Onun solunda bir kadın dizüstü bilgisayarına bakmaktadır. Masanın üzerinde bir fincan kahve ve bir tablet var. Adamın sağında dizüstü bilgisayar kullanan başka bir kişi var. Herkes masanın ortasındaki harita hakkında tartışıyor. Haritayı analiz ederken ve sunduğu farklı olasılıkları tartışırken strateji belirliyor gibi görünüyorlar.
Markalaşma

Markalaşma Planı İçin 10 Yöntem

01 Temmuz 2019
Bir kişi dizüstü bilgisayarın önünde oturmakta ve ekranı işaret etmektedir. Dizüstü bilgisayar açık ve ekranda bir grafik görülüyor. Kişi çizgili kumaştan bir gömlek giymekte ve diğer eliyle bir fincan tutmaktadır. Dizüstü bilgisayarın klavyesinin yakın çekimi ve masanın üzerindeki bir kart görülüyor. Kişi dikkatle odaklanmıştır ve parmakları doğrudan dizüstü bilgisayar ekranını işaret etmektedir. Fincan bir kenarda durmakta ve gömleğin kumaşı ön planda görünmektedir. Dizüstü bilgisayar parlak bir şekilde aydınlatılmışken, diğer öğeler buna kıyasla loş bir şekilde aydınlatılmıştır. Kişi dizüstü bilgisayar ekranında görüntülenen grafiği analiz etme sürecindedir.
Markalaşma

Marka Olma Gücünün İlkeleri

03 Ekim 2019