AnasayfaBlogKlavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?
Nasıl Yapılır?

Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?

10 Kasım 2020
Bir kişi ellerinde beyaz bir sonsuzluk sembolü tutmaktadır. Sembol izleyiciye dönüktür ve kişinin avuç içleri dışa dönüktür. Kişinin elleri birbirine oldukça yakın ve sembol görüntüdeki görünür alanın çoğunu kaplıyor. Sembol, ortasında sonsuzluk işareti bulunan birbirine kenetlenmiş iki daireden oluşuyor. Kişinin elleri hafifçe bulanıklaştırılmış ve sembol, izleyicinin detayları net bir şekilde görmesini sağlayacak şekilde odaklanmış. Kişinin teni sıcak bir tona sahiptir ve arka plan odak dışıdır.
İşlem/TuşlarNasıl YapılırKullanıldığı Yerler
Alt + 8734Word ve Excel gibi programlarda 8734 tuşlarına basılırken aynı zamanda Alt tuşu da basılı tutulur.Word, Excel ve benzeri yazı yazma programları.
Alt + 236236 tuş kombinasyonunu kullanırken Alt tuşuna da basılır.Word ve Excel gibi metin işlem programları.
Ekle > Simge > 221EWord'de araç çubuğunun Ekle kısmına tıklanır, Simge butonu seçilir ve 221E kodu girilir.Word ve Excel.
Karakter Eşlem > 221EBilgisayarın Karakter Eşlem uygulamasını açıp 221E kodunu girer.Her türlü metin işlem programı.
Option + 5Mac cihazlarda klavyede Option + 5 tuşlarına basılır.Mac cihazlarında her türlü program.
Emoji Paneli > ∞Telefonun klavyesinde emoji paneli açılır ve oradan sonsuzluk işareti seçilir.Android ve iOS telefonların her türlü uygulaması.
Kopyala YapıştırHalihazırda olan bir sonsuzluk işareti kopyalanıp istenilen yere yapıştırılır.Sosyal medya platformları ve her türlü metin yazma programı.
Alt + Karakter Kodu (Lemniskat Eğrisi)Sonsuzluk işaretinin diğer bir adı olan Lemniskat Eğrisi için de belirli bir karakter kodu girilerek Alt tuşu kullanılır.Her türlü metin işlem programı.
Sosyal Medya İfadeleriSosyal medya platformlarında ifadeler bölümünden veya özel karakterler panelden sonsuzluk işareti seçilerek kullanılabilir.Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp vb.
Özel Paylaşımlar - HikayelerInstagram hikaye bölümünde, klavyeden kopyalayıp yapıştırma yöntemiyle sonsuzluk işareti kullanılabilir.Instagram Hikayeler bölümü.

Word ve Excel’de sonsuzluk işareti (∞) yapmanın farklı yolları bulunur. En kolay yolu ise klavyede alt tuşunu kullanarak yapılandır. Alt tuşu kullanılarak farklı sayı kombinasyonlarıyla sonsuzluk işareti yapılabilir. En basit sonsuzluk işareti (∞) yapma yönteminde Alt tuşuyla birlikte sırasıyla 8734 sayılarına basılır.

Bu yöntemde bazen ▲ işareti çıkabilir. Bu durumda Alt+ başka sayı kombinasyonları denenir. Alt+ sırasıyla 236 tuşlarına basarak da sonsuzluk işareti elde edilebilir. Her ikisini de deneyip (∞) işareti yapılamadığı durumlarda devreye simge eklemek girer. 

Word’de araç çubuğunda sırasıyla şu adımlar atılır. Giriş sekmesinin hemen yanındaki Ekle tıklanır >Simge seçilir > sonrasında Tüm Simgeler seçilir. Simge penceresi açıldığında yazı tipi olarak Arial seçilir. Yazı tipi açılan ekranın sol üst köşesinde bulunur. Karakter koduna da rakam ve harf girilir. 221E yazılır ve Enter tuşuna basılır. Böylece sonsuzluk işaretini yapmış olursunuz. Excel’de yine Ekle yolu izlenerek sonsuzluk işaretine ulaşılabilir. World’deki aynı adımlar takip edilir. 

Sonsuzluk işareti yapmanın bir başka yolu daha vardır. O da Karakter Eşlem’dir. Bilgisayarın Başlat menüsü yanındaki arama kısmına Karakter Eşlem yazılır. Enter tuşuna basıldığında Karakter Eşlem penceresi açılır. Yine yazı tipi olarak Arial seçilir. Karakter kümesi Unicode olmalıdır. 221E yazılır ve Enter tuşuna basılır. Sonsuzluk işareti (∞) yapılmış olur. 

İşletim sistemi Mac olan bilgisayarlarda da klavye ile sonsuzluk işareti yapmak mümkündür. Option+5 tuşlanarak (∞) işaretine ulaşılır. Klavyede tuşları kullanarak ya da “ekle” sekmesinin adımları takip edilerek sonsuzluk işareti yapmak zor gelebilir. “Bunların hiçbiriyle uğraşmak istemiyorum” dediğinizde ise kopyala yapıştır ile sonsuzluk işareti yapılabilir.

Telefon Klavyesinde Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?

Hem Android hem de iPhone cep telefonlarının klavyesinde sonsuzluk işareti bulunur. Bazı telefonların numerik kısmındadır. Bir başka seçenek olarak da emoji bölümünde bulunur. Emoji bölümünde sonsuzluk işareti ülke bayraklarından hemen önceki şekillerin olduğu kısımdadır. “Aramak zor gelir derseniz” de kopyala-yapıştır ile sonsuzluk işaretini kullanabilirsiniz.

Sosyal medya platformlarında, Twitterda, WhatsAppda, Facebookta, Instagramda gönderi paylaşırken numerik bölümden ya da emojiler bölümündeki şekiller kısmından sonsuzluk işaretini ekleyebilirsiniz. Instagramda Story-hikaye paylaşımlarında ise klavyeden (∞) kopyalayıp yapıştırmanız gerekir. Çünkü Android telefonlarda story atarken karşımıza çıkan emoji listesinde sonsuzluk işareti yok. Bu telefon markasına ve modeline göre de değişiyor olabilir. Ancak hiç riske girmeden klavyeden sonsuzluk işaretini kopyalayıp hikayeye yapıştırmak en kolayıdır.

Sonsuzluk işaretinin diğer adı Lemniskat Eğrisi’dir. Şeklin ortaya çıkışıyla ilgili kesin bilgi bulunmamakla birlikte daha çok matematikte kullanılır. Matematikte ilk kullanıldığı yıl 1655’tir. Matematiğin yanı sıra Fizik de sonsuzluk işaretinin kullanıldığı bir başka alandır.

Günlük hayatta özellikle sosyal medyada aşk, sevgi, özlem ya da anma ifadelerinde kullanılıyor; sonsuza kadar birlikteyiz anlamı ifade ediyor. Özellikle sosyal medya paylaşımlarında tarihten sonra yazılıyor. 1881-∞ gibi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: 1881-∞

10 Kasım… Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 82 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Ulu Önder Atatürk, 10 Kasım 1938’de saat 9’u 5 geçe hem her şeyden çok sevdiği “en büyük eserim” dediği ülkesine, hem milletine hem de hayata veda etti. İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda vefat ettiğinde daha 57 yaşındaydı. Erken yaşta vedası, memleketin dört bir tarafında, 7’den 77’ye genç, ihtiyar, çocuk bütün milleti yasa boğdu.

11 Kasım 1938’de dünya basınının gündeminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı vardı. Amerika’dan Rusya’ya, Yunanistan’dan İran’a, İtalya’dan Suriye’ye, İngiltere’den Mısır’a pek çok ülkede Atatürk’ten övgüyle bahsetti. Dünya tarihinin en büyük liderlerinden biri oluğu söyleniyordu. Cesareti, ileri görüşlülüğü, barışa katkısı ve milletine olan sevgisi dünya basınının yazdıkları arasındaydı. Vefatının sadece Türkiye için değil doğu ülkeleri için de kayıp olduğuna dikkat çekiliyordu.

Atatürk’ün naaşını Ankara’ya uğurlanacaktı. Büyük bir tören düzenlendi. Büyük bir hüzünle geçici kabrine konulduğunda takvimler 21 Kasım 1938’i gösteriyordu. 15 yılın ardından Ankara Etnografya Müzesi'ndeki naaşı Anıtkabir’de toprağa verildi. 10 Kasım 1953'te naaşı Anıtkabir’de toprağa verildiğinde de Türk milletinde hayata gözlerini yumduğu o ilk günün hüznü vardı.

“Asrımız iktisat asrıdır” diyordu. Ekonomik bağımsızlığı önemsiyordu. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönettiği 15 yıl boyunca da ekonomik anlamda kalkınmanın adımlarını attı. Türk ekonomisinin temellerini inşa etti. Sonraki yıllarda ekonominin lokomotifi olacak fabrikaları, kuruluşları Türkiye’ye kazandırdı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (1938), Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü (1937), Tapu Kadastro Umum Müdürlüğü (1936), Maden Tetkik Arama Enstitüsü (1935), Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü (1935), PTT Genel Müdürlüğü (1933) ve İstatistik Genel Müdürlüğü (1930) Atatürk’ün kurduğu kurumlardan bazılarıydı.

Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” demişti. Ulu Önder, dünyaya gözlerini yumduğunda Türkiye Cumhuriyeti henüz 15 yaşında gencecik bir fidandı. Büyüdü, gelişti, kök saldı… O küçük fidan artık asırlık çınar olmanın eşiğinde… Yüz yıllık çınar olmasına 3 yılı kaldı.

Minnettarız, “ya istiklal ya ölüm" diyerek dört bir tarafı işgal edilmiş vatan toprağında bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktığı için…

Minnettarız, Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk milletine armağan ettiği için…

Minnettarız, egemenliği kayıtsız ve şartsız millete bıraktığı için…

Minnettarız, milleti kurtaracak olanın yine milletin irfanı olduğunu öğrettiği için…

Minnettarız, son nefesine kadar cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına harcadığı çaba için…

Minnettarız, dünyadaki pek çok ülkeden önce kadınlara seçme seçilme hakkını getirdiği için…

Minnettarız, hem çocuklara hem gençlere bayramlar hediye ettiği için…

Minnettarız, ülkeyi kurtaracak gençliğe çok çalışmayı öğütlediği için…

Okul yıllarında her sabah derse başlamadan söylediğimiz gibi, açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz. Söz veriyoruz, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çok çalışacağız. Öğütlediği gibi, aklın ve ilmin rehberliğini kabul edip manevi mirasçıları olacağız.

Sevgiyle, saygıyla, rahmetle, minnetle ve özlemle anıyoruz…

Alt + 8734, Word ve Excel gibi programlarda 8734 tuşlarına basılırken aynı zamanda Alt tuşu da basılı tutulur, Word, Excel ve benzeri yazı yazma programları, Alt + 236, 236 tuş kombinasyonunu kullanırken Alt tuşuna da basılır, Word ve Excel gibi metin işlem programları, Ekle > Simge > 221E, Word'de araç çubuğunun Ekle kısmına tıklanır, Simge butonu seçilir ve 221E kodu girilir, Word ve Excel, Karakter Eşlem > 221E, Bilgisayarın Karakter Eşlem uygulamasını açıp 221E kodunu girer, Her türlü metin işlem programı, Option + 5, Mac cihazlarda klavyede Option + 5 tuşlarına basılır, Mac cihazlarında her türlü program, Emoji Paneli > ∞, Telefonun klavyesinde emoji paneli açılır ve oradan sonsuzluk işareti seçilir, Android ve iOS telefonların her türlü uygulaması, Kopyala Yapıştır, Halihazırda olan bir sonsuzluk işareti kopyalanıp istenilen yere yapıştırılır, Sosyal medya platformları ve her türlü metin yazma programı, Alt + Karakter Kodu (Lemniskat Eğrisi), Sonsuzluk işaretinin diğer bir adı olan Lemniskat Eğrisi için de belirli bir karakter kodu girilerek Alt tuşu kullanılır, Her türlü metin işlem programı, Sosyal Medya İfadeleri, Sosyal medya platformlarında ifadeler bölümünden veya özel karakterler panelden sonsuzluk işareti seçilerek kullanılabilir, Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp vb, Özel Paylaşımlar - Hikayeler, Instagram hikaye bölümünde, klavyeden kopyalayıp yapıştırma yöntemiyle sonsuzluk işareti kullanılabilir, Instagram Hikayeler bölümü
Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılırklavye 10 kasım sonsuzluk işareti atatürk sonsuzluk işareti telefonda sonsuzluk işarete
Boynuna parlak kırmızı bir başörtüsü bağlamış bir kadın kameraya bakıyor. Koyu renk gözleri uzun siyah kirpikleriyle çerçevelenmiş ve yüzünde ciddi bir ifade var. Hafif bir kumaştan yapılmış olan eşarp omuzlarından ve göğsünden aşağıya yumuşak bir şekilde düşüyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmış ve kollarını önünde kavuşturmuş bir şekilde duruyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor, karşısına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır.
Neşe Polat
Blog Yazarı

Bayburt'ta doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. Medya sektöründe çalıştı. Yayınevlerinde editörlük yaptı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam masa başında oturmuş, dizüstü bilgisayarının önünde bir şeyler yazıyor. Bir gözlük takıyor ve önündeki defterin üzerinde bir kalem tutuyor. Başının yakın çekiminde saçları görünüyor. Dizüstü bilgisayarın yanındaki yüzeyde siyah bir kapak ve üzerinde başka bir gözlük bulunan beyaz bir bez var. Tüm dikkatini dizüstü bilgisayara vermiş ve önemli bir şeyler yazıyor gibi görünüyor. Yüzünde odaklanmış bir ifade var ve elleri klavyenin üzerinde hızla hareket ediyor.
Kişisel Gelişim

Hızlı Yazma Teknikleri

21 Ocak 2021
Beyaz gömlek giyen bir adamın yakın çekimi. Başı hafifçe yana eğiktir ve boynu görünmektedir. Kısa siyah saçları ve kirli sakalı vardır. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrık. Çenesi ve çene çizgisi belirgin ve sağ yanağında birkaç küçük çil görülebiliyor. Arka planda, üzerinde beyaz yazılar olan mavi bir tabela görülüyor. Yazıya yakından bakıldığında tek bir kelime görülüyor: Hoş geldiniz. Adamın gömleği düz beyazdır, üzerinde birkaç kırışıklık vardır ve kolları hafifçe bükülmüştür.
Başarılı İnsanlar

F Klavye Mucidiyle Tanışın

20 Şubat 2020
Bir kişi ellerinde beyaz bir sonsuzluk sembolü tutmaktadır. Sembol izleyiciye dönüktür ve kişinin avuç içleri dışa dönüktür. Kişinin elleri birbirine oldukça yakın ve sembol görüntüdeki görünür alanın çoğunu kaplıyor. Sembol, ortasında sonsuzluk işareti bulunan birbirine kenetlenmiş iki daireden oluşuyor. Kişinin elleri hafifçe bulanıklaştırılmış ve sembol, izleyicinin detayları net bir şekilde görmesini sağlayacak şekilde odaklanmış. Kişinin teni sıcak bir tona sahiptir ve arka plan odak dışıdır.
Nasıl Yapılır?

Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?

10 Kasım 2020
Turuncu kazaklı bir kadın elleriyle küçük bir kalp yapıyor. Sarı bir eşarp takmış ve ellerini birbirine kenetlemiş, parmakları iç içe geçmiş. Gözleri kapalı ve dudakları huzurlu bir ifadeyle hafifçe ayrılmış. Arkasındaki arka plan düz turuncu renktedir. Turuncu arka planın üzerinde beyaz bir harf var ve bu da resme ekstra bir derinlik katıyor. Elleri güzel, narin bir kalp şekli oluştururken memnun ve rahat görünüyor.
İşaret Dili

İşaret Dili Kelimeleri

15 Aralık 2019