AnasayfaBlogİş Bulmayı Kolaylaştıracak Tavsiyeler
İş Bulmak

İş Bulmayı Kolaylaştıracak Tavsiyeler

23 Mart 2019
Dizüstü bilgisayarda yazı yazan bir kişinin elinin yakın çekimi. Parmaklar klavyenin tuşları üzerinde yazma pozisyonunda ve avuç içi dizüstü bilgisayarın yüzeyinde duruyor. Görüntü hafif bulanıktır ve ruhani bir his verir. Elin bileğindeki kol saati sadece görülebiliyor ve klavyenin beyaz tuşları dizüstü bilgisayarın koyu yüzeyiyle kontrast oluşturuyor. Arka plan odak dışıdır ve dizüstü bilgisayar ekranı görünmez. El, yandan gelen ışıkla aydınlatılmış ve belirgin bir parlaklık kazandırılmıştır.
TavsiyeDetaylarNeden Önemli
Hedef Belirleyinİstiğiniz işin ne olduğunu belirlemek ve bu doğrultuda yol haritası çizmekBelirsiz hedeflerle uğraşmak yerine belirgin hedeflere odaklanma imkanı sağlar. Odaklanmayı kolaylaştırır ve motivasyonu artırır.
Yeteneklerinizi Artırınİş piyasasında rekabetçi hale gelmek için yetenek ve becerilerinizi geliştirmekRekabetin yüksek olduğu iş piyasasında daha iyi bir konumda olmanızı sağlar
CV HazırlayınEtkili ve doğru bir şekilde CV ve ön yazınızı hazırlayınİşverenin ilk etkilendiği faktör CV ve ön yazıdır. Kendinizi etkili bir şekilde tanıtabilmeniz için bir fırsattır
Tecrübe KazanınStaj, gönüllü işler gibi imkanlarla iş tecrübesi kazanınİstenilen iş pozisyonları genellikle tecrübe ister. Bu da ilk iş için bir engel oluşturabilir. Tecrübe kazanarak bu engeli aşabilirsiniz
Online Eğitim Alınİstanbul İşletme Enstitüsü gibi kurumların online eğitim imkanlarından yararlanınOnline eğitimlerin esneklik ve erişilebilirlik avantajları vardır. CV'nizi güçlendirebilir ve istediğiniz iş pozisyonuna daha yakınlaşmanızı sağlayabilir
Zaman YönetimiZamanınızı en etkili şekilde kullanmayı öğreninZaman yönetimi, iş hayatında verimli olmanın önemli bir bileşenidir. Rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olabilir
Etkili İletişimHem yazılı hem de konuşma şeklinde etkili iletişim becerilerini geliştirinBir pozisyon için en uygun aday olabilirsiniz, ancak kendinizi ifade etme konusunda sıkıntı yaşarsanız, bu başarı şansınızı azaltabilir
Eleştirel DüşünmeEleştirel düşünme becerilerinizi geliştirinİşverenler genellikle problemleri çözebilen, kritik düşünebilen adayları tercih eder
Kararlı Olun ve Kendinize GüveninKararlı olun ve kendinize işe alınabileceğiniz konusunda güveninİşverenler, güvenli, kararlı ve motive olmuş bir adayı her zaman tercih ederler
Dil Öğreninİş bulmayı kolaylaştıracak bir diğer faktör de yabancı dil öğrenmektirYabancı dil bilgisi, globalleşen dünyada istihdam edilebilirliğinizi artırabilir ve daha fazla fırsatın kapısını açabilir

Günümüz rekabet ortamında bitirdiğimiz okullar, aldığımız diplomalar iş bulma için tek başına yeterli değil. Eğitim hayatımız boyunca hayal ettiğimiz işe kavuşmak zor ve ciddi bir süreç, uzun bir bekleyiş haline gelmekle birlikte bu süreçte hayal kırıklıkları yaratabilir. İlk kez iş arayacaklar veya kariyerini farklı bir alana çekmek isteyenlere daha kolay iş bulabilmeleri için birtakım tavsiye ve ipuçlarına ihtiyaç var. İş bulmayı kolaylaştıracak tavsiyeler neler?

Öncelikle kendinize bir hedef koymalı bir yol haritası çizmelisiniz. İstediğiniz işe ulaşabilmeniz için yapmanız gerekenlerin listesini çıkarın. Yapmanız gerekenler; yabancı dil öğrenmek, kurslara katılmak, CV hazırlamak, kişisel gelişiminize katkı sağlayacak eğitimler almak, sosyal medyayı etkili kullanmak, mülakat ve iş görüşmeleri için tecrübe kazanmak gibi bir çok konuyu içinde barındırır. İnternet sayesinde saydığımız bu konuların bir çoğunu online eğitim ile edinmemiz mümkün. İstanbul işletme enstitüsü sizin için biçilmiş bir kaftan!

Hedefe odaklanın!

kariyerinizde ne istediğinizi bilmek çok önemlidir. hedeflerinize odaklanmalı ve başarılı olmak için kararlı olmalısınız. aldığınız eğitim ve yaşadığınız deneyimler kariyer alanınızdaki yerinizi belirlemenize yardımcı olacaktır. odaklanma, geliştirilebilecek bir özelliktir. odaklanma yetkinliğini kazananlar becerilerini hayatlarının her alanında kullanabileceklerdir. odaklanmak, seçtiğiniz kariyer yolunda başarıya ulaşmanıza yardımcı olacaktır. israrcı olmayı ve hayallerinizden asla vazgeçmemeyi unutmayın. sıkı çalışma ve özveri ile aklınıza koyduğunuz her şeyi başarabilirsiniz.

Yeteneklerinizi arttırın!

i̇ş piyasası her zamankinden daha rekabetçi ve gerçekten istediğiniz pozisyona gelmek zor olabilir. ancak başarı şansınızı artırmak için yapabileceğiniz şeyler var. en önemli adımlardan biri yeteneklerinizi ve becerilerinizi geliştirmektir. bu, hem yazılı hem de yüz yüze etkili iletişim kurma yeteneğinizi geliştirmek anlamına gelir. ayrıca, bir ekibin parçası olarak nasıl iyi çalışılacağını öğrenmeyi ve eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirmeyi de içerir. bu becerilere sahip olduğunuzu gösterebilirseniz, istediğiniz işi alma olasılığınız çok daha yüksek olacaktır. i̇stanbul i̇şletme enstitüsü, bu becerileri geliştirmenize yardımcı olabilecek çeşitli online kurslar sunmaktadır. bu kaynaklardan yararlanarak iş piyasasında kendinize önemli bir destek sağlayabilirsiniz.

CV hazırlayın!

İşe alım sürecinde işvereni etkileyen ilk faktör etkili bir ön yazı ve CV hazırlamaktır. CV'nizdeki bilgilerin doğru ve tutarlı olması, o alandaki kapasitenizin ve yeteneklerinizin bir özeti olmalıdır. CV hazırlarken en önemli konu paylaştığınız bilgilerin gerçekliğidir. Hazırladığınız CV'nin diğer adaylardan fark yaratan özelliklerini öne çıkarmanız görüşmeye çağrılma olasılığınızı artırır. Kendinize "Bu işveren neden beni seçmeli?" diye sorun. Soruyu sormaktan çekinmeyin. Etkileyici eğitim niteliklerine ve deneyime sahip olsanız bile, bu işe başvurma motivasyonunuzu belirterek söz konusu pozisyona uygunluğunuzu göstermeniz önemlidir.

Ayrıca, iyi yazılmış bir ön yazı, potansiyel işverenler üzerinde olumlu bir ilk izlenim yaratır ve diğer adaylar arasında öne çıkmanıza yardımcı olur. Küçük yazım hataları dikkatsizlik veya ayrıntılara dikkat edilmediği izlenimi verebileceğinden, materyallerinizi göndermeden önce dikkatlice düzelttiğinizden emin olun. Biraz çaba göstererek, ön yazınızın ve CV'nizin eşit olduğundan emin olarak istediğiniz işi alma şansınızı artırabilirsiniz.

Cv’ nizi güçlendirmek adına İstanbul işletme enstitüsü internet sitesinden online eğitim alarak rakiplerinizin bir adım önüne geçmenizi öneririm.

Tecrübe kazanın!

İlk kez işe başlayanlar için dezavantaj olan deneyim faktörü, yeni mezunların korkulu rüyasıdır. Bu nedenle birçok aday iş hayatına ilk adımı atarken bu engele takılabiliyor. Bu dezavantajı avantaja çevirmek bizim elimizde; staj, gönüllü katılım gibi fırsatları değerlendirerek finansal olmayan fırsatları kişisel kazanımlara dönüştürmenin gelecek kariyer planlarımıza katkı sağlayacağı yadsınamaz bir gerçek. İstanbul İşletme Enstitüsü, uzman kadrosu ile diğer birçok konuda olduğu gibi bu konuda da sizlere destek kaynağı olmaktadır. Zaman yönetimi ve etkili iletişim, önemsiz gibi görünen ancak kariyerinizde hayati rol oynayacak konular arasında yer alıyor. İş hayatınızın ilk gününden itibaren her bir dakika önemlidir ve zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebilmek sizi rakiplerinizden ayıracaktır.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi Ücretsiz

Hayallerindeki işe girmek isteyen kişiler, bir zamanlar o pozisyonda bulunan kişilerin de kendileri gibi zor koşullardan o günlere geldiklerini unutmamalıdır. Bazen istediğimiz pozisyona gelmek için istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz. Bu deneyimler gelecekteki kariyer hedefinize ışık tutacaktır. Umudunuzu kaybetmeyin. Kararlı olun ve kendinize güvenin. Unutmayın ki kararlı ve kendine güvenen bireyler her zaman başarılı olurlar. Bu yüzden denemeye devam edin ve hayallerinizden vazgeçmeyin. Unutmayın ki kararlı ve özgüven sahibi bireyler daima başarılı olurlar.

Sosyal Medyayı Etkili Kullanın!

Sosyal medyayı nasıl etkili kullanabiliriz? Sosyal medyanın etkili kullanılması değişen dünya ve gelişen teknoloji sayesinde iş bulma sürecini hızlandıran bir faktördür. Sosyal medyayı sadece bir eğlence aracı olarak görmek değil kapsamlı bir alan olarak iş bulma sürecinde de değerlendirmek gerekir. Sosyal medya kullanarak iş bulun.

Günümüzde bir çok firma, adayların sosyal medya hesaplarına kadar bir çok mecrada tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak, işe alım sürecinde bu değerlere göre karar vermektedir. Bu konuda size önerim sosyal mecralarda kolay ulaşılabilir olmak, ilgi alanlarınızı paylaşmak, açık ve tutarlı bir tutum sergilemenizdir. Bu durum işe alınmanız için sizi seçecek firmaların tercih kriterlerinden biri olabilir. 

İş aramak uzun ve zor bir süreç olabilir, ancak kendinize daha iyi bir başarı şansı vermek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. En önemli şeylerden biri, mümkün olduğunca çok sayıda kariyer sitesinde bir CV oluşturmaktır. Bu, CV'nizin çok çeşitli potansiyel işverenler tarafından görülmesini sağlamaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, LinkedIn gibi kariyer sayfalarına üye olmak da önemlidir. Bu sayfalar size değerli ağ kurma fırsatları sunabilir ve en son iş ilanlarından haberdar olmanızı sağlayabilir. Son olarak, ilgilendiğiniz siteleri ve blogları takip etmeniz de tavsiye edilir. Bu şekilde, iş dünyasındaki yeni makaleler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu adımları atarak iş bulma sürecini hızlandırabilir ve kendinizi diğer adayların önüne geçirebilirsiniz.

Haydi sizde İstanbuli İşletme Enstitüsü eğitimlerini takip ederek evinizin rahatlığında uzaktan eğitimlerle yeteneklerinizi keşfedin ve bu yolda edindiğiniz bilgilerle yol gösterici olamaya başlayın.

Hedef Belirleyin, İstiğiniz işin ne olduğunu belirlemek ve bu doğrultuda yol haritası çizmek, Belirsiz hedeflerle uğraşmak yerine belirgin hedeflere odaklanma imkanı sağlar Odaklanmayı kolaylaştırır ve motivasyonu artırır, Yeteneklerinizi Artırın, İş piyasasında rekabetçi hale gelmek için yetenek ve becerilerinizi geliştirmek, Rekabetin yüksek olduğu iş piyasasında daha iyi bir konumda olmanızı sağlar, CV Hazırlayın, Etkili ve doğru bir şekilde CV ve ön yazınızı hazırlayın, İşverenin ilk etkilendiği faktör CV ve ön yazıdır Kendinizi etkili bir şekilde tanıtabilmeniz için bir fırsattır, Tecrübe Kazanın, Staj, gönüllü işler gibi imkanlarla iş tecrübesi kazanın, İstenilen iş pozisyonları genellikle tecrübe ister Bu da ilk iş için bir engel oluşturabilir Tecrübe kazanarak bu engeli aşabilirsiniz, Online Eğitim Alın, İstanbul İşletme Enstitüsü gibi kurumların online eğitim imkanlarından yararlanın, Online eğitimlerin esneklik ve erişilebilirlik avantajları vardır CV'nizi güçlendirebilir ve istediğiniz iş pozisyonuna daha yakınlaşmanızı sağlayabilir, Zaman Yönetimi, Zamanınızı en etkili şekilde kullanmayı öğrenin, Zaman yönetimi, iş hayatında verimli olmanın önemli bir bileşenidir Rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olabilir, Etkili İletişim, Hem yazılı hem de konuşma şeklinde etkili iletişim becerilerini geliştirin, Bir pozisyon için en uygun aday olabilirsiniz, ancak kendinizi ifade etme konusunda sıkıntı yaşarsanız, bu başarı şansınızı azaltabilir, Eleştirel Düşünme, Eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirin, İşverenler genellikle problemleri çözebilen, kritik düşünebilen adayları tercih eder, Kararlı Olun ve Kendinize Güvenin, Kararlı olun ve kendinize işe alınabileceğiniz konusunda güvenin, İşverenler, güvenli, kararlı ve motive olmuş bir adayı her zaman tercih ederler, Dil Öğrenin, İş bulmayı kolaylaştıracak bir diğer faktör de yabancı dil öğrenmektir, Yabancı dil bilgisi, globalleşen dünyada istihdam edilebilirliğinizi artırabilir ve daha fazla fırsatın kapısını açabilir
iş bulmak eğitim online eğitim cv sosyal medya özgeçmiş
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524