AnasayfaBlogHukuk Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları
Eğitim

Hukuk Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları

01 Ağustos 2021
Gözlüklü ve mavi gömlekli bir kadın tokmağın önünde durmaktadır. Elleri ceplerinde ve dümdüz ileriye bakıyor. Gözleri gözlüğün arkasında saklı ama yüz ifadesi konsantre olmuş gibi. Tokmak, yuvarlak üst kısmı ve sivri alt kısmı olan ahşap bir nesnedir. Tokmak, fotoğrafta otorite sahibi bir pozisyonda tutuluyor. Fotoğrafın arka planında bulanık bir üçgen görüntüsü var. Bu, kadının ve tokmağın yakın çekimidir ve konunun ciddiyetini vurgular.
Uzaktan Eğitim ProgramlarıEğitimin AmacıHukuk Alanına Katkısı
Etkili Sunum Teknikleri EğitimiKarşınızda bulunan dinleyicilerin dikkatini nasıl tutacağınızı öğretmekHukukçuların etkili bir şekilde konuşarak dinleyiciyi bağlamasını sağlar.
Stres Yönetimi EğitimiStresi kontrol etmeyi amaçlamaktadırHukuk çalışanlarının yüksek stres altında verimli çalışabilmelerini sağlar.
Etkili İletişim Stratejileri ve Beden Dili EğitimiEtkili iletişim ve beden dili kullanımını öğretmekHukuk uygulayıcılarının iletişim becerilerini geliştirir ve profesyonel duruşlarını güçlendirir.
Profesyonel Gelişim EğitimleriProfesyonel yeteneklerin geliştirilmesiHukuk profesyonellerinin kariyerleri boyunca etkili çalışmalarını sağlar.
Liderlik ve Yönetim Becerileri EğitimiLiderlik ve yönetim becerilerinin geliştirilmesiHukuk çalışanlarının yönetim pozisyonlarında etkili olmalarını sağlar.
İnsan Hakları Eğitimiİnsan hakları bilgisinin arttırılmasıHukukçuların insan hakları kavramını daha iyi anlamalarını ve uygulamalarını sağlar.
Savunma Teknikleri EğitimiEtkili savunma tekniklerinin öğretilmesiHukukçuların mahkemelerde ve diğer alanlarda daha etkili savunma yapabilmelerini sağlar.
Analitik Düşünme ve Eleştirel Düşünme EğitimiAnalitik ve eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesiHukukçuların karmaşık problemleri çözme yeteneğini geliştirir.
Etik ve Profesyonel Sorumluluk EğitimiProfesyonel etik ve sorumluluk bilgisinin arttırılmasıHukuk uygulayıcılarının etik normlara uyumlarını ve profesyonel sorumluluklarını anlamalarını sağlar.
Ticaret Hukuku EğitimiTicaret hukuku konularında derinlemesine bilgi sağlamakHukukçuların ticaret hukukunda daha yetkin olmalarını sağlar.

Hukuk kavramı herkesin hemen hemen yorum yapabildiği ancak içerisinde sosyal yaşamı düzenleyen kuralları barındıran, alanında uzman kişiler tarafından yorumlanması gereken bir disiplindir. Hukuk sosyal hayatı düzenlemek için uygulanması devlet tarafından yaptırıma bağlanan kurallara denir.

Hukuk içinde barındırdığı kurallarla bireylerin şahıslarla ya da toplumla olan ilişkilerini düzenlemektedir. Bunun yanında bireylerin birbirlerine karşı olacakları hakların ve üstlenecekleri yükümlülüklerin neler olması konusunda da karar veren bir mekanizmadır. Bu açıdan bakıldığında hukuk toplumsal barış ve adaleti sağlar aynı zamanda hukuki olarak güvenliği de temin eder.

Dünyanın en önemli kavramlarından biri olan hukukun ülkemizde üstünlüğü konusunda son yıllarda tartışmalar yaşanmaktadır. Ülkemizin bağımsız ve adil bir şekilde işleyen bir sisteme ihtiyacı vardır. Bu da hukuk alanında donanımlı kişilerin varlığı ile mümkündür. Son zamanlarda ülkemizde hukuk bölümü okuyan kişi sayısında ciddi artış yaşanmıştır. Bu artışın nedeni olarak ülkemizde sürekli artan üniversite sayısı ve her geçen gün yenisi açılan hukuk fakülteleridir. Bu bölümden mezun olan kişi sayısı ciddi rakamlarla ifade edilmektedir. Hatta bir dönem Instagram, Twitter vb. sosyal medya platformlarında bu bölümde artan mezun sayısına dikkat çekmek ve hiciv etmek için “boşanma + ayran = 5 TL” espirileri dönmekteydi.

Hal böyle olunca bu kadar fazla mezunun içinden sıyrılmak ve şirketler ya da işverenler tarafından fark edilmek gerekmektedir. Bunun içinde bir hukukçunun kendisini geliştirmesi gerekmektedir. İşverenler tarafından aranan ve nitelikli bir eleman olarak faaliyet göstermek isteyen ve hukuk alanında çalışmak isteyen kişiler uzaktan eğitim programları aracılığıyla bu amaçlarına ulaşabilir. Enstitü bünyesinde bulunan uzaktan eğitim programları bu alanda çalışmak isteyen kişiler için ilaç niteliğinde eğitimlerdir. Peki, hukuk alanında çalışmak isteyenler hangi uzaktan eğitim programları hakkında bilgi sahibi olmalıdır?

Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

Etkili sunum teknikleri eğitimi bu alanda çalışmak isteyen kişilerin alması gereken uzaktan eğitim programları arasında yer alır. Etkili sunum teknikleri eğitimi karşınızda bulunan dinleyicilerin dikkatini üzerinizde nasıl tutacağınız ile ilgili bilgileri size vermektedir. Bu alanda çalışmak isteyen bir kişi, sürekli konuşma ve iletişim halinde olduğu düşünülürse bu eğitimi alması kaçınılmazdır.

Bu alanda çalışan bir kişi sürekli konuşacağı için karşısında yer alan kişileri dinç tutmak zorundadır. Karşılıklı iletişim kurarken dinleyicinin kopmaması, sizi dikkatli bir şekilde dinlemesi gerekir. Etkili sunum teknikleri eğitimi de tam bu sorunu çözmek için bulunmaktadır.

Etkili sunum teknikleri eğitimi topluluk önünde konuşurken yaşanan stres, heyecan vb. duygu durumlarını en aza indirmek için gerekli bilgi akışını sağlayan bir eğitimdir. Bir hukukçunun müvekkilini savunduğu mahkeme salonunda yaşadığı stresten dolayı konuşamaması ya da heyecanına yenik düşmesini düşünemiyorum bile.

Bu yüzden etkili sunum teknikleri eğitimi yaşanabilecek sorunları en aza indirmek için mükemmel bir seçenek olarak gözüküyor. Etkili sunum teknikleri eğitimi topluluk karşısında konuşabilmeyi sağlayarak katılımcılarının başarılı olmasını amaçlamaktadır.

İlgili eğitim: Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

Stres Yönetimi Eğitimi

Stres yönetimi eğitimi de bu alanda çalışmak isteyen kişiler için uygun görülen uzaktan eğitim programları arasında yer alır. Stres yönetimi eğitimi stresi tamamen yok etmeyi değil de stresi kontrol etmeyi amaçlamaktadır. Stres kavramı sosyal yaşamımızdan bağımsız bir kavram değildir. Yaşamımızın her yerinde var olan bir kavramdır. Evde, sokakta, okulda, işte her yerde karşılaşabiliriz.

Bu kavramdan kaçmak mümkün değilken bu kavramı yönetmek stres yönetimi eğitimi ile mümkündür. Stres yönetimi eğitimi katılımcılarının stres kavramanı tanımalarına ve stres arındırılmış bir hayatın mümkün olacağına dair bilgiler sunar.

Stres yönetimi eğitimi katılımcılarına stresten arındırılmış bir yaşam sürmeyi ve işlerinde daha fazla keyif almayı mümkün kılmaktadır. Hangi ortamda olursa olsun bir kişinin sürekli stres altında olması o kişiyi her açıdan olumsuz etkiler. Yapabileceği iş yükünün altından kalkamaz. Hukuksal anlamda çalışmalar yapacak olan kişiler de yoğun stres altındadır.

Yoğun çalışma temposuna bir de stres faktörü girmiştir. Stres yönetimi eğitimi bireylerin bu kavramı kontrol etmelerini öğreterek yaptıkları işten keyif almalarını amaçlamaktadır.

İlgili eğitim: Stres Yönetimi Eğitimi

Etkili İletişim Stratejileri ve Beden Dili Eğitimi

etkili iletişim stratejileri ve beden dili eğitimi hukukla ilgili bir alanda çalışmak isteyen kişilerin alması gereken uzaktan eğitim programları arasında yer alır. etkili iletişim stratejileri ve beden dili eğitimi günlük ve çalışma yaşamında kuracağımız etkili iletişim ile gelen başarıyı anlatan bir eğitimdir. Etkili iletişim stratejileri ve beden dili eğitimi etkili iletişimin püf noktaları hakkında katılımcılarını bilgilendirirken sözsüz iletişimde yer alan beden dilini kullanmayı da öğretmektedir.

Bu eğitim sosyal ve çalışma yaşamında bireylere birçok kazanım sağlar. Etkili iletişim stratejileri ve beden dili eğitimi karşınızdaki kişinin yalan söyleyip söylemediğini veya karşınızdaki kişinin betimlemek istediğini kolayca anlamanızı sağlamaktadır.

Bu yüzden özellikle hukuk alanında çalışmak isteyen kişilerin alması gerekmektedir. Örnek verecek olursak bir avukatın müvekkili olarak kabul edeceği bir kişinin sözlerinden ve beden dilinden onun ne yapmak istediğini anlaması, yalan söyleyip söylemediğini açıkça anlaması onun başarısı için oldukça önemlidir.

Etkili iletişim stratejileri ve beden dili eğitimi iletişimi etkin hale getirme ve beden dilini doğru kullanma üzerine gerekli bilgileri sunmaktadır. Etkili iletişim stratejileri ve beden dili eğitimi vücut dilini anlayıp okuma, etkili konuşma, bireyin kendini ve çevresini yakından tanıma ve daha fazlasını sağlamaktadır.

İlgili eğitim: Etkili İletişim Teknikleri ve Beden Dili Analizi Eğitimi

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi

Anlayarak hızlı okuma eğitimi uzaktan eğitim programları arasında yer alır. Anlayarak hızlı okuma eğitimi sürekli okumak ve araştırma yapmak zorunda olan kişiler uygundur. Örneğin, bir avukat ya da hakim olduğunuz düşünülürse okumanız gereken yüzlerce sayfa araştırma yapmanız gereken onlarca belge bulunmaktadır. Anlayarak hızlı okuma eğitimi tam da burada devreye girmektedir.

Hızlı ve nitelikli öğrenme becerisi katarak diğer kişilerden bir adım önde olmanızı sağlamaktadır. Hızlı okuma yaparken öğrenilmesi gereken bilgiyi anlamak oldukça önemlidir. Bu yüzden anlayarak hızlı okuma eğitimi bu sorunu ortadan kaldırmayı amaç edinmiştir.

Anlayarak hızlı okuma eğitimi hızlı okuma ve anlama tekniklerini öğreterek kısa zamanda daha fazla bilgi öğrenmeyi amaçlayan bir eğitimdir. Ders içerisinde verilen teknikler sürekli tekrar edilmeli ve pratik bir boyut kazandırılmalıdır. Anlayarak hızlı okuma eğitimi hukuki çalışmalarda bulunacak, yoğun bir tempoda çalışacak, okuması ve anlaması gereken onlarca belge olan kişiler için büyük bir nimet olarak görülmektedir.

İlgili eğitim: Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi

Diksiyon Eğitimi

diksiyon eğitimi de alınması gereken uzaktan eğitim programları arasında yer alır. uzaktan eğitim programları ile katılımcılar fiziksel ortam ve zaman dilimi fark etmeksizin bu eğitime katılabilir. bireyin sahip olduğu ses tonu, konuşma ve hareketleri karşımızda yer alan kişileri etkiler. Diksiyon eğitimi ile bireyin kendini daha iyi ifade etmesi ve kelimeleri daha doğru telaffuz etmesi sağlanır.

Diksiyon eğitimi çalışma yaşamında bireyleri etkileme açısından oldukça önemli bir eğitimdir. Karşı tarafı etkilemenin yanında bireyin kendine olan güvenini de sağlamlaştırır. Örneğin, iyi bir diksiyona sahip olan bir avukat, mahkeme salonunda hakim karşısında iyi bir diksiyon ile mi hitap etse daha başarılı olur yoksa kötü bir diksiyonla mı? Bu sorunun cevabı tabi ki iyi bir diksiyonla konuşmasıdır.

Çünkü iyi bir diksiyonla konuşan bir avukat çevresindeki insanları daha kolay etkiler ve onlara güven verir. Kendisine olan güveni de olduğu için işlerinde daha başarılı olur.

Diksiyon eğitimi ses tonu ve diksiyon tekniklerini kullanarak karşımızdakileri etkileyebilmek için hazırlanmış bir eğitimdir. Diksiyon eğitimi bireyin ses tonunu nasıl kullanması gerektiği ile ilgili bilgi verir. Son olarak diksiyon eğitimi ile etkileme sanatını ve iletişim becerilerinizi geliştirmeyi öğrenerek başarılı işlere imza atmayı öğreneceksiniz.

İlgili eğitim: Diksiyon Kursu

Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi, Karşınızda bulunan dinleyicilerin dikkatini nasıl tutacağınızı öğretmek, Hukukçuların etkili bir şekilde konuşarak dinleyiciyi bağlamasını sağlar, Stres Yönetimi Eğitimi, Stresi kontrol etmeyi amaçlamaktadır, Hukuk çalışanlarının yüksek stres altında verimli çalışabilmelerini sağlar, Etkili İletişim Stratejileri ve Beden Dili Eğitimi, Etkili iletişim ve beden dili kullanımını öğretmek, Hukuk uygulayıcılarının iletişim becerilerini geliştirir ve profesyonel duruşlarını güçlendirir, Profesyonel Gelişim Eğitimleri, Profesyonel yeteneklerin geliştirilmesi, Hukuk profesyonellerinin kariyerleri boyunca etkili çalışmalarını sağlar, Liderlik ve Yönetim Becerileri Eğitimi, Liderlik ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi, Hukuk çalışanlarının yönetim pozisyonlarında etkili olmalarını sağlar, İnsan Hakları Eğitimi, İnsan hakları bilgisinin arttırılması, Hukukçuların insan hakları kavramını daha iyi anlamalarını ve uygulamalarını sağlar, Savunma Teknikleri Eğitimi, Etkili savunma tekniklerinin öğretilmesi, Hukukçuların mahkemelerde ve diğer alanlarda daha etkili savunma yapabilmelerini sağlar, Analitik Düşünme ve Eleştirel Düşünme Eğitimi, Analitik ve eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi, Hukukçuların karmaşık problemleri çözme yeteneğini geliştirir, Etik ve Profesyonel Sorumluluk Eğitimi, Profesyonel etik ve sorumluluk bilgisinin arttırılması, Hukuk uygulayıcılarının etik normlara uyumlarını ve profesyonel sorumluluklarını anlamalarını sağlar, Ticaret Hukuku Eğitimi, Ticaret hukuku konularında derinlemesine bilgi sağlamak, Hukukçuların ticaret hukukunda daha yetkin olmalarını sağlar
Hukuk Alanında Çalışmak İsteyenler İçin Uzaktan Eğitim Programları diksiyon eğitimi anlayarak hızlı okuma etkili iletişim etkili sunum hukuk stres yöretimi
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.