AnasayfaBlogHayatınızı Değiştirecek 3 Alışkanlık
Kişisel Gelişim

Hayatınızı Değiştirecek 3 Alışkanlık

06 Eylül 2021
Bir kadın oturma odasında rahat bir kanepede oturmakta, gözlük ve siyah bir gömlek giymektedir. Elinde beyaz bir nesne tutmakta ve derin bir şekilde kitap okumaktadır. Yanındaki masanın üzerinde, abajuruna yakın çekim yapılmış bir lamba durmaktadır. Odada ayrıca arkasında tel örgü olan siyah bir masa vardır. Kadın, yüzündeki konsantrasyon ifadesiyle kendini tamamen kitaba kaptırmış gibi görünüyor.
AlışkanlıkAlışkanlığın AmacıAlışkanlığı Kazanma Yolu
Sabah Erken KalkmakKendinize daha fazla zaman ayırabilmek, günün geri kalanına olumlu enerjiyle başlamak.Her gün aynı saatte uyumaya çalışın ve yataktan çıkmadan önce 5 dakika daha beklemeyin.
Düzenli Spor YapmakSağlıklı bir yaşam sürdürebilmek, stresi yönetmek, daha pozitif ve enerjik hissetmek.Haftada en az 3 gün spor yapmayı bir hedef haline getirin ve bu süreci eğlenceli hale getirecek bir spor dalı seçin.
Düzenli OkumaBilgi birikimini arttırmak, düşünce yapısını genişletmek, stresi azaltmak.Her gün belirli bir zamanda okumayı bir alışkanlık haline getirin ve okuma sürenizi yavaş yavaş artırın.
Duyguları Yönetmeyi ÖğrenmekDaha sağlıklı bir zihinsel ve duygusal duruma ulaşmak.Duygusal durumunuzu tanımlayabilecek kelime dağarcığınızı genişletin ve duygusal reaksiyonlarınızı gözlemleyin.
Bol Su İçmekVücut sağlığını korumak, cildi güzelleştirmek, genel sağlık durumunu iyileştirmek.Her gün belirli saatlerde su içmeyi alışkanlık haline getirin.
Sağlıklı BeslenmekEnerji seviyelerini yükseltmek, genel sağlığı iyileştirmek, kiloyu kontrol etmek.Beslenmeyi bir görev olarak değil, bir yaşam tarzı olarak kabul edin.
Meditasyon YapmakDaha sakin ve huzurlu bir zihinsel duruma ulaşmak, stresi yönetmek.Meditasyonu günlük rutininize ekleyin ve sevdiğiniz bir meditasyon tekniğini seçin.
Kişisel Gelişim İçin Zaman AyırmakDaha mutlu, daha bilinçli ve daha yetenekli bir birey olmak.Her gün kişisel gelişim için belirli bir zaman belirleyin.
Günlük YazmakDuygularınızı ve düşüncelerinizi anlamlandırmak, kendinizi daha iyi anlamak.Her gün belirli bir saatte günlük yazmayı alışkanlık haline getirin.
Görevleri ErtelememekDaha üretken olmak, zamanı daha verimli kullanmak.Görevlerinizi bir liste halinde düzenleyin ve liste üzerinde ilerleyin.

Hayatımda her şey aynı, çok sıkıcı, yapacak bir şey bulamıyorum, bir şeye canım sıkılıyor ama neye ben de bilmiyorum diyorsanız size benim hayatımı değiştiren 3 çılgın alışkanlıktan bahsedeceğim;

1 - Günlük tutmak:

Günler çok çabuk akıp gidiyor. Hayatım öyle bir hale gelmişti ki ne yaşadığımdan ne de günün bittiğinden bir şey anlıyordum. Sonra dedim ki; neden hayatımda olan biteni yazmıyorum. Yazmak insana gerçekten ilham veriyor. Yazdıklarımı okuduğumda fark ettim ki hayatımı çok verimsiz geçiriyorum. Bu ayrıca kendinize uzaktan bakabilme imkanı tanıyor. Günlük kendimi ne ile meşgul ettiğimi görebilmemi sağladı ve eğitim almak, bir şeyler öğrenmek ve en önemlisi hayatımda birçok şeyi değiştirmemle ilgili gereksinimlerimi fark etmemi sağladı. Bazen dün ne yaptığınızı bile unutabiliyorsunuz ama bilinçaltı asla unutmaz. Geçmişe dönüp bakabilmek ve hayatımdaki ilerlemeyi, bilinçaltınızı görebilmek için yazmak harika bir alışkanlık.

2 - Önemli şeyleri önceliklendirmek:

Hayatınızda önceliklendirdiğiniz şeyler günlük rutininizi de değiştiriyor. Hayatımın rutinini değiştirmediğim zamanlar hep boşa geçiyordu. Çünkü zamanı boşa geçirmek ve bunun farkına varmamak tembelliğin devam etmesine sebep oluyor. Kendinize bir amaç belirlediğinizde bu hayatınızda önemli bir yere geliyor. Ve bunu önceliklendirmek de tembellikten kurtulmanızı sağlıyor. Mesela ben blog yazıyorum. Bir şeyler öğrenmeyi çok seviyorum. Ama daha önce sürekli bunu erteliyordum. Instagram’da keşfete düşüp de çıkabilen yok. Ya da Youtube trendler önerilenler derken akşamı ediyordum. Sonra öğrenmek istediklerimi ertelemek yerine önceliklendirmeye karar verdim ve bu hayatımı tamamen değiştirdi. Peki siz hayatınızda neye önem veriyorsunuz? Bunların çok üstün bir şey olmasına gerek yok. Mesela kedi beslemek de olabilir. Yani faydalı şeyler yapmanız hayatınızı tamamen değiştiriyor. Hayatınızda önem verdiğiniz şeyleri önceliklendirin ve bu alışkanlık sizin hayattan daha çok keyif almanızı sağlayacak. Sadece deneyin.

3 - Öğrendiklerimden içerik oluşturabilmek:

blog yazarı olduğumu söylemiştim. ve öğrenmeyi çok sevdiğimi de. bu öğrendiklerimden bir içerik oluşturuyorum. bundan yıllar önce İçerik Editörlüğü ve Blog Yazarlığı Eğitimi aldım. Bu işin teknik kısmını bu şekilde tamamladım. Sonra öğrendiğim ve ilgi alanımda olan şeyleri içerik yazarak pekiştirmeye başladım. Ben İşletme bölümünden mezun oldum bununla ilgili yazıları yazmayı seviyorum. Bir de tarihte bugün köşesinden birkaç şey yazdım. Bunlar öğrendiğim şeyleri pekiştirmemi sağlıyor. Yazarak çalışmak diyebiliriz. Bunun oldukça önemli bir etkisi var. Description, meta description, başlıklar ve birçok şeyle meşgul olurken konu üzerinden ilerliyorsunuz. Öğrenmemeniz kaçınılmaz. Ayrıca bunu bir meslek haline getirebilirsiniz ben ek iş olarak yapıyorum. Katıldığım eğitimlerde ödevlerde güzel içerik yazan kişiler seçiliyor ve ajanslara yönlendiriliyor hatta Enstitü bünyesinde blog yazarı olurken bu eğitimlere katılmanız dikkate alınıyor. Ben de bu şekilde seçildim. Bu arada içerik yazarlığı ilgili başucu kitabınız olacak bir kitap önereceğim. Aynı zamanda Enstitü’de eğitim veren Sertaç Dalgalıdere’nin üzerinde çalıştığı ve uzmanı olduğu Online İçerik Editörlüğü kitabını kesinlikle tavsiye ederim.

İşte benim hayatımı değiştiren 3 alışkanlık bunlar. Kendime objektif bakabiliyorum, önemli şeyleri hayatımda önceliklendiriyorum ve öğrendiklerimden içerik oluşturabiliyorum. Aslında bakarsanız günlük rutinimde daha mutlu bir yaşam sürüyorum ve öğrendiklerimden para kazanıyorum. Siz hayatınızda neleri değiştirmek istersiniz? Sizin de hayatınızda faydalı alışkanlıklar varsa yorumlarda benimle paylaşın.

Sabah Erken Kalkmak, Kendinize daha fazla zaman ayırabilmek, günün geri kalanına olumlu enerjiyle başlamak, Her gün aynı saatte uyumaya çalışın ve yataktan çıkmadan önce 5 dakika daha beklemeyin, Düzenli Spor Yapmak, Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek, stresi yönetmek, daha pozitif ve enerjik hissetmek, Haftada en az 3 gün spor yapmayı bir hedef haline getirin ve bu süreci eğlenceli hale getirecek bir spor dalı seçin, Düzenli Okuma, Bilgi birikimini arttırmak, düşünce yapısını genişletmek, stresi azaltmak, Her gün belirli bir zamanda okumayı bir alışkanlık haline getirin ve okuma sürenizi yavaş yavaş artırın, Duyguları Yönetmeyi Öğrenmek, Daha sağlıklı bir zihinsel ve duygusal duruma ulaşmak, Duygusal durumunuzu tanımlayabilecek kelime dağarcığınızı genişletin ve duygusal reaksiyonlarınızı gözlemleyin, Bol Su İçmek, Vücut sağlığını korumak, cildi güzelleştirmek, genel sağlık durumunu iyileştirmek, Her gün belirli saatlerde su içmeyi alışkanlık haline getirin, Sağlıklı Beslenmek, Enerji seviyelerini yükseltmek, genel sağlığı iyileştirmek, kiloyu kontrol etmek, Beslenmeyi bir görev olarak değil, bir yaşam tarzı olarak kabul edin, Meditasyon Yapmak, Daha sakin ve huzurlu bir zihinsel duruma ulaşmak, stresi yönetmek, Meditasyonu günlük rutininize ekleyin ve sevdiğiniz bir meditasyon tekniğini seçin, Kişisel Gelişim İçin Zaman Ayırmak, Daha mutlu, daha bilinçli ve daha yetenekli bir birey olmak, Her gün kişisel gelişim için belirli bir zaman belirleyin, Günlük Yazmak, Duygularınızı ve düşüncelerinizi anlamlandırmak, kendinizi daha iyi anlamak, Her gün belirli bir saatte günlük yazmayı alışkanlık haline getirin, Görevleri Ertelememek, Daha üretken olmak, zamanı daha verimli kullanmak, Görevlerinizi bir liste halinde düzenleyin ve liste üzerinde ilerleyin
blog yazarlığı günlük tutmak önceliklendirmek kişisel gelişim içerik editörlüğü hayatımı değiştiren alışkanlıklar
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.