AnasayfaBlogHafta Sonu Evde Yapılabilecek 15 Şey
Kişisel Gelişim

Hafta Sonu Evde Yapılabilecek 15 Şey

01 Ekim 2019
Bir kişi bacakları ve ayakları görünecek şekilde bir sandalyede oturmaktadır. Önlerindeki masada bir kitap ve bir fincan çay var. Masanın köşesinde küçük bir saksı bitkisi durmaktadır ve odada hafif ve havadar bir atmosfer vardır. Kişi rahat ve memnun görünüyor ve kitap sanki okumaya ara vermiş gibi önünde açık duruyor. Bir fincan çay dumanı tütüyor ve odanın sıcak renkleri sahneyi davetkâr ve rahat kılıyor.
Activite AdıAçıklamaFaydaları
Pilates ve egzersiz yapınSpor aktivitelerini tercih edebilirsiniz.Vücudunuzun daha dirençli ve sağlıklı olması.
Yaratıcılığınızı öne çıkarınÇeşitli el işi ve sanat aktiviteleri üzerinde çalışabilirsiniz.Zihin sağlığının iyileştirilmesi, stresle başa çıkma.
Film izlemekİnternet üzerinden istediğiniz filmi seyredebilirsiniz.Eğlenmek ve stres azaltmak.
OkumakFarklı konularda bilgi edinebilirsiniz.Zihinsel gelişim ve yeni şeyler öğrenme.
Yabancı dil öğreninOnline dil eğitim programlarından faydalanabilirsiniz.Kişisel gelişim ve kariyer fırsatları.
Misafir kabul etmekSevdiklerinizi evinize davet edebilirsiniz.Sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi ve moralin yükseltilmesi.
Online EğitimlerFarklı konularda online kurslara katılabilirsiniz.Kişisel ve mesleki gelişim.
Temizlik yapmakEvinizin genel temizliğini yapabilirsiniz.Daha temiz ve düzenli bir yaşam alanı elde etmek.
Blog yazmakYanlış ve öngörülerinizi bir blog üzerinden paylaşabilirsiniz.Eğlenceli bir Çalışma ve yaratıcılığı geliştirme.
Mutfakta zaman geçirmekÜcretsiz online kurslardan tatlı tarifleri öğrenip uygulayabilirsiniz.Stres azaltma ve farklı tarifler öğrenme.

Çoğumuz yoğun ve yorucu bir hafta geçiririz. Kimimiz okula gider derslere girmekten yorulur kimimiz ise para kazanmak için çalışır yorulur. Sonuç olarak belki de tüm dünyada en sevilen zaman dilimlerinden biridir hafta sonları… Hafta içi yaşadığımız tüm yorgunlukları, karmaşa ve yoğunlukları geride bıraktığımız bu özel zaman dilimini en iyi ve keyifli şekilde geçirmek isteriz.

Cuma akşamlarını saymazsak evde tam gün geçirebileceğimiz iki günümüz kalıyor. Bu iki günde de hem eğlenmek hem de dinlenmek isteyebiliriz. Bu kıymetli saatleri en keyifli ve dolu dolu geçirmenizi sağlayacak aktivitelerin listesini yaptık. 

Hafta Sonu Evde Yapılabilecek Aktiviteler Neler?

1- Pilates ve egzersiz yapın

Başlangıçta zor görünen ama yapmaya başlayınca keyif veren aktiviteyi yapmak için tek yapmanız gereken ayağa kalkmak ve işe koyulmak.

2- Yaratıcılığınızı öne çıkarın

Ahşap boyama, yağlı boya, örgü örmek gibi yaratıcılığınızı gerektiren aktiviteler yapabilirsiniz. Hem mental olarak dinlenmiş, hafta içi streslerinizi bir kenara bırakmış hem de bir şeyler ortaya çıkarmanın verdiği hazzı yaşayacaksınız.

3- Sinemaya gitmeye üşendiysen internet ne güne var!

Belki de çoğumuzun en sevdiği ev aktivitelerinden biri film izlemek. Evinizde yalnızca 5-6 liraya mâl edebileceğiniz mısırı patlatıp evinizde keyfinizden ödün vermeden film izlemenin tadını çıkarın.

4- Okuyun

İlgi alanlarınız, merak ettikleriniz hakkında bilgi edinmek için çeşitli makale ve kaynaklar okumak için hafta sonu doğru bir tercih. Hatta evinizin ya da odanızın bir kısmını keyifli bir okuma köşesine dönüştürün. Sevimli bir puf ve abajur kombini yaparak harika bir okuma köşesi yaratabilirsiniz.

5- Yabancı dil öğrenin

Yabancı dil öğrenmenin faydalarını saymama gerek yok. Çünkü eminim siz de bu konuda bilgi sahibisiniz. Ücretsiz ve online yabancı dil eğitimlerinden faydalanarak evde oturduğunuz yerden dil öğrenebilirsiniz.

6- Sevdiklerinizi davet edin

Aile ve iyi dostlar hayatın bize vermiş olduğu en güzel armağanlardan biridir. Hafta içi yoğun geçen mesai saatlerinizden yemek yemeye bile zor fırsat buluyor olabilirsiniz. O yorgunlukla gözünüz kimseyi görmek istemiyor, anlayabiliyorum. O halde hafta sonları bu durumun telafisini yapmak üzere sevdiklerinize vakit ayırmaya ne dersiniz?

7- Evde eğitim olur mu?

Elbette olur. Dinlenirken bile yeni şeyler öğrenmeyi sevenlerdenseniz Online Eğitimler tam da sizin için. Kişisel gelişimden iş hayatına pek çok alandan online eğitimler alabilirsiniz. Çoğu ücretsiz olan eğitimlerin online sınavlarından başarılı olarak sertifika almaya hak kazanabilirsiniz. 

8- Temizlik zamanı

Biliyorum biraz yorucu ve can sıkıcı gibi gelebilir. Ancak temizlik sonrası sıcak bir duş ve kahve ile kendini ödüllendirme fikri, uzun zamandır düzenlemen gereken kıyafet dolabını düzeltmen için bu süreci cazip kılabilir.

9- Blog yazabilirsin

özellikle son yılların trendlerinden olan blog yazma, rahatlaman ve yaşadıklarını gözden geçirmen için sana güzel bir bakış açısı sunar. yaşadığın deneyimleri binlerce insanla paylaşarak tecrübelerinden faydalanmalarını sağlayabilirsin. öte yandan ilgi alanın ya da meslek hayatınla ilgili bilgi ve becerilerini paylaşabilir, bunu ileride kazanca dahi dönüştürebilirsin.

10- Tatlı sevmeyen var mı?

Mutfakla aranız nasıl? Benim gibi yalnızca tatlı yapmayı sevenlerdenseniz mutfağa uğrayıp yeni şeyler denemeye ne dersiniz? Küçük çikolatalı toplar, limon soslu kekler deneyebilirsiniz. Evde kendi yaptığınız şeyleri yemek kadar keyifli bir şey yok!

11- Kütüphanenizi düzenlemek için en iyi fırsat

Okuduğunuz kitapları ayırmak ya da istiflemek için en iyi zaman şüphesiz hafta sonudur. Bir yere yetişme derdiniz olmadan sakin kafayla kitaplığınızda düzenleme yapabilir, okuyup bağış yapmayı düşündüğünüz kitapları bir koliye ayırabilirsiniz. 

12- Kişisel bakım zamanı

Kişisel bakımınızı ihmal etmemek ve kendinize vakit ayırmak için hafta sonları iyi bir zamandır. Kirli hava koşullarının cildimize verdiği tahribatı düşünmek bile istemiyorum. Özellikle İstanbul gibi bir metropolde yaşıyorsanız hava kirliliği cildimizi olumsuz etkileyen bir unsurdur. Akşamları rutin yüz temizlemeleriniz dışında derinlemesine bakım yapmak için hafta sonları iyi fikir.

13- Araştırmalar 

Uzun zamandır merak ettiğiniz ve kafanızı kurcalayan o konuyu öğrenme zamanı. Bilgisayarın ya da kitaplarınızın başına oturun ve araştırmaya başlayın.

14- Hayallerinizi projelendirin

Tıpkı araştırmalarınız gibi aklınızda yer eden girişimcilik fikirlerinizi, hayallerinizi bir deftere yazın. Somutlaştırıp üzerine kafa yorun. Kim bilir belki de hayallerinizi gerçekleştirmenin bir yolunu bu sayede keşfedersiniz.

15- Haftanızı planlayın

Yeni bir haftaya başladığınızda zamanı daha etkin yönetebilmek ve kafanızın daha rahat olmasını sağlamak için o hafta yapmanız gerekenleri planlayın. Bu kabataslak planlama dahi sizi iyi hissettirecek ve yeni haftaya daha iyi başlamanıza yardımcı olacak. Pazartesi Sendromuna bile!

Pilates ve egzersiz yapın, Spor aktivitelerini tercih edebilirsiniz, Vücudunuzun daha dirençli ve sağlıklı olması, Yaratıcılığınızı öne çıkarın, Çeşitli el işi ve sanat aktiviteleri üzerinde çalışabilirsiniz, Zihin sağlığının iyileştirilmesi, stresle başa çıkma, Film izlemek, İnternet üzerinden istediğiniz filmi seyredebilirsiniz, Eğlenmek ve stres azaltmak, Okumak, Farklı konularda bilgi edinebilirsiniz, Zihinsel gelişim ve yeni şeyler öğrenme, Yabancı dil öğrenin, Online dil eğitim programlarından faydalanabilirsiniz, Kişisel gelişim ve kariyer fırsatları, Misafir kabul etmek, Sevdiklerinizi evinize davet edebilirsiniz, Sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi ve moralin yükseltilmesi, Online Eğitimler, Farklı konularda online kurslara katılabilirsiniz, Kişisel ve mesleki gelişim, Temizlik yapmak, Evinizin genel temizliğini yapabilirsiniz, Daha temiz ve düzenli bir yaşam alanı elde etmek, Blog yazmak, Yanlış ve öngörülerinizi bir blog üzerinden paylaşabilirsiniz, Eğlenceli bir Çalışma ve yaratıcılığı geliştirme, Mutfakta zaman geçirmek, Ücretsiz online kurslardan tatlı tarifleri öğrenip uygulayabilirsiniz, Stres azaltma ve farklı tarifler öğrenme
hafta sonu hafta içi dinlenmek aktivite yorgunluk pazartesi sendromu kişisel gelişim online eğitim sertifika
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.