AnasayfaBlogGörevimiz Başarılı Olmak
Başarı

Görevimiz Başarılı Olmak

14 Kasım 2019
Kahverengi ceketli bir kadın, uzun kahverengi saçları rüzgârda savrulurken bir köprünün üzerinden atlıyor. Bir ayağı havada ve diğer ayağıyla köprüyü geçmek için uzanıyor. Sağ elinde bir ayakkabı tutmaktadır. Kamera yakın plandadır, köprünün ve atlarken yüzünün ayrıntılı bir görüntüsünü yakalar. Gözleri geniş ve kararlı, sanki köprüden geçmeye kararlıymış gibi. Kararlı ve cesur görünüyor ve yüz ifadesi heyecan ve beklenti dolu. Arka planda güzel bir mavi gökyüzü var.
Başarı KonseptiNasıl Başarılı Olunur?Başarılı Kişilerin Özellikleri ve Örnekleri
Herhangi bir işi, çalışmayı veya amacı en doğru ve en iyi şekilde sonuca ulaştırmaktır.Sadece sınava çalışmak yeterli değildir, dönem boyunca dersi dinlemek, derslere katılmak, ödevleri yapmak gerekir.Hedefleri olan, sürekli kendisini geliştiren, zamanlama stratejisini doğru yönetebilen kişiler başarılı sayılır.
Başarıda standartları korumak önemli bir unsurdur.Özgeçmiş hazırlama, kurslar, sertifikalar ve iş hayatında çok çalışmak gerekir.Yazar Stephen King, ilk romanı defalarca red edilmesine rağmen vazgeçmemiştir.
Hedef belirlemek başarının önemli bir parçasıdır.Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemek, doğru stratejiler geliştirmek gereklidir.Starbucks'ın kurucusu Howard Schultz, günün erken saatlerinde uyanarak güne başlar.
Başarı görecelidir ve kendi hedeflerimiz doğrultusunda değerlendirilmelidir.Hedefimize yönelik tüm çalışmalarımız, stratejilerimiz başarı yolunda atacağımız adımlardır.Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs, her gün kendisini motivasyon konuşmasıyla motive eder.
Başarı bir bütündür, öncesi ve sonrası vardır.Başarıya giden yolda durmaksızın çalışmak ve ne istediğimizi bilmek gereklidir.Steve Jobs, her gün yaptıklarından memnuniyet duyabileceğini düşünerek hareket eder.
Kişinin kendi standartlarını belirliyor ve koruması gerekiyor.Özgeçmişler, kurslar, sertifikalar ve iş görüşmeleri başarının bir parçasıdır.Howard Schultz, gününün erken saatlerinde köpeğiyle yürüyüş yaparak ve kahve içerek başlar.
Başarı, birbiri ardına gelen küçük başarılarla elde edilir.Her zaman hedefe yönelik adımlar atılması ve durmaksızın çalışılması gereklidir.Stephen King, ilk romanını çöpe atsa da karısının ısrarıyla tekrar tekrar denemiştir.
Görevleri doğru ve iyi şekilde tamamlamak başarıdır.Ancak işlerin doğru şekilde sonuca ulaştırılmasıyla başarı elde edilebilir.Başarıya giden yolda her sabah aynada kendine motivasyon konuşması yapan Steve Jobs.
Başarı için strateji geliştirmek ve bunları uygulamak gerekir.Belirlenen stratejilere bağlı kalarak ilerlemek ve hedefe ulaşmak için sabırlı ve kararlı olmak gereklidir.Hedefleri olan ve bu hedeflere ulaşmak için sürekli çalışan başarılı insanlar.
Başarı, belirli bir hedefe ulaştığınızda elde edilmiş sayılır.Hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için belirlenen stratejilere uyulmalıdır.Hedeflerini belirleyen ve bunlara doğru ilerleyen başarılı insanlar.

Hepimizin kendimizi bildik bileli istediği tek şeydir başarılı olmak. Çocukken başarılı bir öğrenci olmak isteriz. Sınavlarda başarılı olmak isteriz. Üniversite sınavına hazırlanır yine başarılı olmak isteriz. Okulu bitirip iş hayatına atıldığımızda yine hedefimiz hep başarılı olmaktır. 

Başarı Ne Demek?

Başarı, herhangi bir işi, çalışmayı veya amacı en doğru ve en iyi şekilde sonuca ulaştırabilmektir. Ancak başarılı olmak için doğru şekilde sonuca ulaştığımızda veya bir durumun sonrasında standardını da korumamız gerekir. Örneğin; okul hayatımız boyunca hep başarılı bir öğrenci olmak isteriz. Derslerimize çok çalışır, ödevlerimizi eksiksiz ve zamanında yapar sonrasında da sınavlardan yüksek not almak için çalışırız. 

Yani başarı bir bütündür. Öncesi ve sonrası vardır. Sadece sınava çalışmak, yeterli değildir. Dönem boyunca dersi dinlemek, derslere katılmak, ödevleri yapmak ve derslere hazırlanarak gitmek gerekir. Başarı ancak ve ancak bir bütün olarak bakılırsa bizim olabilir. Bu, hayatımızın her dönemi için geçerlidir. 

Yine iş hayatımızda da bu kural yerini almıştır. Önce mezun oluruz sonra iş görüşmeleri, özgeçmiş hazırlama, kurslar, sertifikalar... Daha sonra işe alınırız ama başarı burada bitmez. Başarılı olmak için sonrası da vardır. Her zaman çok çalışmamız ve ne istediğimizi bilmemiz gerekir. 

Başarı ve Hedef İlişkisi Nasıl Olmalı?

Başarılı insan olmanın altın anahtarı, hedeftir. Eğer başarılı olmak istiyorsak öncelikle hedefimizin olması gerekiyor. Hedefimize ulaşmak için benimsediğimiz stratejiler ise başarı yolundaki adımlarımızdır. Başarı, kişiden kişiye değişir. Başarı dediğimiz şey bizim hedeflerimizdir. Önemli olan kendimize somut hedefler belirlemek. Tabii burada asıl olan daha gerçekçi, ulaşılabilir hedefler belirlemektir. Ulaşılabilir hedefler belirlersek daha sağlam ve emin adımlarla ilerleyebiliriz. 

Başarıdan vazgeçmemiz söz konusu olamaz. Ulaşılması zor hedefler ise bizi yolumuzdan, hedefimizden alıkoyabilir. Başarı da başarılı insan olmak da bizim elimizde. Ne istediğimizi bilmek, strateji oluşturmak ve hedefe yönelik yapacağımız tüm çalışmalar bizim elimizde. Her zaman ne istediğimizi bilir ve o yolda ilerlersek “başarılı insan” kategorisine dahil olabiliriz.

Kim Bu Başarılı İnsanlar?

Hedefleri olan, bu hedefler doğrultusunda hareket eden, sürekli kendisini geliştiren, zamanlama stratejisini doğru yönetebilen ve sonuca varabilen herkes başarılı insan olarak tanımlanabilir. Başarı, görecelidir. Başarmak için önce başlamak ve adım atmak gerekir. Andre Gide’nin başarı üzerine söylediği “İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir.” sözü güzel bir örnektir. Adım atmak kadar vazgeçmemek de bütün olarak ele alınan başarının parçasıdır. 

Stephen King’in başarı hikayesi vazgeçmemenin önemini tam olarak vurguluyor aslında. Stephen King roman yazar ve yazdığı ilk roman yayınevlerinden geri çevrilir. King bunun üzerine romanını çöpe atar. Karısı romanı çöpten alır ve Stephen King’e yeniden başvurması konusunda ısrar eder. Tekrar tekrar başvuru yapan Stephen King’in romanı nihayet basılır ve asla vazgeçmeyen Stephen King sonunda başarılı olur. Günümüzde ise herkes tarafından tanınan ünlü bir yazardır. 

Başarılı insanlar olarak nitelendirilen ve büyük başarılara imza atan, adından söz ettiren insanların hayatlarına dair araştırma yaptığım sırada dikkatimi çeken bir nokta da sabah rutinleri oldu. Ben bu rutinleri strateji kategorisinde yorumluyorum. İşte sizlerle de paylaşmak istediğim dünyaca tanınan başarılı insanların sabah rutinleri.

Başarılı İnsanların Rutinleri

Starbucks’ın kurucusu Howard Schultz, 04:30’da uyanıyor ve köpeklerini yürüyüşe çıkarıyormuş. Daha sonra koyu kavrulmuş kahvesini içiyormuş. Sabah rutinine kahve eklemesi aslında bizlere başarılı insan olmasına dair ufak bir ipucu da veriyor. Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs ise ayna karşısında motivasyon konuşması yapıyormuş. Kendisine “Eğer bugün hayatımın son günü olsaydı, bugün yapacaklarımdan dolayı mutlu olur muydum?” diye soruyormuş. Sonuç olarak CEOtudent isimli internet sitesinde yayınlanan bu rutinler de gösteriyor ki başarı bir bütündür. Başarılı insan olmak için kendimize yönelik hedefler belirlememiz gerekiyor.

Herhangi bir işi, çalışmayı veya amacı en doğru ve en iyi şekilde sonuca ulaştırmaktır, Sadece sınava çalışmak yeterli değildir, dönem boyunca dersi dinlemek, derslere katılmak, ödevleri yapmak gerekir, Hedefleri olan, sürekli kendisini geliştiren, zamanlama stratejisini doğru yönetebilen kişiler başarılı sayılır, Başarıda standartları korumak önemli bir unsurdur, Özgeçmiş hazırlama, kurslar, sertifikalar ve iş hayatında çok çalışmak gerekir, Yazar Stephen King, ilk romanı defalarca red edilmesine rağmen vazgeçmemiştir, Hedef belirlemek başarının önemli bir parçasıdır, Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemek, doğru stratejiler geliştirmek gereklidir, Starbucks'ın kurucusu Howard Schultz, günün erken saatlerinde uyanarak güne başlar, Başarı görecelidir ve kendi hedeflerimiz doğrultusunda değerlendirilmelidir, Hedefimize yönelik tüm çalışmalarımız, stratejilerimiz başarı yolunda atacağımız adımlardır, Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs, her gün kendisini motivasyon konuşmasıyla motive eder, Başarı bir bütündür, öncesi ve sonrası vardır, Başarıya giden yolda durmaksızın çalışmak ve ne istediğimizi bilmek gereklidir, Steve Jobs, her gün yaptıklarından memnuniyet duyabileceğini düşünerek hareket eder, Kişinin kendi standartlarını belirliyor ve koruması gerekiyor, Özgeçmişler, kurslar, sertifikalar ve iş görüşmeleri başarının bir parçasıdır, Howard Schultz, gününün erken saatlerinde köpeğiyle yürüyüş yaparak ve kahve içerek başlar, Başarı, birbiri ardına gelen küçük başarılarla elde edilir, Her zaman hedefe yönelik adımlar atılması ve durmaksızın çalışılması gereklidir, Stephen King, ilk romanını çöpe atsa da karısının ısrarıyla tekrar tekrar denemiştir, Görevleri doğru ve iyi şekilde tamamlamak başarıdır, Ancak işlerin doğru şekilde sonuca ulaştırılmasıyla başarı elde edilebilir, Başarıya giden yolda her sabah aynada kendine motivasyon konuşması yapan Steve Jobs, Başarı için strateji geliştirmek ve bunları uygulamak gerekir, Belirlenen stratejilere bağlı kalarak ilerlemek ve hedefe ulaşmak için sabırlı ve kararlı olmak gereklidir, Hedefleri olan ve bu hedeflere ulaşmak için sürekli çalışan başarılı insanlar, Başarı, belirli bir hedefe ulaştığınızda elde edilmiş sayılır, Hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için belirlenen stratejilere uyulmalıdır, Hedeflerini belirleyen ve bunlara doğru ilerleyen başarılı insanlar
görevimiz başarılı olmak başarılı olmak başarılı insanlar ne yapar hedef belirlemek
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.