AnasayfaBlogGeleceğin Pazarlama Trendleri
Dijital Pazarlama

Geleceğin Pazarlama Trendleri

18 Ekim 2019
Bu görsel, siyah harfli ve beyaz metinli bir logonun yakın çekimini, beyaz kenarlıklı mor bir harfi ve mor ve beyaz bir F harfini içeren metinli bir kelime bulutunu tasvir etmektedir. Logo, harflerin çeşitli boyut ve şekillerde olduğu kelimelerin yakın çekim görüntüsüdür. Arka plan açık bir renk ve harflerin hepsi daha koyu bir tonda. Siyah harf ve beyaz metin diğer harflerden daha büyük bir yazı tipi boyutunda görünürken, mor ve beyaz F harfi daha küçük bir yazı tipi boyutunda. Mor harfin beyaz kenarlığı fazladan bir ayrıntı unsuru ekliyor. Resmin genel kompozisyonu dengeli ve görsel olarak hoş.
Pazarlama TrendiAçıklamaEtkisi
İnteraktif VideoHikayenin seyirciyle birlikte seçilerek şekillenmesi, etkileşimi artırır.Bir video mesajının %95'i akılda kalır, böylece kullanıcıların ilgisini çeker.
Sıfırıncı SıraGoogle'ın ürettiği arama sonuçları, aramaya direkt yanıt sağlar.Daha fazla tıklanma ve dolayısıyla daha fazla organik trafik sağlar.
Kişiselleştirmeyi UnutmayınReklamları kişiselleştirerek, daha etkili ve alakalı hale getirir.%90 oranında daha çok kabul görerek, daha fazla tüketiciye ulaşır.
Google ReklamlarıGoogle reklamların optimizasyonu, kampanyaların dönüşümünü etkiler.Reklamların daha hedef odaklı ve verimli olması sağlar.
İçerik PazarlamasıHedef kitleye uygun yüksek kaliteli içerikler oluşturur.Kullanıcıların ilgisini çeker ve marka güvenilirliği ve bilinirliği oluşturur.
Çok Kanallı PazarlamaFarklı platformları etkin bir şekilde kullanarak, müşteriyle birçok yerde etkileşime geçmek.Daha fazla görünüm ve geniş bir kitleye ulaşma.
Dijital PazarlamaOnline platformlarda farklı stratejileri kullanarak, müşteriye ulaşmak.Global bir kitleye erişim ve daha fazla pazarlama fırsatı.
E-Posta PazarlamasıKişiselleştirilmiş e-posta içeriklerini kullanarak, müşteri etkileşimini artırır.Daha fazla ilgi çeker ve müşteri sadakati oluşturur.
Teklif OptimizasyonuKampanyaları otomatik olarak seçer ve ayarlar, en iyi performansı sağlar.En yüksek verim ve gelir.
Organik Arama TrafiğiArama motorlarına ücret ödemeden çekilen ziyaretçi trafiği.Daha fazla görünürlük ve inanılırlık.

2020 senesinin ufukta gözükmesi ile birlikte yıkıcı teknolojik gelişmeler pazarlamacıları en iyi çalışmalarını ortaya çıkarmaya zorluyor. Bunun en bariz örneği geçmiş yıllarda öne çıkan dijital pazarlamanın yerini çok kanallı pazarlamaya bırakmasıdır. 

Teknolojik inovasyonlar hızlanmaya devam ettiği müddetçe şirketler buna uyum sağlamak için kendilerini zorlamaya devam ediyor. 2020 ve sonrasındaki pazarlama trendleri hakkında bilgi edinerek fırsatları yakalayabilir ve satışlarınızı artırarak marka kimliğinizi pekiştirebilirsiniz. İşte takip edebileceğiniz geleceğin pazarlama trendleri; 

İnteraktif Video ile Yüksek Etkileşim 

Video pazarlaması pazarlama trendleri arasındaki yerini yıllardır koruyor. Gerek blog sayfaları gerek sosyal medya olsun tüm alanlarda video kullanımında bir artış söz konusu. Black Mirror dizisinde yayınlanan Bandersnatch bölümünde hikayenin seyirciyle birlikte seçilerek şekillenmesi ilk interaktif video örneklerinden biridir. 

Araştırmalar bir video mesajlarının %95'inin akılda yer ettiğini gösterirken okuma sırasında bu oran %10'lara kadar gerilediğini ortaya çıkardı. Gelecek pazarlama trendleri arasında yer alan interaktif video sayesinde başarılı bir konumlandırma yapabilir ve kullanıcılara etkili bir deneyim sunabilirsiniz.   

Featured Snippets: Namı Diğer “Sıfırıncı Sıra” 

Google’a “İzmir’deki hava durumu nedir?” diye sorduğunuzda Google kendi ürettiği sonuçları SERP üzerinde gösterir. Google’daki arama sonuçlarının %61,8 ’i sıfırıncı sıra SEO çalışmalarıdır. Özetle sıfırıncı sıra yaptığınız arama sorgusunun yanıtına herhangi bir bağlantıya tıklamadan ulaşmanızı sağlar. Bu aramalar yemek tarifleri gibi karmaşık sorguların yanı sıra “Nedir?” benzeri sorulara da cevap verir. 

Yapılan araştırmalar pazarlama trendleri arasındaki sıfırıncı sıra arama sonuçlarının ilk sıradaki sonuca göre iki kat daha fazla tıklanma sayısına sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle organik trafiğe neden olan sıfırıncı sıra çalışmaları 2020 senesinde ön görülen pazarlama trendleri arasında yerini almıştır.   

Kişiselleştirmeyi Unutmayın 

Kişiselleştirilmiş pazarlamanın 2020 pazarlama trendleri arasındaki yerini kesinleştirdiği öngörülüyor. Tüketiciler kendileri ile ilgili olmayan reklamları engellemekte oldukça becerikli. Buna göre geleneksel pazarlama yöntemleri giderek işlevsiz bir hal alıyor. Peki, markalar bu durumda ne yapabilir? Kişiselleştirebilir! 

1000 kişiye yapılan bir anket sonucunda kişiselleştirmenin %90’lık bir oranda cazip bulunduğu ortaya çıkmıştır. Tüketicilerin, tekliflerinizi kabul etmeleri için yapmanız gereken onlara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmaktır. E-posta pazarlamasında kişiselleştirilmiş bölümler kullanabilir ve müşterileriniz ile kurduğunuz iletişim performansını yükseltebilirsiniz. 

Google Reklamları ile Ön Plana Çıkılır Mı?

Gelecek pazarlama trendleri arasında kendine yer edinen Google reklamlarınızın optimizasyonu için size bazı yeni özellikler sunuyor. Yaptığınız kampanyaların dönüşümünü seçebilir, satışlar başladığında veya durduğunda tekliflerinizi otomatik olarak değişecek biçimde ayarlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz kampanyalardaki tüm teklifleri optimize edebilir, markanızı farklılaştırabilirsiniz. 

İçerik Pazarlaması Nedir?

Yıllardır dile getirilen içerik kraldır sözü dijital pazarlamanın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. 2020 senesi pazarlama trendleri arasında yer edinen içerik pazarlaması ile kralın güç kazandığı görülüyor. Dijital medyada ön plana çıkmak isteyen markaların rakiplerine avantaj elde etmek için kullandıkları online reklamlar oldukça yetersiz bir hale geldi. İnternet kullanıcılarının, reklam sayfalara tıklamaktan kaçındığı ve ilk çıkan arama sonucunu tercih ettiği ortaya çıktı. 

Bunun sonucunda organik arama trafikleri önem kazandı. Arama motorlarına ücret ödemeden çekilen organik ziyaretçi trafiği anahtar kelimelerin kullanımını zorunlu kıldı. Bununla birlikte uzmanlığınızı göstermenizi ve müşterileriniz ile iletişim kurmanızı sağlayan yüksek kaliteli içeriklerin etkisi arttı. 

Başarılı bir strateji için hangi pazarlama taktiklerini kullanıyor olursanız olun içerik pazarlama trendleri sürecinize dahil edilmeli. Yüksek kaliteli içerikleri pazarlama biçimlerinizin bir parçası haline getirmeli ve doğru adımları atarak müşterilerinizin güvenini kazanmalısınız.  

Yazar: Gözde Dilara Can

İnteraktif Video, Hikayenin seyirciyle birlikte seçilerek şekillenmesi, etkileşimi artırır, Bir video mesajının %95'i akılda kalır, böylece kullanıcıların ilgisini çeker, Sıfırıncı Sıra, Google'ın ürettiği arama sonuçları, aramaya direkt yanıt sağlar, Daha fazla tıklanma ve dolayısıyla daha fazla organik trafik sağlar, Kişiselleştirmeyi Unutmayın, Reklamları kişiselleştirerek, daha etkili ve alakalı hale getirir, %90 oranında daha çok kabul görerek, daha fazla tüketiciye ulaşır, Google Reklamları, Google reklamların optimizasyonu, kampanyaların dönüşümünü etkiler, Reklamların daha hedef odaklı ve verimli olması sağlar, İçerik Pazarlaması, Hedef kitleye uygun yüksek kaliteli içerikler oluşturur, Kullanıcıların ilgisini çeker ve marka güvenilirliği ve bilinirliği oluşturur, Çok Kanallı Pazarlama, Farklı platformları etkin bir şekilde kullanarak, müşteriyle birçok yerde etkileşime geçmek, Daha fazla görünüm ve geniş bir kitleye ulaşma, Dijital Pazarlama, Online platformlarda farklı stratejileri kullanarak, müşteriye ulaşmak, Global bir kitleye erişim ve daha fazla pazarlama fırsatı, E-Posta Pazarlaması, Kişiselleştirilmiş e-posta içeriklerini kullanarak, müşteri etkileşimini artırır, Daha fazla ilgi çeker ve müşteri sadakati oluşturur, Teklif Optimizasyonu, Kampanyaları otomatik olarak seçer ve ayarlar, en iyi performansı sağlar, En yüksek verim ve gelir, Organik Arama Trafiği, Arama motorlarına ücret ödemeden çekilen ziyaretçi trafiği, Daha fazla görünürlük ve inanılırlık
dijital pazarlama inovasyoniçerik pazarlamamarka organik aramavideo pazarlama
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim bir web sitesinin şemasının yanında duran bir adamı gösteriyor. Beyaz bir gömlek ve siyah bir kravat takıyor. Adamın koyu kahverengi saçları ve ciddi bir ifadesi var. Arka planda beyaz metinli mavi bir daire ve beyaz metinli kırmızı bir daire ve bir diyagram var. Ayrıca mavi zemin üzerinde beyaz işaretli bir logo da var. Resmin sağ tarafında, üzerinde dişli bulunan bir bilgisayar ekranı ve beyaz metinli gri bir daire var. Son olarak, sağ alt köşede beyaz zemin üzerinde bir grafik var. Adam diyagrama bakıyor ve sunulan bilgileri düşünüyor gibi görünüyor.
Meslekler

Geleceği Olan Meslekler

12 Temmuz 2020
Bir kadın alışveriş arabasıyla koşuyor, saçları arkasında uçuşuyor. Üzerinde siyah bir bluz, gri bir tayt ve beyaz spor ayakkabılar var. Elinde bir anahtarlık ve alışveriş arabasında yeşil bir çanta var. Alışveriş arabası ağzına kadar her şekil ve boyutta ürünle dolu ve kadın alışverişini bitirmeye kararlı görünüyor. Anın tadını çıkarıyor, anı yaşıyor ve koşmanın ve alışverişin getirdiği özgürlük ve neşe hissinin tadını çıkarıyor gibi görünüyor.
Satış - Pazarlama

Gelecekteki 10 Müşteri Trendi

06 Haziran 2021
Beyaz tuşları olan siyah bir klavye üzerinde yazı yazan iki elin yakın çekimi. Sağ el işaret, orta ve yüzük parmaklarıyla üç tuşu basılı tutarken, sol el işaret ve orta parmaklarıyla iki tuşu basılı tutmaktadır. Her iki elin serçe parmakları herhangi bir tuşun üzerinde değildir. Klavye, siyah ve beyaz tuşlar arasındaki kontrastı artıran parlak bir ışıkla aydınlatılmıştır. Tuşlarda hafif bir parlaklık var ve bu da görüntüye genel olarak parlak bir görünüm veriyor. Görüntünün sol üst köşesinde ince bir ışık ipucu var.
Sosyal Medya

Sosyal Medya Ve Topluluk Yöneticisi

08 Temmuz 2019
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524
Halkla İlişkiler ve İletişim Eğitimi görseli, eğitmenin kurumsal kıyafetiyle ve olumlu bir ifadeyle kameralara gülümsediği bir eğitim ortamında çekilmiş. Arka planda modern bir iş merkezi bulunmakta, bu da profesyonel ve kurumsal bir eğitim havası veriyor. Eğitmenin önemi ve eğitim içeriğinin ciddiyeti, görselin estetiğiyle vurgulanmış.
5
(90)

Halkla İlişkiler Eğitimi

16 Konu5 Saat
Yirmili yaşlarının ortasında, gözlüklü ve siyah takım elbiseli genç bir kadın görülüyor. Elleri ceplerinde, saçları düzgün bir topuz yapılmış halde duruyor. Bakışları ileriye sabitlenmiş, ifadesi ciddi. Kendinden emin bir havası var, varlığı dikkat çekiyor. Profesyonel ve şık görünüyor. Gözlükleri yuvarlak ve takım elbisesi tam oturmuş. Takım elbisenin koyu rengi açık teni ve açık saç rengiyle güzel bir tezat oluşturuyor. Dengeli ve dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Gülşen Yegin
14200