AnasayfaBlogEvimden Almanca Öğreniyorum
Yabancı Dil Eğitimi

Evimden Almanca Öğreniyorum

01 Aralık 2019
Bu görsel siyah bir tahta üzerine yerleştirilmiş sarı bir gülü tasvir etmektedir. Gülün parlak sarı yaprakları, yeşil yaprakları ve canlı sarı bir merkezi vardır. Tahtanın yüzeyi pürüzsüz ve koyu renkte olup iki nesne arasında keskin bir kontrast yaratmaktadır. Gül resmin ön planında yer alıyor ve çerçevenin büyük bir bölümünü kaplıyor. Yakından çekilmiş olması, yaprakların ve yaprakların karmaşık ayrıntılarının görülmesini sağlıyor. Arka plan bulanıklaştırılarak gülün ana odak noktası olması sağlanmış. Resmin genel kompozisyonu çarpıcı ve büyüleyici.
Öğrenme AdımlarıKullanılan YöntemlerÖneriler
KararlılıkDil öğrenme hobisi veya ihtiyaç olarak başlamaGeçici bir heves olmadığına kendinizi ikna edin
Profesyonel DestekOnline eğitimlerUygun bir online platformdan Almanca Eğitimi alın
Kaynak EdinmeDil bilgisi ve kelime çalışması için ders kitaplarıSeviyenize uygun ders ve hikaye kitapları seçin
Internetten FaydalanmaAlmanca videolar, makaleler ve blogger takibiSeçici olun, yanlış kaynaklar yanlış bilgiler edinebilir
Kelime Bilgisini ArtırmaAlmanca - Türkçe kelime listesi yapmaBelirli zamanlarınızı kelime çalışmaya ayırın
Almanca Dil UygulamalarıCep Telefonundan çalışmaTestlerle ve oyunlarla eğlenerek öğrenin
Film Ve Müzik DinlemeAlmanca konuşmalı filmler ve müziklerKelime hakimiyetinizi artırmak için her fırsatta kullanın
KonuşmaAlmanca konuşacak kişiler bulmaSosyal mecralardan dil arkadaşları bulabilirsiniz
Dil Kurallarına Adapte OlmaTürkçe düşünmemeye çalışmaGrafikler ve çizimler kullanabilirsiniz
Mola VermeBir süreliğine çalışmaya ara vermeTakıldığınız ve ezberleyemediğiniz yerlerde mola verin

Yabancı dil öğrenmek herkes için bir tabu olmuş durumda. Öğrenmek adına daha adım atmadan “Nasıl olsa öğrenemem, öğrenmiş olsam bile unuturum.” diyerek kendimizi engelliyoruz. Ya da bir kursa bağlanmak ve sürekli olarak devam etmek bizi zorlayabiliyor. Oysa evinizden hiç çıkmadan da gelişim gösterebilirsiniz. Siz sadece öğrenmek isteyin gerisi gelecektir.

İngilizce’ nin dışında bir dil öğrenmek istiyorsanız tercihinizi en çok kullanılan diller arasından yer alan Almanca’dan yana kullanabilirsiniz. İş ve akademik hayatınızda veya sosyal yaşantınızda size çok şey katabilir. Almanya’nın seçkin üniversiteler ve bilim çalışmalarının yanı sıra ekonomide de güçlü bir yeri bulunmakta ve tanınmış çok fazla markası vardır. Bu yüzden kendinize ikinci veya üçüncü dil öğrenme hedefi koyarken Almancayı mutlaka eklemelisiniz.

Sizi kurslar ve kur sınavları ile bunaltmayacak şekilde çabanız ile Almanca öğrenebilirsiniz, üstelik evinizde.

Evde Almanca Nasıl Öğrenilir?

Almanca öğrenmek istiyorsanız bir Alman gibi disiplinli hareket etmelisiniz. Evde öğreniyor olsanız bile belirli zamanlarınızı ayırmalı ve çok çalışmalısınız. Birkaç basit adımla rahatlıkla Almanca öğrenebilirsiniz.

  • Kesin olarak karar verin ve kararınızdan vazgeçmeyin. İster yeni bir dil öğrenme hobisi ile ister ihtiyacınız olacağı için başlayın, geçici bir heves olmadığına kendinizi ikna edin.

  • Kendinize güvenin. Çevrenizde mutlaka “Almanca zor dil öğrenemezsin, boşa uğraşıyorsun.” diyenler olacaktır. Tüm yeni dilleri öğrenmek zordur. Kulaklarınızı hepsine kapatın ve ileriye odaklanın. Bir şeyler öğrenmek isteyen ve sistematik çalışan herkes mutlaka öğrenir bunu unutmayın.

  • Profesyonel bir destek alarak başlayabilirsiniz. Online eğitimler ile kendinizi yabancı dil konusunda geliştirebilirsiniz. Enstitü’nün uzman kadrosu ile ücretsiz Almanca Eğitimi alabilir ve kendinizi günlük olarak ifade edecek seviyeye gelebilirsiniz. Günlük konuşmalar, selamlaşma kalıpları ve kendinizi tanıtma konusunda bilgiye sahip olabilirsiniz. Ayrıca Almanca Eğitimi sonunda yapılacak olan sınavda, başarı sağlamanız durumunda sertifika almaya hak kazanabilirsiniz.

  • Mutlaka kaynak edinin. Gerek ders kitapları gerekse okuma kitapları dil bilgisi ve kelime konusunda sizi geliştirecektir. Seviyenize uygun ders ve hikaye kitapları ile günlük konuşmalara aşina olursunuz. Aynı zamanda dil bilgisine aşina olarak öğrenme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

  • Tabii ki internetten faydalanın. Bilişim çağında yaşıyoruz ve internetten ihtiyacınız olan tüm bilgileri öğrenmek için gereken süre sadece iki saniye. Alman blogger takibi yapabilir, Almanca videolar izleyebilir ve sayısız makale okuyabilirsiniz. Ancak yine de seçici olmanızda fayda var, yanlış kaynaklar ile yanlış bilgiler edinebilirsiniz.

  • Kelime bilginizi artırın. Bunun için kendinize bir küçük bir defter alın ve Almanca - Türkçe karşılıklarını yazarak çalışın. Gün içerisinde belirlediğiniz bir zamanı kelime çalışma ayırın. Almanca dil yapısında artikeller çok fazladır ve öğrenme sürecinde sizi zorlayacaktır. Ancak bir dili öğrenmeniz ve anlayarak konuşmanız kelime bilginizle doğru orantılıdır.

  • Telefonunuza Almanca dil uygulamaları indirerek, kendinize sürekli bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz. Testlerle ve oyunlarla eğlenerek öğrenebilirsiniz. Boş kaldığınız vakitlerde sosyal medya üzerinde daha az vakit geçirip, telefonunuzdaki Almanca uygulamaya daha fazla vakit ayırırsanız bir süre kendinizdeki değişimi görebilirsiniz.

  • Müzik dinlemek ve film izlemek için hangi seviyede olduğunuzun hiçbir önemi yok. Eğitim amaçlı filmler izleyebileceğiniz gibi, hoşunuza giden tarzda Almanca olan her filmi izleyebilir ve kulağınıza hoş gelen her müziği dinleyebilirsiniz. Böylece kelime hakimiyetinizde artacaktır.

  • Konuşmak için iki kişi gerekir evet fakat hangimiz zaman zaman kendi kendimize konuşmadık ki. Sosyal mecralardan Alman arkadaşlar edinebilir ve onlarla diyalog kurabilirsiniz. Konuşmadan bir dili bildiğinizi söyleyemezsiniz. Fırsatınız var ise yakın çevrenizden Almanca konuşma grupları bulup onlarla vakit de geçirebilirsiniz.

Almanca Öğrenirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Türkçe düşünmeyin. Her dil öğrenmenizde karşınıza çıkacak olan bu kaideyi asla atlamayın. Almanca dil yapısı Türkçe den farklı olduğu için, kurallarına adapte olmakta zorluk yaşayabilirsiniz.

  • Grafiklerden yardım alabilirsiniz. Temel kuralları ve kelimeleri çizim ve grafik haline getirerek sık sık bulunduğunuz yerlere asarsanız, göz aşinalığı oluşur ve öğrenmeniz kolaylaşır.

  • Çalışma ortamınızı motivasyonunuzu artıracak şekilde düzenleyin. Bir pano hazırlayarak ezberlemek istediğiniz kelimeleri, hoşunuza giden Almanca sözleri yazabilirsiniz.

  • Dergi okuyabilirsiniz. Dergiler günceldir ve ilginizi çeken konulara özel bir dergi mutlaka bulabilirsiniz. Bu şekilde hem o okuya dair bilgilerinizi artırabilir hem de çok fazla yeni kelime öğrenebilirsiniz.

  • Mola verin. Takıldığınız ve ezberleyemediğiniz kelimeler fazlalaştığınızda mola vermeyi deneyin. Ara vermek size kendinizi iyi hissettirecektir. Aynı zamanda ara vermek beyninizin öğrendiklerinizi kaydetmesini sağlar.

  • Elinizde mutlaka bir telefon vardır. Hatta belki bu yazıyı bile bir telefondan okuyorsunuz. O halde cep telefonunuzu en efektif şekilde kullanmalı ve Almanca sözlük ve testlerle kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

  • Kendi kendinize pratik yapabilirsiniz. Almanca telaffuzlarınızı görmüş olursunuz. En basit yapabileceğiniz çalışma, Almanca bir şarkıyı sesli olarak söylemek olacaktır.

Almanca ve Farklı Yabancı Dilleri Öğrenirken Yapılan Hatalar



Dil öğrenirken herkes birtakım zorluklar yaşar. Önemli olan öğrenme sürecinizi eğlenceli ve motivasyon için yüksek bir halde tamamlamak. Bu yüzden bazı hataları yapmaktan kaçınmalısınız.

  • Ezbercilik: Öğrenmek ve ezberlemenin arasındaki ince çizgide yürümelisiniz. Yeni bir dil öğrenirken yapılan en büyük hata ezber yapmaktır. Dil öğrenmeyi doğal bir süreç olarak düşünmelisiniz. Özellikle kelime çalışırken salt olarak kelime ezberlemeyin, ezberlediğiniz kelimeleri cümle içinde kullanın.

  • Acelecilik: Çok kolay öğrenilen hiçbir şey yoktur. Çok basit bir şeyi bile öğrenirken zaman geçmesi gerekir. Dil öğrenirken, sabırlı olmalı ve kendinize zaman tanımalısınız.

  • Ara vermek: Uzun süreli ara veriyor olmak bildiklerinizi unutmanıza yol açar. Ancak eğitiminize ara vermek zorunda kalsanız bile öğrendiklerinizi ara ara tekrar edin. Bırakılan her şey unutulabilir.

  • Çekingenlik: Hata yapmaktan asla korkmayın. Hata yapmaktan korktukça hata yapma olasılığınız artar ve motivasyonunuzu düşürür.

  • Teoride takılı kalmak: Dil öğrenmek bir bütündür. Sadece dil bilgisine yoğunlaşarak ilerleyemezsiniz. Evet, dile aşina olmanız gerekiyor ancak bunu fazla abartmadan yapın. Dil yapısını öğrenerek, kendi cümlelerinizi kurarak ilerleme sağlayın.

  • Üşengeçlik: Katıldığınız online eğitimlerde her şeyi öğrenemezsiniz. Çaba sarf etmeniz gerekir ancak bu da üşengeçlikle olmaz. Kitap okurken ya da yazı yazmaya çalışırken üşenmeden anlamını bilmediğiniz kelimelere bakabilmelisiniz. Araştırmak ve kurcalamak, daha çok bilgi öğrenmenizi sağlayacak emin olun.

Kararlılık, Dil öğrenme hobisi veya ihtiyaç olarak başlama, Geçici bir heves olmadığına kendinizi ikna edin, Profesyonel Destek, Online eğitimler, Uygun bir online platformdan Almanca Eğitimi alın, Kaynak Edinme, Dil bilgisi ve kelime çalışması için ders kitapları, Seviyenize uygun ders ve hikaye kitapları seçin, Internetten Faydalanma, Almanca videolar, makaleler ve blogger takibi, Seçici olun, yanlış kaynaklar yanlış bilgiler edinebilir, Kelime Bilgisini Artırma, Almanca - Türkçe kelime listesi yapma, Belirli zamanlarınızı kelime çalışmaya ayırın, Almanca Dil Uygulamaları, Cep Telefonundan çalışma, Testlerle ve oyunlarla eğlenerek öğrenin, Film Ve Müzik Dinleme, Almanca konuşmalı filmler ve müzikler, Kelime hakimiyetinizi artırmak için her fırsatta kullanın, Konuşma, Almanca konuşacak kişiler bulma, Sosyal mecralardan dil arkadaşları bulabilirsiniz, Dil Kurallarına Adapte Olma, Türkçe düşünmemeye çalışma, Grafikler ve çizimler kullanabilirsiniz, Mola Verme, Bir süreliğine çalışmaya ara verme, Takıldığınız ve ezberleyemediğiniz yerlerde mola verin
Almanca yabancı dil Almanca öğrenmek online eğitim motivasyon Almanca kaynak
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Farklı görünümlere sahip bir grup insan bir dizüstü bilgisayarın etrafında toplanmış. Ortada mavi kazak giymiş, yüzünde sıcak bir gülümseme olan bir kadın var. Elinde bir kağıt parçası tutuyor ve yumruğunu havaya kaldırmış. Kadının solundaki adam mavi bir gömlek giymiş ve dizüstü bilgisayara daha iyi bakabilmek için eğilmiş. Kadının sağında bir kişinin yüzünün yakın plan görüntüsü ve yanlarında dizüstü bilgisayara gülümseyerek bakan bir kadın var. Daha sağda siyah bir nesnenin yakın çekimi görülüyor. Grup dizüstü bilgisayarda bir şey tartışıyor ya da çalışıyor gibi görünüyor.
Bölümler

Almanca Öğretmenliği Bölümü

10 Nisan 2020
Ortasında büyük mavi bir yıldız bulunan beyaz bir bayrak, siyah bir direğe asılı olarak rüzgarda dalgalanmaktadır. Direğin tepesinde küçük bir ışık sabitlenmiş, altında kırmızı ve sarı bir işaret var. Bayrak masmavi bir gökyüzüne karşı dalgalanıyor ve arka planda beyaz bulutlar var. Batmakta olan güneş bayrağın ve etrafındaki alanın üzerine sıcak altın rengi bir parıltı yaymaktadır. Bayrak, uzağında ağaçlar bulunan çimenli bir tepenin kenarına yerleştirilmiştir.
Almanca Öğreniyorum

Neden Almanca Öğrenmeli?

21 Ocak 2020
Bu resimde daire şeklinde bir araya gelmiş ve her birinin elinde siyah bir top tutan bir grup kadın görülmektedir. Öndeki kadın siyah beyaz puantiyeli bir gömlek giyiyor ve uzun saçlı. Yüzü kameraya dönük ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Arkasında yine uzun saçlı, açık pembe bir üst giymiş başka bir kadın var. Gruptaki diğer kadınlar arka planda görülebiliyor, hepsi farklı kıyafet ve saç stillerine sahip. Hepsi iyi bir ruh hali içinde, anın ve birbirlerinin arkadaşlığının tadını çıkarıyor gibi görünüyor.
Almanca Öğreniyorum

Almanca Nasıl Öğrenilir? 

07 Nisan 2021
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606
Yüksek çözünürlüklü öğrenmeyi öğrenme eğitimi kapak görseli. Kadın yüzü, robot silüeti arka planda, dijital grafikler. Öğrenmeyi öğrenme eğitimi teması.
4.9
(34)

Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi

11 Konu4 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102464
Bu resimde, muhtemelen Alman eğitimini temsil eden bir bayrak üzerinde oyuncak bir uçak görülüyor. Bayrak, kursun zorluk seviyesini simgeleyen kırmızı ve siyah renktedir ve üzerindeki sayı B1-B2 seviyesini göstermektedir. Oyuncak uçağın yakın çekimi eğitim temasını daha da vurguluyor. Genel olarak, bu resim yoğun ama ödüllendirici bir deneyim fikrini aktarıyor.
5
(16)

Almanca Eğitimi (B1-B2)

10 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1249524