AnasayfaBlogDaha İyi Bir Lider Olmak İçin 15 Beceri
Liderlik

Daha İyi Bir Lider Olmak İçin 15 Beceri

01 Nisan 2019
Görüntünün ön planında kollarını kavuşturmuş bir kadın dururken, arka planda bir grup insan tezahürat yapıyor. Kadının uzun saçları ve gözlükleri var ve ifadesi nötr. Görüntünün sol tarafında elini kaldırmış bir adam görülüyor. Kadının sağında bir kişinin bacağının bulanık bir görüntüsü var. Daha sağda bir kişinin elinin bulanık bir görüntüsü var. Görüntünün en sağında, hafifçe odak dışında kalan siyah bir direk var. Görüntünün ortasında yine hafif bulanık olan mavi bir kare var. Son olarak, görüntünün sağ üst köşesinde bir kişinin yüzünün yakın çekimi görülebilir.
Liderlik BecerisiAçıklamaNeden Önemli
Bir Küçük “Evet” Sözcüğüne Değer VerLiderler insanların fikirlerini satın alma konusunda oldukça ustalar.Fikirlerin değerli olduğunu anlamak ve kabul görmek, bir grup kişiye liderlik etmeyi kolaylaştırır.
Övgü Etkisini Önemseİnsanları motive etmenin en iyi yolunun para değil övgü olduğunu vurgulamak.Çalışanları manevi olarak motive etmek onların verimliliğini ve işten alacakları tatmini arttıracaktır.
Mantık mı, Duygu mu?İkna yapılırken mantık, sezgi ve duygu harmanı kullanılır.İkna etme yeteneği liderin fikirlerini takip etmek için insanları motive etmesine yardımcı olur.
Masada Sağ Koltuğu SeçinLiderler, beden dili ve alanın algıda önemli olduğunu bilirler.Bu duruş liderin otoritesini ve ciddiyetini gösterir.
Boş Kalorili Zamandan KaçınınLiderler, önemsiz faaliyetler için zihinsel enerji harcamaktan kaçınır.Zamanı ve enerjiyi önemli konulara harcamak, daha fazla başarı elde etmek için yardımcı olur.
Davranışsal Sorular SorBüyük liderler insanları açabilecek ve derinlemesine düşündürebilecek sorular sorar.Bu, insanların gerçek kişiliklerini, motivasyonlarını ve değerlerini ortaya çıkarır.

Liderler farklı düşünürler o halde Liderlik Nedir? Liderlik, diğerlerini etkileme ve etkileme yeteneğidir. Liderlik öğretilebilir mi? - Kesinlikle.

Lideri farklı yapan nedir? Lider, insanları yönetmekle birlikte onlara ilham olur, motive eder.

Liderlik Becerileri Neler?

 1 - Bir Küçük “Evet” Sözcüğüne Değer Ver

Liderler insanların fikirlerini satın alma konusunda oldukça ustalar. Normalde evet diyemeyecekleri hallerde bile öğrenmek isteyerek değer önerisinde bulunurlar.

 2 - Övgü Etkisini Önemse

Etrafınızdaki insanları motive etmek istiyorsanız, cüzdanınızı rafa kaldırın. Övgüler ile sosyal ödül vermeye odaklanma insanları motive etmenin en iyi yolunun para değil övgü olduğunu bize söylemektedir. Bu, sezgiseldir bunu isteriz. Fakat toplumların çoğu, mutluluğu arttırmak için nakit ya da nakte dönüşebilen motive ediciler kullanmak üzere yapılandırılmıştır. İşinizde iyi performans gösterdiğinizde extra maaş zammı alırsınız. Bir çalışanı ödüllendirmek istediğinizde, onlara bir prim verirsiniz. Sürekli maddi bir bedel üzerine çalışırken aslında bizi manevi motive edecek olan şeylere ihtiyaç duyarız. Bu Övgüdür. Liderler sürekli olarak etrafındaki herkesin en iyi benliklerinde yaşamasını ister.

Övgü verir. Olumlu gerçekliğe sahiplik duyarlar. Çevrenize “En iyi müşterilerimizden biri” veya “Birlikte çalışmaktan zevk duyuyoruz” gibi sözcüklerle pozitif beklenti etkisinden yararlanabilirsiniz.

3 - Mantık mı, Duygu mu?



Sizde dünyanın en büyük liderlerinin öncelikle mantık veya duyguyu bir arada kullandığını düşünüyor musunuz? Bir kişide iknayı ölçmenin üç farklı taktiği vardır- mantık, sezgi ve duygu.

  • Mantık vücudumuzda başımıza hitap etmektedir. Temel argümanları desteklemek için sebep, kanıt ve içgörü gerektiren araştırma ve istatistikler dilini destekler.

  • Sezgi bağırsaklarımıza hitap etmektedir. Bir konuşmacıyı bir uzman olarak görmeye ikna eden, başarılar, referanslar ve vaka çalışmaları dahil olmak üzere her şeye sezgilerimizle güvenilirlik sağlar. Bizi yorduğunda bu duygu karın bölgemizde kendini hissettirir.

  • Duygu ise kalbimize hitap etmektedir. Bu kişinin herhangi bir mesaja şahsen yakınlaşmasını sağlamaya yapmalarına yardımcı olan öyküler, görüntüler, seslerden oluşmaktadır.

  • Liderler izleyicilerine hitap etmek için duygu, sezgi ve mantık harmanı kullanırlar, ancak kalbe odaklanmak kafaya odaklanmaktan daha önemlidir.

4 - Masada Sağ Koltuğu Seçin

Liderler her zaman masa başında otururlar. Peki siz ziyaretiniz esnasında oturacakken hangi koltuk en iyisidir? Liderler beden dili ve aralığının algı için ne kadar önemli olduğunu bilir. Aslında, oturduğumuz yerle etkileşimlerimizi nasıl etkilediğine dair etkileyici bir araştırma vardır. Örneğin; Bir konferans odasına girdiğinizde nereye oturursunuz? Kapıyı açtınız ve dikdörtgen bir masa gördünüz, Düşününüz. Masa başındaki ilk koltuğa A harfini verelim.

En güçlü koltuk “A” koltuğudur. Bu koltuk masanın başındadır ve anında kapıyı görür, Hükmedici ve anlatıcı koltuktur. Burada oturanlar içeri girer girmez odanın içindeki herkesi görür. Bazı zamanlarda liderler her zaman en güçlü koltukta oturmak istemezler. Mevcut birini izlemek, görüşmeye katılmadan izlemek ya da görülüp duyulmamak için bir odaya giriyorsanız, farklı bir koltuk seçmek isteyebilirsiniz. Bu durumda sağ taraftaki koltuk kurtarıcınız olabilmektedir.

5 - Boş Kalorili Zamandan Kaçının

Hiçbir şey yapmadan saatler geçirdiniz mi ve daha sonra bunun tam bir zaman kaybı olduğunu fark ettiniz mi? Bu, özellikle faaliyetin kendisinin kesinlikle bir amacı veya faydası olmadığı zaman sinir bozucu olmaktadır. Hiçbir şey yapmadan zaman harcamaktayız. Ve yine bizim için en değerli olan beyin enerjimizi kullanıyoruz.

  • Liderler önemsiz faaliyetler için zihinsel enerji harcamazlar. Tüketir ve besleyici zihinsel faaliyetlerine sadık kalırlar.

  • Bazen boş kalorili faaliyetlere giriyoruz. 

  • Verimli bir şey yapmak için çok yorgun olabiliyoruz

  • Çalışmayı bırakmak istiyor ama gerçek bir mola vermek için suçluluk duyuyoruz

  • Sıkılıyoruz

  • Korktuğumuz bir proje veya aktiviteden kaçınmak için erteliyoruz.

Bir araştırmaya göre, insanlar zihinlerinde dolaşırken, zamanın sadece yüzde 56'sını mutlu hissetmektedirler. Bunun nedeni, zihin dolaşırken beynimizin canlanamaması ve mutlu düşünmenin sürdürülebilmesinin inşa edilememesidir.

Liderler zihinsel enerjileri konusunda son derece uygun davranmaktadırlar. Bir mola vermek istiyorlarsa, televizyon izlemeden ya da sosyal medyayı gözden kaçırmadan gerçek bir mola veriyorlar. Zihinlerinin beyin aktivitesini arttıran egzersiz, meditasyon, yoga veya yaratıcı aktivitelerle mola veriyorlar.

6 - Davranışsal Sorular Sor

Genellikle liderlerin harika sorular sorduğu söylenir. Fakat “harika bir soru” gerçekten ne anlama geliyor? Büyük liderler insanları açabilecek sorular sorarlar. Bu, Davranışsal Görüşme olarak adlandırılan bir kavramdır. Davranışsal görüşme soruları, bir adayın kişiliğinin gerçekliğini, motivasyonlarını ve değerlerini ortaya çıkarmak için tasarlanmıştır, Böylece hem aday hem de görüşmeci daha üretken bir etkileşime girer.

  • Doğru sorular, bir kişinin kişiliğinin kilidini açabilir ve birinin davranışını bilmenize yardımcı olabilir. Örnek sorular şu şekilde olabilir:

  • Eskiden inandığın ama artık inanmadığın bir şey nedir?

  • Bana işteki en iyi ve en kötü günlerinden bahset.

7 - BÜYÜK Hedefler Belirle

Hedeflerin seni biraz korkutmalı. Yüksek hedefler koyanlar, beklentileri düşük meslektaşlarına göre daha memnundur. Büyük hedefler belirlediğimizde büyük ödüller kazanıyoruz. Kaybedersek bile, farklı şekilde yerine getiren en iyi denememizi yaptığımızı düşünüyoruz. Bu sebeple bir lider gibi hedef belirleme bilimini öğrenmemiz gerekmektedir.

8 - İntikamı Terk Et. Asla Arkana Bakma

İntikam, kendi elimizi incitmeye çalıştığımız kişiden daha fazla yakmaktır. Başka birine zarar verme arzusuna dayanarak iş veya yaşam kararları verdiğimizde, yalnızca para kaybeder ya da kendimizi o durum için daha fazla zora sokarız. İntikamcı düşünceleri engellemenin birkaç yolu vardır.

Perspektif kazanın: Durumunuzu belli bir perspektif içinde değerlendirmek üzere daha büyük problemleri düşünün.

Yazınız: Yazmak; Öfke ve kızgınlık hakkında kişinin duygu durumunu belirten etkileyici bir yazının bu duyguları tamamen ortadan kaldırdığı, intikam alma arzunuz üzerinde hareket etmeden rahatlama sağladığını gösterilmiştir.

9 - Liderlerin Beden Dilini Özümse

Liderler, gruptaki diğer kişilere ve dış dünyaya, kendilerine güvendiklerine dair çok özel bir dizi sözsüz davranışa sahiptir. Liderlerin vücut dili hakkındaki bilgiler şunlardır:

Daha az gülümse. Yaygın inanışın aksine gülümsemek aslında teslimiyetin bir işareti olarak görülmektedir. İtaatkâr insanlar liderlerden daha fazla gülmeye eğilimli olduklarını ve bu durumun kendi güçlerini tehdit etmediklerini söylerler. Yapılan araştırmalar birçok liderin kendilerini dinletebilmek ve doğru odağı sağlamak amacı ile bilerek gülmediklerini söylemektedir. Aslında gülüyorlar fakat bunu saklamasını iyi bilmektedirler.

Durgunluğu kucakla. Liderler daha az hareket eder çünkü gözlemcilerdir ve diğerleri onların etrafında hareket eder. Kendine güven ve gücü işaret etmek istiyorsanız kıpırdama, hızlanma yapmamaya çalışın. Sözlü olmayan iletişiminizi kontrol altına alın, tıpkı bir projeyi veya görevi kontrol edebildiğiniz gibi durgun olmaya odaklanın. Durgunluk, daha güçlü ve kontrol olarak algılanmaktadır.

Güçlü bir el sıkışma kullanın. Liderler dokunmanın gücünü kullanır. Sadece birisiyle ilk tanıştığı zaman bir el sıkışmasına katılmakla kalmaz, aynı zamanda her zaman bir el sıkışma ile anlaşma yaparlar. Kilit nokta, birisinin elini sıktığınızda ve bir ila üç hareket verdiğinizde, elinizi karşı tarafın hizasında dik tutmaktır. 

10 - İletişim Becerilerine Yatırım Yapın

Hiper internetle çevrili dünyamızda, liderler sınıfının en iyisi iletişimciler olmak için çalışma saatlerinin yüzde 75 ila 80'ini iletişim kurmak için harcarlar. Bunu, çeşitli ayarlarda ve sayısız kanalda yapmak zorundadırlar. Telefondan toplantı odasına, yemek yerken veya asansörde daima etkili iletişim becerilerini kullanırlar.

11- Kendinle konuş

Liderler kendileriyle spesifik bir şekilde eğitici öz konuşmalar yaparlar. Eğitimsel kendi kendine konuşma, zorlu bir faaliyet veya görevi tamamlamaya çalışırken içimizdeki yorumdur. Örneğin, iş yerinde zor bir raporu doldururken, kendi kendine konuşma şekliniz, “Tamam, Powerpoint'i açın, bir başlık resmi bulun, Notları ekleyin, son istatistiklere bir grafik yapın…” gibi olabilir. Bu tür bir konuşma aslında kişiye yardımcı olur.

Yapılacak ilk amaca ışık olur.

12 - Müthiş Olacağınıza Karar Verin

Birisini dünyaca ünlü bir müzisyen veya eleştirmenlerin beğenisini kazanan bir romancı yapan şeyin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? 1997'de, başarılı bir yazara tam olarak ne katkıda bulunmuştur? Pratiklik? Genetik? Çevre? Araştırma? Bütün başarılı yazarların sahip olduğu özellikler aynı mıydı?

Şaşırtıcı bir şekilde değildi. IQ, işitsel duyarlılık, matematik becerileri, ilham, ya da başarıyı dikte eden ebeveynleri bile değildir. Yazmaya başlayacaklarında ne kadar yazacaklarını bile bilmeyebilirler.

Bu sorunun cevabı, öğrencinin başarılı olup olmayacağını öngörmesidir. Başarıların yetenekle ilgisi yoktur. Her şey kişilerin tutumu ile ilgilidir.

Yaptığımız işte iyi olmak için herhangi bir doğal yeteneğe ihtiyacımız yok. Sadece buna bağlı kalacağımız bir tutuma ihtiyacımız var. Hedeflerimize bağlı kaldıkça aklımız ve beceri setimiz bizimle birlikte büyüyecek.

13 - Açıklamayın, Soru Sorun.

kafanızda kendinizle yaptığınız konuşmalar nelerdir? araştırmacı albarracín senay, kendi kendine konuşmanın ders için ilginç bir bakış açısı olacağını düşündü. cümle yapısının veya aklımızın kendimizle konuşmakta kullandığı sözcük türlerinin planlarımızı ve eylemlerimizi değiştirip değiştirmediğini görmek istedi. bunu denemeye katılanlar, kelimeleri değiştirmek zorunda kaldıkları bir dizi anagram üzerinde çalışarak test etmeye karar verdiler. katılımcılar bunu yapmadan önce senay bir gruba sadece anagram üzerinde çalışıp çalışmayacaklarını düşünmelerini istedi ve diğer gruba da yakında anagram yapacaklarını düşünmelerini istedi. i̇lk grup merak moduna girdi, “yapacak mıyım?” i̇kinci grup bir şey yapmaya hazırlanıyordu- “yapacağım.”

Sizce hangi grup daha iyi yaptı? Meraklı zihinleri olan grup, ikinci hedef odaklı gruptan çok daha fazla anagram yaptı! Zihinlerini açık tutan katılımcılar, kendi istekleriyle yapmaya çalışanlardan daha başarılıydı. Bu duruma her zaman rastlanmasa da daha iyisini yapmak için içsel bir motivasyon olabilir. Etkinizi Arttırın.

14 - Rehberlik Et

Vizyon sahibi şirketleri rakiplerinden ayrı kılan temel özelliklerden biri, neredeyse her kararı vermelerini sağlayan temel bir ideolojiye sahip olmalarıdır. Değerleriniz ve yaptığınız şeyi neden yaptığınız; sizi zor zamanlar içinde tutmaya motive eden ve hayatın en önemli kararlarını verirken düşündüğünüz faktörleri içeren şeydir. Ne yapacağınızı bilmediğiniz bir durumda olduğunuz zaman, temel ideolojiniz size rehberlik etmek için oradadır. Sadece ideallerinize en çok uyan kararı vermeniz gerekir.

Temel bir ideolojiyi nasıl yaratırsınız?

Ahlaki ve etik değerlerinizin bir listesini yapın.

En çok değer verdiğiniz özellikleri ekleyin (yaratıcılık, şefkat, samimiyet, iş ahlakı vb.)

Olmak istediğiniz kişiyi ve hayatınızla ne yapmak istediğinizi içeren eyleme dönüştürülebilir bir ifade oluşturmak için bu değerleri ve özellikleri kullanın.

Mükemmellik konusunda endişelenmeyen liderler temel ideolojinin tamamen kendi yaşamlarına rehberlik edilebildiği sürece, olmasını istedikleri her şeyin olabileceğini düşünmektedir.

15 - Cinsiyet Farklılıkları Bilimini Anlayın

Erkekler ve kadınların bilimsel farklılığını, araştırmacılar Annis ve Nesbitt bir toplantı esnasında cinsiyetin güçlü ve zayıf yönlerinden nasıl yararlanıldığı konusundaki çalışmalarında, cinsiyet farklılıklarının nörolojik olduğunu bulmuşlar ve şu şekilde açıklamışlardır. “Erkekler ve kadınlar aslında farklı düşünmektedir. Kadınlar ve erkekler toplantılarda, molalarda ve görevler sırasında farklı şekilde işlem yapmaktadır. Kadınların beyninde frontal ön korteksler erkeklere göre erken geliştir bu nedenle aynı yaştaki erkeklerden daha az risk alırlar. Öte yandan, erkekler daha büyük bir amigdalaya ön orta lob’a sahiptir, bu da tehditler için daha fazla işlem gücüne sahip oldukları anlamına gelir. Bu durum erkeklerin tehditler ve rekabet hakkında düşünmeye varsayılan olaylarda daha fazla eğilimde olduğunu, kadınların ise detaylar ve bağlantı kurma konusunda daha fazla işlem gücüne sahip oldukları anlamına gelmektedir.

Bu nedenle kadınlar karar vermeleri gereken herhangi bir toplantı da ayrıntıları konuşmalarına yansıtır ve süreyi uzatır. Erkekler ise zamanının çoğunu mücadele ederek toplantıyı bitirir.”

Liderler başarının mutluluk getirmediğini mutluluğun başarıyı getirdiğini söyler.

Mutluluk araştırması açıktır: Daha başarılı olmak istiyorsak, mutluluğa odaklanmalıyız. 

Liderler sahip oldukları en iyi anları, ikinci sıraya koyarlar. Birinci sırada mutluluk vardır ve daha mutlu olurlarsa, etrafındaki insanların da daha mutlu olacağını bilirler bu şekilde düşündüklerinde daha iyi bir iletişimci olarak daha büyük bir etkiye sahip olacaklardır.

Bu metinde liderlik becerileri ve liderlerin farklı özelliklerine dair bilgiler verilmiştir. Öncelikle, liderlerin etkileme yeteneğini kullanarak diğerlerini yönetebildikleri ve onlara ilham vermeyi başarabildikleri belirtilmiştir. İkna için duygusal, sezgisel ve mantıksal yollara başvurabilen liderlerin, aynı zamanda olumlu bir etki bırakmayı amaçlayan övgü vermeye odaklandıkları aktarılmıştır. Mekansal ve bedensel duruşlarına öncelik veren liderlerin, gereksiz faaliyetlerle zaman ve enerji kaybetmek yerine, verimli ve manevi olarak tatmin edici eylemlere yönelmeyi tercih ettiği belirtilmiştir. Bu çerçevede, etkili liderlik eğitimi almanın lider adaylarına bu becerileri kazandırarak onları daha başarılı kılacağı sonucuna ulaşılmaktadır.

Bir Küçük “Evet” Sözcüğüne Değer Ver, Liderler insanların fikirlerini satın alma konusunda oldukça ustalar, Fikirlerin değerli olduğunu anlamak ve kabul görmek, bir grup kişiye liderlik etmeyi kolaylaştırır, Övgü Etkisini Önemse, İnsanları motive etmenin en iyi yolunun para değil övgü olduğunu vurgulamak, Çalışanları manevi olarak motive etmek onların verimliliğini ve işten alacakları tatmini arttıracaktır, Mantık mı, Duygu mu?, İkna yapılırken mantık, sezgi ve duygu harmanı kullanılır, İkna etme yeteneği liderin fikirlerini takip etmek için insanları motive etmesine yardımcı olur, Masada Sağ Koltuğu Seçin, Liderler, beden dili ve alanın algıda önemli olduğunu bilirler, Bu duruş liderin otoritesini ve ciddiyetini gösterir, Boş Kalorili Zamandan Kaçının, Liderler, önemsiz faaliyetler için zihinsel enerji harcamaktan kaçınır, Zamanı ve enerjiyi önemli konulara harcamak, daha fazla başarı elde etmek için yardımcı olur, Davranışsal Sorular Sor, Büyük liderler insanları açabilecek ve derinlemesine düşündürebilecek sorular sorar, Bu, insanların gerçek kişiliklerini, motivasyonlarını ve değerlerini ortaya çıkarır
liderlik lider özellikleri mantık duygu liderlik becerileri
Bu, yüzünde canlı bir gülümseme olan bir kadının yakın çekim portresidir. Sarı saçları yana ayrılmış ve gevşek dalgalarla şekillendirilmiş. Yumuşak, mavi gözleri parlak ve büyüleyici. Parlayan cildi neredeyse ışıl ışıl ve yanakları gülümsemenin verdiği keyifle hafifçe kızarmış. Üzerinde yüksek yakalı beyaz bir gömlek ve boynunda zarif bir kolye var. Duruşu rahat ve kendinden emin, neşeli bakışları memnuniyet ve huzur yayıyor. Güzelliğin ve neşenin vücut bulmuş hali olan gülümsemesi onu gören herkese ışık ve sıcaklık getiriyor.
Bahar Beşer
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezundur. Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim görmüştür. İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. Online eğitim, markalaşma, kişisel gelişim alanlarında yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir grup insan kumsalda duruyor, arka planda okyanus var. Hepsi bir halatı çekiştiriyor, yüzleri kararlı ve odaklanmış. Bir kişi takım elbise giymiş ve bir kadına tutunmuş, bir diğeri ise şort ve tişört giymiş. Onlar ipi çekerken güneş üzerlerine vurmaktadır. Kadının koluna yakın çekim yapıldığında ipi sıkıca kavradığı görülüyor. Bir başka yakın çekimde bir adam yukarı bakarken yüzünde bir gülümseme beliriyor. Son olarak, bir kişinin bacağına yakın çekim yapıldığında ayakkabılarının kuma battığı görülüyor. Tüm bu süre boyunca, bir grup insan ipi çekme çabalarında birleşmiş bir şekilde bir arada durmaktadır.
Takım Çalışması

Takım Ruhu Ve Liderlik Becerileri

16 Mart 2018
Bir grup insan daire şeklinde durmuş, birbirlerine dostça bakıyor. Görüntünün odağında merkezde oturan, şık bir kravat takmış bir adam var. Dudaklarında hafif bir gülümsemeyle doğrudan kameraya bakıyor. Solundaki kadın genişçe gülümsüyor ve elini adamın omzuna koyuyor. Adamın kravatına yakından bakıldığında, derin maviler ve siyahların bir arada dokunduğu karmaşık ayrıntılar göze çarpıyor. Adamın sağında başka bir kadın beklenti dolu bir ifadeyle ona bakıyor. Arka plan odak dışıdır ve uzakta daha fazla insan durmaktadır. Herkes en iyi kıyafetlerini giymiş, birkaç kişi de takım elbise ve kravat takmış. Ortamda dostluk ve neşe hakim; herkes mutlu ve memnun görünüyor.
Takım Çalışması

Şirket Başarısında Takım Ruhu

20 Haziran 2019
Kollarını kavuşturmuş ve yüzünde ciddi bir ifade olan bir adam şehir manzarasında duruyor. Takım elbise giymiş ve kravat takmıştır ve güneş yüz hatlarına yumuşak pembe bir ışık düşürmektedir. Arka planda, yüksek bir bina şehrin üzerinde yükseliyor ve dibinde sohbet eden bir grup insan görülüyor. Daha uzakta, ufuk çizgisi boyunca başka insan siluetleriyle birlikte daha fazla bina uzanıyor. Adam bu sahnenin merkezinde durmuş, dalgın bir bakışla şehri inceliyor.
Liderlik

Liderlik Becerisi Eğitim Gerektirir

06 Ağustos 2019