AnasayfaBlogÇağımızın Eğitim Modeli: Online Eğitim
Online Eğitim

Çağımızın Eğitim Modeli: Online Eğitim

14 Ağustos 2018
Siyah klavyeli ve beyaz mousepad'li bir dizüstü bilgisayarın yakın çekimi. Dizüstü bilgisayarın solunda, yüzeyinden buhar yükselen beyaz bir fincan kahve durmaktadır. Arka planda bir el bir fincan kahve tutuyor. Resmin sol tarafında saksı içinde bir bitki var. Dizüstü bilgisayarın ekranı görünmüyor, ancak tuşlar ve trackpad görüntüde açıkça görülebiliyor. Tuşlar siyah ve trackpad gümüş renktedir. Arka plan açık bej rengindedir. Kahve fincanı parlak turuncu bir tonla çevrelenmiştir.
Online Eğitim ÇağıDijital Öğrenmeİstanbul İşletme Enstitüsü
Gelişen teknoloji ile birlikte internet ve bilgisayar kullanımı eğitim alanında yaygınlaştı. Öğrenci, veli ve öğretmenlere kaynak sağlamak amacıyla online eğitim platformları oluşturuldu.Bilgiye ulaşılması kolaylaştı ancak bilgi kirliliği problemi ortaya çıktı. Bilginin doğruluğu ve kaynağının güvenilirliği önemli hale geldi.Ücretsiz online eğitimler sunuyor. İstanbul İşletme Enstitüsü'nün blog yazarlığı eğitimi, yazıyı yazmada büyük katkı sağladı.
Eğitimize destek amacıyla online uygulamalar ve eğitici oyunlar geliştirildi. Öğretmenler ve veliler öğrencinin gelişimini takip edebilir hale geldi.Internet üzerinden online eğitim alınabiliyor, bu sayede zaman ve mekan tasarrufu sağlanıyor. Bu sistem sosyalleşmeyi azaltabilir ancak kişisel gelişimi arttırıyor.Online eğitimler canlı olarak veriliyor, eğer kaçırılırsa video kayıtları izlenebiliyor.
Teknoloji kullanımı, eğitime yeni bir bakış açısı getirdi. Bilgiye farklı kaynaklardan ulaşma imkanı sağlandı.Dijital ortamda dersler yapılarak, öğrenci ve öğretmenlerin belirli bir saate internet üzerinden eğitime katılmaları sağlandı.Kurum ve eğitimcilere teşekkürler; bu eğitimi bizlerle paylaştıkları için.
Online eğitim, bireysel öğrenmeyi ve öz disiplini teşvik ederken, öğretmenlerin ve velilerin öğrenci ile daha fazla ilgilenme imkanı sağladı.Dijital öğrenme, bilgiye ulaşımı hızlandırdı ve jenerasyonlar arası bilgi paylaşımına izin verdi.İstanbul İşletme Enstitüsü, online eğitimin yaygınlaşmasına katkı sağladı ve Türkiye'deki öğrenme standartlarının gelişmesine yardımcı oldu.
Online eğitim, bilginin paylaşılmasını ve öğrenilmesini kolaylaştırdı, daha esnek ve kişiselleştirilebilir eğitim seçenekleri sundu.Maddi ve manevi zararları önlemek için bilginin doğruluğu ve kaynağının özgünlüğü kontrol edilmelidir.İstanbul İşletme Enstitüsü'nün sunduğu blog yazarlığı ve diğer online eğitimler, katılımcılara mesleki gelişim ve kişisel ilerleme fırsatları sunmaktadır.

Eğitim Modelinin değişmesi, gelişen dünyamızın belki de en olmaz denilen şeyidir. Ama teknoloji her alanda olduğu gibi eğitim alanını da etkiliyor. Eğitime destek amacıyla hayatlarımıza girdi. Önce ödevlerin yapılması için bilgisayar ve internet kullanımı başladı. Daha sonra slaytların hazırlanması, yayınlanması ve tekrar tekrar okunması gibi kullanımı artarak devam etti. Kitap pdfleri, konu özetleri ve daha birçokları…. Lise ve üniversite düzeyindeki bu kullanım alanı ilkokul ve anaokuluna kadar indi. Şimdilerde bu destekler ciddi boyutlara ulaştı.

Online Eğitim Çağı

Okula destek amaçlı hazırlanan konu anlatımları, görsel işitsel ve yazılı kaynağı aynı anda sunan video tarzında yayınlar ve uygulamalar öğrenci, veli ve öğretmenlerin kullanımlarına sunuldu. Bu uygulamaların kullanılması eğitimciler tarafından da destek görüyor ve hatta öneriliyor. Öğrenciler, konu tekrarı yapmak, kendilerini denemek ve bilgiye farklı kaynaklardan sahip olma fırsatı elde ettiler. Sadece kitaplardan alınan bilgiler ve derste tutulan notların dışında artık yepyeni bir online eğitim çağı başladı dersek yanlış olmaz.

Elinin altında istediği zaman, isteği yerden; diz üstü bilgisayar, tablet yada cep telefonuyla bilgiye, ulaşmak mümkün oldu. Her gelişim getirdiği gibi online eğitim hazırlanarak kullanıcıların hizmetine sunulması kullanan ve kullanmayanların işini kolaylaştırdı. Buradaki uygulama vasıtasıyla velinin ve öğretmenin de öğrencinin hangi konuyu izlediği, konuyla ilgili soruları cevaplayıp cevaplamadığını kontrol etme imkanına da sahip oldu. Kullanan öğrenci açısından yararı oldukça açık. Kullanmayan öğretmen ve veli de öğrencinin anlamadığında yardımcı olma görevi ortadan kalkıyor. Yani kullanana da, kullanmayana da fayda sağlamış oluyor :)

Uygulamaların içindeki eğitici oyunlarda bulunuyor. Online eğitim uygulamalarının içindeki oyunlar, çocuklar için zararlı oyun ve yazılımlardan uzak kalmalarını sağlamış oluyor. Tabiki bu uygulamalar yeterli olmayacaktır. Bilgisayar ve tabletlere yüklenecek programlarla bu bir nebze de olsa etkileyecektir. Çocukların bilinçlendirilmesi de önemli arz ediyor. Teknolojiyi iyi yönde kullanarak sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirilmesi mümkündür. Şu durumda da  online eğitim uygulamaları en iyi seçenek gibi görünüyor.

Dijital öğrenme

Çok kısa olarak; bilgiye ulaşmak bu kadar kolay olduğunda, bilgiyi yaymakta kolay oluyor elbette… Böyle olunca da bilgi kirliliği ortaya çıkıyor. Bilgi kirliliğinden korunmak için bilginin kaynağı çok önemli, güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşmak gerekiyor. Elde edilen bilginin doğruluğunu mutlaka kontrol edilmeli. Yoksa yanlış bilgi telafisi olmayan maddi, manevi zarara sebep olur.

Şimdi bilgisayar ve internetin bulunduğu her ortamda eğitim hizmeti almanın mümkün olduğuna yukarıda değindim. Bunu daha da ileriye taşıyarak dijital ortamda dersler yapılmaya başlandı. Öğretmen ve öğrencilerin belirli bir saate internet üzerinden bilgisayar, tablet veya cep telefonuyla derse katılmaları mümkün hale geldi. Bu sistemin en büyük avantajı zaman ve mekan tasarrufu sağlaması. İlerleyen yıllarda bu uzaktan canlı online eğitimlerin daha da yayınlaşacağı muhakkaktır. Dezavantajı da sosyalleşmenin azalması olarak söylenebilir. Ancak özellikle çalışan, kendini geliştirmek isteyen kişiler için bulunmaz bir imkan oluşturmaktadır. Zamanını etkin bir şekilde değerlendirmek ve yeni şeyler öğrenmek isteyenler için harika bir seçenek!

İstanbul İşletme Enstitüsü

Benim bu yazıyı yazmamdaki en büyük katkı şüphesiz İSTANBUL İŞLETME ENSTİTÜSÜ vasıtasıyla aldığım blog yazarlığı eğitimi ile mümkün olmuştur. İstanbul İşletme Enstitüsünün canlı online eğitimleri ve canlı eğitimleri kaçıranlar ile tekrar eğitimi izlemek isteyenlere video kayıtlarını sunulmaktadır. Bu hizmetin en özel tarafı ise ücretsiz olarak sunulması… Bu hizmeti bizlerle paylaşan kurum ve eğitimciler ile katısı olan herkese teşekkür etmek istiyorum.

TEŞEKKÜRLER…. En içten dileklerimizle…. Emeğinize, yüreğinize sağlık… TEŞEKKÜRLER…

Yazar: Yeliz Arslan

Gelişen teknoloji ile birlikte internet ve bilgisayar kullanımı eğitim alanında yaygınlaştı Öğrenci, veli ve öğretmenlere kaynak sağlamak amacıyla online eğitim platformları oluşturuldu, Bilgiye ulaşılması kolaylaştı ancak bilgi kirliliği problemi ortaya çıktı Bilginin doğruluğu ve kaynağının güvenilirliği önemli hale geldi, Ücretsiz online eğitimler sunuyor İstanbul İşletme Enstitüsü'nün blog yazarlığı eğitimi, yazıyı yazmada büyük katkı sağladı, Eğitimize destek amacıyla online uygulamalar ve eğitici oyunlar geliştirildi Öğretmenler ve veliler öğrencinin gelişimini takip edebilir hale geldi, Internet üzerinden online eğitim alınabiliyor, bu sayede zaman ve mekan tasarrufu sağlanıyor Bu sistem sosyalleşmeyi azaltabilir ancak kişisel gelişimi arttırıyor, Online eğitimler canlı olarak veriliyor, eğer kaçırılırsa video kayıtları izlenebiliyor , Teknoloji kullanımı, eğitime yeni bir bakış açısı getirdi Bilgiye farklı kaynaklardan ulaşma imkanı sağlandı, Dijital ortamda dersler yapılarak, öğrenci ve öğretmenlerin belirli bir saate internet üzerinden eğitime katılmaları sağlandı, Kurum ve eğitimcilere teşekkürler; bu eğitimi bizlerle paylaştıkları için , Online eğitim, bireysel öğrenmeyi ve öz disiplini teşvik ederken, öğretmenlerin ve velilerin öğrenci ile daha fazla ilgilenme imkanı sağladı, Dijital öğrenme, bilgiye ulaşımı hızlandırdı ve jenerasyonlar arası bilgi paylaşımına izin verdi, İstanbul İşletme Enstitüsü, online eğitimin yaygınlaşmasına katkı sağladı ve Türkiye'deki öğrenme standartlarının gelişmesine yardımcı oldu, Online eğitim, bilginin paylaşılmasını ve öğrenilmesini kolaylaştırdı, daha esnek ve kişiselleştirilebilir eğitim seçenekleri sundu, Maddi ve manevi zararları önlemek için bilginin doğruluğu ve kaynağının özgünlüğü kontrol edilmelidir, İstanbul İşletme Enstitüsü'nün sunduğu blog yazarlığı ve diğer online eğitimler, katılımcılara mesleki gelişim ve kişisel ilerleme fırsatları sunmaktadır
online eğitim ve teknoloji istanbul işletme enstitüsü iienstitu sertifika eğitim online eğitim
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018