AnasayfaBlogBaşarılı İş Kadınları Şikayet Etmez! Pazarlık Yapar!
İş Hayatında Kadınlar

Başarılı İş Kadınları Şikayet Etmez! Pazarlık Yapar!

11 Aralık 2015
Bir kadın masa başında oturmuş dizüstü bilgisayar kullanıyor. Yüzünde sıcak bir gülümseme var ve gözleri ekrana odaklanmış durumda. Boynunda bir kolye ve bir dizi inci var. Elleri klavyenin üzerinde, bir şeyler yazıyor. Dizüstü bilgisayar açık ve arka planda bir kağıt görülüyor. Görüntü sığ alan derinliğine sahip bir yakın çekimdir, kadının yüzü ve elleri odaktadır, arka plan ise hafifçe bulanıktır. Görüntünün renkleri parlak ve canlı, kadının özelliklerini ve dizüstü bilgisayarını vurguluyor. Kadın memnun ve kendinden emin görünüyor, elindeki işe odaklanıyor.
Başarılı İş KadınlarıNeden Şikayet Etmezler?Neden Pazarlık Yaparlar?
Hedef odaklıdırKendilerine olan güvenden dolayıİşlerini veya yatırımlarını daha karlı kılmak için
Çözüm odaklıdırOnlar için en önemli şey sonucu elde etmektirProblemleri çözmek ve anlaşmaları kapatabilmek için
Rakamlara hakimdirlarZamanlarını olumsuz durumlar yerine olumlu fırsatlara ayırmayı tercih ederlerKazançlarını maksimize etmek ve riskleri minimize etmek için
ÖzgüvenlidirlerKazanmalarını sağlayacak her şeyi kontrol altında tutmak isterlerGüvendikleri ve bildikleri konularda daha çok kazanç elde etmek için
DürüsttürlerDürüstlükleri, işlerini daha iyi yapmalarını sağlarHer zaman en iyi anlaşmayı elde etmek için

İki şekilde konuşma yolu vardır- bunlardan biri size para kazandırır, diğeri kazandırmaz.

Peki söz konusu kariyeriniz olduğunda siz hangisini seçeceksiniz?

Ne kadar az maaş aldığınız konusunda dır dır mı yapacaksınız yoksa nasıl konuşmanız gerektiğini öğrenip para mı kazanacaksınız?

Kadınların ataerkillik hakkında konuşmaya harcadıkları dönemler ya da kadınların erkeklerin aldığı maaşın sadece yarısını kazanabildikleri zamanlar... onun yerine pazarlık yapmayı öğrensek?

"Kadınların erkeklerin iki katı kadar çalışmaları gerekir" ifadesini duyduğumda kusmak geliyor içimdem.

Hiç mantıklı değil.

Konu maaşa geldiğinde kendimiz haricinde her şeyi suçlamak kolaydır ama başarılı iş kadınları böyle düşünmez. Bir iş kadını olarak maaşınız sizin KABUL ettiğiniz fiyattır.

Eğer birçok iş teklifine sahipseniz o zaman sizin için neyin doğru olup olmadığına karar verme, pazarlık yapma ve diğer iş teklifine koz hazırlama hakkınız vardır, böylece DAHA YÜKSEK maaş alırsınız.

Başarılı iş kadınları nasıl pazarlık yapar?

Birçok iş kadınında gördüğüm şey de bir işe girmek için çok mücadele ederler, çünkü kendilerini yeterince değerli görmezler ve bu işte çalışmaya başlarlar çünkü kendilerini yeterince iyi hissettikleri nokta odur. Ve konu maaş pazarlığına geldiğinde de başka bir kozları olmaz tabii ki.

Ya da ben özellikle kar amacı olmayan veya iyi ücret vermeyen işlere başvuran kadınları görüyorum. Nedeni de ne mi, çünkü iyi maaşlı bir işe giremeyeceklerini düşünüyorlar.

(Evet tabii ki sivil kuruluşlara gitmenin başka nedenleri de var ama benim değinmek istediğim konu bazı kadınların maaş konusunu tartışmanın fazla rahatsız edici bir konu olarak görmesi.)

Şikayet ederek harcadığınız vakit pazarlık yapmayı ÖĞRENDİĞİNİZ vakit de olabilir.

(Patronunuzun istediğiniz kadar şeytan olduğunu düşünün; pazarlık yapana kadar siz durumu değiştirmek için hiçbir şey yapmış değilsiniz.)

Bir klavye delikanlısı olmak ve ataerkilliğin şeytanlarını kınamak da sizin durumunuzu iyileştirmeyecek.

Sizin durumunuzu değiştirecek olan şey nasıl pazarlık yapıldığını öğrenmek.

Bir yazılım mühendisi arkadaşıma maaşının %20’si için pazarlık yapmasına yardım ettim ve size iş için sonunda ödüllendirildiğinizde neler hissedeceğinizi ve onun banka hesabınıza YANSIMASININ nasıl hissettirdiğini anlatamam.

İnanılmaz olan bir şey de Anadolu'da kadınların pazarlık konusunda harika olmalarıdır. Bu sadece bir iş pratiği değildir ama aynı zamanda hayat stilidir. Aileniz için bütçenizi öğrenirsiniz ve ondan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi öğrenirsiniz. Bu sahtekarlık değildir, bu sadece sizin ne kadar istediğinizi elde etmek için konuşmayı öğrenmenizdir. Her şey iletişim ile ve istediğini elde etmek ile alakalı değil mi? Başarılı iş kadınları bunu yapabilecek güçtedir.

İster inanın ya da inanmayın, işverenler size iyi maaş vermek İSTİYOR.

EĞER siz değerinizi nasıl göstereceğinizi biliyorsanız...

Kadınlar olarak haklı olduğumuz bir konuda tartışırken ne kadar iyi olduğumuzu hep söyleriz?

Peki ya para kazanmak için uzun dilimizden yararlanmaya ne dersiniz? Bir pazarlama sadece bir veya iki saat olabilir ama sonuç herkesin hoşuna gidecektir.

  1. Sonra o kadar çok çalışmanıza gerek kalmaz.

  2. Ailenizden çok feragat etmenize gerek kalmaz.

  3. Devamlı olarak az maaş aldığınız için şirketinizi şikayet etmezsiniz

  4. Sonuç olarak daha güçlü hissedersiniz

Geleneksel kadınların aileye ekmek getirenler olmadıklarını anlıyorum ama aynı zamanda annenizin veya anneannenizin bunu anlaması da zor olabilir ama bu döngüyü çevirmek, değiştirmek ve kendi cebinizden sorumlu olmak SİZİN sorumluluğunuz.

Çok basit bir konuşmanın size nasıl daha fazla kazandıracağını görseniz çok şaşırırdınız.

Başarı iş kadınları pazarlık yapar. Erkekler nasıl yapıyorsa o şekilde pazarlık yapar. Çekinmeyin. Güçlü durun.

Kadınlar iş girmek için neden mücadele eder?

Birçok iş kadınında gördüğüm şey de bir işe girmek için çok mücadele ederler, çünkü kendilerini yeterince değerli görmezler ve bu işte çalışmaya başlarlar çünkü kendilerini yeterince iyi hissettikleri nokta odur.

Kadınlar kar amacı olmayan işlere neden başvurur?

Ben özellikle kar amacı olmayan veya iyi ücret vermeyen işlere başvuran kadınları görüyorum. Nedeni de ne mi, çünkü iyi maaşlı bir işe giremeyeceklerini düşünüyorlar.

Pazarlık neden önemlidir?

Bir pazarlama sadece bir veya iki saat olabilir ama sonuç herkesin hoşuna gidecektir. Sonra o kadar çok çalışmanıza gerek kalmaz. Ailenizden çok feragat etmenize gerek kalmaz. Devamlı olarak az maaş aldığınız için şirketinizi şikayet etmezsiniz.

Hedef odaklıdır, Kendilerine olan güvenden dolayı, İşlerini veya yatırımlarını daha karlı kılmak için, Çözüm odaklıdır, Onlar için en önemli şey sonucu elde etmektir, Problemleri çözmek ve anlaşmaları kapatabilmek için, Rakamlara hakimdirlar, Zamanlarını olumsuz durumlar yerine olumlu fırsatlara ayırmayı tercih ederler, Kazançlarını maksimize etmek ve riskleri minimize etmek için, Özgüvenlidirler, Kazanmalarını sağlayacak her şeyi kontrol altında tutmak isterler, Güvendikleri ve bildikleri konularda daha çok kazanç elde etmek için, Dürüsttürler, Dürüstlükleri, işlerini daha iyi yapmalarını sağlar, Her zaman en iyi anlaşmayı elde etmek için
iş hayatı iş kadınlarıbaşarılı iş kadınlarıiş kadınımaaş pazarlığıprofesyonel iş kadınları
Sarı saçlı bir kadın, beyaz arka plan, renkli gözlü
Beyza Keskin
Sosyolog, Blog Yazarı

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden sonra Ege Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünden de mezun olmuştur. Sonrasında Marmara Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji bölümünü bitirmiştir. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Takım elbiseli bir adam beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Sol elindeki kalemle düz siyah bir çizgi çiziyor. Elindeki işe konsantre olmuş ve çizginin mümkün olduğunca düz ve kesin olmasına dikkat ediyor gibi görünüyor. Bir merdivenin üzerinde duruyor ve bir eli duvarda, diğer eli merdivenin üzerinde vücudunu dengeliyor. Görüntünün sağ tarafında bir kişi bir dizi merdivenden yukarı doğru yürüyor. Sol tarafta ise bir adam elinde siyah bir ok tutmaktadır. Sahne, sağ taraftaki pencereden gelen doğal ışıkla aydınlatılmıştır.
İletişim

Pozitif Psikolojinin Düzeyleri

26 Temmuz 2021
Bir grup insan birbirine yakın bir şekilde duruyor ve elleri birleşik bir şekilde kenetlenmiş. Görüntünün odak noktası, birbiriyle hafifçe örtüşen elleridir. Renk paleti sıcak ve davetkâr, maviler ve beyazlar ağırlıklı. Arka planda bir saat ve bir pasta grafiği var. Sağda, bir kişinin kolunda bir fincan kahve tutuluyor. Ön planda, bir kumaş ve bir saatin yakın çekimi görülebiliyor. Ayrıca, bir kişinin bacağı da çekimde yer alıyor. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek görüntüdeki kişilerin ellerine odaklanan benzersiz bir an yaratıyor.
Takım Çalışması

Ekip Çalışmasında Takım Ruhu

01 Mart 2021
Gözlüklü bir kadın elinde bir kitap tutmaktadır. Gözleri kitaba odaklanmış ve kolları hafifçe içe doğru bükülmüş. Kitabın üzerinde hafif bir desen bulunan beyaz bir kapağı var ve sayfalar hafifçe açılmış. Kadının koyu renk saçları var ve yüzü kitap tarafından gizlenmiş. Arka plan, üzerinde birkaç kırışıklık ve çizgi bulunan açık renkli bir yüzeydir. Görüntü yakın çekimdir ve kadının parmakları kitabı kavrarken görülebilmektedir. Kadın düşünceli ve kitaba odaklanmış görünüyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişimi Doğru Okumak

22 Kasım 2018
Bir kadın kollarını kavuşturmuş ayakta durmakta ve arkasında bir grup insan onu alkışlamaktadır. Üzerinde uzun kollu ve yüksek yakalı siyah bir elbise var ve saçları yana doğru ayrılmış. Yüzü gülümsüyor ve açık renk bir teni var. Arkasındaki insan grubu çeşitli kıyafetler giyiyor ve her birinin kendine özgü bir ifadesi var. Bir kişi kollarını kavuşturmuş ayakta dururken, diğeri kutlama yapmak için ellerini havaya kaldırıyor. Arka plan sessiz bir sarı renkte ve her tarafa dağılmış çizgiler ve şekiller var. Resim, bir neşe ve kutlama anını benzersiz ve büyüleyici bir şekilde yakalıyor.
5
(10)

Koçvari Liderlik Eğitimi

28 Konu12 Saat
Bu resim online bir NLP kursunu ve sertifikasını tasvir etmektedir. Resimdeki kadın gülümseyerek kursun eğlenceli ve ödüllendirici olduğunu ima ediyor. Boynunun, saçının ve ağzının yakın çekimi, kursun doğal dil işlemenin tüm yönlerini kapsadığını göstermektedir. Siyah arka plan ve merdiven, kursun kapsamlı ve ilgi çekici olduğunu gösteriyor. Arka plandaki kişinin elleri bulanıklaştırılarak kadına ve kurs materyaline odaklanıldığı vurgulanıyor. Kısacası, bu görsel NLP kursunun ve sertifikasyonunun ilgi çekici, kapsamlı ve ödüllendirici bir deneyim sunduğunu anlatmaktadır.
5
(40)

NLP Eğitimi

26 Konu10 Saat
Buket GüngenBuket Güngen
1350790