AnasayfaBlogAmazonda Satış Nasıl Yapılır?
Girişimcilik

Amazonda Satış Nasıl Yapılır?

13 Kasım 2020
Görselde takım elbise giyen, sakallı ve bıyıklı bir adamın kolajı yer almaktadır. Adamın kulağında siyah kulaklıklar ve yüzünde kararlı bir ifade var. Sakalı ve bıyığı düzgünce kesilmiş olan adamın üzerinde ceketinin düğmeleri açık koyu gri bir takım elbise var. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuştur. Belden yukarısı üç çeyrek görünümde gösterilmiştir. Sağında, aynı sakal ve bıyığa sahip adamın yüzünün daha küçük bir görüntüsü yer alıyor.
KonuDetayNotlar
Amazon'da satışAmazon üzerinde satış yapmak dünya genelinde bir alıcı kitlesine erişim sağlar.Profesyonel olmaya gerek yok, işin nasıl yapıldığını bilmek yeterli.
Türkiye'deki E-Ticaret DurumuPandemi sürecinde e-ticaret %80'in üzerinde büyüme göstermiştir.Geleneksel perakende içindeki oranı pandemi öncesi %3 civarıyken artık çift haneli rakamlar konuşulmaktadır.
Döviz KazancıDolar ve Euro bölgesindeki pazarlarda satış yaparak Türk Lirası'na döndürüldüğünde yüksek değer elde edilebilir.Dropshipping yöntemi ve FBA iş modeli ile satış yapılabilir.
Amazon FBABir ürün üzerinde iş yapılacaksa Amazon deposuna 4000-5000 Dolar gibi bir bütçe ile stok gönderilebilir.Ürün Amazon tarafından paketlenir ve aynı gün teslim edilir.
RisksÜrün pazarda iş yapmayabilir ve maliyetler yükselebilir.Bu durumun getireceği maliyetlere hazır olunmalıdır.
El ÜrünleriEtsy el ürünleri ve sanat ürünleri için değerli bir pazar sağlar. Ürün değeri tamamen alıcı tarafından belirlenir.Rakibi olmayan ürünler için yüksek kazançlar elde edilebilir.
Lületaşı ÜrünleriLületaşı Amazonda çok iyi satan bir ürün grubudur. Çinli satıcılar bu ürünleri aktif olarak satmaktadır.Türkiye'de ürettiğimiz ürünlerin Amazon'da Çinliler tarafından satılması konusu dikkat çekicidir.
ÖnerilerSıfır noktasında olanlara tavsiye, acele etmeme ve iyi bir araştırma yapma ihtiyacıdır.Yüksek Dolar ve Euro kazanımı cazip olabilir ancak bazı şans faktörleri de önemlidir.
Kapadokya Temalı ÜrünlerKapadokya temalı ürünlerin Amazonda satılmasına örnek gösterilmiştir.5 bin gibi stok tutarak bu ürünlerin satışı yapılmıştır.
Türkiye PazarıTürkiye pazarında tedarikçi ile anlaşma yaparak doğrudan müşteriye ürün göndermek mümkündür.Bu yöntem dropshipping olarak adlandırılmaktadır.

E-ticaret üzerine konuşacağız. İki ticaret uzmanıyla birlikteyim. Deniş aşırı ticaret yani Amazon üzerinde satış yapma konusu üzerinde konuşacağız. Hiç tanımayanlar için kısaca tanıtayım. Sedat (Ateş) Bey enstitüde, e-ticaret eğitimi, dijitale pazarlam ve sosyal medya eğitimi de veriyor. Uzun dönem e-ticaret eğitimi var. Katılımcısı 1500’e yaklaştı. Aynı zamanda bir işletmede e-ticaret müdürü ve e-ticaret danışmanlığı da yapıyor kendisi. Burak (Ertan) Bey ise Facebook ve Instagram reklamcılığı eğitimi veriyor. Bir şirketin e-ticaret müdürü olarak da görev alıyor. Yani e-ticaret konusunda söylenecek ne varsa bugün, iki tane konuğumdan duyacağız.

Neden bu konuyu konuşuyoruz? Çünkü dünyanın ticaret ekseni değişti. Bildiğiniz üzere e-ticaret covid19 sürecinde hızlı bir şekilde büyüyor. Ve bu yeni düzende bir firma, işletme hayatta kalmak istiyorsa, e-ticareti hayatına sokması gerekiyor. Bütün dünyadaki herkes bu konuda hem fikir. E-ticaret konuşuluyorsa Amazon rakipsiz bir site. Oldukça avantajlı ve ilerde. Birçok kişide Amazon üzerinden satış yapmak isteyenler var. Ülkemizde de Amazon üzerinde satış yapmak isteyen çoğaldı. Türkiye’de Trendyol ve diğer benzerleri üzerinden satış yaptığınızda sadece ülkemizde satış yapabiliyorsunuz. Amazonda ise bütün dünyaya satış yapabiliyorsunuz. Amazonda satış, alıcı sayısının büyümesi demek. Amazonda satış yapmak için profesyonel olmaya gerek yok, sadece nasıl yapıldığının bilinmesi gerekiyor.

Bu yayında da Amazonda satışı iki ayrı konuda ele alacağız. Birincisi Amazon için yurtdışında satış yapmak, diğeri de Türkiye içinde satış için.

Amazon Satıcılar İçin Ne Anlama Geliyor?

Sedat Ateş: Bulunduğumuz Pazar Türkiye. Türk lirasının alım gücünün, değerini kaybettiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. İşletmelerin para kazanabilmek için çözümü Türk lirasının karşılığında Dolar ve Euro kazanıp bunu işletme kasasına sokabilir miyiz olmalı? İşletmede şu iştahlandırıyor bizi. Ben malımı hizmetimi ürünüm Dolar ve Euro bölgesindeki ülke pazarında satabilir miyim? O para buraya gelip Türk lirasına dönüştüğünde çok değerli hale geliyor. E-ticaretin Türkiye’de geldiği yer pandemide %80’in üzerinde büyüme var. Pandemi öncesi ve sonrası diye ayırmamış gerekiyor. Pandemi öncesinde çok daha yavaştı. Gelenekle perakende içindeki oranı %3 civarıydı. Pandeminin getirdiği hızla çift haneleri rakamları konuşmaya başladık. Bunlar işin grafikteki rakamları. Grafik önemli çünkü rasyonel düşünmek zorundayız.

Amazon tarafında bilmemiz gereken önemli hap bilgi ile başlayalım. Bir tanesi Amazon’da herkesin hayal ettiği “bizde böyle çalışabilir miyiz?” dediği bir drosfing yöntemi var. Etliye sütlüye karışmadan, hiçbir şeye elini sürmeden gelen siparişi aslında başka bir satıcıdan anlaşmalı olduğu tedarikçiden müşterinin adresine gönderirsiniz. Kılçık dediğimiz çok nokta var. İkincisi ise FBA diye bir iş modeli var. Burada da birazcık bütçeye ihtiyacınız var. Tek ürün üzerine iş yapmak istiyorsak 4000-5000 Dolar gibi bütçe ile iyi bir ürün yakalanarak Amazon depolarına göndeririz. Onun paketlenmesi, amazon Prime müşterilerine aynı gün teslimi Amazon deposundan, amazon çalışanları tarafından yapılır. Depoda sizin adınız yer belirlenir. Amazon sizden bir maliyet ister.

Bir maliyet karşılığında aynı gün ürünlerinizi satabilirsiniz. Fakat riskler büyük. Birincisi ürün o pazarda iş yapıyor mu? O pazarda bir hacmi var mı? Maddi olarak bütçemiz ürünün Amazon deposunda tuttuğu yer ve katlanacağımız maliyetler var. Bu ürün orda 3 ayda, 6 ayda satmayabilir. Buna katlanabilecek miyiz? Bu araştırmaları çok iyi yapmamız gerekiyor.

Sıfır noktasında olanlara tavsiyem şu olacak. Bir, kesinlikle acele etmeyin. Evet, Dolar Euro ile para kazanmak güzel ama bazı şans faktörleri de önemli. Benim bir arkadaşım Kapadokya’daki anlaştığım üreticiden Kapadokya temalı ürünler çıkardı. Bu ürünleri Amazonda sattılar. 5 bin gibi stok tutmuşlar ve bu ürünü sattılar.

Konumuz Amazon ama dipnot olarak açayım. Girişimcilerin, yatırımcıların, e-ticarette okyanus ötesine acıkmak isteyenlerin Etsy’e de mutlaka bakmalarını tavsiye ediyorum. Etsy’i şöyle parantez içinde açalım. Özellikle el ürünlerinin, sanat ürünlerinin satıldığı bir Pazar. Değer alıcı kişinin ürüne verdiği değer orada birazcık daha, kendi ürettiğiniz rakibi olmayan ürünlerin değeri tamamen alıcının belirleyeceği estetikle alakalı. Dolayısıyla çok daha yüksek karlar sağlanabilecek.

Aynı şekilde Amazon’da da çok ilginç bir veri var. Pandemi öncesi Eskişehir’de E-ticaret zirvesi düzenlenmişti. Orada çok ilginç bir bilgi öğrendik. Eskişehir’in kendine has madenleri var. Lületaşı ürünler var. Lületaşı Amazonda çok iyi satan ürün grubu. Fakat satan 20’den fazla satıcının 19’u Çinli 1’i Türk. Valinin aktardığı bilgiye göre Çinliler her yıl geliyorlar. Sanat atölyelerini geziyorlar. Burada ürün çekimlerini yapıyorlar, anlaşmaların yapıyorlar. Kendi ülkemizde ürettiğimiz ürünleri Amazonda kendi dükkanlarında satıyorlar. Parayı Çinli satıcı kazanırken, Eskişehir’deki üreticiler sadece operasyon üstlenmiş oluyorlar. Ürünün gönderim operasyonunu da Eskişehir’deki atölye yapıyor. Çinli bizim buradaki atölyeye sipariş geçiyor. Alıcı farklı farklı ülkelerde olabilir. Bu şekilde bir sitem kuruyor.

Burak Ertan: Aslında dünyanın Çinlilerin yaptığını Çinliler bize mi yapıyor?

Sedat Ateş: Kesinlikle öyle. Biz Burak beyle yılar Anadolu’ya çıkıp işletmeleri gezerek , “ne satarız? Ne bulabiliriz? Biz burada nasıl aracı olabiliriz?” diye yıllardır yapıyoruz. Biz kendi iş pazarında yaptığımızı Çinli satıcılar uluslararası boyuta taşımışlar. Bunu bütün dünyada o şehirdeki o ürünleri gidip anlaşmalarını yapıp, kendi dükkânlarına ekleyip sattıklarını düşündüğünüzde çok muazzam bir şey var. Benzer örnek eşarp için de geçerli. Benzer örnek Şile bezi için de geçerli. Maalesef yine Türkiye’nin üretimde ve kalitesinde nitelikli olarak hâkim olduğu bu ürünleri satış pazarında Çinli satıcılara kaptırmış durumdayız.

Bir dipnot ekleyeceğim. Eşarp ve ipek ürünleri Amazon’un 2019 verilerine göre ilk 25 ürünlerinden bir tanesiydi. Ürünün Türkiye çıkışı çok yüksekti ama ürünün Türkiye satıcısı yok. Yine Çinli satıcılar var. İşte bizim birazcık burada da özel teşebbüsler özel girişimler bizlerin bu bağlantıları bir yere kadar. Devlet teşebbüssü de lazım, ön ayak olup bizleri bütünleştirmesi gerekiyor. Biz niye amazon pazarındaki kendi ürünlerimizi başka satıcılara kaptırmış vaziyetteyiz. Niye kendimiz yapmıyoruz bu işi? Bu işi sorgulamamız gerekiyor çünkü Amazon pazarı çok büyük.

Bilal Şentürk: Ve bunlar aslına bakarsanız tasarım ürünleri. Bir üç boyutlu yazıcı alıp dekoratif eşyalar üretip satmayı düşünüyordum. Tasarımı satın alıp satıyorlar. Bir yorum da var. Çinli bir kadın iğne oyası satıyor. İğne oyası da var mesela, el emeği sonuçta. Bir soru daha var.

Kendi E-ticaretimi Kurmakla Amazon’da Satış Yapmak Arasında Nasıl Bir Fark Var?

Sedat Ateş: Pazarı iç pazar ve dış pazar olarak ikiye ayılalım. İç pazarı kaçırmayın. Amazonu ayrı görün. Bunlar ayrı bir küme. E-ticaret kümesinde Amazon ayrı bir yerde duruyor. Google Amerika’daki ürün aramalarında pazar payını Amazon’a kaptırmış durumda. Bunu önüne geçebilmek için Google’ın alışveriş reklamlarını Amerikalı satıcılara bedavaya açtı.

Burak Ertan: Amerika’da ve Avrupa’da Amazon’un başarısını tartışamayız. Türkiye’de neden bu kadar başarısızlar? Buradaki operasyonda neyi eksik yaptılar? Bizde Trendyol ve diğerleri diye ayrım var. Trendyol pazarın yüzde 70’ini alıyor. Bu pazarda ciddi bir rekabete gireceğini beklediğimiz trendyoldan Pazar payını alabileceğini düşündüğümüz Amazon’a baktığımız da çok başarısız oldular. Hal daha “3-4 yıl bekleyin bizi o zaman göreceksiniz diyorlar.” Sizin bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum.

Sedat Ateş: Amazon Türkiye ile ilişkilerim iyi. Minik bir bilgi vereyim. Türkiye’ye gelmeden önce flört mü derler. O dönmeden bildiğim birkaç şey var. Anlatılan şuydu Hindistan pazarında da sessiz bir gölge olma durumu. 5 yılın sonunda da pazarın tamamına hakim olma gibi bir durum söz konusu. Benim gördüğüm izlediğim kadarıyla Türkiye’de kargo firması alma girişiminde bulunda anlaşmalar yapılamadı. İkincisi de ülkenin ekonomik, hukuk, siyasi durumu. Ülkedeki bazı dengelerin oturması. Soruya şöyle cevap verebilirim. Trendyolu Alibaba aldı. O kadar olağan üstü reklamlar yapıyor ki. Fatih Terim’in bir cümlesi vardı; “Taktik maktik yok, bam bam bam.” Trendyol bunu yapıyor. Amazon çok sakin bir şekilde izliyor. 3-4 yıl sonra çıkış yapacağına inananlardanım Prime’da Türkiye’ye getirdi. Çok sessiz ve sakin gidiyor. Amazon’da bazı kategoriler hala açık değil. Türkiye’deki bazı işletmelere yurt dışına açılmak için destek veriyor. Ürünleri şuna doğrudan Kanada’ya Amerika’ya gönderiyor. Amazon’un böyle bir görevi de oldu.

Bilal Şentürk: Volkswagen de burada yatırım yapacaktı, iptal etti. Haklı sebepleri de var kendince. Ekonomik, siyasi belirsizlik, hukuk düzeni. Haksız da değiller diye düşünüyorum bazı konularda. Ben de Senegal’de yatırım yapmam. Tabi ki kıyaslamıyorum ama ben orayı yatırım yapmaya değer görmüyorum. Onlar da burayı görmemiştir. Hindistan örneği çok güzel bir örnek oldu. Çünkü Hindistan’da şuna çok iyi.

Bilal Şentürk: Burak Bey size bir soru sorayım. Şöyle bir soru var. E-ticaret sitesi kurduğumda bunları satmak için reklam yapacağım. Amazon gibi pazara girdiğimde, yabancı dili çok iyi değilim. Müşteri hizmetleri sıkıntı olabilir.

Amazon Pazarına Girdiğimde Reklam Yapmak İçin Neleri Kullanacağım? Amazon Benim İçin Bu İşleri Yapıyor Mu?

Burak Ertan: kendi ülkemizin dinamikleriyle amazon üzerinde ilerleyelim. reklam mantığı dinamikleri değişse de birçok yerde aynıdır. ülkemize baktığımız da şuna çalıştığım her işte hep start-up. bu tarz zorlu projelerde bulunarak devam ettik. bunun en önemli ayağında belli bir aşamadan sonra reklam old. tom life firmasındayım. burada da toptan kanalı yönetiyorum. bir yandan toptan kanalın yurt dışı ayağını da kurmak üzereyiz. i̇lk önce yurt içi ayağına başladık. burada da sorduğum ilk soru reklama nerden başlayacağız. bazı alanlar var ki müşterilere ulaşmak çok kolay olmuyor. şuna yaptığım toptan kanalı gibi, çünkü nish müşteriler. ben son müşteriye ulaşmıyorum. son kullanıcıya satış yapan mağazalara ulaşmam gerekiyor. çok detaylı hedef kitle bulmam gerekiyor. avantajım bu işi çok yapan kişilerin olmaması. doğru strateji kurgularsam başarılı olmak büyük olasılık. çünkü muadilim yok.

Bilal Şentürk: Merak ettim. Ne satıyorsunuz?

Burak Ertan: Spor giyim. Nike Adidas kalitesinde spor giyim firması. Markalaşmada yeni adımlar atıyor. Toptan kısmına yeni başladım. Reklamda her zaman söylediğim bir şey var. Doğru ürünü doğru kişiye gösterebilmek. Burada Amazon’da devam edecek olursak, ilk etapta yeni girişimci arkadaşlarımız olacağı için. İlk etapta şunu düşünmeleri gerekiyor. Ben ürün konusunda organik olarak bu ürünü ön planda nasıl tutabilirim? 

Sedat Ateş: Tamamlayıcısı olayım konunun. Amazon üzerinde reklam desteği veriliyor. Amazon üzerinde reklam da veriliyor. Search reklam reklamlar da kullanıcılar arma yaptığı zaman ürünün üstte görünmesi gibi çok reklam modeli var.

Burak Ertan: Anlatmaya çalıştığım şu ürünümüzü nasıl ön plana çıkarabileceğimizdir. Ürünlerimi dükkânda açtım, sonrasında bekleyeyim satış görsün mantığı işleyen bir mantık değil. Burada ürün satabilmeniz, başarı hikâyelerini okuyorsunuz biliyorum. Binlerce Türk kahvesi satan arkadaşlarımız var biliyorum. Bu tesadüfen olan bir durum değil. Realist bakmak gerekiyor. Belli bir aksiyon alamadıktan sonra, satış görebilmemiz çok mümkün değil. Motivasyonunuzu kaybettirmek istemem ama işin gerçeğini de bilmemiz gerekir. Ayrıntılardan bahsetmek istiyorum. Ürünleri içeri atarken, kategoriyi doğru girebilmek. Ürünün en önemlisi, öncelikli Amazon bir ürünü arama ağında ön planda gözetebilmesi için ilk planda baktığı şey müşteri memnuniyetidir. Bu da aldığı olumlu yorumlardır.

Sonrasında ürünün stoğu, fiyatı sonlarda. Ürünün gerçekten kaliteli, müşteri tarafından beğenilmiş bir ürün olduğunu gösteren müşteri memnuniyeti ki. Google baktığımızda bile SEO kısmında. Organik SEO’dan daha önemli konular var. En önemlisi müşteri memnuniyeti nedir. Organik büyüme kısmında bile müşteri memnuniyetini ön plana koymakta. Amazon’da da bu yapı geçerli. Mağazamızın ürünlerimizin almış olduğu olumlu yorum ve puanlarla entegre olmakta. Bu ilk maddesi. En önemli kısmı.

Amazon sonrasında şunu istiyor, ürünü satıyorsan stoğuna güvenmek lazım. Kaliteli olabilir, 3-5 adet satacağım diye koyduğun zaman ön plana çıkarmam. Ürünün devamını ve müşteri memnuniyetini sağlamak zorundasın diyor. Bedenleri, renk seçenekleri ve stoklarıyla bir ürünü buraya koyarsak, tekstil dışındaki ürünlerde de stok önemli. Stoğa göre seni ön plan çıkarıyor.

Üçüncü kısımda da fiyat rekabetine de bakıyor. Fiyat konusunda avantalı isen, baştaki iki maddeden sonra, seni rakiplerinden ayırarak ön plana çıkarıyor. Reklamla her yerde her kanalarda bir yere kadar satışınızı arttırabilirsiniz. Asıl konu yapımızı doğru kurgulamaktan geçiyor. En çok yapılan hatalardan biridir.

Enstitü derslerinde de soruyorlar “hocam söylediklerinizi yapıyoruz ama başarıyı yakalayamıyoruz.” Örnek istediğimde kendi yapısını kuramamış, ürününün doğru açamamış, doğru sergileyememiş, görselden ürün açıklamasına kadar birçok aşamayı doğru yapamamış ama reklamla hızlı bir şekilde büyüyeyim mantığında bu doğru değil. Doğru reklam tabii önemli ama eğer siz burada bir aşamada değilseniz kendi yapınızı doğru oturtamadıysanız reklamın marka bilinirliği olmak dışında çık fazla katkısı olmayacaktı.

Burada da aslında mantık bu. Amazon’da baktığımız. Buraya ürün açıp içeriği toplu şekilde göre satış beklersek yanılırız. Bazı analizleri iyi yapabilmemiz lazım. Rakip analizi, amazonun yapısı ve dinamikleri var. Sonra kendi yapımızı doğru kurgulayarak başlamamız lazım. Prime üyelikler ya da sen sat biz teslim edelim modelleri yapılarını da kullanabilirsek Amazon bizi ön plan çıkaracaktır.

Sedat Ateş: E-ticaret eğitiminde de görüyorum. Şahsım adına gördüğümüz arka tarafta villalara, havuz başında fotoğraflar. Amazon öğren, başla kazan. Benim burada inandığım şey, çok çalışmak, problemi analiz etmek. Hayata değer katacak çözüm yolarını bulmak. Sözel tarafta, sayısal tarafta, teknik analiz de var. Herkesin anlaması analiz etmesi uygulama kabiliyeti harekete farklı. Anlattıklarımızı doğru bir şekilde bir araya getirip analiz etmeden. 

Burak Ertan: Bu işin büyüğü bir abim, “ben dijital pazarlamayı patronlarımın parasını batıra batıra öğrendim” demişti. Deneme yanılma yöntemini önermiyorum. Sektörde 10-15 yılını veren arkadaşlarımızdan öğrenin. Araştırma çaba sorgulama birçok ok şey lazım. Ne çok imkânsız yapılamaz bir yapı ne de basite almamız gereken bir yapı. 

Bilal Şentürk: Enstitüdeki e- ticaretle ilgili eğitimleri alıp başarılı olmamak neredeyse imkânsız. Dijital alandaki ihtiyacı olan bütün eğitimler var. İçeriği dolduramıyorsa onun tembelliğidir. 

Sedat Ateş: Arap ve Ortadoğu ülkelerinde Türk ürünlerine ilgiler vardı. Fas, Tunus gibi ülkelerin bazı kasabalarında yaşanmış hikâyeler var. Tesettür ürünleri gidiyor. Alıcı nargile kafede oturuyor. Orada gelişmiş kargo firmaları da yok. Oradaki devletin posta dağıtıcısı, kişinin kahvede olduğunu bilip orda teslim ediyor. Evde erkek yoksa kadının kapıyı açmayacağını biliyor. Ürünü nasıl teslim edecekseniz. Ürünün yurt dışına gidip geri gelmesi daha büyük bir zarar. Ürün gitti, gümrükte takıldıysa geri almıyorlar. Öle ülkeler var ki. Spesifik acayip işler var. Ülke bazlı hedefiniz varsa çok iyi analiz edin. Biraz düşme olacak bebeğin ilk yürüme aşamaları gibidir bu iş.

Bilal Şentürk: Amazonda satış yapmak için bir şirket kurmak gerekiyor mu? Paypal devam etseydi yurt dışına satış yapacakların avantajına olur muydu?

Sedat Ateş: Çok avantajlı olacaktı. Çok daha iyi olacaktı. Devletin, Papelle de bunu gibi başka servislerle de barışması gerekiyor. Bu şirketlerin de bize uyması gerekiyor. 

Burak Ertan: yakında hiç bir şeye gerek kalmadan Bitcoin ile çözeceğiz bütün olayları gibi. Öyle bir dünyaya eviriliyoruz gibi. 

Amazonda Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekiyor Mu?

Sedat Ateş: Hesap açmanız için pasaport ehliyet, banka hesabı gibi bilgiler gerekiyor. Amazon.com.tr’de de hesap açmak için şirket açmanız gerekiyor. Hesap oluşturulması gerekecek önce. İstenilen belgeler yüklenildikten sonra da onay sürecine gidecek. Türkiye’de yapacaksanız şirket kurmak ve adresini girmek zorundasınız. Bu işi Türkiye’de şirket kurarak yapabilirsiniz. Bu işi daha rahat yapmak istiyorsanız; İngiltere’de, Amerika’da adres kiralama yöntemleriyle de kolaylaştırabilirsiniz.

Yerleşik değiliz, Türkiye’deyiz ama orada adres kiralaması yapıyoruz. Bu işi yapan firmalar var. Size adres tahsis ediyorlar. Gelecek iadelerinizi de oraya alıyorlar. Operasyonlarınızı da yönetiyorlar. Yapabilirsiniz.

Bilal Şentük: Amazon ve Alibaba sorusu soracağım. Alibaba Asya pazarı içindi. Şu anda her yerde var. Yurt dışına satış yapacağım kendi ürünlerim var. Dekorasyon ürünleri üretiyorum. Bunu yurt dışına satacağım.

Alibaba Mı Amazon Mu? Hangisi Avantajlı Olur?

Burak Ertan: Böyle bir gücünüz varsa, zamanınız varsa her iki kanalda önemli. Sedat beyin dediği bir durum vardı. Ülkelere göre bile birçok şey değişmekte dedi. 
Sedat Ateş: Hocam ETSY'i de tavsiye edeceğim. 
Bilal Şentürk: Evet inceledim bu iş için üretilmiş.

Burak Ertan: Ülke dinamiklerine göre değişiyor dedi. Alibaba sadece uzak doğu olarak düşünürsek yanlış düşünürüz. Amazon ve Alibabanın gücüne baktığımızda her ikisinin de çok daha hâkim olduğu coğrafyalar var. Alibaba uzak doğuda Amazon’dan daha iyi. Avrupa Güney Amerika da ise Amazon Alibaba’dan daha iyi.

Şunu söylemeye çalışıyorum. Sattığımız ürün hitap etiğimiz Pazar seçeceğimiz platformu da bize verecektir. Her iki kanalı da tavsiye ediyorum. Dünya geneline baktığımızda şu an en önde giden Amazon. Satış ve operasyon konusunda Amazon’un daha iyi olduğu ülkeler var. Çeşitli analizler yaparak hareket edelim derim ben.

Sedat Ateş: Bizim retail dediğimiz perakendede aslında arbitraj denen bir konu var. Online dünya için de geçerli. Bir kampanyada ürün var. Geliyor bir müşteri 20 tane alıyor. Sonra gidip onu amazona koyuyor. Amazonda indirimsiz fiyata koyuyor. Çok önemli nokta var. Eskiden global markalar, praktiker, ürünleri Distribütör aracılıyla satış yaparken şuan bire birde satış yapıyor. Kendi yağında kavrulan satıcı nasıl satış yapacak. Her problemi çözmek zorundayız. Kendi ürünümüzü üretmemiz lazım. Böyle bir bütçem yok nasıl yapacağım üretenlerle anlaşıp kendi markam üzerine duracağım. Bir şekilde farklılaşmam gerekiyor.

By boks diye bir kavram var. E-ticarette bunları konuşacağız. By boks bu ürünü bunun barkodu var. Diyelim ki 42 numaralı barkod. Bu ürünü 17 tane satıcı atıyor. Hangi satıcıya gidecek bu sipariş amazon bunu hangi satıcıya gönderecek. Bu durumda by books denilen sitemi devreye giriyor. Amazon aynı ürünün satan satıcılar içerisinde hangi satıcıya düşüreceği sitemin adı by boks. Bunu belirlerken de mağazanın yorumu, puanı ve fiyata bakıyor. Ve birtakım algoritmalar alıyor ve satışı 17 satıcıdan birine düşürüyor. Hepsi aynı fiyattan mı satıyor? By boks önemli bir kavram mutlaka Amazon’da araştırma yapılmalı. Kendimize ait marka ve ürünü oluşturursak amazonda çok daha iyi hamle alabilirsiniz.

Burak Ertan: Bahsetmek istediğim konuya değindiniz. Müşteri memnuniyetine geliyor yine olay. Benim tavsiyem şu burada; kesinlikle Türkiye’de yapan çok firma olduğunu da görüyorum. Mal aldığı üretici ya da ithalatçı firmanın pazara da kendi giresinden dolayı ürünlerini satma konusuna zorluk çeken distribütör ya da girişimci var. Etik bir durum değil ama son zamanlarda fazla yaşanana bir durum. Yaşadığımız kapitalist düzende üreten firmalar da her yerde karşımıza çıkakta. Farklılaşmanın en önemli noktaydı, kim ne satarsa satsın, karşınıza ne çıkarsa çıksın. Her müşteri dükkanın yorumuna ve ürünü yorumuna bakmadan karar vermiyor. Amazon ön plana çıkarırken, ilk baktığı şey bu.

Burada olumlu yorum almak ya da dükkan puanımızı yükseltmek için ne yapmalıyız? Reklam bütçesi, çok reklam verelim mi düşüneceğimiz yerine. Gerçekten güvendiğimiz ürünlerde kar etmeden, zarar bile edebiliriz. Ürünlerimizi ön plana çıkaracak şekilde satışını sağlamamız gerekiyor. Hem dükkanın hem ürünlerin olumlu yorumları için. Zararın satış yapacağız belki 200-300 ürün satacağız. Burada önemli olan Amazona satış yapabildiğimiz, ürünlerimizin beğenildiğini ve yorum alığımızı gösterebilmek. Onların algoritmasında yer almak. Sonasında bizden daha uygun fiyatlı satan üretici firma da olsa o kişi siz tercih edecektir. Fiyattan daha önemlisi müşteri memnuniyeti. Bunu sağlamanın yol da ilk etapta bu özveriyi sağlamaktan geçiyor. Belik 2-3 ay kar elde edemeyeceksiniz. Ama farkında olmadan bireye yatırım yapıyorsunuz hm dükkanınıza hem markanıza. Belli bir portföyünüz biriktikten sonra farklılaşabilirsiniz. İlk etapta kendiniz kanıtlamanız gerekiyor. Söylemek istediğim şu amazonla da anlaşılarak yapılabil bu. 
Sweatshirt satıyorsunuz. O kalitede fiyatı belli 79 lira. Dersiniz ki 3000 bin ürün var, Amazondan da destek istersiniz. 59-90 satışa sunarsınız. Kaliteli satmama şansı yok. Çok öldürmekten de bahsetmiyorum. Anlatmaya çalıştığım havuç ürünleler dükkanı ve ürünleri güçlendirmemiz gerekiyor.

Bilal Şentürk: E ticaret siteleri yönetiyorsunuz. Yeni başlayanlar için. Bir ürünüm var. Ürün üretiyorum. Şirketimin ürünlerini satıyorum. Yurt dışında yurtiçinde yapmak istiyorum. Bu tarz platformlar iyi mi kendi e-ticaret sitemi mi kurayım. Hepsine gücü yetmiyorsa: 
Odak noktamızı nereye kaydırmamız lazım? Ürüne mi pazara mı? Ne önerirsiniz?

E ticaret Sitesi Mi Kurmalı Amazon Gibi Platformlara Mı Yönelmeli?

Sedat Ateş: Kargo ve depolama faaliyetlerin düşündüğümüzde d esi düşük ürünlere yönelin. İki yolu da tavsiye ediyorum. Kendi web siteniz olsun. Kiminle muhatap olunacak, işe güven noktasında hızlandırıyor. Kendi web sitenizi harekete nasıl geçireceğiz? Karşımızda devler var, savaşamıyoruz. Bu böyle diye de kendi e-ticaret sitemizi kurmayacak değiliz, sadece pazar yerleri üzerinden bu işi gerçekleştirmek söz konusu değil. Tavsiye etmiyorum.

Sıfır noktasında isek önce ülke içindeki pazar yerlerini ve e-ticaretin havasını koklayın. Kargo nedir? Sıkıntılar nedir? İadede de nasıl sıkıntılar var? Önce içerde ters edin bunu. Sonrasında yurt dışına açılacaksanız 5 ürünle girin ürünleri dağıtın. 2’si Etsy’e koydunuz 3’ünü Amazona koyun. Ve şunu muhakkak düşünün bu ürün gümrükte takılırsa, ulaştırılamazsa, geri iade gelirse bana maliyeti ne olacak? Ne kadarını kaldırabilirim? Buna dayanabilir miyim? Evet Euro Dolar ile para kazanmak tatlıdır. Madalyonun bir de diğer tarafı var pazarda. Tek kurşunluk hakkımız var. Düşük bütçeli yazılımla e-ticaret sitesi kurularak iç pazarda olmayı tavsiye ediyorum. Yurt dışını da tavsiye ediyorum. Bunları deneyimleyip problemleri görüp sonra adım atılmasını öneriyorum. Bir anda çok şeyi yapmak hiçbir şey yamamamaya da neden oluyor. Onu söyleyebilirim.

Bilal Şentürk: Covid 19’da başa geldik. Ticaret belirsizliği de var. 

Burak Ertan: Pandemiyle beraber, baktığımız zaman e-ticaret yatırım yapan firmaların ne kadar doğru yatırım olduğunu fark ettikleri bir dönem. Ülkemize baktığımız zaman 65 milyon kredi kartı var. Ülke nüfusunun yüzde 92’i internet kullanıyor. Pandemiden önce alışverişe dönmesi çok azı. Pandemi ile Amerika Çini yalamamaya başladık. Sedat hocamla da şunu tartıştık pandemi döneminde gelen kişiler, kaç milyon kişi geldi pandemi de?

Sedat Ateş: 3 milyon kredi kartı sanal postta kullanılmış 55 yaş ve üzeri internet alışverişi yapmamış kişiler yüzde 80’ne dayanmış. 

Burak Ertan: bu kişiler gerçekten kalıcı mı geçici mi? Pandemiden zorunlu gelip alışveriş yapar mı yoksa devam edecekler mi? Bunu zaman gösterecek. Şu bir gerçek, yaşadığımız dönem, dundan sonra bizi bekleyen dünyanın dijital dünya. Dijital dünyaya giriş sancısı çekiyorduk bu dönem buna hazırlık gibi geldi. Şuan yaşadığımız dönemi 65-6 yıl önce. Dijital dünyaya geçiş yapmamızı iten bir sitem var.

Gelecek dönemde dijital Pazar e-ticaret daha çok önem kazanacak hayatımızda. Ülkemizde ise çok hızlı bir büyüme oldu. E-ticarette. Pandemi döneminde 10-15 günde kargoyu ulaştıramadı. Talep çoktu. Müşteri davranışı da değişti. Müşteriler akıllı telefonla çok fazla zaman harcamadan bu işleri yapmak istiyoruz. Zaman çok önemli. Günün çoğu işte geçiyor. Eve geldiğinde alışverişe zaman harcamak istemiyor. Pandemi bunu hızlandırdı. Bunun kolaylığını gören kişilerin E-ticarete devam edeceğini düşünüyorum. E-ticaret siteleri de geliştirdi kendi. Eskiden yapılan hataları yapmıyor oldu. Hızlı kargolar, iade, E-ticaretin getirdiği haklar gibi. Bu tarz firmaların çoğunlukta olması E-ticarete güveni arttıracak.

Amazon dropshipping nasıl yapılır?

Dropshipping, e-ticaret girişimcilerinin herhangi bir envanter taşımak zorunda kalmadan ürün sattığı bir iş modelidir. Bir mağaza sahibi bir müşteriden sipariş aldığında, ürünleri doğrudan müşterinin kapısına gönderecek olan tedarikçiyle iletişime geçmesi yeterlidir. Dropshipping, çok az ön yatırımla çevrimiçi bir iş kurmak isteyen herkes için harika bir iş modelidir. Stoksuz satışa başlamak için en iyi platformlardan biri de Amazon'dur. Bu blog yazısında size Amazon'da stoksuz satışa nasıl başlayacağınızı göstereceğiz.

Adım 1: Ürünlerinizi Araştırın

Amazon'da stoksuz satış işine başlamanın ilk adımı ürünlerinizi araştırmaktır. Bu, niş bir pazar bulmayı ve ardından bu pazara hitap eden ürünleri tedarik etmeyi içerir.

Niş bir pazar bulmak için ne tür ürünlere tutkulu olduğunuzu düşünerek işe başlayabilirsiniz. Ayrıca sektördeki popüler trendlere bakabilir ve bunlardan yararlanma fırsatı olup olmadığını görebilirsiniz. Birkaç potansiyel pazarı belirledikten sonra, ürün tedarik etmeye başlamanın zamanı gelmiştir.

Amazon stoksuz satış işiniz için ürün tedarik etmenin birkaç farklı yolu vardır. Doğrudan üreticiler veya toptancılarla çalışabilir ya da bir stoksuz satış tedarikçisi kullanabilirsiniz. Stoksuz satış tedarikçileri, sizin adınıza envanter tutan ve ürün sevkiyatı yapan şirketlerdir.

Yeni başlıyorsanız, bir stoksuz satış tedarikçisi ile çalışmanızı öneririz. Bu size uzun vadede zaman ve para tasarrufu sağlayacaktır. Birkaç potansiyel tedarikçi bulduktan sonra onlarla iletişime geçin ve stoksuz satış hizmeti sunup sunmadıklarını öğrenin.

Adım 2: Amazon Mağazanızı Kurun

Artık ürünlerinizi araştırdığınıza ve envanterinizi tedarik ettiğinize göre, Amazon mağazanızı kurma zamanı geldi. Yapmanız gereken ilk şey bir Amazon satıcı hesabı oluşturmaktır. Bu basit bir işlemdir ve tamamlanması yalnızca birkaç dakika sürer.

Satıcı hesabınız oluşturulduktan sonra ödeme bilgilerinizi ayarlamanız gerekir. Amazon ödemelerinizi 14 gün boyunca bekletecektir, bu nedenle bu süre zarfında tedarikçilerinize ödeme yapmanın bir yolunu bulmanız gerekir.

Bir sonraki adım, listelerinizi oluşturmaktır. İlanlarınızı oluştururken yüksek kaliteli fotoğraflar ve iyi yazılmış açıklamalar kullandığınızdan emin olun. Bu, tarayıcıları alıcılara dönüştürmenize yardımcı olacaktır.

İlanlarınız yayınlandıktan sonra mağazanızı tanıtmaya başlamanın zamanı gelmiştir. Bunu yapmanın en iyi yolu Amazon PPC (tıklama başına ödeme) reklamlarını kullanmaktır. Bu reklamlar, anahtar kelimelere teklif vermenize ve ürünlerinizi, sattığınız ürünleri zaten arayan potansiyel müşterilerin önüne çıkarmanıza olanak tanır.

3. Adım: Siparişleri İşleyin ve Ürünleri Gönderin

Artık mağazanız hazır ve çalışır durumda olduğuna göre, siparişleri işlemeye başlamanın zamanı geldi. Bir müşteriden sipariş aldığınızda, tedarikçinizle iletişime geçmeniz ve siparişi vermeniz yeterlidir. Tedarikçi daha sonra ürünleri doğrudan müşterinin kapısına kadar gönderecektir.

Siparişleri işleme alırken nakliye sürelerini hesaba katmanız gerektiğini unutmamanız önemlidir. Fazla söz verip eksik teslimat yapmak istemezsiniz. Müşterilerinize ürünlerinin ulaşmasının ne kadar süreceğini bildirerek beklentilerini belirlediğinizden emin olun.

Ve işte bu kadar! Amazon'da stoksuz satışa nasıl başlayacağınıza dair basit adımlar bunlar. Bu adımları takip ederseniz, başarılı bir stoksuz satış işi kurma yolunda ilerlemiş olursunuz.

Enstitünün E-Ticaret Performansını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Burak Ertan: Bu platformu kullanan herkes için teşekkür etmek istiyorum. Yaptığınız şey sosyal sorumluluk. Türkiye’deki çok büyük bir açığı kapattınız. Ücretsiz olarak işinde profesyonel olan hocaları tercih ederek. Birçok kişiye hem meslekleri öğretim yolu hem de diplomayla iş bulma konusunda destek deneyim sağlıyorsunuz. İş aradığımızda bizim böyle bir şansımız yoktu. Hepimizin sıfırdan başlayıp öğrenmeye aç olduğumuz dönem oldu. kesinlikle bizim dönemimizde olsaydı.

Bilal Şentürk. E-ticaret tarafında performansımız nasıl? Onu merak ediyorum? 1 milyon organik aramaya ulaşmışız. Bu ciddi bir rakam. 

Sedat Ateş: Geçirilen vakit süre kavramında da iyi. Burası aynı zamanda bir E-ticaret sitesi. Hemen al butonunun olduğu dersler var. Dijital pazarlamada anlattığım da var. Burası aslında bir ürün. Ve bu ürüne gösterilen ilgi. Türkiye’de reytingini yüksel olan nokta oldu. Bu işi yapan iş modellerinden farkı yayınlarının canlı olması. Çünkü hoca ile birebirde iletişimde olmak, anlık cevap alınması önemli. Eğitmen gözüyle şöyle diyeyim buranın tadı çok başka. Teşekkür ediyoruz, bu ailede bu kurumda olduğumuz için.

Bilal Şentürk: E-ticaret tarafında bir örnekle gideceğim. Bir ürün var. Ve yurt dışına bir çok ülkeye satış söz konusu. Satış sonrası desteği var. Ben kendi üreteceğim ürünler için oturdum E-ticaret sitesi oluşturdum. Sonra diyorum ki buna blog yazıları ile trafik çekmeliyiz. Dedim Amazon’dan yapayım bunula uğraşamam. İnsanlar zannediyor ki trendyola ürünü koyuyorum o satıyor parayı veriyor. Ama bu işler ne satarsanız satın zahmeti bir iş. Altından kalkabilmek için çok çalışmak gerekiyor. Her hafta 80-100 bin kişi katılıyor. Her birinin sorunlarına ulaşıyoruz. Katılımcılara da bir mesaj vermek istersem gecenizi gündüzüne katacaksınız. Ürünü kendisini satıp zengin olmayı beklemek hayal ürünü. Böyle bir ürün yok.

Sedat Ateş: Girişimcilik aslında ateşten bir gömlek. Zannediliyor ki girişimci olduğunda istediğim an tatile gideceğim. Aslında girişimcilik birden fazla sorumluklarınızın oluğu, hem üreticiye hem müşteriye hem devlete. Bunların hepsini aynı dengede yürütmek zorunda olduğunuz bir model. Dolayısıyla benim burada tavsiyem aynı caddeye çiğ köfteci açılmış olabilir çok satış yapılmış olabilir. Siz orada o iş çok satılıyor diye çiğ köfteci açtığınızda kepenk kapatabilirsiniz. Kesinlikle bilimsel yöntemlerle ilerleyin. Şu şöyle olmuş bu böyle olmuş, onun hikayesi demeyin. Bilimselde bir oturtturun işim matematiğini de kurun yoksa başarısızlıkla sonuçlanması oluyor.

Bilal Şentürk: Yazılımcıya gidip sahibinden.com yapın demeyin o zaten yapılmış. Başka şeyler yapın.

Burak Ertan: Sedat hocama katılıyorum. Kesinlikle haklı. Dışardan göründüğü kadar muhteşem hikayeler dinliyorsunuz. Ama bu iş o kadar basit değil zor ama bazı şeyleri doğru yaparak bir ömür maaşlı kazanacağınız parayı belki de 1 yılda kazanacaksınız. Çok çalışacaksınız, yorulacaksınız, uyuyamayacaksınız, belki. Çok büyük okyanustasınız ve yeni şeyler öğrenerek hayta kalabilirsiniz. Yenilikleri takip etmek ve harekete geçebilmek gerekiyor. Gerçekten çok çalışarak ve bilimsel olarak doğru analizler yaparak bir ömürde kazanacağınız parayı bir kaç senede kazanabilirsiniz. Gerçekten hiçbir şey imkansız olmadığı gibi her şey de göründüğü kadar basit değil.

Amazon'da satış, Amazon üzerinde satış yapmak dünya genelinde bir alıcı kitlesine erişim sağlar, Profesyonel olmaya gerek yok, işin nasıl yapıldığını bilmek yeterli, Türkiye'deki E-Ticaret Durumu, Pandemi sürecinde e-ticaret %80'in üzerinde büyüme göstermiştir, Geleneksel perakende içindeki oranı pandemi öncesi %3 civarıyken artık çift haneli rakamlar konuşulmaktadır, Döviz Kazancı, Dolar ve Euro bölgesindeki pazarlarda satış yaparak Türk Lirası'na döndürüldüğünde yüksek değer elde edilebilir, Dropshipping yöntemi ve FBA iş modeli ile satış yapılabilir, Amazon FBA, Bir ürün üzerinde iş yapılacaksa Amazon deposuna 4000-5000 Dolar gibi bir bütçe ile stok gönderilebilir, Ürün Amazon tarafından paketlenir ve aynı gün teslim edilir, Risks, Ürün pazarda iş yapmayabilir ve maliyetler yükselebilir, Bu durumun getireceği maliyetlere hazır olunmalıdır, El Ürünleri, Etsy el ürünleri ve sanat ürünleri için değerli bir pazar sağlar Ürün değeri tamamen alıcı tarafından belirlenir, Rakibi olmayan ürünler için yüksek kazançlar elde edilebilir, Lületaşı Ürünleri, Lületaşı Amazonda çok iyi satan bir ürün grubudur Çinli satıcılar bu ürünleri aktif olarak satmaktadır, Türkiye'de ürettiğimiz ürünlerin Amazon'da Çinliler tarafından satılması konusu dikkat çekicidir, Öneriler, Sıfır noktasında olanlara tavsiye, acele etmeme ve iyi bir araştırma yapma ihtiyacıdır, Yüksek Dolar ve Euro kazanımı cazip olabilir ancak bazı şans faktörleri de önemlidir, Kapadokya Temalı Ürünler, Kapadokya temalı ürünlerin Amazonda satılmasına örnek gösterilmiştir, 5 bin gibi stok tutarak bu ürünlerin satışı yapılmıştır, Türkiye Pazarı, Türkiye pazarında tedarikçi ile anlaşma yaparak doğrudan müşteriye ürün göndermek mümkündür, Bu yöntem dropshipping olarak adlandırılmaktadır
amazon
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Kafasında kare bir kutu olan bir robot görülüyor, kutunun yüzeyi sarı. Kutu bir tabağın üzerinde durmakta ve arka planda bir araba yakından görülmektedir. Bir odada bulanık bir insan görüntüsü ve ön planda bir kamyonun arkasında bir kutu var. Sol üst köşede de bir grup yiyecek kutusu var. Robotun üzerindeki kutu siyah bir yüzey üzerinde sarı bir şeride sahiptir.
Satış - Pazarlama

Amazondan Para Kazanma Yöntemleri

12 Ekim 2018
Görselde takım elbise giyen, sakallı ve bıyıklı bir adamın kolajı yer almaktadır. Adamın kulağında siyah kulaklıklar ve yüzünde kararlı bir ifade var. Sakalı ve bıyığı düzgünce kesilmiş olan adamın üzerinde ceketinin düğmeleri açık koyu gri bir takım elbise var. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuştur. Belden yukarısı üç çeyrek görünümde gösterilmiştir. Sağında, aynı sakal ve bıyığa sahip adamın yüzünün daha küçük bir görüntüsü yer alıyor.
Girişimcilik

Amazonda Satış Nasıl Yapılır?

13 Kasım 2020
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu online kurs, öğrencileri dış ticaret alanında eğitmek için tasarlanmıştır. İthalat ve ihracat ilkelerinin yanı sıra ilgili yönetmelik ve prosedürlerin anlaşılmasını sağlamaya odaklanmaktadır. Kurs, küresel ekonomi ve uluslararası ticaret topluluğuna genel bir bakış sağlamakta ve uluslararası ticaretin zorluklarını ve fırsatlarını araştırmaktadır. Ayrıca tarifeler, vergiler ve ticaret anlaşmaları gibi konuların yanı sıra dış ticarette lojistiğin önemini de kapsamaktadır. Devlet destekli ticaret gibi çeşitli uluslararası ticaret türlerinin yanı sıra belgelerin, formların ve elektronik sistemlerin kullanımı hakkında derinlemesine bilgi sağlar. Ayrıca, öğrenciler dış ticaretin işletmeler, çevre ve toplum üzerindeki etkilerini anlayacaklardır. Son olarak, kurs öğrencileri dış ticaret sektöründe başarılı olmak için gereken becerilerle donatmaktadır.
4.7
(82)

Dış Ticaret Eğitimi

11 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
16611661