AnasayfaBlogAkdeniz’de Nerede Tatil Yapılır?
Nasıl Yapılır?

Akdeniz’de Nerede Tatil Yapılır?

16 Haziran 2021
Bu görüntüde çok sayıda teknenin, bir iskelenin ve bir kalenin bulunduğu bir şehir görülüyor. Kale uzun, silindirik bir tepeye sahip ve taştan yapılmış gibi görünüyor. Suda kayalık bir kıyıya park etmiş tekneler ve rıhtımın yanında bir direk var. Ayrıca yakınlarda kırmızı çatılı bir ev ve kırmızı çatılı taş bir duvar var. Sudaki tekneler huzurlu bir atmosfer sergiliyor ve iskele sahneye bir endüstri duygusu katıyor. Kale bir ihtişam hissi verirken, arka plandaki tekneler hareketli bir limana işaret ediyor. Genel olarak bu resim, çok sayıda teknenin ve bir kalenin bulunduğu bir şehrin güzel bir temsilidir.
BölgeÖzelliklerAktiviteler
AntalyaTürkiye'nin en kalabalık beşinci ili, çok sayıda antik kent bulunması, plajları ve gece kulüpleri ile ünlüYamaç paraşütü, trekking, su sporları, tekne turları, kanyon ve şelale gezileri
KonyaaltıMerkeze yakınlığı ile bilinen ve ağırlıklı halk plajına sahipDeniz ve plaj aktiviteleri
MuratpaşaMerkez Antalya'da yer alır, yerel halkın yaşadığı merkezlerŞehir otellerinde konaklama, falezli denizde yüzme
Lara-KunduMerkeze yakın bir tatil beldesi, büyük tatil otelleri ile bilinirDeniz ve plaj aktiviteleri, otel olanaklarından faydalanma
KemerTurizmin kalbi, çok sayıda otel ve tatil köyüDeniz ve plaj aktiviteleri, gece hayatı, yürüyüşler ve trekking
Serik (Belek)Lüks oteller ve golf sahaları ile ünlüGolf, plaj ve deniz aktiviteleri
Manavgat (Side)Antik Side kenti ve çarşıları ile ünlüTarihi yerleri gezip görme, plaj ve deniz aktiviteleri
AlanyaTarihi kalıntıları, mavi bayraklı plajları ve gece hayatı ile meşhurKaleyi ziyaret, deniz ve plaj aktiviteleri, gece hayatı
Antalya HavalimanıAntalya ve Alanya'ya hava ulaşımı sağlar, araç kiralama ve toplu taşıma imkanlarıUçuşlar
AquaparklarÇocuklar ve yetişkinler için çeşitli su aktiviteleriSu kaydırakları, dalga havuzu, yüzme havuzları

Sıcak sever misiniz? Kemiklerim güneş banyosu yapsın diyor ve cevabınızda evetse doğru yerdesiniz. Akdeniz’de nerede tatil yapılır merakınızı bu yazıda gidereceğinize eminim. Turizme 13 yılını vermiş, yerli ve yabancı turisti hem yurtiçinde hem de yurtdışında tatillere göndermiş, Akdeniz’de neredeyse konaklamadığı otel kalmamış bendenizden, naçizane tavsiyeler almak isterseniz yazımın devamına muhakkak göz atmalısınız. Çünkü bu yazımda her bireye hitap edecek beldelerden, gezilecek yerlerden, plajlarından, ulaşım imkânlarından ve hangi bölge hangi bütçeye hitap eder gibi birçok konudan bahsedeceğim.

Gerek ailece tatile gidin gerekse kafadar arkadaşlarınızla. Ya da unutulmayacak bir balayı tatili yaşamak isteyin. Çocuklu, çocuksuz, yaşlısı, genci. Herkesin kendine uygun bir tatil beldesi seçeceğine eminim. Akdeniz deyince herkesin aklına elbette Antalya geliyor. Kumlu veya çakıllı çeşitli plajlar, bronzlaşmak için ideal güneş, devasa aquaparklar, gece kulüpleri, kültür turu ve havada, karada, denizde aktivite diyorsanız evet Akdeniz’de Antalya’da tatil yapılır. Akdeniz elbette sadece Antalya’dan oluşmuyor ancak oteller ve eğlence diyorsanız rotayı çokta farklı yere çevirmeye gerek yok. Antalya ve ilçeleri, beldeleri, plajlarını tanımaya ve oturduğumuz yerden seyahat etmeye başlayalım.

Antalya

Türkiye’nin 2020’nin sonlarına doğru 2.548.308 il nüfusu ile en kalabalık, yüz ölçümü 20.177 km² olması bakımından da yine en büyük yüz ölçümüne sahip beşinci ilidir. Zamanında neredeyse bu topraklarda yaşamayan medeniyet yok diyebiliriz. Lidyalılardan Bergamalılara, Roma ve Bizanslılardan, Osmanlıya kadar birçok medeniyetin sahip olduğu bir şehir halindedir. Bu nedenledir ki yine Türkiye’de bünyesinde en çok ‘’antik kent’’ bulunduran il unvanı devam etmektedir. Gelin görün ki bu kadar medeniyet barındırmasına rağmen hiçbir zaman başkent olmamıştır. Ve evet wikipedia tadındaki genel bilgilendirmemiz bittikten sonra asıl konumuza gelelim.

Antalya’nın birçok ilçesi var. Biz bunların en popüler olanlarına değineceğiz. Bunlar; Kemer, Konyaaltı, Muratpaşa (Lara-Kundu), Serik (Belek), Manavgat (Side) ve Alanya. Hatta gözünüzde canlandırabilmeniz için Antalya’yı iki uçlu bir çatal gibi düşünebilirsiniz. En batısından başlayarak Kemer, Antalya, Lara Kundu, Belek, Side ve Alanya olarak gözünüzde güzergâh canlandırabilirsiniz.

Antalya’da iki havalimanı vardır. Biri Antalya’da diğeri ise Alanya’da olan Gazipaşa havalimanıdır. Antalya’ya uçakla geldikten sonra eğer araç kiralamak isterseniz gitmeden önce ayarlamanızı öneririm. Çünkü özellikle yaz döneminde bulmak neredeyse imkânsız. Taksi imkanı her daim mevcut. Eğer toplu taşımadan faydalanmak isterseniz de Antalya havalimanından otogara giden ring otobüslerine binmeniz ve otogardan da gideceğiniz ilçe veya bölgeye ait toplu taşıma araçlarını kullanmanız gerekiyor. Havalimanından direkt ilçelere otobüs veya minibüs bulunmuyor. Ücretlendirmeler gideceğiniz ilçenin ya da bölgenin uzaklığına göre değişiyor. Ancak aklınıza çok yüksek rakamlar gelmesin. Bildiğimiz toplu taşıma ücretlerinden birkaç bozuk lira fazla sadece.

Antalya’da Hangi Aktiviteler Yapılabilir?

Tüm ilçelerinde, tüm tatil beldelerinde deniz ve spor aktiviteleri yapılabilmektedir. İster yamaç paraşütü, isterseniz parasailing olarak adlandırılan deniz paraşütünü tercih edebilirsiniz. Adrenalin dolu rafting yapabilir ya da trekkinglere katılarak kendinizi doğanın sakinliğine bırakabilirsiniz. Kaldığınız otellerin veya halk plajlarının hemen hemen hepsinde su sporları olarak adlandırılan banana, jetski, hamburger gibi eğlenceli aktivitelere de katılabilirsiniz. Görebileceğiniz birçok şelale ve kanyon, tarihi kaleler, amfiler ve ören yerleri bulabilirsiniz. Tekne turlarına katılabilir muhteşem koylarda denize girebilirsiniz. Eğlenceli gece hayatında eğlenebilir, sosyalleşebilirsiniz. Antalya’da bir gününüzü asla boş geçirmezsiniz. Çünkü gezip görülecek çok fazla alternatifiniz olacak.

  • Konyaaltı

İlk tatil beldesi bakacak olursak Konyaaltı çıkıyor karşımıza. Plajıyla ünlü, merkeze yakın olmasıyla tercih sebebi olan Konyaaltı eğer şehir hayatından çok uzaklaşmadan tatil yapayım diyorsanız doğru tercih olacaktır. Birçok otel mevcut. Plajları ağırlıklı halk plajı olarak geçer. Halk plajına ya girişte ücret ödersiniz, ya da şezlong şemsiye kiralarsanız. Ücretsiz halk plajlarını da bulma imkanınız var elbette. Plajı ile anıldığı için çok fazla öne çıkartabileceğimiz bir özellik yok maalesef. Birde havalimanına yakınlığı (20-25km) söylenebilir.

  • Muratpaşa

Muratpaşa ilçesi, burası bildiğiniz merkez Antalya halkının yaşadığı bilindik merkezlerden. Şehir otelleri konseptinde yerler bulabilir falezli denizine girebilirsiniz. Ama hayalinizde canlandırdığınız bir tatil bölgesi olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tam bir tatil oteli olsun istiyorsanız ama bu şekilde merkeze de yakın olsun diyorsanız Lara-Kundu’yu tercih edebilirsiniz.

  • Lara-Kundu

Burası Antalya’nın bir ilçesi değil ancak merkezine çok yakın olan bir tatil beldesi. Değişik mimarilerde (gerçekten değişik ve farklı) oteller, lüx konforlu odalar ve kumlu pürüzsüz bir deniz istiyorsanız burası sizin için gayet uygun. Plaj olarak dikkat etmeniz gereken önemli bir husus eğer kum plaj istiyorsanız otelinizin Kundu bölgesinde olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü her ne kadar Lara Kundu olarak anılsa da Lara biraz daha merkeze yakın ve falezlerden oluşan bir plaj özelliğine sahip, Kundu ise lüx otellerinin olduğu sığ ve kum plaja sahip bir bölgedir. Rezervasyon sırasında otelin konumunu ve plaj bilgisini öğrenmeniz önemli.

Özellikle otellerin hizmet ve yapıları itibariyle balayı çiftlerinin ve çocuklu ailelerin tercih ettiği, biraz yüksek bütçeli otellerin olduğu ancak ödediğiniz ücrete göre fazlasıyla hizmet aldığınız bir tatil beldesidir. Tüm aktivite ve eğlencelere otel içerisinde ulaşabileceğiniz için dışarı çıktığınızda etrafınızda sadece devasa büyüklükte oteller görebilirsiniz. Biraz gezeyim diyorsanız Antalya merkeze gitmeli veya diğer ilçelere bir göz atmalısınız. Tamamen deniz, kum, otel tatil anlayışının geçerliği olduğu bir bölgedir. Plajların neredeyse tamamı mavi bayraklıdır.

  • Kemer

Burası Antalya’nın batısında kalan kendi egemenliğini ilan etmiş bir ilçesidir. Arkanızda Batı Toros Dağlarını akabinde yemyeşil ormanları ve masmavi berrak denizi bir arada bulabileceksiniz. Hatta öyle ki havuzda yüzerken bir tarafa döndüğünüzde henüz karları erimemiş dağları görürken diğer tarafa döndüğünüzde deniz sizi selamlıyor olacak. Hem Batı Toros Dağlarının etkisi hem de yemyeşil ormanlarıyla Antalya’nın en düşük nem oranına sahip ilçesidir. Plajı ağırlıklı çakıldır. Sığ olan yerler nadirdir. Kum olmadığı ve suyu bulanıklaştırmadığı için her daim berraktır. Eğer benim çocuğu kovasıyla küreğiyle kumda oynayacak derseniz otelin plajını iyi araştırmalısınız. Çünkü bir çok otel plajına dökme kum uygulamaktadır. Bu doğrultuda plaj kısmı kum olarak bulabileceğiniz otellerde olabilecektir.

Ancak unutmamak gerekir ki sadece plaj kısmına müdahale edilebilmektedir, denizin içi tüm bakirliğini koruduğu için çakıl olarak kalmaktadır. Ultra lüks oteller bulabileceğiniz gibi ekonomik otellerde bulabilirsiniz. Her bütçeye hitap eder. Kemer’in merkezi hareketlidir. İki büyük gece kulübü ile gençlerin, genç çiftlerin tercih etme sebeplerindendir. Elbette merkeze uzak beldeleri ile (örneğin Tekirova) de sakin kafa dinlemeli bir tatil yapabilirsiniz. Kemer içerisinde ve Antalya’ya toplu taşıma imkanı var. Kemer’in özeti mavi ve yeşilin buluştuğu yerdir.

  • Serik (Belek)

Herkes Belek olarak bilir ama ilçe olarak adı Serik’tir. Belek aynı komşusu Lara Kundu gibi lüks bir tatil bölgesidir. Ultra her şey dâhil konseptli yüksek bütçeli oteller, yine o devasa aquaparklar, otel içerisinde ki gece kulüpleri başınızı döndürebilir. Gezmek için dışarı çıktığınızda farklı mimaride oteller sizi karşılar. Merkezinde bir şey yoktur. Hatta hiçbir şey yoktur. Aradığınız her şeyi otel içerisinde bulabileceğiniz konsepte tasarlanmıştır. Havalimanına yakındır. Burada çok fazla toplu taşıma detayına girmiyorum. Evet toplu taşıma bulursunuz ancak hitap ettiği kitle çok fazla bunu kullanmaz. Tarihi Aspendos Tiyatrosu görebileceğiniz yerler arasında. Cami, Sinagog ve Klisenin aynı bahçede olduğu adeta saygı ve hoşgörüyü temsil eden Dinler Bahçesini de ziyaret edebilirsiniz. Belek; Aileler, çocuklu aileler, çiftler ve balayı çiftlerinin tercih ettiği bir tatil bölgesidir.

  • Manavgat (Side)

Antalya merkezden doğuya doğru yola çıktınız. Hiçbir yere sapmanıza gerek yok. Sahil yolundan ilerlediğinizde karşınıza ilk Lara Kundu, sonra Belek ve sonrasında da Side gelir. Manavgat biraz daha içeride kalmaktadır. Oteller ağırlıklı olarak Manavgat’ın Side beldesinde toplanmıştır. Her bütçeye hitap eden oteller bulabilirsiniz. Elbette iyi bir otelde kalmak istiyorsanız fiyat ve hizmet orantısını unutmamalısınız. Çoğunlukla ailelerin, çiftlerin ve balayı çiftlerinin tercih ettiği bir bölgedir. Kum plaj istiyorsanız Side’de özellikle Çolaklı, Gündoğdu, Kumköy, Titreyengöl de olan otelleri tercih edebilirsiniz. Tabi otelin konumuna göre değişiklikte gösterebilir. Side karma bir plaj yapısına sahip olduğu için kum çakıl karışık mı yoksa sadece sığ ve kum plajdan mı oluşuyor teyit etmenizde fayda var.

Side, tam bir antik kenttir. Dışarı çıktığınızda daha çok tarihi ören yerleri görme imkanı bulacaksınız. Apollon tapınağına muhakkak gitmeli ve gün batımına kadar orada kalmalısınız. Eşsiz manzaranın sizi de büyüleyeceğine eminim. Ya da Manavgat’a giderek çok cüzi bir giriş ücreti ödeyerek o meşhur Manavgat Şelalesini görebilirsiniz. Ayaklarınızı buz gibi suya sokabilir, orada bulunan şelaleye sıfır restaurantta yemek yiyebilir veya çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Evet, Side’ye gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka Manavgat şelalesini görmeden dönmemelisiniz.

  • Alanya

Ve Antalya’nın kendisine en uzak mesafede kalan ilçesi Alanya. Her bütçeye hitap eder. Çok ekonomik otellerde bulabilirsiniz çok ultra otellerde. Ancak buradaki ultra oteller her ne kadar diğer ilçelerdeki konsepte hizmet verse de biraz daha ekonomik olabilmekte. Bunun nedeni olarak Antalya’dan neredeyse üç, üç buçuk saat uzaklıkta olması olabilir. Havalimanına gelenler toplu taşıma ile aktarma yaparak gelebiliyor veya taksi ya da vip araçlarla ulaşabiliyor. Bundan dolayı Alanya’da Gazipaşa havalimanı açıldı. Çok büyük bir havalimanı olmasa da büyük şehirlerden uçuşlar gerçekleşiyor. Her iki havalimanını da tercih edebilirsiniz. Saat aralığınıza en önemlisi bütçenize uygun olan uçuşlar tercihinizde etkili olacaktır elbette.

Alanya, hareketli bir bölgedir. Gece kulübü, sahil şeridinde ki kafeleri ve meşhur Alanya Kalesiyle gezilecek çok fazla yer barındırır. Plaj olarak kum çakıl plaja sahiptir. Kum istiyorsanız Okurcalar, Avsallar ve İncekum bölgelerini tercih edebilirsiniz. Kalabalık ailelerin rahatlıkla aile odası bulabileceği otelleri ile ailelere, aktif gece hayatıyla ve ekonomik oluşuyla da gençlere hitap etmektedir. Eğer Alanya’ya gittiyseniz de efsanelere konu olan altın sarısı kuma sahip Kleopatra plajına da muhakkak uğramayı ihmal etmeyin.

Antalya’da Nerede Tatil Yapılır?

Mavi ve yeşilin buluştuğu, eğlence hayatıyla da öne çıkan ve berrak çakıl plajlı Kemer’de, farklı mimaride ki otelleri ve kum plajıyla Kundu’da, Türkiye’de önemli golf alanları da bulunduran ve lüks otelleriyle Belek’te, yerin üstünde olduğu kadar hala yerin altında keşfedilmeyi bekleyen antik kentleri ve ören yerleriyle kum plajlı Side’de ya da gece hayatıyla ünlü, kum çakıl karışık plajlı, gençler kadar kalabalık ailelerinde tercih ettiği Alanya’da tatil yapabilirsiniz.

Antalya’da Ulaşım Nasıldır?

Antalya’da ve Alanya Gazipaşa’da olmak üzere iki havalimanı vardır. Ayrıca Antalya’nın yine kendine özgü büyüklükte bir de otogarı bulunmaktadır. Bu otogardan tüm ilçelere toplu taşıma aracı bulabilirsiniz. Eğer Antalya’ya otobüsle gitmeyi tercih ediyorsanız bilet alırken muhakkak gideceğiniz yerin adını belirtin. Birçok otobüs firması Manavgat’a, Alanya’ya ya da Kemer’e ayrı otobüs bileti satışı gerçekleştirmektedir.

Antalya Plajları Nasıldır?

Tüm ilçelerinde konumlarına göre plaj özellikleri değişiklik göstermektedir. Kemer ağırlıklı çakıl veya kum çakıl karışık derin bir denize sahiptir. Kundu bölgesi sığ ve kum plajdır. Belek ağırlıklı kum ve kum çakıl plajı vardır. Side, belirli beldeleri muhteşem bir kum plaja sahipken bazı beldeleri kum hafif çakıl karışık olabilir. Alanya’da aynı şekilde Side’nin çıkışı Alanya’nın girişindeki beldeleri kumdur. Merkezine doğru ilerledikçe kum çakıl karışık plajlar karşınıza çıkabilir. Elbette otellere rezervasyon yaptırmadan önce seyahat acentenizden ya da otelin kendisinden plajının özelliği ile bilgi almanızı öneririm. 

Antalya, Türkiye'nin en kalabalık beşinci ili, çok sayıda antik kent bulunması, plajları ve gece kulüpleri ile ünlü, Yamaç paraşütü, trekking, su sporları, tekne turları, kanyon ve şelale gezileri, Konyaaltı, Merkeze yakınlığı ile bilinen ve ağırlıklı halk plajına sahip, Deniz ve plaj aktiviteleri, Muratpaşa, Merkez Antalya'da yer alır, yerel halkın yaşadığı merkezler, Şehir otellerinde konaklama, falezli denizde yüzme, Lara-Kundu, Merkeze yakın bir tatil beldesi, büyük tatil otelleri ile bilinir, Deniz ve plaj aktiviteleri, otel olanaklarından faydalanma, Kemer, Turizmin kalbi, çok sayıda otel ve tatil köyü, Deniz ve plaj aktiviteleri, gece hayatı, yürüyüşler ve trekking, Serik (Belek), Lüks oteller ve golf sahaları ile ünlü, Golf, plaj ve deniz aktiviteleri, Manavgat (Side), Antik Side kenti ve çarşıları ile ünlü, Tarihi yerleri gezip görme, plaj ve deniz aktiviteleri, Alanya, Tarihi kalıntıları, mavi bayraklı plajları ve gece hayatı ile meşhur, Kaleyi ziyaret, deniz ve plaj aktiviteleri, gece hayatı, Antalya Havalimanı, Antalya ve Alanya'ya hava ulaşımı sağlar, araç kiralama ve toplu taşıma imkanları, Uçuşlar, Aquaparklar, Çocuklar ve yetişkinler için çeşitli su aktiviteleri, Su kaydırakları, dalga havuzu, yüzme havuzları
Akdeniz’de Nerede Tatil Yapılır Antalya'da tatil Antalya’da Hangi Aktiviteler Yapılabilir Alanya'da tatil Manavgat'ta Tatil Antalya'da turizm
Uzun, dalgalı kahverengi saçları olan genç bir kadın beyaz bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde dostça bir ifade var ve saçları yumuşak dalgalar halinde sırtından aşağı dökülüyor. Gözleri koyu kahverengi ve dudakları hafif bir gülümsemeyle kıvrılmış. Beyaz kemerli açık mavi bir elbise giyiyor ve takımını bir çift beyaz sandaletle tamamlıyor. Yumuşak saçları pencereden içeri süzülen güneş ışığıyla aydınlanıyor. Doğal ve rahat görünüyor, güzelliğin ve zarafetin bir resmi.
Münevver Birol
Blog Yazarı

Eğitim Yetkilisi olarak çağrı merkezine yeni başlayan personellere iş başı eğitimleri, çağrı yönetimi ve diğer mesleki eğitimleri vermektedir. Türkiye’nin önde gelen kargo firmalarından birinde çalıştı ve bu firmada kalite birimi kurdu. Butik çağrı merkezi hizmeti veren acentelere satış eğitimi, kalite ve koçluk destekleri vermeye devam etmektedir.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, pırıl pırıl mavi bir su kütlesine doğru uzanan uzun bir kum şeridine sahip bir plajın havadan görünümüdür. Kıyı boyunca dağılmış, bazıları yürüyen, bazıları da plaj sandalyelerine uzanmış insanlar görülüyor. Sahilin ilerisinde, güneşten biraz gölge sağlayan binalar ve ağaçlar var. Uzakta, pitoresk bir fon sağlayan bir orman görülebilir. Gökyüzü parlak mavi ve güneş ışıl ışıl parlayarak pastoral bir atmosfer yaratıyor.
Nasıl Yapılır?

Ege Tatil Bölgeleri ve Şehirleri

18 Haziran 2021
Bu görüntüde çok sayıda teknenin, bir iskelenin ve bir kalenin bulunduğu bir şehir görülüyor. Kale uzun, silindirik bir tepeye sahip ve taştan yapılmış gibi görünüyor. Suda kayalık bir kıyıya park etmiş tekneler ve rıhtımın yanında bir direk var. Ayrıca yakınlarda kırmızı çatılı bir ev ve kırmızı çatılı taş bir duvar var. Sudaki tekneler huzurlu bir atmosfer sergiliyor ve iskele sahneye bir endüstri duygusu katıyor. Kale bir ihtişam hissi verirken, arka plandaki tekneler hareketli bir limana işaret ediyor. Genel olarak bu resim, çok sayıda teknenin ve bir kalenin bulunduğu bir şehrin güzel bir temsilidir.
Nasıl Yapılır?

Akdeniz’de Nerede Tatil Yapılır?

16 Haziran 2021
Ahşap bir yüzey üzerine serpiştirilmiş çeşitli eşyaların yer aldığı bir plaj sahnesi. Sahnede açık bej renkli hasır bir şapka ve farklı boyutlarda birkaç denizyıldızı yer alıyor. Ayrıca, bir çift parlak sarı parmak arası terliğin üzerine tünemiş bir çift güneş gözlüğü de görülebiliyor. Ayrıca, yakınlarda bir hasır sepet ve bir yığın renkli havlu var. Güneş gözlüğüne yakından bakıldığında yuvarlak, siyah bir çerçeve görülüyor. Bir başka yakın çekimde turuncu bir deniz kabuğu da görülüyor. Son olarak, şapkanın yakın çekimi açık kahverengi renkte geniş bir kenarı ortaya çıkarıyor. Bu görüntü, çeşitli eşyaların bulunduğu harika bir plaj günü sahnesi örneğidir.
Hedef Belirleme

3 Ay Tasarruf Yaparak Tatile Çıkın

16 Mayıs 2019