AnasayfaBlogYurt Dışında Gıda Mühendisi Olmak - Bilmeniz Gerekenler
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Gıda Mühendisi Olmak - Bilmeniz Gerekenler

28 Kasım 2018
Koruyucu bir yüz maskesi ve siyah bir şapka takan bir kadın, aydınlık bir odada durmaktadır. Yüzü görünüyor ve maskenin altından mavi gözleri görülebiliyor. Beyaz bir gömlek giyiyor ve elleri görünüyor, sol elinde parlak yeşil bir yaprak var. Sağ elinde gri zemin üzerine beyaz bir harf vardır. Koyu renk saçları başlığının altından görünmektedir. Arkasındaki duvar gridir ve sağında güneş ışığının içeri süzüldüğü büyük bir pencere vardır. Duruşu rahat, rahat ve memnun görünüyor.
KonuAçıklamaEk Bilgi
Gıda Mühendisliği Nedir?Gıdaların hijyenik ve güvenilir bir şekilde işlenmesi, hazırlanması, paketlenmesi, depolanması, dağıtılması ve gıdadan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlayan bir mühendislik dalıdır.Bu süreç teknolojiden ve mühendislikten yararlanılarak gerçekleşir ve aynı zamanda üretim gıda mevzuatına da uygun olmalıdır.
Gıda Mühendisliği Çalışma OlanaklarıGıda mühendisliği bölümünden mezun olanlar kamuda, özel sektörde ve akademi alanında görev yapabilirler. Ancak kendi zorlukları ile birlikte harika olanaklar da sunabilir.
Kamuda ÇalışmaGıda mühendislerinin kamuda çalışabilmek için KPSS B grubu sınavına girmesi ve 80 üzeri puan alması gerekir. Atama puanlarında batıdan doğuya doğru bir düşüş görülür.
Özel Sektörde ÇalışmaÖzel sektör tecrübeli gıda mühendisleri aramaktadır. Firmaların çoğu belgelere sahip mühendislerle çalışmak istemektedir.Yeni mezun için zor olabilir ancak çok iyi fırsatlar sunabilir.
AkademisyenlikSabırlı ve araştırmadan hoşlanan kişiler için uygun bir meslek olabilir. Yüksek lisansa başvurmanız ve üniversitenin kadro açması gerekir.Araştırmalar ve çalışmalar sürekli devam eder.
Yurt Dışında Gıda Mühendisliği OkumakYurt dışında doğrudan Gıda Mühendisliği bölümü bulunmamaktadır.Ziraat fakültesinin alt bölümü olarak ya da farklı isimler altında belirli üniversitelerde bulunabilir.
Yurt Dışında Gıda Mühendisi OlmakTürkiye'de doğmuş ve eğitim görmüş biri yurt dışında başarılı bir gıda mühendisi olabilir.Meslek seçimindeki başarı ve tatmin oldukça kişisel ve çeşitli deneyimlerle güçlenir.
Gıda Mühendisliği ÜniversiteleriDünya genelinde birçok üniversite gıda mühendisliği ya da benzeri programlar sunmaktadır.Örneğin: Kanada - Centennial College, Avustralya - The University of Sydney, ABD - Virginia Tech.
Yabancı Dil YeterliliğiYurtdışında eğitim alabilmek için genellikle IELTS ya da TOEFL sınavlarından yeterli puan almak gerekmektedir.
Yurtdışı Eğitim MaliyetiÜniversite öğrenim ücretleri, vize ve pasaport işlemleri ile birlikte yurtdışında eğitim almak finansal olarak baya düşündürücü olabilir. Eğitim genellikle dolar ya da euro üzerinden tahsil edilir.

Meslek seçimi kolay gibi görünse de üniversite sınavına hazırlanmaktan daha zordur belki de... Geleceğimizi etkileyen bir seçim nasıl kolay olabilirdi ki zaten? Bize her konuda uygun olmasını isteriz seçeceğimiz mesleğin. Kendimize , isteklerimize, hayallerimize, kazanmak istediğimiz meblağa... Uzun süren araştırmalar yaparız. İlgi gören, üzerinde çokça araştırmalar yapılan mesleklerden biri de Gıda Mühendisliğidir.

Gıda Mühendisliği Nedir?

Gıda mühendisliği; gıdaların hijyenik ve güvenilir bir şekilde işlenmesi, hazırlanması, paketlenmesi, depolanması, dağıtılması ve gıdadan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlayan bir mühendislik dalıdır. Gıda mühendisleri bu üretim sürecini teknolojiden ve mühendislikten yararlanarak yerine getirirler. Aynı zamanda üretim gıda mevzuatına da uygun olmalıdır.

Gıda Mühendisliği diye bir saçmalık çıktı! Gıda doğal olmalı neyin mühendisliği bu? Gıda mühendisliği olmaz!

Canan Karatay

Canan Karatay’a kulak asmaz ve hevesinizi kırmazsanız sizin için eğlenceli bile olabilecek bir meslek seçimi olabilir.

Zamanınızın çoğunu nefis gıda ürünleri arasında geçirmek ve tadım yapmak sizce de eğlenceli olmaz mıydı? Yeni ürün inovasyonları üzerine çalışmak ise size yeni bir gezegen bulmaya çalışıyormuşsunuz hazzını ve mutluluğunu verir. Sizin geliştirdiğiniz bir ürün raflarda yerini aldığında aranan gezegen bulunmuş ve kaşifi de siz olmuşsunuzdur. Verdiği mutluluğu ve hazzı bir düşünün...

Gıda Mühendisliği Çalışma Olanakları Nelerdir?

Gıda mühendisliği bölümünden mezun olanlar gerek kamuda gerek özel sektörde gerekse akademisyen olarak üniversitede görev yapabilirler fakat hepsinin kendisine ait zorlukları vardır elbette... Kamudan bahsedecek olursak gıda mühendislerinin öncelikle KPSS B grubu sınavına girmesi ve 80 üzeri puan alması gerekir. Batı illeri en yüksek puana sahiptir ve batıdan doğuya doğru gidildikçe atama puanlarında düşme görülür. Gözünüzün önüne Türkiye’nin fiziki haritası geldi değil mi? Batıdan doğuya doğru gidildikçe dağların yüksekliği artar...

Özel sektörü tercih eden Gıda Mühendislerinin işi ise daha zordur. Öncelikle yeni mezun ya da "yetiştirilmek üzere" ilanı bulabilmek için gözleriniz şaşı olabilir ancak bulamazsınız. Hemen hemen tüm firmalar TECRÜBELİ Gıda Mühendisi ile çalışmak isterler. HACCP, ISO 9001 , ISO 22000 gibi belgelere sahip olmanız da yetmez. Uygulamış olmanız gerekir. Acaba kimse sizi işe almazsa nasıl tecrübeli olabilirsiniz? Fakat şansınız varsa özel sektörde karşınıza çok iyi fırsatlar da çıkabilir. Kendinizi geliştirmenize yardımcı olacak eğitimlere gönderilirsiniz, dilinizi geliştirirsiniz, 7 bin tl’ye varan maaşlar alabilirsiniz. Esasında bu zordur çünkü sizin gibi binlerce iş arayan Gıda Mühendisi var ve şansınız da az... Fakat ne zaman nerede ne olacağını neyle karşılaşacağınızı asla bilemezsiniz. Şansınızı denemenizde fayda olabilir.

kamuda ve özel sektörde çalışmak istemeyen, kitaplar arasında kaybolmaktan mutlu olan ve bildiklerini başkalarıyla paylaşmaktan hoşlanan biriyseniz akademisyenlik tam da size göre... akademisyen olmak isteyen birinin sabırlı olması da gerekir çünkü akademisyenlik gün sonunda evinize gittiğinizde ayaklarınızı uzatıp televizyon izleyeceğiniz bir meslek değil. Araştırmalarınız ve çalışmalarınız sürekli devam eder. Bu yüzden akademisyenliği gerçekten isteyenler bu yola çıkmalıdır zira mutsuz olabilirsiniz. Akademisyen olmak istiyorsanız öncelikle yüksek lisansa başvurmanız daha sonra akademisyen olmak istediğiniz üniversitenin kadro açması gereklidir. Gerçekten akademisyen olmak isteyenler için bu durum pek de önemli değildir çünkü o kadro illaki açılacak...

Yurt Dışında Gıda Mühendisliği Okumak

Yurt dışında Gıda Mühendisliği okumak isteyenlere kötü bir haberimiz var. Yurt dışında Gıda Mühendisliği bölümü yok... Yani Food Engineering adında bir bölüm bulunmamaktadır ya da ziraat fakültesinin alt bölümü olarak eğitim veren üniversitelerde bulunmaktadır. Kanada - Centennial College, Avustralya - The University of Sydney, ABD - Virginia Tech gibi üniversiteler buna örnek gösterilebilir. Tabiki bu üniversitelerde öğrenim görebilmek için öncelikle IELTS ya da TOEFL IBT sınavından belli bir puan almanız gerekmektedir. Aldığınız puanlar yeterli oldu ve kabul edildiniz. Bu durumda da yıllık öğrenim ücretlerini düşünmeye başlarsınız. Bunlarda tabiki dolar ya da euro üzerinden olacağı için baya bir düşündürücü olacaklardır. Baya... Tabi vize ve pasaport işlemlerinden bahsetmiyorum bile... Tüm bu masraflar sizin için önemli değilse siz yalnızca okumak istediğiniz üniversiteye karar verip maddiyat önemli değil diyorsanız size başarılar dilemekten başka bişey yapamayız. Allah zihin açıklığı versin...

Yurt Dışında Gıda Mühendisi Olmak

Türkiye’de doğmuş, yaşamış, eğitim görmüş ve yurt dışında çalışıp bir de başarılı olmuş birini gördüğümüzde bir an için kendimizi onun yerinde hayal ederiz. Keşke şu an televizyonda kameralara gülümseyerek başarısını anlatan kişi biz olsaydık. Parmakla gösterilmeyi, imrenilmeyi kim istemez ki! Ancak ne yazık ki öğrenim gördüğümüz üniversiteden alınan diplomanın yurt dışında geçerliliği yoktur. Ne yazık ki... Yurt dışında bir üniversitede de okumamışızdır. Üzüldünüz değil mi? Bu yüzden hayaliniz yurt dışında bir gıda mühendisi olmaksa bunun  iki yolu vardır. Ya yurt dışında eğitim alıp bulunduğunuz yerde veya diplomanızın geçerli olduğu bir ülkede çalışabilir ya da Türkiyede akreditasyonu olan bir üniversiteden mezun olup avrupa ülkelerinde mesleğinizi yerine getirebilirsiniz. Türkiyede bir üniversitede Gıda Mühendisliği okumaya karar verdiyseniz ve daha sonrasında yurt dışında çalışma hayaliniz varsa öncelikle bakmanız gereken kriter bu üniversitenin akredite olup olmadığıdır. Akredite olan bir üniversiteden mezun olduğunuzda yurt dışında mesleğinizi yerine getirmeniz oldukça kolaylaşır. Yurt dışında başarılı bir Gıda Mühendisi olarak tanınma şansınız artar. Akredite olmuş bir üniversitede okumak bu yüzden çok önemlidir. Fakat böyle bir hayaliniz yoksa ben ülkemde kalırım, yaşarım, çalışırım diyorsanız bakmanız gereken kriterlerin önem sırası tabiki değişir. Esasında önemli olan, mutlu olacağınız mesleği seçmektir. Ne demiş Ertuğrul Köroğlu,

İnsanın sevdiği bir işinin, sevdiği bir eşinin ve gerçekleştirmek istediği bir düşünün olması mutlu olmasını sağlar.

Ertuğrul Köroğlu
Gıda Mühendisliği Nedir?, Gıdaların hijyenik ve güvenilir bir şekilde işlenmesi, hazırlanması, paketlenmesi, depolanması, dağıtılması ve gıdadan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlayan bir mühendislik dalıdır, Bu süreç teknolojiden ve mühendislikten yararlanılarak gerçekleşir ve aynı zamanda üretim gıda mevzuatına da uygun olmalıdır, Gıda Mühendisliği Çalışma Olanakları, Gıda mühendisliği bölümünden mezun olanlar kamuda, özel sektörde ve akademi alanında görev yapabilirler , Ancak kendi zorlukları ile birlikte harika olanaklar da sunabilir, Kamuda Çalışma, Gıda mühendislerinin kamuda çalışabilmek için KPSS B grubu sınavına girmesi ve 80 üzeri puan alması gerekir , Atama puanlarında batıdan doğuya doğru bir düşüş görülür, Özel Sektörde Çalışma, Özel sektör tecrübeli gıda mühendisleri aramaktadır Firmaların çoğu belgelere sahip mühendislerle çalışmak istemektedir, Yeni mezun için zor olabilir ancak çok iyi fırsatlar sunabilir, Akademisyenlik, Sabırlı ve araştırmadan hoşlanan kişiler için uygun bir meslek olabilir Yüksek lisansa başvurmanız ve üniversitenin kadro açması gerekir, Araştırmalar ve çalışmalar sürekli devam eder, Yurt Dışında Gıda Mühendisliği Okumak, Yurt dışında doğrudan Gıda Mühendisliği bölümü bulunmamaktadır, Ziraat fakültesinin alt bölümü olarak ya da farklı isimler altında belirli üniversitelerde bulunabilir, Yurt Dışında Gıda Mühendisi Olmak, Türkiye'de doğmuş ve eğitim görmüş biri yurt dışında başarılı bir gıda mühendisi olabilir, Meslek seçimindeki başarı ve tatmin oldukça kişisel ve çeşitli deneyimlerle güçlenir, Gıda Mühendisliği Üniversiteleri, Dünya genelinde birçok üniversite gıda mühendisliği ya da benzeri programlar sunmaktadır, Örneğin: Kanada - Centennial College, Avustralya - The University of Sydney, ABD - Virginia Tech, Yabancı Dil Yeterliliği, Yurtdışında eğitim alabilmek için genellikle IELTS ya da TOEFL sınavlarından yeterli puan almak gerekmektedir , , Yurtdışı Eğitim Maliyeti, Üniversite öğrenim ücretleri, vize ve pasaport işlemleri ile birlikte yurtdışında eğitim almak finansal olarak baya düşündürücü olabilir , Eğitim genellikle dolar ya da euro üzerinden tahsil edilir
meslek seçimi gıda mühendisliği gıda mühendisi yurt dışında gıda mühendisliği yurt dışında gıda mühendisliği ile ilgili bilmeniz gerekenler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir grup insan kutlama için kollarını kaldırmış, açık havada durmaktadır. Görüntünün odağında, yüzü mutlu bir gülümsemeyle parlayan, güneş gözlüklü bir kadın var. Kadının yüzüne yakından bakıldığında gözlerinin sevinçle kapandığı, yanaklarının mutlulukla kalktığı görülüyor. Kadının solunda başka bir kadın, kollarını kaldırmış ve yüzü heyecanın resmidir. Kadının sağında, yüzü kameraya dönük, yüz hatlarında sevinç ifadesi olan bir adam var. Arka planda bir grup insan kollarını kaldırmış, yüzleri bulanık ama yine de neşe dolu. Ayrıca tüyleri bulanıklaşmış ve gözleri memnuniyetle kapanmış bir tavuk da var. Görüntü neşe ve kutlama ile dolu, insanların kolları sevinç ve mutluluk içinde havaya kalkmış.
Kişisel Gelişim

Mutluluğa Açılan Bir Kapı: Gönüllülük

27 Mayıs 2019
Geniş kenarlı şapka takan bir kadın kırmızı bir bavul taşıyor. Üzerinde açık mavi bir gömlek ve dizleri yırtık koyu mavi bir kot pantolon var. Beyaz ayakkabıları beyaz kemeriyle uyumludur ve kolunun altına bir kitap sıkıştırmıştır. Bavul parlak kiraz kırmızısı, iki kulplu ve birkaç askılı. Yüzü şapka tarafından kısmen gizlenmiş, ancak ifadesi gideceği yere odaklanmış gibi görünüyor. Geniş bir tarlanın ortasında, aydınlık ve güneşli bir yerde duruyor.
Yurtdışında Eğitim

Work And Travel Nedir?

23 Mayıs 2019
Bu İş İngilizcesi Kursu resminde bir odada bir erkek ve kadın yer almaktadır. Kadın bir kitap tutuyor ve gözleri kapalı, adam ise takım elbise giymiş ve kravat takmış. Ayrıca bir dizüstü bilgisayar ve beyaz arka plan üzerinde siyah bir metin var. Daha yakından bakıldığında bir kişinin yüzünün ve ağzının yakın çekimi görülmektedir. Bu kurs, katılımcıların İngilizce becerilerini geliştirmelerini sağlayan interaktif bir öğrenme deneyimi sunmaktadır. Dersler, aktiviteler ve değerlendirmelerin bir kombinasyonu aracılığıyla kurs, gramer, telaffuz ve öbek fiiller gibi konuları kapsar. Kurs ayrıca profesyonel bağlamlarda nasıl etkili iletişim kurulacağı konusunda rehberlik sunmaktadır. Bu kursun yardımıyla, öğrenciler iş yerinde İngilizce kullanma becerileri konusunda kendilerine daha fazla güvenebilirler.
5
(4)

İş İngilizcesi Kursu

10 Konu10 Saat
Sakallı ve bıyıklı orta yaşlı bir adam mavi yakalı bir gömlek giyiyor. Dümdüz karşıya bakıyor, yüzü hafifçe yana dönük. Saçları koyu kahverengi ve dalgalı, gözleri koyu kahverengidir. Sakalı ve bıyığı düzgünce kesilmiş ve yüzünde soğukkanlı bir ifade var. Gömleği mavinin açık bir tonu, siyah bir kemer ve koyu renk bir kot pantolon giyiyor. Ellerini önünde kavuşturmuştur ve duruşu kendinden emin ve diktir.Dr. Mustafa Ceylan
913524
Bu online kurs, IELTS sınavına hazırlanmak isteyenler için idealdir. Öğrencilerin IELTS sınavında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacak kapsamlı dersler ve materyaller içerir. Kurs, dört dil ve iletişim becerisinin tümünü kapsayan modüllere ayrılmıştır: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Sınav konuları, stratejileri ve ipuçları hakkında ayrıntılı açıklamalar sağlar. Öğrenciler ayrıca çeşitli uygulama etkinlikleri ve alıştırmalarla becerilerini pratik edebilirler. Bu tam kurs, öğrencilerin istedikleri IELTS puanına eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
5
(4)

IELTS Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
40002117
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
4.2
(11)

Barista Eğitimi

10 Konu10 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
55463402