AnasayfaBlogYabancı Dil Mezunlarının Yapabileceği Meslekler
Meslekler

Yabancı Dil Mezunlarının Yapabileceği Meslekler

01 Temmuz 2020
Bir grup insan bir araya toplanmış, fotoğraf çektirmek için gülümsüyor. Ortadaki kişi kollarını beline dolamış, mavi beyaz kareli bir gömlek giyiyor. Sollarında sırt çantalı bir kadın, sağlarında ise ağzı açık sırıtan bir adam var. Daha sağda ise atkı takan biri var. Sağ üst köşede renkli bir tüyün yakın çekimi görülüyor. Sol alt köşede ise bir kişinin ceketinin yakın çekimi görülüyor. Herkes bir fotoğraf için poz veriyor ve atmosfer mutluluk ve neşe dolu.
BölümÇalışma AlanıMeslekler
İngiliz Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Fransız Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Alman Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
İtalyan Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
İspanyol Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Rus Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Arap Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Japon Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Çin Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Kore Dili ve EdebiyatıEğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlarÖğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık

Yabancı dil, ana dil dışında insanın hem kişisel hem de mesleki anlamda gelişimini sağlayacak katkılar sunar. Dünyada ve ülkemizde yabancı dil bilmenin katkısı ve artısı, özellikle iş dünyasında kendini gösteriyor. Yabancı bir dili öğrenmek ve kullanabilmek, çeşitli iş alanlarında çalışabilmeyi de kolaylaştırıyor. Bununla birlikte yalnızca yabancı dili mesleki anlamda kullanmak değil, eğitim alarak kendinizi geliştirmek de oldukça önemlidir. Buna uygun olarak da ülkemizde çeşitli lisan eğitimi ve bölüm mezunları var. 

Dil bölümü mezunları, öğrenim gördükleri ön lisans ve lisans bölümlerinin dışında farklı iş alanlarına da yönelebilmektedirler. Dil bölümü getirilerinin artısı olarak görülen bu durum, aynı zamanda iş alanlarının darlaşması ve iyi gelir sağlayan meslek dallarının ortaya çıkması ile de ilgilidir. Dil bölümleri, üniversite sınavında DİL puan türünden öğrenci alıyor ve bu bölümü ve meslekleri öğrencilerin ilgi ve isteklerine sunuyor. Bunun yanı sıra lise öğreniminde de dil bölümü seçerek edilerek üniversite sınavı için ön hazırlık yapılabiliyor. 

Bölümleri araştırıp tercih ettikten sonra ise 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim süreci başlamış oluyor. Genellikle "... Dili ve Edebiyatı "bölümlerinin çoğunlukta olduğu dil bölümleri tercih ediliyor. Yine de her dil bölümü, farklı iş imkanlarını da barındırarak mezun verecek eğitimi sağlayabiliyor. Bu iş  imkanları, küreselleşen dünyada şirketlerin ve kurumların ilişki ve iletişim ağlarını genişletmek istemesi ile yabancı dile olan merak ve ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkıyor. Yazımızda da bu alandaki herhangi bir bölümü okumak isteyenler ve dil bölümü mezununun hangi meslekleri yapabileceklerini merak edenler için iş imkanlarını ve bölümlerini ele aldık.

İlgili yazı: Eşit Ağırlık Bölümü Meslekleri ve Maaşları

Yabancı Dil İle İlgili Bölümler

Bu bölümlerde genellikle farklı dillerde ders verilir. Dil bölümleri sadece o dilin öğrenilmesini sağlamaz, bununla birlikte ülkelerin kültürlü, tarihi ve yaşayış tarzı ile ilgili de dersler sunar. Hatta yurtdışı fırsatlarına da kapı açar.

İlgili eğitim: Dünya Kültürleri ve Destinasyonları Eğitimi

Dil ile ilgili bölümlerde en az bir dil dersi alınması zorunludur. Ana dal veya yan dal yapmak isteyen öğrenciler genelde edebiyat, gramer ve konuşma derslerini içeren bu kapsamlı dil bölümü programlarını tercih ederler. Yabancı dil bölümü meslekleri ilgili bilgi vermeden önce, ilgili dilin edebiyatı bölümlerine de yer vereceğiz.

Yabancı Dil Bölümü Hangileridir?

Dil bilimi çok geniş bir alandır. Yabancı dil dendiğinde genelde İngilizce akla gelir. Ancak İngilizce dışındaki çeşitli dillerin edebiyatı bölümleri de vardır. Bu bölümleri seçebilmek için ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavına katılmak gerekiyor. Bu bölümün meslekleri oldukça geniştir.

İster tercüman, ister öğretmen, ister dili ve kültürü öğrenmek isteyin bu dil bölümleri amacınıza ulaşmanıza yardımcı olur. Günümüzde en az bir dil bilen kişiler diğerlerinden öne çıkmaktadır. Ancak sadece iş başvurusu açısından düşünmeyin. Kendinizi geliştirebileceğiniz birçok dil bölümünden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Sıkı bir çalışma ile anadil seviyesinde öğrenmeniz ve dil bölümü meslekleri arasından birini seçmeniz mümkün!

En Çok Seçilen Yabancı Dil Bölümü Nelerdir?

İlgili yazı: Dil Bölümleri Nelerdir?

Dil Bölümü Mezunları Ne İş Yapabilir?

Ülkemizde yabancı lisan eğitimi, hem lise hem de üniversite düzeyinde verilmektedir. Ayrıca kariyer hedefi için yabancı dillerin edebiyat bölümleri, mütercim-tercümanlık, öğretmenlik, turizm rehberliği, dilbilim, filoloji ve çeviri bilim gibi lisans eğitimleri bulunmaktadır. Bu bölümleri, her yıl DİL bölümünden sınava giren öğrencilerin isteklerine ve tercihlerine göre üniversite sıralama aralığını belirliyor. 

Dil bölümleri, eğitim süreci boyunca dilin grameri, kültürü ve konuşma pratiği ile ilgili bilgileri öğrencilere aktararak çeşitli iş alanlarına yönelmelerini sağlamaktadır. Tabii ki bunun yanı sıra bölüm mezunları da mesleki bilgi birikimlerine yatırım yaparak, iş alanlarında çalışma imkanını kendileri de yaratabiliyor. Bu alanlar, başta İngilizce olmak üzere dil bölümleri üzerinden iş yapan, eğitim veren ve iletişim sağlayan turizm işletmeleri, callcenterlar, mütercim - tercümanlık, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası tercümanlık ve organizasyonlardır. Bu gibi sektör ve alanlarda yabancı dili kullanabilme özelliği, diğer aranan özelliklerden daha ön planda olabiliyor. 

Yabancı Dil Bilen Ne İş Yapabilir?

Özellikle İngilizcenin istendiği üst düzey işletme, şirket ve kurumlarda kendinize iş imkanı yaratabilmek için çok yönlü yetkinlik ve becerilere de sahip olabilmelisiniz. Öğretmenliği, akademisyenliği ve kamu sektörünü düşünmüyor ve medya, reklam sektörü, yayınevi ve şirketlerde çalışmak istiyorsanız başta iletişim eğitimleri olmak üzere halkla ilişkiler, editörlük ve reklam yazarlığı üzerine bilgi ve fikirlere sahip olabilmelisiniz. Öğrendiğiniz ve geliştirdiğiniz yabancı dili, hangi alanlarda nasıl kullanabileceğinizin sınırları bir nevi sizin elinizde. Günümüzün dijital ve küreselleşen piyasa anlayışında, ulaşılabilirlik açısından yabancı dile ihtiyaç alanları da genişliyor.

Mezunların Çalıştığı Dil Bölümü Meslekleri Nelerdir?

Öğretmenlik Bölümü Meslekleri

Neredeyse çoğu yabancı dil bölümleri, öğretmenlik seçeneğine uygun olarak formasyon alımını desteklemektedir. Asıl bölüm olan İngiliz dili, Almanca, Fransızca gibi öğretmenlik lisans eğitimleri dışında (... Dili ve Edebiyatı)  bölümlerinin de öğretmenlik hakları bulunmaktadır. Ülkemizde yabancı dil eğitimine olan rağbet ve önem neticesinde ortaokuldan itibaren yabancı dil eğitimi verilmektedir.

İngilizce öğretmenliği

Öğretmenlikle bağlantılı diller arasındaki önemli nokta ise yabancı dil bölümü arasında İngilizcenin özel bir yerinin olmasıdır. Tabii ki bu durum, dünyada en çok konuşulan ve talep edilen dil İngiliz dili olmasından ötürü yaşanmaktadır. Hem kamu hem de özel sektör bazında İngilizce öğretmenliği, talebe en çok açık yabancı dil bölümüdür. İngiliz dili ve edebiyatı bölümü mezunları İngilizce yabancı dil meslekleri arasından bu alanda çalışmayı tercih etmektedir.

İngilizce öğretmenliği dışında diğer dillerin öğretmenlikleri ise yabancı dil eğitimi veren birkaç nitelikli devlet okulu ile özel okullarda çalışma imkanını sağlıyor. Bunun dışında öğretmenlik uygulaması içeren İngilizce dil kursları, eğitim kitabı yazarlığı, özel eğitim merkezleri, özel ders gibi seçenekler de var. 

Almanca öğretmenliği

Dünyanın en yaygın konuşulan dillerinden biri olan Almanca, iletişim ve kültürel anlayış için önemli bir araçtır. Alman dili ve edebiyatı bölümü mesleklerinden biri olarak bu mesleği seçebilirsiniz. Almanca öğretmenliği aynı zamanda en çok ihtiyaç duyulan bölümlerden biri.

Japonca öğretmenliği

Japonca öğretmenliği de son zamanlarda yaygınlaşan meslekler arasında yer alıyor. Özellikle özel ders konusunda en çok seçilen edilen bölüm meslekleri arasında yer alıyor. Japon dili ve edebiyatı bölümü mesleklerinden biridir.

Fransızca öğretmenliği

Fransız dili ve edebiyatı alanında lisans eğitimi almayı düşünüyorsanız kesinlikle Fransızca öğretmenliği seçebilirsiniz. Fransız dili ve kültürü insanlar tarafından en çok merak edilen ve karşılaştırmalı edebiyat olarak ele alınan dillerden biri.

Arapça öğretmenliği

Arap dili ve edebiyatı alanından mezun olanlar, bu dilin meslekleri arasından en çok Arapça öğretmenliği seçiliyor. Günümüzde oldukça popülerdir.

Blog Yazarlığı- Editörlük

Yabancı dil yetkinliğiniz ile blog yazarlığı, içerik yazarlığı ve editörlük yapabilirsiniz. özellikle dijitalleşmeye uygun online içerik yazarlığı, türkçe ve diğer yabancı dil yetkinliğinizi ispat etmeniz neticesinde kapılarını size açabiliyor. i̇leri düzey yazma becerisine sahipseniz içerik yazarlığı ve blog yazarlığı alanında pek çok farklı işlerle uğraşabilirsiniz. bu konuda türkçe içerik siteleri olduğu kadar freelance çalışabileceğiniz birçok yabancı içerik ajansı ve sitesi var.

Örnek vermek açısından Türk içerik ajansı Wordapp, freelance çalışma imkanıyla yabancı dilinizle içerik yazmanıza olanak sağlıyor. Bu alanda gerçekten deneyim elde ederek içerik editörlüğüne yükselebilirsiniz. Tabii ki alanın gerektirdiği SEO kurallarını da bilmeli ve kullanmalısınız. Bu bilgiler ve dil yetkinliğinizle marka, kurum ve şirketlerin dijital ve basılı metinleri için içerikler hazırlayabilirsiniz. 

Çevirmen

Yabancı dil bölümü mezunlarının en çok tercih ettiği mesleklerden biri de çevirmenliktir. Çevirmen freelance ya da belli bir kuruma bağlı olarak çalışır. Genellikle yayınevleri ile çalışan çevirmenler, bunun haricinde yabancı dil kaynaklı metinleri çevirme işlerini de freelance çalışarak hizmet sağlamaktadırlar. Çevirmenlik mesleği için öğrencilik yıllarından itibaren gelir getirici işler yapılabilir. Bu tür imkanlar var. Yabancı dizi-film çevirisi, video-metin, oyun, makale çevirisi ve yabancı markaların sosyal medya gönderileri hazırlama işler belli bir gelir sağlamaktadır. Elbette pek çok yabancı dil bölümü mezunu, yayın evlerinde çalışmayı umut ediyor.

Yayınevlerinin daimi ya da freelance çevirmeni olabilmek için öğrencilik yıllarında, ufak tefek çeviri işlerini yapabilir ve deneyim kazanabilirsiniz. Aynı zamanda kitap çevirmenliği işi ciddi bir iş olduğundan, ileri düzey çeviri tekniklerini bilmeli ve kitaptaki dile hakim olabilmeniz gerekir. Hangi alanda çevirmenlik yaptığınız fark etmeksizin mutlaka kitap okumayı ve metin çözümlemeyi sevebilmelisiniz. Dil meslekleri arasında en eğlenceli olanıdır.

İlgili bölüm: Çeviribilim Bölümü Nedir?

Akademisyen

Özellikle İngilizce Dili ve Edebiyatı bölümü mezunlarının tercih ettiği akademisyenlik, lisansüstü eğitim dönemi ile başlayabilmektedir. Yabancı dil bölümü mezunlarının hedeflediği bir meslek olarak akademisyen, uzun yıllar ilgili alanda öğrenim görmeyi, araştırmayı, sözlü ve yazılı bilgi vermeyi kapsar.

Gerçekten hakkı ile bu mesleği yapmak için öğrenme ve öğretme aşamalarını canı gönülden sevebilmelisiniz. Yabancı diliniz üzerine bilginize bilgi katacağınız ve akademik dünyaya adınızla, eserlerinizle iz bırakabileceğiniz akademisyenlik mesleği; gerçekten ilgi, istek, çaba ve çokça sabır istiyor. 

Yönetici Asistanı

Yabancı dili kullanma becerinizle yapabileceğiniz bir başka meslek ise yönetici asistanlığıdır. Büyük ölçekli şirketler, uluslararası iş yapan işletmeler ve yabancı dil ile iletişim kuracak kurumlar, yabancı dili kullanma yetkinliği arar. Yönetici asistanlığı mesleğinde yabancı dil; sözlü ve yazılı iletişim kurma ve yurtdışı seyahatlerinde kolaylık sağlanması için istenir. Yönetici asistanlığı mesleğinde İngilizce yetkinliği daha ön plandadır.

Eğer İngilizce dışında bir yabancı dil bölümü okuduysanız kendi bölümünüz dışında İngilizce bilgi ve becerinizin de gelişmesine olanak sağlamalısınız. İkinci bir dil olarak İngilizce harika bir seçenektir. Hangi şirkette çalışıyor olursanız olun dil eğitimi oldukça önemli. Şirketlerin ve işletmelerin başta İngilizce olmak üzere Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça dillerinden en az birini kullanan yönetici asistanı aradığı biliniyor. Yönetici asistanı olarak çalışmak istiyorsanız dil eğitimi konusunda yatırım yapmanızın yanı sıra sertifika programlarına da katılabilirsiniz.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Yabancı dilinizi kullanarak yapabileceğiniz en uygun ve ilgi çekici alanlardan biri de halkla ilişkiler ve reklamcılık alanıdır. Sektörün iletişim odaklı olmasından ötürü yabancı dil, ulaşılabilirliği sağlayan bir etkendir. Özellikle reklamcılık alanında, yabancı dil bölümü mezunlarının sayısı azımsanmayacak sayıdadır. Bunun sebebi global iş yapan bir sektörün temel argümanlarını araştırma, kullanabilme ve uluslararası iş fırsatlarını yakabilmektir.

Halkla ilişkiler ve reklamcılık sektöründe çalışma niyetiniz varsa ileri düzey dil becerilerinizin yanı sıra iletişim, reklam, yaratıcılık, network çalışmaları hakkında da kendinizi geliştirmeye hazır olmalısınız. Sektör dahilinde yapabileceğiniz meslekler ise şunlardır; müşteri ilişkileri danışmanı, reklam yazarlığı, marka danışmanı, pazarlama ve satış uzmanı. Bilhassa reklam yazarlığında yaratıcılığınız beslemek ve işinizi globale taşımak için yabancı diliniz yardımıyla çeşitli araştırmalar yapabilir, reklam yazarlarını platformlarına üye olabilir ve işlerinizi tanıtabilirsiniz.  

Mütercim-Tercümanlık

Yabancı dil meslekleri arasında tercih edilme sıklığı yüksek bölümlerden biri de mütercim-tercümanlık. Mütercim-tercümanlar birçok iş alanında mesleklerini icra edebilirler. Üst düzey bir şirket, spor kulüpleri, turizm sektörü, Bakanlıklar, tercüme büroları, yayınevleri, medya gibi seçenekler kişinin yetkinliğine ve ilgisine göre karar verebileceği meslek çalışma alanlarıdır. Özelikle dil bölümü meslekleri arasında mütercim ve tercümanlık ilerleyen dönemlerde daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelecek. Tercümanlık yapmak isteyen bir kişi en az bir yabancı dil tercih etmesi önemlidir. En çok kazanç imkanı olan bir çalışma alanıdır.

Online Ders Eğitmeni

Dijitalleşmenin yarattığı iş olanaklarından biri online mecralar aracılığıyla eğitim verebilmektir. Enstitü gibi platformlar, alanında yetkin ve deneyimli eğitmenlerle çalışarak insanların ilgili alanda gelişimine destekçi olabiliyor. Yabancı dil eğitimleri verilen  online eğitim platformlarında çalışarak ders verebilir ve bu süre zarfında kendinizi geliştirebilirsiniz. Elbette online ders eğitmeni olabilmek için ileri düzey yabancı dil becerilerini kullanabilmeniz ve online ders uygulamasına aşina olmanız gerekir. 

Pek çok alanda olduğu gibi yabancı dil bölümü mezunları da deneyimlere ve becerilere açık olabilmelidir. Özellikle özel sektörde çalışmak için mezun olmadan önce yabancı dilinizi kullanarak küçük işlerle uğraşabilirsiniz. Uluslararası organizasyonlarda görev alma, dizi-film- metin çevirisi, yayın evlerini takip edebilme ve içerik yazarlığı ile kendinizi bir mesleğe hazırlayabilirsiniz.

Yabancı Dil Bölümü Meslekleri ve Maaşları

Dil bölümü meslekleri maaş aralığı seçilen işe göre değişiklik gösterebilir.

Yabancı Dil Öğretmenliği Bölümleri ve Maaşları

Eğer freelance olarak yapacaksanız saatlik ortalama asgari ücretin 3 katı ve daha fazla olacak şekilde değişiklik göstermektedir. Özel sektörde maaş aralığı aylık olarak asgari ücretle arasında değişiklik gösterir. Kamuda öğretmenlik için KPSS sınavına girmelisiniz. KPSS sınavına girdikten sonra taban puanına göre alanınızda başvuruda bulunabiliyorsunuz. En düşük maaş kamuda asgari ücretin 1,5 - 2 katı civarında.

Mütercim Tercümanlık Bölümü Maaşları

Dil bölümü meslekleri arasından tercümanlık ve çevirmenlikle bağlantılı meslekleri yapmayı düşünüyorsanız, freelance yapacağınız işlerde benzer ücretleri kazanabilirsiniz. Daha çok kazanma imkanına sahipsiniz. Mütercim - tercümanlık ve çeviri ile ilgili meslekleri seçenler genel olarak özel sektörü tercih ediyor. Güncel verilere bakıldığında yıllık kazançları yurt dışında 43 bin Dolar civarında.

Akademisyenlik Maaşları

Akademisyenlik düşünüyorsanız, lisans eğitim aldıktan sonra YDS ve ALES sınavına girerek puanınız dahilinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayabilir ve alımlar için başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun yanında okutmanlık gibi meslekleri tercih edebilirsiniz. Akademik personel ve okutmanlık yaparak aylık asgari ücretin 2 katı ve üzerinde kazanç sağlayabilirsiniz.

Turist Rehberliği Maaşları

Turizm rehberliği alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız 4 yıllık ve 2 Yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm Rehberliği bölümü ve mesleklerini tercih edebilirsiniz. Turizm rehberliği alanında kazancınız minimum asgari ücrettir. Turizm alanında çalışmanın en eğlenceli yanı ise maaşın yanı sıra bahşiş alabiliyor olmanız. Eğer proaktif bir kişiyseniz bu alanda çok fazla kazanç elde edebilirsiniz.

İngiliz Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, Fransız Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, Alman Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, İspanyol Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, Rus Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, Arap Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, Japon Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, Çin Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık, Kore Dili ve Edebiyatı, Eğitim, turizm, medya, bakanlıklar, yardım kuruluşları, uluslararası organizasyonlar, Öğretmenlik, mütercim-tercümanlık, yazarlık
Yabancı Dil Mezunlarının Yapabileceği Mesleklereditörlük ingilizce öğretmenliğiyabancı dil bölümleri yabancı dil bölümü mezunlarıyabancı dil eğitimi
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam, birkaç rafı olan uzun ahşap bir kitaplığın önünde duruyor. Gözlük takıyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Gri bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Kitaplığın kenarları boyunca uzanan beyaz bir şerit vardır. En alt rafta, tabağı olan beyaz bir fincan var. Adamın üzerinde yuvarlak ampullü bir aydınlatma armatürü var. Kitaplığın sağ tarafında, bir kitap rafının bulanık bir fotoğrafı var.
Ne Demek?

Entelektüel Ne Demek?

22 Kasım 2020
Bu resim bir web sitesinin şemasının yanında duran bir adamı gösteriyor. Beyaz bir gömlek ve siyah bir kravat takıyor. Adamın koyu kahverengi saçları ve ciddi bir ifadesi var. Arka planda beyaz metinli mavi bir daire ve beyaz metinli kırmızı bir daire ve bir diyagram var. Ayrıca mavi zemin üzerinde beyaz işaretli bir logo da var. Resmin sağ tarafında, üzerinde dişli bulunan bir bilgisayar ekranı ve beyaz metinli gri bir daire var. Son olarak, sağ alt köşede beyaz zemin üzerinde bir grafik var. Adam diyagrama bakıyor ve sunulan bilgileri düşünüyor gibi görünüyor.
Meslekler

Geleceği Olan Meslekler

12 Temmuz 2020
Bir kişi bir sınıfta kara tahtanın önünde durmaktadır. Bu kişinin uzun, siyah saçları arkaya doğru toplanmış ve beyaz bir gömlek giyiyor. Kara tahtanın sağ üst köşesinde siyah beyaz bir grafiti deseni vardır. Kişi kollarını önünde kavuşturmuş, doğrudan kara tahtaya bakmaktadır. Yüzünde sakin ve odaklanmış bir ifade var. Kara tahta yazı ve diyagramlarla doludur ve kişi muhtemelen bir şeyler çalışmakta veya öğrenmektedir.
Meslekler

Sayısal Meslekler Nelerdir?

29 Nisan 2022
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606