AnasayfaBlogUzay Mühendisliği Bölümü
Bölümler

Uzay Mühendisliği Bölümü

08 Ağustos 2020
Beyaz bir uzay kıyafeti giyen bir kişi siyah bir arka planın önünde durmaktadır. Yüzünü kaplayan yansıtıcı bir siperliği ve sol omzunda mavi ve kırmızı şerit desenli bir yaması vardır. Elleri sanki uzaya fırlatılmaya hazırmış gibi bir pozisyondadır. Güneş ışınları arka plandaki kişinin üzerine vurarak güzel ve eşsiz bir görüntü oluşturuyor. Resmin sol üst köşesinde küçük beyaz bir metin görülmektedir. Bu kişi, uzay yolculuğuna çıkmaya tamamen hazır bir durumdadır.
Bilgi BaşlığıAçıklamaÖnemli Notlar
Bölüm TanımıUzay mühendisliği, uzay araçları, roketler ve uçak tasarımını, analizini ve teknik desteğini sağlamayı amaçlayan bir mühendisliktir.Meslek, teknolojik, bilimsel ve ekonomik amaçlı hizmet ve ürün sağlar
İhtiyaç Duyulan YeteneklerMatematik, fizik ve teknoloji bilgisine sahip olmak, yenilikleri yakından takip etmek uzay mühendisliği için gereklidir.Laboratuvar ve araştırma ortamlarında çok zaman geçirilir.
Eğitim SüreciUzay mühendisliği bölümü, zor ve emek isteyen bir bölüm olup üniversite sınavından iyi bir sonuç almayı gerektirirBölümü kazandıktan sonra da eğitim süreci oldukça zorlu ve disiplin gerektirir.
İş İmkanlarıUzay mühendisliği mezunları Tübitak-Uzay, Aselsan, Havelsan, Tübitak-Sage, Roketsan, Türk Hava Kurumu gibi yerlerde çalışabilirler.Başarılı bir uzay mühendisinin iş bulabilmesi kolaydır. Yurtdışında çok daha fazla iş imkanı bulunmaktadır.
Mesleki SorumluluklarUzay mühendisleri tasarladıkları araçları sürekli kontrol eder, gerekli iş akışını düzenler ve araçların görevlerini tam olarak yerine getirmesinden sorumludur.Karmaşık işlem süreçleri ve saatler boyu hesaplamalar uzay mühendisliğinin bir parçasıdır.
Gelecek PerspektifiUzay mühendisliği, geleceği olan meslekler kategorisinde üst sıralarda yer alır.Dünya genelinde hızla gelişen bu alanda, kendini geliştiren mühendisler yurtdışında yüksek maaşlarla çalışabilirler.
Ek BilgilerUzay mühendisliği bölümü, MF puan türü ile öğrenci alır.Bölümün amacı; uzayla ilgili yenilikler ve gelişimler sağlamak, sistem ve teknolojik aletler geliştirebilecek mühendisler yetiştirmektir.
Hangi Alanlarda Çalışabilirler?Uzay mühendisliği mezunları, bilişim sektöründe, makine, bilgisayar, elektronik, inşaat mühendislikleri gibi birçok alanda çalışabilirler.Ar-Ge ve yazılım alanlarında uzmanlaşmış kişi yetiştirmeyi hedefler.
Ne iş Yaparlar?Uzay mühendisliği mezunları uçakların analizini, teknik desteğini ve uzaya gidecek araçları tasarlar.Aynı zamanda bir uydu da tasarlayabilecek yetkinliğe sahiptirler.
MaaşlarUzay mühendisliği, hızla gelişen ve önem kazanan bir sektör olduğu için maaşlar genellikle tatmin edicidir. Bu alanda tecrübe büyük rol oynar.Ülkemizde maaşlar genellikle yurtdışına oranla daha düşüktür, ancak yurtdışında çalışmak için pek çok fırsat bulunmaktadır.

Uzay mühendisliği, uzay araçları, roketler ve uçak tasarımını, analizini ve teknik desteğini sağlar. Uzaya gidecek aracı veya yörüngeye oturtulacak uyduyu da tasarlayabilecek, eğitim düzeyine sahiptir. Tüm teknik yapıya hakim olarak yetiştirilirler. Teknolojik, bilimsel ve ekonomik amaçlı hizmet ve ürün sağlamayı amaçlayan bir mühendisliktir. Tasarladıkları araçları sürekli kontrol edip, gerekli iş akışını düzenlerler. Bu araçların görevlerini tam olarak yerine getirmesinden sorumludurlar. 

Uzay mühendisliği, geleceği olan meslekler kategorisinde ki yerini şimdiden en üst sıralarda almıştır. Dünyada hızla gelişmekte olan bu meslek ülkemizde yeni yeni adından söz ettirmeye başlamıştır. Kendini geliştiren mühendisler yurtdışında çok iyi konumda yüksek maaşlara çalışabilirler.

Uzay mühendisliği ülkemizde gün geçtikçe değeri anlaşılan ancak bugüne kadar çok ilgi görmeyen bir mühendisliktir. Bu mühendislik dalını seçen kişilerde olması gereken en önemli özellik, ileri derecede matematik bilgisine sahip olmaktır. matematiğin yanı sıra fiziğe, bilime yatkın olması gerekir. teknolojinin her özelliği ile de yakından ilgilenen kişiler olmaları, yenilikleri yakından takip etmeleri önemlidir. uzay mühendisleri zamanlarının çoğunu araştırma yapmak için laboratuvarda veya araştırma tesislerinde geçirirler. bu alanda bilgi ve tecrübe edinmek oldukça önemlidir.

Uzay Mühendisliği Bölümü Nedir?

Uzay mühendisliği bölümü oldukça zor ve emek isteyen bir bölümdür. Bu bölüme girebilmek için, iyi bir matematik zekanızın olması ve üniversite sınavından iyi bir sonuç almanız gerekiyor. Ülkemizde birkaç üniversitede bu eğitim verilmektedir. Bu nedenle bu bölümü tutkuyla isteyen gençlerin sıkı bir çalışma yapması gerekir. Tabii ki uzay mühendisliği bölümünü kazanmayla bu zorlu süreç bitmiyor.

Bölümü kazandıktan sonra da eğitim alırken sıkı ve planlı bir çalışma düzeninizin olması gerekiyor. Problem çözme kabiliyetiniz yüksek olmalı, çözüm odaklı olmalı ve yeni fikirler üretmelisiniz. Karşılaştıkları sorunların üstesinden pratik çözümlerle gelme kabiliyeti bu meslekte çok önemlidir. Uzayda hareket eden araçların izlenmesi, uzay yapısının araştırılması, bir cismin uzaya nasıl gönderilmesi gibi süreçleri hep bir zihin jimnastiği ve hesaplamalar gerektiriyor. Uzaya gönderilen bir cismin  nerede durması gerektiği, belirtilen yörüngeye oturtulması gibi zor ve karmaşık işlem süreçleri uzay mühendisliği alnına girer. 

Zor bir bölüm olan uzay mühendisliği bölümünü hem kazanmak hem de bu bölümde okumak oldukça emek ve özveri istiyor. Disiplinli bir hayat tarzınızın olması ve hızlı fikirler üretmek son derece önemlidir. Aynı zamanda teknoloji ile iç içe olmanız ve yenilikleri takip etmeniz de önemlidir. Uzayla ilgili bilimsel araştırmaları da takip etmek önemlidir. 

Uzay mühendisliği bölümü MF puanı ile öğrenci almaktadır. Bu bölümün amacı; uzayla ilgili yenilikler ve gelişimler sağlamaktır. Uzay hakkında detaylı hesaplamalar yapmak, sistem ve teknolojik aletler geliştirebilecek mühendisler yetiştirmektir. AR-GE ve yazılım alanlarında uzmanlaşmış kişiler yetiştirmeyi de hedeflemektedir.

Uzay Mühendisliği İş İmkanları Nelerdir? 

Uzak mühendisliği alanında kendini geliştiren ve bu bölümde eğitimini tamamlayan kişilerin pek çok alanda çalışma imkanı vardır. Devlet kurumlarında ve özel sektörde çalışma olanakları da vardır. Temel mühendislik ve fizik bilgileri olduğu için birçok alanda çalışabilirler. Ülkemizde uzay mühendisliği alanında pek fazla alım yapılmasa da bu bölüm mezunları çok iyi işlerde çalışma imkanı buluyor. Başarılı bir uzay mühendisinin her alanda iş bulması kolay olacaktır.

Uzay mühendisleri kendi alanlarında çalışmalarına devam etmek isterlerse yurtdışı alternatiflerini değerlendirmelidir. Amerika, Avrupa ve Asya da uzay ve havacılık çalışmalarına çok önem verilmektedir. Bir çok bu çalışmalar bu ülkelerde yapılmakta ve bu alanın gelişmesine katı sağlamaktadır. Bu ülkelerden birinde de bölüm mezunlarının, iş bulma şansı oldukça yüksektir. 

Ülkemizde mezunların çalışma alanları:

  • Tübitak-Uzay, 

  • Aselsan

  • Havelsan,

  • Pegasus

  • Tübitak-Sage , 

  • Roketsan, 

  • Türk Hava Kurumu Savunma Sanayi 

  • Havayolu şirketleri 

  • Türk  Havacılık Sanayinde 

  • Uzay Ar-Ge firmalarında da çalışabilirler. 

Görüldüğü gibi bu zorlu bölüme girmek ve bu bölümü bitirmek bir ok iş imkanının önünüze gelmesini ve tercih edilen mühendis olarak iş bulmanızı sağlıyor. 

Uzay Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar?

Uzay mühendisliği mezunları uçakların analizini, teknik desteğini ve uzaya gidecek araçları tasarlar. Aynı zamanda bir uydu da tasarlayabilecek yetkinliğe sahiptir. Uzay mühendisliğini bitiren kişi ileri derecede fizik ve temel mühendislik kavramlarına sahiptir. Pratik düşünüp akılcı çözümler üretirler. Bu yüzden her alanda destek verebilirler.  

Uzay mühendisliği mezunu bir kişi bilişim sektöründe de çalışabilir. Makine, bilgisayar, elektronik, inşaat mühendisliğine ait tüm temel bilgilere sahiptir. Bu nedenle bu mühendislik dallarının çalıştığı yerlerde de çalışma imkanları vardır. Peki Uzay mühendisliği mezunu ne iş yapar?   Uzay mühendisi uzaya gönderilecek bir aracın veya aletin planlaması, çizimi ve üretilmesinden sorumludur. Mühendisler, ışık yılı hesaplamaları, gezegen ve yıldızların konumlamaları, zaman ve yol ölçümü gibi teknik çalışmalar yaparlar. 

Uzay mühendisliği mezunları savaş uçağı tasarlayabilirler. Aynı zamanda akıllı rokette üretebilirler. Hava savunma sistemi veya işlevsel bir silah üretebilir. Bölüm mezunları eğitimlerini tamamladıktan sonra hangi alanda kariyer yapmak istiyorlarsa o alanda çalışıp uzmanlık alanlarını genişletebilir.
Uzay araştırmalarında dünyada en önemli yere sahip kurumlardan biri NASA’dır. Yurt dışında kariyer hedefi olan kişiler Amerika,  Çin, Rusya, Hindistan gibi uzay araştırmalarında adını dünyaya duyurmuş ülkelerden birinde de iş fırsatları bulabilir.

Uzay Mühendisliği Dersleri Nelerdir?

Uzay Mühendisliği bölümü okuyan öğrenciler ilk sene diğer mühendislik bölümleri ile aynı ortak dersleri alır. İkinci sınıftan itibaren de bölüm dersleri ve temel mühendislik dersleri alırlar. Üçüncü sınıftan itibaren seçecekleri alanla ilgili seçmeli dersleri alabilirler. Bölümde okutulan derslerden bazıları: 

  • Yüksek Matematik

  • Fizik

  • Kimya

  • İngilizce

  • Bilgisayar programlama

  • Çizim

  • Aerodinamik,

  • İtki

  • Uçuş Mekaniği

  • Kontrol ve Yapı

  • Gök bilimi

  • Astronomi

  • Roket sistemleri

  • Statik

  • Teknik resim

  • Uzaydan algılamaya giriş

  • Malzemelerin mekaniği

  • Ölçme tekniği

  • Elektrik devreleri

  • Elektromanyetiğin ilkeleri

  • Kablosuz haberleşmeye giriş

Uzay Mühendisliği Taban Puanları ve Sıralama

Ülkemizde Uzay Mühendisliği eğitimi, veren sayılı üniversiteler vardır. Bunlar:

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (İstanbul) (Devlet) (İngilizce)

  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (Ankara) (Vakıf)(İngilizce) Burslu

  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (Ankara) (Vakıf)(İngilizce) %50 İndirimli.

Uzay Mühendisi Mezunları Ne İş Yapar?

Uzay mühendisliği, bilim, matematik, fizik konularına ileri derecede ilgi duyan ve bu konulara tam hakim kişilerdir. Kendilerini geliştirmiş kafaları hep bilime çalışan, detaylı bilgi birikimi olan kişilerin tercihidir. Bu kişiler bilim araştırmalarının en ileri derecelerinde, yüksek teknoloji ile çalışabilirler. Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip uzay mühendisleri yurt dışı uzay programlarında ve NASA’da çalışabilir.

Bu mühendislik dalı ülkemizde yeni gelişmeye başlamasına rağmen oldukça ilgi görmektedir. Ülkemizde bu alanda eğitim veren sınırlı sayıda kontenjana sahip birkaç üniversite vardır. Uzay mühendisliği bölümüne hem girmek hem de girdikten sonra mezun olabilmek için çok çalışmalı ve kendinizi sürekli geliştirmelisiniz.

Uzay mühendisliği mezunu bir kişi uzay aracı ve uçakların analizini ve teknik desteğini verir. Bir uzay mühendisi uzaya gidecek bir aracı tasarlayabileceği gibi bir uydu da tasarlayabilir. Teorik olarak bütün teknik yapıya hakim olan uzay mühendisleri fizik kavramlarına ve temel bilgilere sahiptir. Çözüm üretme ve pratik düşünebilme yetenekleri ile de sahada her konuda destek verebilirler.

İleri fizik bilgisi ve temel mühendislik alanlarını da uzay mühendisliği bünyesinde bulunduğu için uzay mühendisliği mezunu bir kişi bu alanlarda da çalışabilir. Uzay mühendisi, bir roket, bir savaş uçağı veya uzay aracı tasarlayabilir. Makine, elektronik, bilgisayar inşaat mühendisliği alanındaki tüm temel bilgilere sahip olduğu için bu alanlarda hizmet veren yerlerde de çalışabilir. Uzay mühendisliği mezunu bir kişi, kamu ve özel kurumlarında, araştırma ve bilişim sektöründe çalışabilirler.

Uzay Mühendisliği Nedir?

Uzay mühendisliği, hava ve uzay araçlarını ve roketleri tasarlayan ve bunları uzaya gönderilmesini sağlayan ve bunların takibini yapan ekonomik, bilimsel ve teknolojik amaçlı hizmet ve ürün sağlamayı amaçlayan bir mühendislik dalıdır. Uzay mühendisliği askeri ve sivil kuruluşlarda dünyanın etrafında yörüngeye konacak hava ve uzay araçlarını ve roketleri tasarlayan, inşa eden ve iş akışını düzenleyen, sürekli kontrol eden, hesaplayan, bu araçların görevlerini tam olarak yerine getirmelerini sağlayan mühendislerdir.

Aynı zamanda roketlerde, hava ve uzay araçlarında yapılan her türlü deneylerin ve bilimsel araştırmaların gerçekleştirilmesinde de görev alırlar. Ülkemizde çok yeni sayılan pek ilgi görmeyen ancak önemi gün geçtikçe anlaşılan bir mühendislik dalıdır.  Uzay mühendisi olmak için en önemli kural ileri derecede matematik bilgisinin olması ve tam anlamıyla matematiksel olan her şeye hakim olmaktır. Yeni gelişen teknolojilerden haberdar olmak ve bunları istemli bir şekilde mesleğe uygulamak için matematik çok önemlidir. Uzay mühendisliği dalında ilerlemek için matematik bilgisinin yanı sıra, fizik, ve bilimle ileri derecede ilgili olmak çok önemli bir niteliktir.

Uzay Mühendisliği Taban Puanları

Uzay Mühendisliği taban puanları ve Uzay Mühendisliği başarı sıralaması 2020 yılı için açıklanmış bulunuyor. Verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşmiş olan adaylara aittir. 2020 yılı için TYT, AYT(YKS) taban puanları ve başarı sıralaması üniversitelere göre aşağıdaki şekildedir:

ÜniversiteTaban PuanBaşarı Sıralaması
İstanbul Teknik Üniversitesi481,2509213782
Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Burslu)465.1967921549
Türk Hava Kurumu Üniversitesi (%50 indirimli)298.85496191534

Uzay Mühendisliği Maaşları

Uzay mühendisliği dünyada gelişen teknoloji ile birlikte çok fazla iş imkanı ve gelecek vaad eden bir meslek olmuştur. Ülkemizde yeni yeni gelişmeye başlamış ancak son derece önemli bir meslek olarak kabul edilmiştir. Uzay mühendisliği geleceğin ve çağın en önemli mesleği arasında yerini almıştır. Bu meslekte kendini geliştirmek, emek harcamak ve tecrübe edinmek çok önemlidir. Uzay mühendisliği teknoloji ile iç içe olan bir meslektir. Teknolojinin her türlü gelişimini yakından takip etmek zorundasınız ki gelişmelerden geri kalmayasınız. Aynı zamanda elektrik, elektronik, makine gibi birçok alanla da iş birliği içerisindedir.

Uzay mühendisliği maaşları ülkemizde kişinin çalışma süresine, tecrübesine ve başarılarına göre farklılık göstermektedir. Aselsan, Roketsan, Tai, Havelsan, Tusaş, Savunma Sanayi, Türk Hava Yolları gibi kamu kuruluşlarında mühendis maaşları 4 - 7 bin TL arasında değişim göstermektedir. Özel sektörlerde çalışmaya başlayan bir uzay mühendisi başlangıç maaşı 4 bin TL dan başlayıp, bu ücret kazanılan tecrübe ve başarılarla 20 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir. Bilgi ve tecrübe ile maaş artışı doğru orantılıdır.

Yurtdışında çalışan uzay mühendisleri ise ülkemizde çalışanlara göre çok daha fazla maaş alabilmektedir. Amerika’da çalışan bir uzay mühendisinin yıllık olarak kazanabileceği ortalama rakam 85 bin dolar olmaktadır. Bu rakam aylık hesaplandığında Amerika’da ortalama 7 bin dolar kazanabilir. Bütün bu rakamlar genel ortalamalardır. İşveren firmanın büyüklüğüne, sizin iş tecrübelerinizi nerede kazandığınıza, kanıtladığınız başarılara ve işletmeye katacağınız tüm olumlu değerlerinize göre artış gösterebilmektedir. Uzay mühendisliği mezunu kişiler piyasada iyi iş yapabilmekte ve iyi maaşlar alabilmektedir. 

Bölüm Tanımı, Uzay mühendisliği, uzay araçları, roketler ve uçak tasarımını, analizini ve teknik desteğini sağlamayı amaçlayan bir mühendisliktir, Meslek, teknolojik, bilimsel ve ekonomik amaçlı hizmet ve ürün sağlar, İhtiyaç Duyulan Yetenekler, Matematik, fizik ve teknoloji bilgisine sahip olmak, yenilikleri yakından takip etmek uzay mühendisliği için gereklidir, Laboratuvar ve araştırma ortamlarında çok zaman geçirilir, Eğitim Süreci, Uzay mühendisliği bölümü, zor ve emek isteyen bir bölüm olup üniversite sınavından iyi bir sonuç almayı gerektirir, Bölümü kazandıktan sonra da eğitim süreci oldukça zorlu ve disiplin gerektirir, İş İmkanları, Uzay mühendisliği mezunları Tübitak-Uzay, Aselsan, Havelsan, Tübitak-Sage, Roketsan, Türk Hava Kurumu gibi yerlerde çalışabilirler, Başarılı bir uzay mühendisinin iş bulabilmesi kolaydır Yurtdışında çok daha fazla iş imkanı bulunmaktadır, Mesleki Sorumluluklar, Uzay mühendisleri tasarladıkları araçları sürekli kontrol eder, gerekli iş akışını düzenler ve araçların görevlerini tam olarak yerine getirmesinden sorumludur, Karmaşık işlem süreçleri ve saatler boyu hesaplamalar uzay mühendisliğinin bir parçasıdır, Gelecek Perspektifi, Uzay mühendisliği, geleceği olan meslekler kategorisinde üst sıralarda yer alır, Dünya genelinde hızla gelişen bu alanda, kendini geliştiren mühendisler yurtdışında yüksek maaşlarla çalışabilirler, Ek Bilgiler, Uzay mühendisliği bölümü, MF puan türü ile öğrenci alır, Bölümün amacı; uzayla ilgili yenilikler ve gelişimler sağlamak, sistem ve teknolojik aletler geliştirebilecek mühendisler yetiştirmektir, Hangi Alanlarda Çalışabilirler?, Uzay mühendisliği mezunları, bilişim sektöründe, makine, bilgisayar, elektronik, inşaat mühendislikleri gibi birçok alanda çalışabilirler, Ar-Ge ve yazılım alanlarında uzmanlaşmış kişi yetiştirmeyi hedefler, Ne iş Yaparlar?, Uzay mühendisliği mezunları uçakların analizini, teknik desteğini ve uzaya gidecek araçları tasarlar, Aynı zamanda bir uydu da tasarlayabilecek yetkinliğe sahiptirler, Maaşlar, Uzay mühendisliği, hızla gelişen ve önem kazanan bir sektör olduğu için maaşlar genellikle tatmin edicidir Bu alanda tecrübe büyük rol oynar, Ülkemizde maaşlar genellikle yurtdışına oranla daha düşüktür, ancak yurtdışında çalışmak için pek çok fırsat bulunmaktadır
uzay mühendisliği uzay mühendisliği bölümü nedir uzay mühendisliği iş imkanları uzay mühendisliği ne iş yapar
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü bir fotoğraf için gülümseyen bir adamı gösteriyor. Takım elbise giyiyor ve profesyonel bir ortamda olduğu anlaşılıyor. Boynunun ve yüzünün yakın çekimi neşeli ifadesini gösteriyor ve sakalı ona seçkin bir görünüm veriyor. Ayrıca siyah zemin üzerinde beyaz bir metin var, muhtemelen üretim yönetimi kursuyla ilgili. Genel olarak, bu görüntü kursun önemini aktarıyor ve konuyla ilgili bir güven ve gurur duygusu veriyor.
4.9
(16)

Üretim Yönetimi Eğitimi

24 Konu5 Saat
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Açık ten rengine sahip ve kahverengi gözleri mutlulukla parlıyor. Koyu renk saçları düzgünce kesilmiş ve yüzü rahat ve memnun. Beyaz arka planla güzel bir tezat oluşturan mavi bir tişört giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve olumlu tavrı bulaşıcı. Gerçekten mutlu ve o andan memnun görünüyor. Bu görüntü bir neşe anını yakalıyor ve öznenin duygusunu aktarıyor.Bahadır Atmaca
1287464
Bir kişi bir robot üzerinde çalışıyor ve makineyi hassas hareketlerle inşa ediyor. Robot çeşitli otomobil parçaları ve LEGO parçalarından oluşuyor ve kişi her bir bileşeni dikkatlice monte ediyor. Ön planda, bir tür cihaz tutan bir elin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Aynı elin yakın çekimi, bir tür kart tuttuğunu ortaya koyuyor. Buna ek olarak, bilinmeyen bir nesneyi tutan bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Son olarak, bulanık bir el, üzerinde ekran olan bir cihaz tutuyor. Sonuç olarak, bu görüntü çeşitli parçalardan bir robot inşa etme sürecindeki bir kişiyi göstermektedir.
5
(4)

Robotik Kodlama Eğitimi

5 Konu30 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102901
Bu, siyah ve yeşil metinli bir bayrağın önünde gülümseyen takım elbiseli bir adamın görüntüsüdür. Bu görsel bir Japon online eğitim kursunun parçasıdır. Resimdeki adam, kursun öğrencileri hazırlayacağı profesyonel tipine bir örnektir. Bu kursun yardımıyla öğrenciler profesyonel dünyaya girmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanabilirler. Arka plandaki bayrak, kursun Japon kültürü ve değerlerine odaklandığını göstermektedir. Siyah ve yeşil metin muhtemelen çevrimiçi kursun logosudur. Kursun güvenilir ve iyi bir üne sahip olduğunu gösterir. Bu kursu almak, öğrencilerin başarılı olmak için gerekli becerileri kazanmalarını sağlayacaktır. Onlara herhangi bir işyeri için bir varlık haline getirecek bilgiyi verecektir.
5
(35)

Japonca Eğitimi

16 Konu5 Saat
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Açık ten rengine sahip ve kahverengi gözleri mutlulukla parlıyor. Koyu renk saçları düzgünce kesilmiş ve yüzü rahat ve memnun. Beyaz arka planla güzel bir tezat oluşturan mavi bir tişört giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve olumlu tavrı bulaşıcı. Gerçekten mutlu ve o andan memnun görünüyor. Bu görüntü bir neşe anını yakalıyor ve öznenin duygusunu aktarıyor.Bahadır Atmaca
1245464