AnasayfaBlogSunExpress İngilizce Sözlü Mülakat Soruları
Mülakat - İş Görüşmesi

SunExpress İngilizce Sözlü Mülakat Soruları

07 Eylül 2021
Bu görüntü, ön planda gülümseyen bir kadının yer aldığı bir bilgisayar ekranının ekran görüntüsünü göstermektedir. Kadın beyaz bir gömlek giymiş, kollarını önünde kavuşturmuş, gülümsüyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Arka planda siyah ve mavi bir harfin yanı sıra siyah ve turuncu ızgaralı beyaz bir kare görülüyor. Ekran görüntüsünün kendisi çeşitli simgeler ve pencereler içeren bir bilgisayar ekranını gösteriyor. Kadının yüzü görüntünün ana odağıdır, yüzü çerçevede ortalanmıştır ve alanın çoğunu kaplamaktadır. Görüntüdeki renkler ağırlıklı olarak maviler, beyazlar ve siyahlardan oluşuyor.
SunExpress Hakkındaİşe Alım SüreciMülakat Soruları
1989 yılında Lufthansa ve Türk Hava Yolları ortak girişimi ile kurulan uluslararası bir firma. Antalya merkezli ve güneşli tatil bölgelerine uçuşlar gerçekleştiriyor.Pozisyona başvuruyla başlar, dil bilgisi ve kişilik envanteri gibi online testler var, yüz yüze mülakata davet ediliyorsunuz.Bireysel yetenekler, problem çözme becerileri, stresle başa çıkabilme ve gelecek planları hakkında sorular sorulmaktadır.
90'dan fazla lokasyona uçuş gerçekleştiriyor ve her yıl 10 milyondan fazla yolcu taşıyor.Mülakata, insan kaynakları uzmanı, psikolog ve kokpit veya kabin ekibinden kişiler katılıyor.İşe alınmazsan ne yapacaksın, en zor kararın neydi, şirket için ne yapabilirsin gibi sorular soruluyor.
30 ülkede aktif, 4200'den fazla çalışanı olan bir firma. En iyi tatil hava yolu seçilmiştir.İngilizce mülakat soruları genellikle online olarak verilir. Ancak yüz yüze mülakat sırasında da İngilizce sorular gelebilir.SunExpress hakkında ne biliyorsun, bu iş için neden en uygun kişi sensin, 5 yılda kendini nerede görüyorsun gibi sorular sorulabilir.
SunExpress, Türkiye ve birçok ülkede en iyi tatil hava yolu olarak seçilmiştir.İngilizce sınavında başarılı olmak için bilgilerinizin sürekli taze olması gerekir.İş deneyimleri, çatışma yönetimi ve problem çözme yetenekleri üzerine sorular sorulur ve role-play yaptırılır.

Hiç uçağa binmemiş birine, bildiği hava yolu firmalarını sorsanız size en az 5 adet sayabilir. Bu firmaların arasında SunExpress’te mutlaka geçecektir. SunExpress 1989 yılında Lufthansa ve Türk Hava Yolları ortak girişimi ile kurulmuştur. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere güneşin eksik olmadığı tatil bölgelerine aktarmasız uçuşlar gerçekleştiriyorlar. Güneşten bahsetmişken Türkiye’de ki merkezlerinin yılın her günü güneşli olan Antalya’da olduğunu söylemekte fayda var. 30 ülkede 90’ dan fazla lokasyona her yıl on milyondan fazla yolcu taşımaktalar. Türkiye dahil birçok ülkede en iyi tatil hava yolu seçilmiştir.

Başarılı ve uluslararası bir firma olmaları sebebiyle 4.200’ den fazla çalışanları bulunmaktadır. İşe alım ve mülakat sırasında 4 farklı bölüm yapıyorlar. Bu bölümlerin kokpit, kabin, yer hizmetleri ve bakım/teknik olduğunu iletebiliriz. İşe alım süreçleri diğer firmalardan farklılık göstermemekle birlikte, açık pozisyonlarına başvuru yapmanızla beraber süreç başlamış oluyor. İş Başvurusu yaparken bilmeniz gereken tek kural hiçbir suretle online video mülakat yapılmayacağı, kurul görüşmeleri yüz yüze gerçekleşiyor. Kriterlere uygunluk sağlarsanız 1 ay içerisinde mail ya da kısa mesaj yoluyla sınava davet ediliyorsunuz.

Online olarak 100 soruluk İngilizce sınavını yanıtlıyorsunuz. Ağırlıklı olarak dil bilginizi ölçen bir sınav gibi düşünebilirsiniz. Ardından yine online olarak 5 soruluk sözlü bir değerlendirmeye girmeniz gerekiyor ve tabii ki kişilik envanteri. İlk adıma ait etaplar online olarak yapılıyor ve başarılı olursanız kurul ile yüz yüze mülakata davet ediliyorsunuz. Mülakata insan kaynakları uzmanı, kokpit veya kabin ekibinden kişilerle beraber psikolog da katılıyor. Oldukça yoğun bir 30 – 40 dakikanın sizi beklediğini iletmemizin bir sakıncası yok.

SunExpress’te İngilizce mülakat gözünüzü korkutmasın, 5 adet online soruya cevap verdikten sonra, Türkçe mülakatınız esnasında aniden İngilizce soru ile karşılaşabiliyorsunuz. İngilizce mülakat ve İngilizce sınavında başarılı olabilmek için bilgilerinizi sürekli taze tutmalısınız. Bunun için eğitim alabilirsiniz. Enstitü her seviyeye özel olarak online eğitimler hazırlıyor, katılabilirsiniz. ingilizce eğitim ile bilgilerinizi bir üst seviyeye taşımanız mümkün.

İlgili eğitimler: İngilizce Mülakata Hazırlık Eğitimi İngilizce Kursları

Sözlü Mülakat Soruları

Birçok mülakat birbiri ile neredeyse aynı şekilde geçmektedir. Havacılık mülakatlarında da durum değişmiyor. İnsanlarla iletişim içinde olan tüm mesleklerde olduğu gibi baskı, stres ve çatışma durumlarında nasıl tepki verdiğinizle ilgileniyorlar. Sözlü mülakatınız Türkçe devam ederken araya İngilizce sorular serpiştirebiliyorlar. Bu yüzden her an hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Sorular genele yönelik de olabilir, yetenek ve yetkinliklerinize yönelikte olabilir. Tek soruda sorulabilir, birden fazla soruda sorulabilir. Uçakta görev yapar gibi düşünmeniz lazım mülakat odasında her an her şey başınıza gelebilir. Sinirlenmeden ve gülümseyerek cevaplar vermeniz aranılan kişi olduğunuzu hissettirir.   

  • What will you do if you don’t get this job?

               Bu işe alınmazsanız ne yapacaksınız?

  • What was the most difficult decision for you to make?

               Aldığınız en zor karar neydi?

  • How long do you want to work for us if we hire you?

               Sizi işe alırsak bizimle ne kadar süre çalışmak istersiniz?

  • Tell me about a challenge or conflict you’ve faced at work, and how you dealt with it.

               İşinizde karşılaştığınız bir anlaşmazlığı ve bununla nasıl baş ettiğinizi anlatın.

  • What was your greatest success in your last job?

               Son işinizdeki en büyük başarınız neydi?

  • What can you do for this company?

               Bu şirket için neler yapabilirsiniz?

  • Tell us suggestion you have made that was implemented?

               Uygulanan bir önerinizi bize anlatır mısınız?

  • Why do you think you are the best person fort his job?

               Bu iş için en iyi kişi olduğunuzu neden düşünüyorsunuz?

  • Do you work well under pressure and stress?

               Baskı ve stres altında çalışabilir misiniz?

  • Where do you see yourself 5 years from now?

               5 yılda kendinizi nerede görüyorsunuz?

  • Tell us about a problem you have solved.

               Sizin çözdüğünüz bir problemi bize anlatır mısınız?

  • Why would you like to work here?

               Neden bu firmada çalışmak istiyorsun?

  • What do you know about SunExpress? What is the main reason to choose us?

               SunExpress hakkında ne biliyorsunuz? Bizi tercih etmenizdeki temel sebep nedir?

SunExpress’in birçok mülakatında role play yaptığı bilinmektedir. Çok agresif bir yolcuyu ya da uçak korkusu olan bir yolcuyu canlandıran insan kaynakları uzmanını sakinleştirmeniz istenebilir. İlgili blog yazılarından mülakat teknikleri konulu yazıları okuyup, araştırıp gitmeniz işinize yarayabilir.

İlgili blog kategorisi: Mülakat Teknikleri

İngilizce Havacılık Terimleri Nelerdir?

Mülakatta size İngilizce soru yöneltirken, hızlı düşünüp cevap verebilme kabiliyetinize, telaffuzlarınıza, konuşmada ki akıcılığınıza bakarlar. Tüm bunların yanı sıra bakılan bir şey daha var ki, belki de işi almanızı sağlayacak etkendir. Bahsi geçen etken İş İngilizcesi.

İlgili eğitim: İş İngilizcesi Kursu

Her sektörün kendi dinamikleri ve dili farklıdır. İhracatta kullanılan dil ile havacılıkta kullanılan dil birbiri ile uyum göstermeyebilir. Bu nedenle sektör hakimiyetinizi iletmek için, mülakata hazırlanırken, vereceğiniz cevaplara iş İngilizcesi terimleri eklemeniz gerekiyor.

  • Airworthiness Directive: Uçuşa Elverişlilik Direktifi

  • Airfoil: Kanat Profili

  • Overhead Compartment: Başüstü Dolabı

  • Long – haul: Uzun Mesafeli Uçuşlar

  • Aerospace: Havacılık ve Uzay

  • Hand Luggage / Checked Luggage: El Bagajı / Kayıtlı Bagaj

  • Best Endurance Flight: Azami Süre Havada Kalma Uçuşu

  • Best Range Flight: Azami Menzil Katetme Uçuşu

  • Cockpit: Kokpit

  • Control Tower: Kontrol Kulesi

  • Runway: Pist

  • Landing Gear: İniş Takımı

  • Empennage: Uçağın Kuyruk Kısmı

Bu gibi kelimelere hakim olmanız mülakat sırasında işinizi kolaylaştırabilir.

Mülakata Nasıl Hazırlanmalısınız?

Yabancı dilde mülakata çok kısa sürede hazırlanamayacağınızın bilincinde olmalısınız. Bu bir süreçtir ve zamanla seviyenizi artırarak mülakata hazır hale gelirsiniz. Öncesinde seviyenizi ölçerek eksikliklerinizi tamamlayın bunun için online eğitim almanız yeterli olacaktır. Speaking konusunda iş tamamen size düşüyor. İngilizce Konuşma Kursu ile pratik kazabilirsiniz. Ne kadar çok kelime bilirseniz, sorulara o kadar kolay cevap verirsiniz. Önemli olan düşünme kelimeleri olan “hmm…” gibi sesleri daha az çıkarmaktır.

İlgili eğitim: İngilizce Konuşma Kursu (Speaking)

1989 yılında Lufthansa ve Türk Hava Yolları ortak girişimi ile kurulan uluslararası bir firma Antalya merkezli ve güneşli tatil bölgelerine uçuşlar gerçekleştiriyor, Pozisyona başvuruyla başlar, dil bilgisi ve kişilik envanteri gibi online testler var, yüz yüze mülakata davet ediliyorsunuz, Bireysel yetenekler, problem çözme becerileri, stresle başa çıkabilme ve gelecek planları hakkında sorular sorulmaktadır, 90'dan fazla lokasyona uçuş gerçekleştiriyor ve her yıl 10 milyondan fazla yolcu taşıyor, Mülakata, insan kaynakları uzmanı, psikolog ve kokpit veya kabin ekibinden kişiler katılıyor, İşe alınmazsan ne yapacaksın, en zor kararın neydi, şirket için ne yapabilirsin gibi sorular soruluyor, 30 ülkede aktif, 4200'den fazla çalışanı olan bir firma En iyi tatil hava yolu seçilmiştir, İngilizce mülakat soruları genellikle online olarak verilir Ancak yüz yüze mülakat sırasında da İngilizce sorular gelebilir, SunExpress hakkında ne biliyorsun, bu iş için neden en uygun kişi sensin, 5 yılda kendini nerede görüyorsun gibi sorular sorulabilir, SunExpress, Türkiye ve birçok ülkede en iyi tatil hava yolu olarak seçilmiştir, İngilizce sınavında başarılı olmak için bilgilerinizin sürekli taze olması gerekir, İş deneyimleri, çatışma yönetimi ve problem çözme yetenekleri üzerine sorular sorulur ve role-play yaptırılır
sözlü mülakat ingilizce sözlü mülakat speaking yetkinlik ingilizce sorular sunexpress ingilizce mülakat soruları
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Koyu renk takım elbise giyen bir kadın, ellerini kaldırmış ve avuç içleri dışa bakacak şekilde bir masada oturuyor. Önündeki masanın üzerinde duran dizüstü bilgisayarına doğru bakıyor gibi görünüyor. Sağında, masanın üzerinde bir kitap ve tabak görülüyor ve görüntünün sağ alt köşesinde bulanık bir yüz resmi görülüyor. Kadının saçları koyu kahverengi ve gözleri yoğun kahverengi. Yüz ifadesi ciddi ve odaklanmış. Dizüstü bilgisayarının ekranında bir şeyler yazıyor gibi görünüyor, yazarken elleriyle bir şeyler işaret ediyor.
Video Mülakat

İngilizce Video Mülakat Soruları

20 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam sol elinde tuttuğu bir panoya dikkatle bakıyor. Sağ elinde de bir kalem tutmaktadır. Gözleri panoya odaklanmıştır ve yüz ifadesi konsantrasyonunu yansıtmaktadır. Panoda, üzerinde birkaç çizgi ve nokta bulunan beyaz bir tahta var. Arkasında, bir sandalyenin arkasına açık yeşil bir battaniye örtülmüştür. Adam karo zeminli ve bej duvarlı bir odada bulunmaktadır.
Mülakat Soruları

En Kolay 50 İngilizce Mülakat Soruları

27 Aralık 2019
Bir uçak kanadı parlak mavi bir gökyüzünde süzülürken görülüyor, uzakta parlak beyaz bir bulut var. Kanadın üzerinde beyaz bir 'Z' harfi bulunan mavi bir arka plan vardır. Ön planda bir teknenin yakın çekimi görülüyor ve sol alt köşede kırmızı beyaz bir logo görülüyor. Sağ üstte bir dağın yakın çekimi ve arka planda bir şehrin havadan görünümü görülmektedir. Güneş sahnede parlak bir şekilde parlıyor ve gökyüzü ile kanat renkleri okyanusun derin mavisiyle güzel bir kontrast oluşturuyor. Görüntüdeki her şey mükemmel netlikte sunuluyor ve bir başlık veri seti için harika bir görüntü sağlıyor.
Mülakat Tavsiyeleri

THY İngilizce Mülakat Soruları

23 Aralık 2019