AnasayfaBlogSermayesiz İş Kurma Fırsatı: KOSGEB
Girişimcilik

Sermayesiz İş Kurma Fırsatı: KOSGEB

04 Temmuz 2019
Bir grup insan arka arkaya dizilmiş, el sıkışıyor ve gülümsüyor. Soldaki gri kravatlı, takım elbiseli iki adam tokalaşırken, diğer iki takım elbiseli adam bakmaktadır. Soldaki adam kameraya genişçe gülümserken, sağdaki adamın ağzı kahkahalarla açık. Uzun kahverengi saçlarını at kuyruğu yapmış bir kadın yan tarafta durmaktadır. Arka planda bulanık bir insan bacağı figürü görülüyor. Sahne neşe ve dostluk dolu; tüm katılımcılar el sıkışıyor ve kahkahalar atıyor.
KOSGEB Nedir?KOSGEB'in Sunduğu FırsatlarBaşvuru Süreci ve Şartlar
Küçük ve Orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı olan bir teşvik programıdır.Girişimciye maddi yardım olarak; 50.000 TL geri ödemesi olmayan para desteği, çalışan eleman desteği, fuarlarla ilgili para desteği, dış pazara açılma desteği ve daha birçok alanda destek sunmaktadır.Başvuru süreci biraz karışıktır, ancak bazı temel şartları yerine getirişmek gerekmektedir: orijinal bir fikir, üretime yönelik bir proje ve püf noktalarını bilerek başvuruda bulunmak.
Girişimci ruha sahip olmak ve kendi işini kurmayı isteyen kişilere finansal destek sağlar.Tüm sektörlere ve girişimci tiplerine destek sunar, bu nedenle aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm iş kollarına başvuruda bulunabilirsiniz.Başvurunuz kabul edilebilir, reddedilebilir veya revize etmeniz istenebilir.
KOSGEB, işletme sahibi olan ya da iş kurmak isteyen girişimcilere maddi destek sağlar.KOSGEB'in teşviklerinden yararlanmak için, ilk adım olarak KOSGEB'e başvuru yapmanız gerekmektedir.Bazı önemli kriterlere dikkat etmek başvurunuzun kabul edilme olasılığını artırabilir: orijinal bir fikir, üretime yönelik proje ve en çok teşvik alınan sektörleri araştırmak.
KOSGEB programlarına başvuran birçok girişimcinin olduğunu unutmayın. KOSGEB destek programı, iş kurma fırsatını herkese sağlar, dolayısıyla herkesin bu fırsattan faydalanması hedeflenir.Başvurunuz kabul edildikten sonra, belirli bir zamanda belirtilen şartları yerine getirmeniz beklenir.

KOSGEB girişimcilik fırsatı ekonomik güçlenmenin ve iş olanaklarının artması açısından önemli bir yere sahiptir. İnsanların çoğu akıllarında bir proje bulundurur, kendi işinin patronu olmak ister ya da işini geliştirmek ister. Girişimci ruha sahip olmak ayrı bir duygudur. Eğer sizde böyle bir düşünceye sahipseniz ancak sermaye konusunda sıkıntılarınız varsa bu program tam size göre. 

Kosgeb Nedir ? 

KOSGEB açılımı küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı olan bir yatırımcı teşvik programıdır. KOSGEB başvurularını açtığı zaman başvurmanız mümkün. İşletme sahibi olan ya da iş kurmak isteyen girişimcilere maddi destek sağlar. KOSGEB girişimcilik fırsatından yararlanacağınız zaman bu maddi desteği girişimciye bağlı olarak;

  • 50.000 TL geri ödemesi olmayan para desteği

  • Çalışan eleman desteği

  • Fuarlarla ilgili para desteği

  • Dış pazara açılma desteği

  • Tanıtımlarla ve eğitimlerle ilgili para desteği

  • Belgelendirmeyle ilgili para desteği

gibi bir çok maddi yardım içermektedir. Verilen bu desteklerle ilgili mevzuatlar kosgebin sitesindeki yönetmelikte yer almaktadır. Girişimci tiplerine ve sektörlerine bağlı olarak birçok maddi teşvik türü içermektedir.

Birçok Alanda Destek Alma İmkanı

İş kurmak istediğiniz sektörle ilgili hiç canınızı sıkmayın. Çünkü KOSGEB aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm sektörlere destek vermektedir. KOSGEB girişimcilik kavramı bu nedenle girişimcilik düşüncesine sahip olan insanlar tarafından çok popüler bir konu haline gelmiştir. Eğer destek almak istiyorsanız elbetteki bazı püf noktalarıda göz önünde bulundurmak gerekir. 

Bu teşvik programlarına sizin gibi birçok girişimcinin başvurduğunu unutmayın. Bu nedenle bazı hususlarda hazırlıklı olmak size fayda sağlayacaktır. Bunlardan bazı önemli kriterleri sıralamakta fayda var.

  • Öncelikle orijinal bir fikirlere sahip olmak

  • Üretime yönelik proje sunmak

  • En çok teşvik alan sektörleri araştırmak 

Her ne kadar KOSGEB girişimcilik size iş kurma fırsatı sağlasada hazırlık yapmadan başvurmanız destek alma aşamasında karşınıza problem olarak çıkacaktır. Bu yüzden özellikle profesyonel olduğunuz bir sektör yoksa bu seçimi yaparken dikkatli olmanız gerekir.

Başvuru Süreci Ve Şartlar Gözünüzü Korkutmasın 

Başvurularınızı yapmadan önce belli şartları yerine getirmeniz gerekir. Başvurunuz kabul edilebir, reddedilebilir veya sizden başvurunuzu revize etmeniz istenebilir. Başvuru süreci biraz karışıktır ancak düzenli bir çalışmayla sorunsuz şekilde bu durumu atlatabilirsiniz. 
Öncelikli olarak KOSGEB’in konuyla ilgili yönetmeliklerine ve sizden istediği şartlara bakmanız gerekir. Bu program halinde KOSGEB girişimcilik kursu verilmektedir. Öte yandan doldurmanız gereken formlar vardır. Kayıt olmanız gereken sistemlerde mevcuttur.

KOSGEB girişimcilik desteği almadan önce bu programın kendi kursuna gitmeniz gerekir. Bu eğitim 32 saat sürer ve Türkiye genelindeki tüm illerde mevcuttur. Ayrıca e-devlet hesabınız mevcut değilse açmanız gerekir. Bu dersler senede 4 defa açılmakta olup tüm illerde aynı zamanlarda açılmamaktadır. KOSGEB girişimcilik programından yararlanmak istiyorsanız derslere katılmak zorundasınız. Derslere katılıp gerekli başarıyı sağlarsanız eğer hibe programlarından yararlanmak için başvuru hakkınız olur. 

Yapılması Gerekenler

Sonraki süreçte ise yapmanız gerekenler sırasıyla şöyledir.

  • KOSGEB girişimcilik başvurunuz eğer kabul edilirse ilk iş olarak işletme kurmanız gerek.

  • KOSGEB’in veri tabanına kayıt olunması gerek.

  • KOBİ bilgi dökümanı doldurulmalı.

  • KOBİ beyannamesi ve ekleri KOSGEB’e sunulmalı.

Eğer KOBİ beyannameniz onaylanırsa Yeni Girişimci Desteği başvurunuz ve planınız online olarak hazırlanmamalı. Bu başvuru ve plan ekleri kesinlikle kaşeli ve imzalı bir şekilde KOSGEB’e verilmeli.

Ve KOSGEB’e Hoşgeldiniz

Bu sıralamaları takip ettikten sonrasında ise KOSGEB girişimcilik denemeniz başarılı olursa kurula sevk edilirsiniz. Kurul toplantısı yapılır. Eğer başvurunuz kabul edilir ise Yeni Girişimci Desteği sözleşmesiyle destek süreci başlar. 
Bu kurulun karşıladığı hizmet-ürün listesi dahilinde giderlerinizi KOSGEB’e teslim edersiniz.

Bu giderleriniz KOBİ uzmanı tarafından incelenir ve bu süreç devamında ödemenizi alabilirsiniz. KOSGEB girişimcilik ile ilgili daha detaylı bilgilere ve formlara KOSGEB’in resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. Hali hazırda orijinal bir fikire sahipseniz vakit kaybetme ve hayalindeki iş gerçek olsun.

Küçük ve Orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı olan bir teşvik programıdır, Girişimciye maddi yardım olarak; 50000 TL geri ödemesi olmayan para desteği, çalışan eleman desteği, fuarlarla ilgili para desteği, dış pazara açılma desteği ve daha birçok alanda destek sunmaktadır, Başvuru süreci biraz karışıktır, ancak bazı temel şartları yerine getirişmek gerekmektedir: orijinal bir fikir, üretime yönelik bir proje ve püf noktalarını bilerek başvuruda bulunmak, Girişimci ruha sahip olmak ve kendi işini kurmayı isteyen kişilere finansal destek sağlar, Tüm sektörlere ve girişimci tiplerine destek sunar,  bu nedenle aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm iş kollarına başvuruda bulunabilirsiniz, Başvurunuz kabul edilebilir, reddedilebilir veya revize etmeniz istenebilir, KOSGEB, işletme sahibi olan ya da iş kurmak isteyen girişimcilere maddi destek sağlar, KOSGEB'in teşviklerinden yararlanmak için, ilk adım olarak KOSGEB'e başvuru yapmanız gerekmektedir, Bazı önemli kriterlere dikkat etmek başvurunuzun kabul edilme olasılığını artırabilir: orijinal bir fikir, üretime yönelik proje ve en çok teşvik alınan sektörleri araştırmak, KOSGEB programlarına başvuran birçok girişimcinin olduğunu unutmayın , KOSGEB destek programı, iş kurma fırsatını herkese sağlar, dolayısıyla herkesin bu fırsattan faydalanması hedeflenir, Başvurunuz kabul edildikten sonra, belirli bir zamanda belirtilen şartları yerine getirmeniz beklenir
kosgeb girişimcilik para desteği yeni girişimci desteği teşvik
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.