AnasayfaBlogÖğrenciler İçin Online Eğitim Faydaları
Online Eğitim

Öğrenciler İçin Online Eğitim Faydaları

13 Temmuz 2018
Bu görüntüde dizüstü bilgisayarın önünde oturan bir kadın ve erkek görülüyor. Adam gülümsüyor ve kadın elini çenesine koymuş. Sağlarında dört ayaklı beyaz bir tabure var. Ayrıca, görüntünün sol alt köşesinde beyaz bir fincan ve sağ üst köşesinde hafifçe bulanıklaştırılmış bir telefon var. Arkalarında da hafif bulanık bir perde var. Çift dizüstü bilgisayara odaklanmış ve bir şeyler tartışıyor gibi görünüyor. Rahat ve gevşemiş bir atmosferde görünüyorlar.
Fayda AlanlarıÖğrenciler İçin FaydalarEğitim Şirketi İçin Faydalar
KonumHer nerede olunursa olun, online eğitime katılabilir ve mesafeyi aşabilir.Eğitmenler kendi konfor alanlarında ders verebilirler ve enerjilerini daha iyi kullanabilirler.
ZamanZaman sıkıntısı olmadan, arzu edilen her an eğitim alınabilir.Eğitmenler daha geniş kitlelere hitap edebilir, tek bir eğitim birden çok kez paylaşılabilir.
ParaOnline eğitimler genelde daha ekonomiktir ve bütçe dostudur.Fiziksel lojistik ve eşyaların maliyetlerinden tasarruf edilir, sermaye azaltılır.
ÇeşitlilikBirçok alanda online eğitim alınabilir, kişisel gelişim için geniş imkanlar vardır.Çok geniş alanda ve çeşitli konularda eğitim verilebilir, belirli bir konu veya dal sınırlaması yoktur.
Arkadaşlık ve NetworkFarklı şehirlerden ve kültürlerden insanlarla tanışma ve bağlantı kurma imkanı vardır.Eğitim platformları, sosyal etkileşim ve networking için fırsatlar yaratır.
Kişisel GelişimOnline eğitimlerle yeni yetenekler keşfedilebilir, alan değişikliği yapmak isteyenler için geniş fırsatlar sunar.Farklı beceri ve bilgileri öğretme imkanı bulunur, kişisel gelişim alanında lider konumda olmalarını sağlar.
EtkileşimDoğrudan eğitmenden alınan geri bildirimler ve interaktif öğrenme süreçleri, kalıcı öğrenmeyi teşvik eder.Eğitimlerde direkt öğrenci geri bildirimleri alınabilir, öğretim metotları geliştirilebilir.
Materyal ErişimiÇeşitli öğrenme materyallerine kolayca erişim sağlanabilir, ders kayıtları gibi.Eğitim materyalleri geniş bir kitleye sunulabilir, dersler kaydedilerek daha geniş öğrenci kitlelerine ulaştırılabilir.
ÖzelleştirilebilirlikÖğrencinin kendi hızında ve tarzında öğrenmesine olanak sağlar, öğrenme deneyimi kişiye özelleştirilebilir.Eğitimler, farklı öğrenci gruplarına veya bireysel öğrencilere özel olarak hazırlanabilir, eğitimlerin etkinliği artırılabilir.
Dünya Çapında ErişimHiçbir yerel veya ulusal sınırlama olmadan, dünyanın her yerinde eğitim alınabilir.Eğitimler dünya çapında yaygınlaştırılabilir, uluslararası bir öğrenci tabanına ulaşılabilir.

Online eğitim; eğitmen ve öğrencinin aynı ortamda bulunmadığı, mesafe ya da yerin fark etmediği teknolojiyi kullanarak sadece eğitimi takip edebilmek için dijital ürüne ve internete sahip olarak gerçekleştirilen eğitim-öğretim şeklidir. Günümüzde hızla gelişmekte olan online eğitim birçok alanda işimizi kolaylaştırmakta ve hedeflediğimiz planlar doğrultusunda bize hız kazandırmaktadır. Online Eğitim'in en çok bilinen faydalarını iki ana başlık halinde inceleyelim.

Öğrenciler İçin Online Eğitimin Faydalı Yönleri

Konum

Her nerede olursanız olun evde, işte, yolda, tatilde eğer elinizin altında telefon ya da bilgisayar ve internet var ise online eğitime katılmak için hazırsınız demektir. Bu sayede eğitim dünyanın neresinde olursa olsun aradaki mesafeleri kaldırmış ve hayal edemediğimiz, gitmemizin imkânsız olduğu yerlerdeki eğitimler tam da karşımızdaki ekrana gelivermiş oluyor. Konaklama, yol, yemek, işten izin almak, çocuğunu kime bırakacağını düşünmek, eşinle yaşayacağın sıkıntılar, pasaport, vize, uçak korkusu, daha önce gitmediğin bir yerin stresi gibi durumlar ortadan kalkıyor ve büyük bir faydayı hayatımıza çekiyor.

Zaman

Online eğitimde çok az bir kısım aynı anda hem eğitimcinin hem de öğrencinin karşılıklı eğitim öğretime katılmasını şart koşmaktadır. Bunun haricinde eğitimler kaydedilir ve öğrenci sayfamızda kayıtlı dersler altında öğrencilere sunulur. Bu sayede zamanla ilgili tüm sıkıntılardan kurtulmuş bugüne kadar almak isteyip de alamadığımız birçok eğitimi alma fırsatı yakalamış oluyoruz. Hatta aynı anda birden çok online eğitim bile alabiliriz. Bu tamamen bize kalmış bir durum. Eğitim alma zamanını da bizim belirliyor olmamız bize sağladığı en mutluluk verici faydadır.

Para

Normal bir eğitim düşündüğümüzde bunu öğrenciye verebilmek için mekân, eşya, çalışan ve materyal gibi birçok gideri karşılamak zorundadırlar. Bu da verilen eğitim ücretine yansımaktadır. Ücretli online eğitimlerde böyle zorunluluklar yoktur. Ayrıca normal eğitimdeki gibi belli bir öğrenci kapasite sınırlaması da yoktur. Bu sayede de fiyatları daha uygundur ve bütçemize ciddi derecede fayda sağlamaktadır. Bunun yanında gönüllü eğitmenlerinde tek başına ya da topluluk halinde düzenledikleri ücretsiz online eğitimler mevcuttur. Bütçe açısından sıkıntı yaşayan bir çok kişi bu eğitimlere yönelmekte ve kendi gelişimine büyük fayda sağlamaktadır.

Çeşitlilik



günümüz koşullarında çok fazla alanda online eğitim mevcuttur. bu da bizim işimizle, evimizle veya hobimizle ilgili eğitim almamızda ve kendimizi geliştirmemizde büyük faydalar sağlamaktadır. i̇nsan kaynakları departmanında çalışıyor olmanız aşçılık ile ilgili online eğitim almanıza engel teşkil etmez. ya da bir turizmci olmanız web tasarım ile ilgili online eğitim almanıza engel teşkil etmez. şu an benim muhasebeci olup rakamlar uzmanlık alanımken blog yazarlığı ile ilgili online eğitim aldığım gibi. bu da bana keşfedilecek yeteneklerimizi bu şekilde ortaya çıkarabileceğimizi gösteriyor. bu kadar çok alanda eğitim veriliyor olması da işinde mutsuz olan bir çok kişiye mutlu olabileceği bir işin kapılarını da aralamaktadır.

Arkadaş

Değişik şehirlerden insanların bir arada olmasına olanak sağlayan bir platformdur online eğitimler. Belki manevi yönünü atlıyor birçok insan ama benim hayatıma kattığı güzel insanlar gibi sizin de hayatınıza güzel insanlar katmıştır. Belki de katacak gelecek günlerde. Değerli dostluklar ve farklı kültürler. Bir de sizin bulunduğunuz şehre yolu düşerse ya da sizin yolunuz düşerse arkadaşın memleketine işte o zaman tadından yenmez. Faydadan öte bir şey olur bunun adı o zaman. Herkes kendine göre isimlendirsin bunu. Bana göre manevi zenginliktir, paha biçilemez.  

Online Eğitim Şirketi Açısından Faydaları

Konum

Eğitim verenler için ayrı bir konfor alanı yaratmıştır online eğitimler. Benim almış olduğum online eğitimlerin birinde hocam yemyeşil bahçesinde oturmuş, yanına kahvesini ve suyunu almıştı. Bulunmuş olduğu ortamın verdiği muhteşem enerji ile dersini anlatmıştı. Eğitim vereceği alanı kendi konfor alanına göre eğitmenin belirlemesi çok büyük bir faydadır.

Zaman

Tek bir kurumla anlaşabilen eğitmenler online eğitim sayesinde çok büyük kitlelere hitap edebilmektedir. Birçok eğitim bir defa kayda alınıp öğrencilere sunulduğu için eğitmenlere de daha fazla zaman kalmıştır. Bu sayede kendilerine ve ailelerine daha fazla vakit ayırma özgürlüğü ve öğrencilere de daha kaliteli içerikler yaratmada fayda sağlamıştır.

Semaye

Online eğitimin en büyük sermayesi eğitmenin kendisidir. Bunun yanında ihtiyacı olan tek şey ise hedef kitlesine(öğrencilere) verecek olduğu eğitimi anlatması için internette oluşturduğu bir platform. Yani kira, faturalar, sıralar, masalar, tahtalar, dolaplar gibi birçok şey artık sermaye olmaktan çıkıyor. Bu durum aynı zamanda gönüllü eğitmenlerin artmasına dolayısıyla bundan fayda sağlayacak dar bütçeli kişilerin kendilerini geliştirmesine de çok güzel faydalar sağlıyor.

Gelişen teknoloji online eğitim dünyasını oluşturdu. Oluşan online eğitim dünyasında bizler ihtiyacımız olanı seçerek yukarıda sıraladığımız ve buna benzer birçok faydayı hayatımıza soktuk. Kaliteli eğitmenler, kaliteli içerikler bir tık kadar yakınımızda. Hayatımızda zaten birçok sorun ile baş etmek durumunda kalıyoruz. Bu zor ve yıpratıcı olan koşullarda online eğitim bizlere sunulmuş fayda yığını olarak gelişmeye devam ediyor. Güzel kurgulanmış bir sistem ve alanında uzman eğitmenlerle verilecek ve verilmeye devam eden birçok eğitim var. Teknolojinin bize sağladığı en büyük fayda, en güzel nimet de online eğitim değil mi sizce de? Gelişmek ve değişmek için başladığım birçok online eğitim yazdırıyor bu kadar yazıyı bana mesela. Hangi alanda gelişmek ve değişmek istiyorsanız bir tıkla online eğitimlerin nimetlerinden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Yazar: Minel ERTAŞ ÇAKIR.

Konum, Her nerede olunursa olun, online eğitime katılabilir ve mesafeyi aşabilir, Eğitmenler kendi konfor alanlarında ders verebilirler ve enerjilerini daha iyi kullanabilirler, Zaman, Zaman sıkıntısı olmadan, arzu edilen her an eğitim alınabilir, Eğitmenler daha geniş kitlelere hitap edebilir, tek bir eğitim birden çok kez paylaşılabilir, Para, Online eğitimler genelde daha ekonomiktir ve bütçe dostudur, Fiziksel lojistik ve eşyaların maliyetlerinden tasarruf edilir, sermaye azaltılır, Çeşitlilik, Birçok alanda online eğitim alınabilir, kişisel gelişim için geniş imkanlar vardır, Çok geniş alanda ve çeşitli konularda eğitim verilebilir, belirli bir konu veya dal sınırlaması yoktur, Arkadaşlık ve Network, Farklı şehirlerden ve kültürlerden insanlarla tanışma ve bağlantı kurma imkanı vardır, Eğitim platformları, sosyal etkileşim ve networking için fırsatlar yaratır, Kişisel Gelişim, Online eğitimlerle yeni yetenekler keşfedilebilir, alan değişikliği yapmak isteyenler için geniş fırsatlar sunar, Farklı beceri ve bilgileri öğretme imkanı bulunur, kişisel gelişim alanında lider konumda olmalarını sağlar, Etkileşim, Doğrudan eğitmenden alınan geri bildirimler ve interaktif öğrenme süreçleri, kalıcı öğrenmeyi teşvik eder, Eğitimlerde direkt öğrenci geri bildirimleri alınabilir, öğretim metotları geliştirilebilir, Materyal Erişimi, Çeşitli öğrenme materyallerine kolayca erişim sağlanabilir, ders kayıtları gibi, Eğitim materyalleri geniş bir kitleye sunulabilir, dersler kaydedilerek daha geniş öğrenci kitlelerine ulaştırılabilir, Özelleştirilebilirlik, Öğrencinin kendi hızında ve tarzında öğrenmesine olanak sağlar, öğrenme deneyimi kişiye özelleştirilebilir, Eğitimler, farklı öğrenci gruplarına veya bireysel öğrencilere özel olarak hazırlanabilir, eğitimlerin etkinliği artırılabilir, Dünya Çapında Erişim, Hiçbir yerel veya ulusal sınırlama olmadan, dünyanın her yerinde eğitim alınabilir, Eğitimler dünya çapında yaygınlaştırılabilir, uluslararası bir öğrenci tabanına ulaşılabilir
Öğrenciler İçin Online Eğitim Faydalarıonline eğitim almak online eğitim faydalarıonline eğitim programları online eğitim sertifikaonline eğitim tarihleri online eğitim yararları online eğitim yöntemleri
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018