AnasayfaBlogMarka Değerini Periscope'ta Arttırmak İçin Tavsiyeler
Marka Yönetimi

Marka Değerini Periscope'ta Arttırmak İçin Tavsiyeler

27 Nisan 2016
Bu görüntü, üzerinde siyah dikdörtgen bir işaret bulunan beyaz bir kahve fincanını göstermektedir. İşaret fincanın ön tarafında görülebiliyor ve beyaz arka planlı siyah bir çerçeveden oluşuyor. Fincan beyaz bir yüzey üzerine yerleştirilmiş ve diğer gri kağıt fincanlarla çevrelenmiştir. İşaret bir etiket ya da not gibi görünmektedir ve üzerinde küçük bir metin yazılıdır. Fincan bir kişinin elinde tutulmaktadır ve işaretin çerçevesi kişinin vücudunda görülebilmektedir. Fincan görüntünün merkezine yerleştirilmiş ve odakta.
StratejiNasıl YapılırÖrneğin Kimler Kullanıyor
Daha doğal ve samimi olunKonuşma metinlerinizi bırakın, kolları sıvayın ve gerçek olun.Ultimate Fighting Championship (UFC)
Sıradan olmayan şeyleri betimleyinHaber ekleme veya özel durumlar dışında diğer olayları da aktarın.Huffington Post
Önemli olan anları’’ maksimize etmekYeni ürünler veya özel durumlar hakkında bilgi verin ve geribildirim toplayın.The New York Auto Show, Nissan
İzleyicileri etkinliklerin arka planında neler olduğunu göstermekBir projenin başından sonuna kadar nasıl yürütüldüğünü gösterin.Çeşitli şirketler ve markalar
Reel zamanlı diyalog oluşturmakMüşterilerle interaktif olun ve onların geri bildirimlerine yer verin.Çeşitli sosyal medya platformları ve markalar
Küresel cazibenin içine atlamakÜrün veya hizmetinizi geniş ölçekli bir şekilde sunun.Çeşitli otomobil üreticileri ve diğer markalar
Güven tesis etmekGerçek ve samimi içerikler oluşturun, müşteri geri bildirimi alın.Çeşitli markalar
Farklı bir şey sunmakSıradan olayların veya durumların farklı bir yönünü gösterin.Çeşitli medya kuruluşları ve markalar
Bağlılık geliştirmekMüşterileri aktif ve sürekli içerikle buluşmalarını sağlayın.UFC, çeşitli spor markaları
Yenilikler göstermekYeni projeler, hizmetler veya ürünler hakkında çekici bir şekilde bilgi verin.Çeşitli teknoloji ve inovasyon markaları

Twitter’ın canlı yayın video aracı Periscope sosyal medya pazarlama dünyasında taşları yerinden oynatıyor. Periscope 10 milyon kayıtlı kullanıcısı ve ilk yedi günde elde ettiği milyondan fazla kullanıcıyla (buna Instagram iki ayda, Facebook 10 ayda, Twitter iki yılda ulaştı) pazarlamacıların sektörü nasıl ele geçirdiğini merak ettirerek saçlarını yolmalarına sebep oluyor. Hızlı, anlık katılım ve sadık takipçiler Periscope’un 2016 ve 2017 stratejilerinizde iyi bir yer tutacağına inanıyorum. Platformun küresel çekiciliği hayret verici. Bir pazarlamacı olarak Periscope’un doğru yer olup olmadığından emin değilseniz, bunu iyi yapan markaların nasıl yaptıklarıyla ilgili bazı ipuçları vereceğim.

Daha doğal ve samimi olun.

Periscope’taki deneyimli markalar platform üzerinde otantik olmanın değerini anlıyorlar. Markalarla iletişimin her şey olduğu ama reddedildiği sosyal medya sitelerinin veya statik mesajlaşma bildirimlerinin aksine Periscope gerçek zamanlı diyalog gerçekleştiriyor. Üstelik tek taraflı değil. Müşterilerle interaktif  olmak yeni bir şey değil ama Periscope bunu özgün ve de önce yapılmamış haliyle mükemmel hale getiriyor. Konuşma metinlerinizi bırakın, kolları sıvayın ve gerçek olun. Nasıl yapılır: Müşteriler kurum etkinliklerinin sahne arkasını görmeye bayılır. Bir projeyi eyleme dökerken gerçekte neler oluyor? Şirket kültürü başarıyı veya başarısızlığı nasıl etkiliyor ve kimsenin izlemediği günü birlik aktiviteler nasıl gözüküyor? Biz şirketimizin bir projesinde ürünlerin paketlemesini göstermek için Periscope kullandık ve müşterilere ve potansiyel müşterilere en baştan sonuna kadar nasıl büyük ölçekli bir projeyi başarılı bir şekilde yönetebildiğimizi görebilme şansını verdik. Başka bir örnek, Ultimate Fighting Championship’ten haberiniz var mı? Dövüş izlemek isteyen spor meraklılarıyla büyük popülaritesi var. Bu marka, sporcularının günlük hayatta neler yaptığını göstermek için Periscope’u kullandı. Ne yerler? Dövüş gününde nasıl çalışırlar? İşte bu kitlelerle iletişim kurabilmenin harika bir yolu. UFC, izleyecilerine favori sporcularını normal insanlar olarak görme şansını verdi, sadece dövüşçüler olarak değil, iletişim kurdurttu ve bağlılık geliştirdi.

Sıradan olmayan şeyleri betimleyin.

Sıradan bir olayı Periscoplamak sosyal medya kitlesini kesmez. Milenyum ve Z jenerasyonu zaten özel durumları, seminerleri ve sunumları kaydetmekten bıkmış durumda. Nasıl Yapılır: Huffington Post yıllar boyunca güvenilir ve inandırıcı bir gazetecilik materyali sağlamak için durmak bilmeden çalıştı. Ama Huff Post canlı röportajının nasıl gözüktüğünü kaç tane okuyucu ve abone biliyor? Son zamanlarda marka geleneksel Huff Post röportajının farklı bir açısını belgelemek için Periscope kullanmaya karar verdi ve izleyenlere bir ünlünün röportaja nasıl geldiğine şahit olma şansını verdi. Yayın zaten çok başarılı ama Periscope onların farklı bir şey sunmasına yardımcı oldu ve izleyiciler de buna bayıldı.

Önemli olan anları’’ maksimize etmek

Birçok sosyal platform yeni ürünlerini göstermek için bir tanıtım videosu yayınlıyor veya satışa çıkarmadan önce geribildirim topluyor. Yani geri bildirim için müşterilere danışıyor. Güven tesis etmek için bu videolarda bir adım daha öne çıkmak gerekir. Peki kaç tanesi bir adım daha ileri gidebilir? Gerçekten anlam taşıyan anlar için, Periscope o küresel cazibenin içine atlamayı çok kolaylaştırıyor. Nasıl Yapılır: The New York Auto Show geleceğin araçlarına göz atabilmek için harika bir yer, ama iş 2016 Nissan Maxima’yı sunmaya geldiğinde otomobil üreticisi ulaşım alanını genişletmek ve şova gelemeyenlerin evine gidebilmek için Periscope’u tercih etti. Kampanya çok başarılıydı ve Periscope markanın pazarda sadece birkaç gün içinde yeni ürününün hepsini satmasında katkıda bulunan bir faktör olarak yer almıştı. Markaların gelecekte Periscope’u nasıl kullanmayı veya kullanmamayı seçecekleri belli değil. Bizim şirket için Periscope, yaratıcılığımızı ve yeniliklerimizi göstermeyi kolaylaştırıyor. Diğerleri için Periscope’un sunduğu fırsatları tanımak daha karmaşık olabilir ama bu platformda amatörce uğraşmak ve markanızı bir ileriye taşımak anlamına gelebilir. Bu ister maçtan önce ürün tanıtımı izlemek olsun, canlı haber yayını setinde şekillenen harika bir hikaye Periscope markalar için bir oyun değiştirici, doğallık, gerçek zamanlı katılım ve eşi görülmemiş küresel ulaşım ağıyla önünü açıyor.

Daha doğal ve samimi olun, Konuşma metinlerinizi bırakın, kolları sıvayın ve gerçek olun, Ultimate Fighting Championship (UFC), Sıradan olmayan şeyleri betimleyin, Haber ekleme veya özel durumlar dışında diğer olayları da aktarın, Huffington Post, Önemli olan anları’’ maksimize etmek, Yeni ürünler veya özel durumlar hakkında bilgi verin ve geribildirim toplayın, The New York Auto Show, Nissan, İzleyicileri etkinliklerin arka planında neler olduğunu göstermek, Bir projenin başından sonuna kadar nasıl yürütüldüğünü gösterin, Çeşitli şirketler ve markalar, Reel zamanlı diyalog oluşturmak, Müşterilerle interaktif olun ve onların geri bildirimlerine yer verin, Çeşitli sosyal medya platformları ve markalar, Küresel cazibenin içine atlamak, Ürün veya hizmetinizi geniş ölçekli bir şekilde sunun, Çeşitli otomobil üreticileri ve diğer markalar, Güven tesis etmek, Gerçek ve samimi içerikler oluşturun, müşteri geri bildirimi alın, Çeşitli markalar, Farklı bir şey sunmak, Sıradan olayların veya durumların farklı bir yönünü gösterin, Çeşitli medya kuruluşları ve markalar, Bağlılık geliştirmek, Müşterileri aktif ve sürekli içerikle buluşmalarını sağlayın, UFC, çeşitli spor markaları, Yenilikler göstermek, Yeni projeler, hizmetler veya ürünler hakkında çekici bir şekilde bilgi verin, Çeşitli teknoloji ve inovasyon markaları
Marka Değerini Periscope'ta Arttırmak İçin Tavsiyelermarka değerimarka yönetimiperiscope markalaşmasosyal medya marka
Bu, açık mavi kravatlı, şık, lacivert bir takım elbise giyen bir adamın fotoğrafı. Düzgünce şekillendirilmiş kısa siyah saçları ve güçlü bir çene hattı var. Kendine güvenen ve dengeli bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor. Duruşu düzgün ve elleri önünde kenetlenmiş. Beyaz bir gömlek, siyah elbise ayakkabıları ve gümüş bir saat giyiyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında görünüyor.
Murat Beyler
Blog Yazarı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. Birçok alanda kendini geliştirmeye adamıştır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim çeşitli pozisyonlardaki farklı insanlardan oluşan bir kolaj içermektedir. Sol üstte ayakta duran bir kadın silueti, sağ altta ise zıplayan bir erkek silueti yer almaktadır. Sağ tarafta sunum yapan takım elbiseli bir adam ve ortada takım elbiseli bir adam silueti yer alıyor. Sağ üstte elma logolu bir adam silueti ve sağ ortada kahverengi kenarlıklı bir saat var. Kolajdaki tüm insanlar yüz hatları görünmeyen siluetlerdir. Görüntü sıcak bir tona sahip ve renklerin hepsi uyum içinde birbirine karışmış gibi görünüyor.
İşletme Yönetimi

Kurum Kültürü Nasıl Geliştirilir?

30 Ocak 2020
Üzerinde oklar olan bir hedefin yakın çekimi. Hedef, siyah çubuklarla kırmızı ve sarı bir arka plandan oluşuyor. Hedef bir stand üzerine yerleştirilmiştir ve ortasında mavi ve siyah çizgili bir nesne vardır. Arka plan açıktan koyuya geçiş yapan mavi ve beyaz bir gradyana sahiptir. Çerçevenin alt kısmında siyah bir nesnenin yakın çekimi vardır. Nesne, farklı yönleri işaret eden oklarla yuvarlak bir şekle sahiptir.
Marka Yönetimi

Marka Yönetimi Nedir?

06 Mayıs 2020
Bir grup insan birlikte bir proje üzerinde çalışıyor. Bir kişi bir kitap üzerine yazı yazarken, bir diğeri çeşitli renklerde bir kağıt tutuyor. Bir dizüstü bilgisayar açık ve hemen yanında bir renk örneği var. Önlerindeki masada kahverengi sıvılı bir fincan kahve var ve bir renk kartelasının yakın çekimi görülüyor. Ayrıca bir bilek ve farklı renklerde bir kağıt tutan bir elin yakın çekimi de var. Tüm bireyler ellerindeki işe odaklanmış gibi görünmektedir ve ortam işbirliği ve yaratıcılık atmosferidir.
Markalaşma

Marka Değeri İçin Sloganın Önemi

08 Mayıs 2019
Parlak sarı bir arka planın üzerinde sarı bir megafon duruyor. Megafon parlak sarı renkte ve üzerinde siyah bir yazı var. Görüntünün sağ alt köşesinde beyaz harflerle yazılmış yeşil bir işaret görülüyor. Megafonun solunda, üzerinde siyah bir çerçeve olan sarı bir kare var. Karenin yanında, üzerinde siyah çizgiler olan sarı bir zarf var. Görüntünün sol üst köşesinde siyah metinli sarı bir işaret var. Megafonun alt kısmında sarı bir silindirin yakın çekimi var. Arka planda, beyaz metinli sarı ve yeşil bir arka plan vardır. Bu görsel, canlı sarı bir arka plan üzerinde bir megafonun temsilidir.
İş Hayatı

Yeni Nesil Marka İletişimi

24 Haziran 2020