AnasayfaBlogKoronavirüs Karantina Günlerinde Neler Yapabiliriz?
Kişisel Gelişim

Koronavirüs Karantina Günlerinde Neler Yapabiliriz?

20 Mart 2020
Genç bir kadın, üzerinde mavi yazılar bulunan beyaz bir fonun önünde durmaktadır. Doğrudan kameraya bakıyor ve ağzı geniş bir sırıtışla kıvrılmış. Açık kahverengi saçları yüzünden uzakta toplanmış ve teni sıcaklık ve neşe ile parlıyor. Yanakları gülümsemesiyle çukurlaşırken gözleri keyifle parıldıyor. Beyaz atleti kaslı kollarını ortaya çıkarıyor ve göğsü belirgin bir şekilde görünüyor. Mutluluk ve pozitiflik saçıyor, parlak ifadesi neşesini paylaşmaya davet ediyor.
AktiviteNeden ÖnemliNasıl Yapılır
Evde KalBu sayede virüsün yayılması engellenir.Kişisel hijyene dikkat etmek, evin temizliğine özen göstermek, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamak.
Kitap OkuKendini geliştirmenin ve boş zamanları verimli bir şekilde değerlendirmenin güzel bir yolu.Kitaplığında okunmayı bekleyen kitapları okumak ya da online kitap satın alıp okumak.
Kutu Oyunları OynaAile ile birlikte kaliteli zaman geçirmenin keyifli bir yolu.Evinizde bulunan kutu oyunlarını çıkarıp oynamak.
Yemek YapAile ile birlikteyken yapılacak eğlenceli bir aktivite, mutfaktaki malzemeleri verimli kullanır.Evde bulunan malzemelerle yeni tarifler denemek ya da internetten tarifler bulup uygulamak.
Film İzleDinlenme ve eğlenme için iyi bir yol, aile ile bütünleşmek için kullanılabilir.Netflix ya da diğer film kanallarında, ailece karar verdiğiniz bir filmi izlemek.
Dolapları YerleştirEvdeki düzensizliği ve fazlalığı azaltmaya yardımcı olur.Giymediğini kıyafetleri ayırıp, kullanmadığın eşyaları çöpe atmak veya bağışlamak.
Yeni Beceri ÖğrenKişisel gelişim ve verimli bir boş zaman etkinliği.Online kurslarla bir dili öğrenmek, yemek yapmayı geliştirmek vb.
Spor YapFiziksel ve mental sağlığı korumak için önemli.Evin içinde veya bahçede basit egzersizler yapmak.
Online SosyalleşSosyal izolasyonu önlemek ve sosyal yaşamı devam ettirmek için önemli.Video-conference araçları (Skype, Zoom, Google Hangouts vb.) ile dostlarla ve aileyle görüntülü sohbet etmek.
Meditasyon YapZihinsel sağlık ve stresi azaltmak için önemli.Sessiz bir yerde rahatlayarak, nefes alma tekniklerini öğrenmek ve uygulamak.

Ülke olarak hatta dünya olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Çin’de başlayan korona pandemisi adeta tüm dünya ülkelerini etkisi altına aldı. Yüz binlerce insan bu virüse yakalandı, on bine yakın insan hayatını kaybetti. Hızla artan virüs salgınını önlemek için dünya genelinde her ülke yöneticisi, kendi vatandaşına evde karantina altında olma çağrısı yaptı. Ülkemizde de ‘’Evde Kal’’ sloganıyla vatandaşların evlerinden dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılar yapılıyor. Bu sayede virüsün hızla insanların arasında yayılması engellenmeye çalışılıyor. Alınan tedbirlerin yanı sıra, vatandaşlara düşen görev ise sadece evlerinden dışarıya çıkmamak. Evlerinin temizliğine ve kişisel hijyene özen göstermek. Kalabalık alanlarda çok hızlı bir şekilde yayılan koronavirüsü kişilerin öksürük, hapşırık gibi ağızlarından çıkan damlacıkların birbirlerine ve eşyaların üzerine bırakmalarıyla çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Şu an için tedavisi olmayan bu virüsten korunmanın en kolay ve basit yöntemi evde karantina ortamında olmak.

Yaklaşık bir  haftayı aşkın süredir evdeyiz. Misafir kabul etmiyor, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmıyoruz. Hatta ailemizde ki kişilerle bile virüs taşımamak için görüşmeleri kestik. Okullarında kapalı olmasıyla birlikte daha 2-3 hafta gibi bir süreçte ev karantinası altındayız gibi görünüyor. Bazıları ofislerini evlere taşıdı, evlerinden çalışmaya başladı. Birçoğumuz karantina ortamından sıkılıp şimdiden oflamaya başladı bile. Ancak bu sürecin bizim can güvenliğimiz ve sağlığımız açısından önemli olduğunun bilincinde olmalıyız. Düşünün ne hasta insanlar var aylarca hatta yıllarca evlerinden dışarıya adım atamıyorlar. Kanser hastaları, kalp ameliyatı olacak minik çocuklar şu an mecburen hastanelerde. Emin olun onlarda sizin yerinizde olup canlarının sıkılmalarını tercih ederlerdi.

Koronavirüs Karantina Günlerinde Evde Keyifli Zaman Geçirin

Haydi, hep birlikte durumu en iyi şekilde değerlendirip kendi içimize, ailemize dönelim. Hayatın koşturmasından  sıyrılıp, ruhumuzun, bedenimizin huzur bulmasına ve dinlenmesine izin verelim. Karantina günlerinde evde keyifli zaman geçirmenin yollarını arayalım. Evlerimizle okunacak yığınla kitap, dinlenecek bir sürü güzel müzik ve izlemediğimiz şahane filmler vardır. Kendini geliştirme kitapları iyi bir rehber olabilir. Kim bilir belki de bu tarihi günleri unutmamak için günlük tutarsın. Çıkamadığın sokağı, yaşayamadığın baharı çizersin. Aslında yaşarken kıymetini bilmediğimiz birçok güzel şeyinde ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlamıyor muyuz?

Ailenizle Kutu Oyunları Oynayın

Hep birlikte ailecek vakit geçirin. Aile bireyleri çoluk çocuk bir aradasınız. Kafalarınızı telefonlarınızdan kaldırın. Hatta telefonları bir köşeye atın, sosyal medya ağlarından sıyrılın.

En değer verdiklerimiz ile keyifli zaman geçirmeye çalışın. Her türlü zorlukta insan bir tek ailesinin yanında olmak ister. Sizi her şartta koşulsuz seven tek kişi ailemizdir. Günlük hayatın koşturması içerisinde birbirimizin temel eksikliklerini gidermekten başka eşimize, çocuklarımıza ne kadar zaman ayırabiliyoruz? Onlarla ne kadar verimli vakit geçirebiliyoruz? İşte tam da sırası! Haydi birlikte eğlenin. Çocuklarımız için aldığımız, ama bir süre sonra dolaplara tıkıştırdığımız kutu oyunlarını çıkarın. Tabu, monopoly, scrabble, jenga, uno, tombala ve daha birçok oyun oynayarak keyifli güzel anılar biriktirebiliriz. Çocuklarınız içlerinden ‘’evdekiler de iyi insanlarmış’’ diye geçirirse şaşırmayın.

Mutfakta Nefis Tarifler Deneyin

Evdekilere güzel bir ziyafet vermeye ne dersiniz? Kesin evde karantina ortamındayız diye mutfak malzemesi stok yapmışsınızdır. E haydi o kadar alışverişi boşa mı yaptınız? Hazır çoluk çocuk bütün aile evdesiniz. Girin mutfağa nefis tarifler deneyin. Bunu kendiniz yapacağınız gibi, eşiniz ve çocuklarınızın yardımıyla da yapıp keyifli aktivite haline getirmeniz mümkün. Yaratıcılığınızı kullanarak birbirinden lezzetli yemekler, salatalar hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınızla eğlenceli kurabiye tarifleri ve pastalar yapabilirsiniz. Bunlar için kendi tecrübe ve bilgilerinizi kullanabileceğiniz gibi internetten yemek ve pasta sitelerinde yer alan tariflerden de yararlanabilirsiniz.

Film Gecesi Düzenleyin

Film seyretmeyi sevmeyenimiz yoktur diye düşünüyorum. Haydi, toplanın çoluk, çocuk tüm aile bireyleri. Ortamı hazırlayın, mısırları patlatın, ışıkları söndürün. Çizgili pijamalarınızı çekin üstünüze. Birçok film alternatifinden bir tanesinde ailece karar verin. İster Netflix, İster CD, ister herhangi bir film kanalından eğlenceli bir film seçin. Birbirinden güzel film önerilerinden destek alın. Ailecek keyfini çıkarın. Aslında bize karantina gibi görünen evde kalma süremizi, aile bağlarını güçlendirecek şekilde geçirmek için çaba harcayın. Ne tür bir film izleyeceğinize karar veremezseniz, ilham veren motivasyon filmleri yazısına göz atabilirsiniz.

Dolaplarınızı Yerleştirin

Dolaplar, raflar, çekmeler… Giymediğimiz kıyafetler, kullanmadığımız eşyalar ve atmayayım dursun dediğimiz bir yığın gereksiz öteberi ile dolmamış mı? Sıyırın kolları girişin işe. Biraz minimalizm biraz düzen.Önce kıyafet dolabı ile  başlayın. Giysi, kıyafet, çanta, ayakkabı detoksu yapma zamanı gelmedi mi? İki sezon üst üste giymediğiniz modası geçmiş pantolonları, zayıflayınca bol gelen elbiseleri saklamaktan vazgeçin. Rengini beğenmediğin kazaklarını, sana bol gelen pantolonlarını, yıllardır kullanmadığın çantalarını, ayakkabılarını topla hadi. Kullanılabilir durumda olan ama giymediğin, senin beğenmediğin ancak başkalarının işine yarayan tüm kıyafetlerini güzelce katla. Onları adeta bir hediye verecek gibi kutulara, çantalara koy. İhtiyacı olan insanlara faydalı olduğunuzu bilmek sizi inanılmaz mutlu edecek. Aynı zamanda dolabınızdaki kalabalıktan kurtulduğunuz için çok rahatlayacaksınız.

Şimdi çekmecelere geçin. Mümkünse çekmece düzenleyiciler kullanın. Bunlar çok işinize yarayacaktır. Çekmecedeki kullanmadığınız ıvır zıvırı atın. İç çamaşırları, çoraplar, hepsinin yerlerini belirleyin. Aradığınızı kolaylıkla bulmanın huzurunu çekmeceyi açtığınızda anlayacaksınız. Kişisel bakım malzemeleriniz, takılar, parfümler, hepsinin yerini belirleyin.  Şimdi mutfak dolaplarına geçebilirsiniz. Burada da çekmece ve raf düzenleyiciler çok işinize yarayacaktır. Her şeyin yerinin belli olması iç huzurunuzu sağlayacaktır. Önceden fırsat bulamadığınız ertelediğiniz bütün düzenlemeleri şimdi yapabilirsiniz. Bu sayede etkili bir bahar temizliği yapmış olacaksınız. Baharı parklarda, bahçelerde yaşayamasak bile önümüz yaz unutmayın. Düzenli bir ortam, düzenli ve rahatlamış bir zihin demektir.

Pikabı Açın Kendinizi Müziğin Ritmine Bırakın

Son yıllarda eskiye özlemimiz giderek artıyor. Müziğin her türünü severim. Ama pikaptan yükselen müziğin ruhuma ayrı bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Ayla Dikmen plağından çıkan müziğin ritmine kendinizi bırakarak dans etmek size bütün olumsuzlukları unutturacaktır. Zeki Müren, Sezen Aksu Müzeyyen Senar’la birlikte şarkılara eşlik ederek stres atmanız da mümkün.

Evde Kalmayı Fırsata Çevirin: Online Eğitimler Alın

Ne zamandır kişisel gelişiminize katkıda bulunmak istiyorsunuz. Ama ev, iş, çocuk yoğun tempodan vakit bulamıyor musunuz? Size harika bir önerim var. Her şey yoluna girdiğinde iyi ki kendim için fırsat yaratmışım diyeceksiniz. Kişisel gelişiminize ve mesleki bilgilerinize değer katacağınız çok profesyonel bir eğitim sitesi, İstanbul İşletme Enstitüsü. Bir çoğu ücretsiz veya düşük bütçeler ödeyerek, online eğitimler alabilirsiniz. Eğer bir işletmeniz varsa ve koronavirüs tehditi ile  işletmenizi kapalıysa mesleki olarak kendinizi geliştirecek iş hayatı eğitimleri tam size göre olabilir. Belki de ailece yeni bir öğrenmek hem öğretici hem eğlenceli olabilir.

Kişisel gelişim eğitimleri de her bireyin alması gereken eğitimlerden. İşinize yarayacak öyle ki,  iş yerinizde terfi etmenize yardımcı olacak birçok eğitim alternatiflerinden birçoğu mutlaka sizin için. Bu eğitimlerin sonunda yapılan sertifika sınavlarında başarılı olduğunuzda Global olarak geçerli olan sertifika almaya hak kazanırsınız. İster ücretsiz olarak dijital sertifika kodunuzu, isterseniz de kapınıza kadar gelecek olan sertifikanızı ücret ödeyerek alabilirsiniz. CV’niz de fark yaratacak bu eğitimlere mutlaka katılarak koronavirüs karantina günlerinde evde kalmayı fırsata çevirin.

Evde Kal, Bu sayede virüsün yayılması engellenir, Kişisel hijyene dikkat etmek, evin temizliğine özen göstermek, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamak, Kitap Oku, Kendini geliştirmenin ve boş zamanları verimli bir şekilde değerlendirmenin güzel bir yolu, Kitaplığında okunmayı bekleyen kitapları okumak ya da online kitap satın alıp okumak, Kutu Oyunları Oyna, Aile ile birlikte kaliteli zaman geçirmenin keyifli bir yolu, Evinizde bulunan kutu oyunlarını çıkarıp oynamak, Yemek Yap, Aile ile birlikteyken yapılacak eğlenceli bir aktivite, mutfaktaki malzemeleri verimli kullanır, Evde bulunan malzemelerle yeni tarifler denemek ya da internetten tarifler bulup uygulamak, Film İzle, Dinlenme ve eğlenme için iyi bir yol, aile ile bütünleşmek için kullanılabilir, Netflix ya da diğer film kanallarında, ailece karar verdiğiniz bir filmi izlemek, Dolapları Yerleştir, Evdeki düzensizliği ve fazlalığı azaltmaya yardımcı olur, Giymediğini kıyafetleri ayırıp, kullanmadığın eşyaları çöpe atmak veya bağışlamak, Yeni Beceri Öğren, Kişisel gelişim ve verimli bir boş zaman etkinliği, Online kurslarla bir dili öğrenmek, yemek yapmayı geliştirmek vb, Spor Yap, Fiziksel ve mental sağlığı korumak için önemli, Evin içinde veya bahçede basit egzersizler yapmak, Online Sosyalleş, Sosyal izolasyonu önlemek ve sosyal yaşamı devam ettirmek için önemli, Video-conference araçları (Skype, Zoom, Google Hangouts vb) ile dostlarla ve aileyle görüntülü sohbet etmek, Meditasyon Yap, Zihinsel sağlık ve stresi azaltmak için önemli, Sessiz bir yerde rahatlayarak, nefes alma tekniklerini öğrenmek ve uygulamak
koronavirüs karantina evde keyifli zaman aile aktivitesi dolap düzeni film müzik eğitim
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resimde takım elbiseli ve kravatlı bir adam görülüyor, görünüşe göre genel muhasebe eğitimine katılıyor. Odaklanmış ve meşgul görünüyor, bu da kursu ciddiye aldığını gösteriyor. Resimde ayrıca bir hesap makinesi ve muhtemelen eğitimle ilgili siyah zemin üzerine beyaz bir harf görülüyor. Genel olarak, bu adamın muhasebe konusunda değerli bir ders aldığı görülüyor.
5
(537)

Genel Muhasebe Eğitimi

8 Konu4 Saat
Özel dikim siyah takım elbise giyen ve kravat takan yakışıklı, iyi giyimli bir adam uzun boylu ve kendinden emin bir şekilde duruyor. Takım elbisesinin altında açık renkli düğmeli bir gömlek vardır ve güçlü çene hattı özenle bakımlı yüz saçlarıyla vurgulanmıştır. Duruşu rahattır ve elleri cebinde durur, bu da ona kendine güvenen bir hava verir. Koyu renk saçları taranarak şekillendirilmiş ve gözleri kararlı bir bakışla doğrudan ileriye bakıyor.Dr. Mustafa Kalafat
1102545
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
4.2
(11)

Barista Eğitimi

10 Konu10 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
55463402