AnasayfaBlogİş Hayatında Çok Yönlü Olabilmek
İş Hayatı

İş Hayatında Çok Yönlü Olabilmek

09 Mart 2018
Şık, koyu renkli bir takım elbise giyen bir kadın elinde bir dizüstü bilgisayar tutuyor ve cep telefonuyla konuşuyor. Gözlük takmış ve saçlarını düzgün bir topuzla arkadan bağlamıştır. Görüşmenin diğer ucundaki kişiyle yoğun bir göz teması kuruyor. Dizüstü bilgisayar ekranı aydınlatılmış, birkaç sekme açık ve fare imleci geziniyor. Kadının beyaz gömleği takım elbisesinin altından görünmektedir ve elleri özenle dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerine yerleştirilmiştir. Telefonu sol elinde tutuyor ve konuşurken sağ eliyle işaret yapıyor. Odaklanmış, kendinden emin ve kararlı görünüyor.
Çok Yönlülüğün TanımıÇok Yönlülüğün FaydalarıÇok Yönlülüğün Önemi
Bir kişinin çeşitli ilgi alanları üzerinde eğitim alıp, her alanda bilgi ve deneyim sahibi olmasıdır.Ruhun doyması, işten sıkılmamak, her konuda bilgi sahibi olmak ve interesse alanlarında zevk alarak çalışmak.İş hayatında çok yönlü olmak, kişiyi öne çıkarır ve fırsatları artırır.
Bir kişinin çeşitli yönleri olması ve bu yönlerin her birinde başarı göstermesi.Bireyin kendi uzmanlık alanı dışında da özellikler kazanması, kariyerinde daha geniş bir yelpaze sunması.Birçok farklı alanda bilgi ve beceriye sahip olmak, iş hayatında daha çok tercih edilir.
Bir kişinin birden fazla yetenek ve beceriye sahip olmasıdır.Farklı ilgi alanlarına göre farklı işlerde çalışabilme ve mutluluk kapasitesini artırmak.Çok yönlü olabilmek, iş hayatında daha fazla kapı açar ve bireyin kendini daha fazla geliştirmesine olanak sağlar.
Bir kişinin çeşitli ilgi alanlarına ve yeteneklere sahip olması ve bu alanlar hakkında bilgili olması.Bireyin değerini artırmak ve iş hayatında daha çok tercih edilir hale gelmek.Birçok alan hakkında bilgi sahibi olan bireyler, iş hayatının getirdiği güçlükleri daha rahat aşabilir ve daha kısa sürede çözümlere ulaşabilir.
Bir kişinin çeşitli ilgi alanları üzerinde yetenekleri olan ve bu yetenekleri geliştirmeyi arzulayan bireyler.Kişinin beceri yelpazesini genişletir ve yaptığı işte daha etkin olmasını sağlar.İş hayatında çok yönlü olmak bireyin her alanda daha başarılı olmasına olanak sağlar.
Kelimenin tam anlamıyla 'birden fazla yönü olmak' demektir.Birçok farklı alanda bilgi ve beceri sahibi olmak, bireyin profesyonel ve sadece bir işte değil, birçok işte başarılı olma olasılığını artırır.İş hayatında daha fazla fırsat yaratır ve bireyin hem iş hayatını hem de özel hayatını daha rahat yürütmesine olanak sağlar.
Farklı ilgi alanlarında bilgi sahibi olan ve bu bilgileri pratikte başarıyla uygulayabilen bireyler.Daha geniş bir perspektif sunar ve farklı ilgi alanlarında kendini geliştirebilme olanağı verir.Yaratıcılığı teşvik eder ve farklı bakış açılarından düşünmeyi sağlar.
Bireyin çeşitli ilgi alanlarına sahip olması ve bu alanları bağımsız olarak geliştirebilme yeteneği.Bireyin kendini her anlamda geliştirebilmesi ve yeteneklerini daha etkin kullanabilmesi.Kendini farklı alanlarda da geliştirebilme ve bu sayede potansiyelini maksimuma çıkarabilme.
Bireyin birden fazla yeteneği veya becerisi olabilmesi ve bu yetenekleri birleştirip kullanabilmesi.Bireyin tek bir iş alanında değil, farklı alanlarda da etkili olabilmesi ve bunun sonucunda daha fazla başarıya ulaşabilmesi.İş hayatında çok yönlülük, bireyin kariyerini daha geniş bir perspektiften incelemesini ve bu sayede daha tatmin edici bir kariyer hedeflemesini sağlar.
Bireyin birden fazla ilgi alanına ve beceriye sahip olması ve bu becerilerini iş hayatında kullanabilmesi.İş verimi ve başarı seviyesini artırır ve bireyi daha donanımlı bir kişi haline getirir.Çok yönlü olan bireyler genellikle daha fazla tercih edilir ve iş hayatında daha çok fırsat sunulur.

İş hayatında çok yönlü olabilmek… 10-15 yıl kadar önce,  iş hayatında çok yönlü olabilmek cümlesini size söylemiş olsaydım, bana vereceğiniz ilk tepki ne olurdu? Sizde birçok insan gibi; bir yerde olan her yerdedir, her yerde olan hiç bir yerdedir mi derdiniz? Büyük ihtimalle sonrasında da devam ederdiniz, ‘’ Çok işle uğraşan hiçbir işi tam yapamaz, bir iş yapacaksan onu da tam anlamıyla yapıp, başarılı olacaksın.’’ şeklinde konuyu bana detaylıca açıklardınız. Ben nasıl bir açıklama yapardım? Herhalde sizi mantıklı bulur, kariyerimi o yönde planlardım. Kariyer planlarımda tek bir iş kolu üzerine planlar olurdu ve o işi tam anlamıyla yapmaya çalışır, kendimi o işte geliştirirdim. Peki, şimdi? Şimdi bu konuşma geçse, size olan tepkim ‘Hadi ya’ olurdu. Neden tüm enerjimi tek bir  kola harcayıp, kendimi ilgim olan diğer iş kollarında geliştirmeyeyim ki? Sonuçta bir insanın birçok ilgi alanı olabilir. Bu ilgi alanlarıyla doğrultulu farklı işler yaptığında, mutlu olabilir. Belki de tek bir iş kolu size de tek düze gelecek ve mutlu olamayacaksınız. İlgi alanınız olan konularda, kurs ya da seminerlere giderek, kendinize farklı uzmanlık alanları da yaratabilirsiniz.

İş Hayatında Çok Yönlü Nasıl Olunur?

Üniversitede dersimize giren profesörlerin, birçok firmaya danışmanlık yaparken, siyasette de kendilerine yer edinmesi, kitap yazması, bu kişiler için hocalık konusunda başarısız  olduğu anlamına gelmez değil mi?

Şöyle düşünün, insan kaynakları uzmanısınız. Hukuk dalına ilginiz var, iş hukuku dalında bir seminer duydunuz ve gitme kararı aldınız. Böyle bir seminerin bile personel ile patron arasında kurmaya çalıştığınız köprüde, işinizi kolaylaştırabileceğini düşündünüz mü? Patronunuza personel haklarının neler olduğunu, şirket olarak nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatan cümleleri yönetmeliklerle açıklıyorsunuz. O da, avukatın işi mi diyorsunuz? Ben size şirketin davalarına girin, demiyorum zaten. Sadece kendinize ek bir özellik ekleyin, diyorum. Tüm özellikleriyle beğendiğiniz bilgisayara, bir de hafif olsun, taşıması kolay olsun, diyorsunuz ya.  Sizinde ek özellikleriniz olsun. Asıl uzmanlık alanınız olmasa bile, uzmanlık alanınız kadar bildiğiniz özellikleriniz de CV belgenizde olmalı.

Fiziksel açıdan güzel bir kadın mankenlik yapabiliyor, sunuculuk konusunda kendine güveniyorsa, gerekli eğitimleri alarak ya da almadan program sunabilir. Bu kadının asıl uzmanlık alanına baktığımızda, kendisinin çok başarılı bir avukat olduğunu görüyoruz. Üstüne üstelik hukuk dalında doktora yapıyor. Şimdi bu kadın, iş hayatında çok yönlü olduğu için başarısız mı?

İş hayatında çok yönlü olabilmek derken size on parmağınızda on marifet olsun demiyorum. Bu marifetlerin hepsinde de çok başarılı olun. Herkes başarılarınızdan bahsetsin. Elbette böyle olmayın. Bütün bunları yapmaya ne zamanınız, ne de enerjiniz yeter. Ancak bir işte çok başarılı olup, diğer işte biraz bilgi sahibi olup, kalan yedi işte ise fikir sahibi olmanızın bile sizi iş hayatında öne çıkarır. Özgeçmişinize ekleyeceğiniz sertifikalar sizi diğerlerinden ayırır ve farkınızı gösterir. Özgeçmişinize ekleyeceğiniz kişisel gelişim seminerleri bile size profesyonel ve güven veren bir duruş kazandırır. Ayrıca fark yaratmanız açısından katkı sağlar.

İş hayatında çok yönlü olmak ne anlama gelir? İş hayatında çok yönlü olabilmek, asıl uzmanlık alanınızla gerektiği kadar ilgilenmeyip asıl uzmanlık alanınızı kaybetmek anlamına gelmez. İş hayatında çok yönlü olmak, sahip olduğunuz ilgi alanlarıyla ilgili eğitimler alarak, diğer ilgi alanlarınızla hayattan zevk alarak çalışmak demektir. İş hayatında çok yönlü olabilmek, ruhunuzun doyması demektir.  İş hayatında çok yönlü olabilmek, yaptığınız işten hiç sıkılmamak demektir.

Tutkuyla çalışın ve alanınızda uzmanlaşın. İlgi duyduğunuz, yapmayı istediğiniz başka işler varsa onlara da emek verirseniz kendinizi iyi hissedersiniz.

Bir kişinin çeşitli ilgi alanları üzerinde eğitim alıp, her alanda bilgi ve deneyim sahibi olmasıdır, Ruhun doyması, işten sıkılmamak, her konuda bilgi sahibi olmak ve interesse alanlarında zevk alarak çalışmak, İş hayatında çok yönlü olmak, kişiyi öne çıkarır ve fırsatları artırır, Bir kişinin çeşitli yönleri olması ve bu yönlerin her birinde başarı göstermesi, Bireyin kendi uzmanlık alanı dışında da özellikler kazanması, kariyerinde daha geniş bir yelpaze sunması, Birçok farklı alanda bilgi ve beceriye sahip olmak, iş hayatında daha çok tercih edilir, Bir kişinin birden fazla yetenek ve beceriye sahip olmasıdır, Farklı ilgi alanlarına göre farklı işlerde çalışabilme ve mutluluk kapasitesini artırmak, Çok yönlü olabilmek, iş hayatında daha fazla kapı açar ve bireyin kendini daha fazla geliştirmesine olanak sağlar, Bir kişinin çeşitli ilgi alanlarına ve yeteneklere sahip olması ve bu alanlar hakkında bilgili olması, Bireyin değerini artırmak ve iş hayatında daha çok tercih edilir hale gelmek, Birçok alan hakkında bilgi sahibi olan bireyler, iş hayatının getirdiği güçlükleri daha rahat aşabilir ve daha kısa sürede çözümlere ulaşabilir, Bir kişinin çeşitli ilgi alanları üzerinde yetenekleri olan ve bu yetenekleri geliştirmeyi arzulayan bireyler, Kişinin beceri yelpazesini genişletir ve yaptığı işte daha etkin olmasını sağlar, İş hayatında çok yönlü olmak bireyin her alanda daha başarılı olmasına olanak sağlar, Kelimenin tam anlamıyla 'birden fazla yönü olmak' demektir, Birçok farklı alanda bilgi ve beceri sahibi olmak, bireyin profesyonel ve sadece bir işte değil, birçok işte başarılı olma olasılığını artırır, İş hayatında daha fazla fırsat yaratır ve bireyin hem iş hayatını hem de özel hayatını daha rahat yürütmesine olanak sağlar, Farklı ilgi alanlarında bilgi sahibi olan ve bu bilgileri pratikte başarıyla uygulayabilen bireyler, Daha geniş bir perspektif sunar ve farklı ilgi alanlarında kendini geliştirebilme olanağı verir, Yaratıcılığı teşvik eder ve farklı bakış açılarından düşünmeyi sağlar, Bireyin çeşitli ilgi alanlarına sahip olması ve bu alanları bağımsız olarak geliştirebilme yeteneği, Bireyin kendini her anlamda geliştirebilmesi ve yeteneklerini daha etkin kullanabilmesi, Kendini farklı alanlarda da geliştirebilme ve bu sayede potansiyelini maksimuma çıkarabilme, Bireyin birden fazla yeteneği veya becerisi olabilmesi ve bu yetenekleri birleştirip kullanabilmesi, Bireyin tek bir iş alanında değil, farklı alanlarda da etkili olabilmesi ve bunun sonucunda daha fazla başarıya ulaşabilmesi, İş hayatında çok yönlülük, bireyin kariyerini daha geniş bir perspektiften incelemesini ve bu sayede daha tatmin edici bir kariyer hedeflemesini sağlar, Bireyin birden fazla ilgi alanına ve beceriye sahip olması ve bu becerilerini iş hayatında kullanabilmesi, İş verimi ve başarı seviyesini artırır ve bireyi daha donanımlı bir kişi haline getirir, Çok yönlü olan bireyler genellikle daha fazla tercih edilir ve iş hayatında daha çok fırsat sunulur
İş Hayatında Çok Yönlü Olabilmek
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Halkla İlişkiler ve İletişim Eğitimi görseli, eğitmenin kurumsal kıyafetiyle ve olumlu bir ifadeyle kameralara gülümsediği bir eğitim ortamında çekilmiş. Arka planda modern bir iş merkezi bulunmakta, bu da profesyonel ve kurumsal bir eğitim havası veriyor. Eğitmenin önemi ve eğitim içeriğinin ciddiyeti, görselin estetiğiyle vurgulanmış.
5
(90)

Halkla İlişkiler Eğitimi

16 Konu5 Saat
Yirmili yaşlarının ortasında, gözlüklü ve siyah takım elbiseli genç bir kadın görülüyor. Elleri ceplerinde, saçları düzgün bir topuz yapılmış halde duruyor. Bakışları ileriye sabitlenmiş, ifadesi ciddi. Kendinden emin bir havası var, varlığı dikkat çekiyor. Profesyonel ve şık görünüyor. Gözlükleri yuvarlak ve takım elbisesi tam oturmuş. Takım elbisenin koyu rengi açık teni ve açık saç rengiyle güzel bir tezat oluşturuyor. Dengeli ve dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Gülşen Yegin
14200
Bu online SPSS kursu, güçlü istatistiksel yazılım paketine derinlemesine bir bakış sunmaktadır. Eğitim, verilerin manipüle edilmesi, değişkenlerin oluşturulması ve temel hesaplamaların yapılması gibi temel kavramları tanıtarak başlamaktadır. Daha sonra veri analizi ve hipotez testi gibi daha gelişmiş konulara dalmaktadır. Öğrenciler sonuçları nasıl yorumlayacaklarını ve verileri anlamlı bir şekilde nasıl sunacaklarını öğreneceklerdir. Kurs ayrıca çok sayıda gerçek dünya örneği içerir, böylece öğrenciler becerilerini pratik senaryolara uygulayabilirler. Eğitimin sonunda öğrenciler SPSS hakkında kapsamlı bir anlayışa ve karmaşık problemleri çözmek için SPSS'i nasıl kullanacaklarına dair bilgi sahibi olacaklardır. Bu kurs, yazılımı ve yeteneklerini daha iyi anlamak isteyen herkes için idealdir.
5
(26)

SPSS Eğitimi

13 Konu9 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1257464