AnasayfaBlogİş Dünyasında Hangi Yetenek Kazandırır?
Video

İş Dünyasında Hangi Yetenek Kazandırır?

18 Haziran 2021
Bu görüntü aydınlık bir odada dört kişilik bir grubu gösteriyor. Ana özne, gri bir blazer ceket ve siyah beyaz puantiyeli bir gömlek giyen uzun, koyu renk saçlı bir kadın. Kollarını önünde kavuşturmuş. Solunda uzun saçlı, beyaz gömlek ve mavi kot pantolon giymiş başka bir kadın var. Onun yanında mavi gömlek ve gri pantolon giyen kısa saçlı bir adam var. Son olarak, ana öznenin sağında siyah ceket ve beyaz gömlek giyen kel kafalı bir adam var. Dört kişi de farklı yönlere bakıyor ve görüntüye bir enerji ve hareket hissi veriyor.
KonuAçıklamaÖnemi
Yetenek İnovasyonuDoğuştan gelen özelliklerin ve becerilerin geliştirilmesine verilen addır.Kişilerin iş hayatındaki başarılarını artırır ve kariyer planlamalarını şekillendirir.
Dijital YetenekTeknolojiyi ve bilgiyi kullanabilme yeteneğidir.Günümüz iş dünyasında hızla dijitalleşen iş süreçlerine uyum sağlama ve çoğu mesleklerde aranan bir yetenektir.
İletişim Yeteneğiİş yaşamında etkili iletişim kurabilme becerisi.Anlaşmazlıkları çözmek, müşteri ilişkilerini yönetmek ve grup çalışmasında etkin rol alabilmek için gereklidir.
Öz FarkındalıkKendi yeteneklerimizin ve geliştirmemiz gereken alanlarının farkındalığı.Kişinin kendi yatkınlıklarını ve hangi yeteneklerini geliştirmesi gerektiğini anlaması için gereklidir.
Pandemi Döneminde İşletmelerPandemi sürecinde emekçinin önemi ve işletmenin ayakta kalışı.İşletmelerin sürdürülebilirliği ve yetenekleri koruma gerekliliği pandemi sürecinde daha çok ön plana çıkmıştır.
İşverenlerin Yetenek İnovasyonuİşverenlerin değişen dünyaya ayak uydurabilme ihtiyacıİşletme içerisinde yetenekli bireylerin elde tutulabilmesi ve işletme kültürünün oluşturulabilmesi için gereklidir.
İnsan KaynaklarıYetenek geliştirme konusunda İK'nın rolü ve görevi.Yeteneklerin geliştirilmesi ve performans ölçme gibi konularda işletmelerde ana rol İK tarafından sağlanmaktadır.
Teknoloji ve Yetenek GeliştirmeTeknolojinin yetenek geliştirmeye etkisi.Teknolojik gelişmelerin yetenek geliştirme sürecini hızlandırdığı ve kolaylaştırdığı düşünülmektedir.
Gelenekler ve İnovasyonGeleneklerin ve ritüellerin yetenek geliştirme ve inovasyon üzerindeki etkileri.Gelenek ve ritüellerin, yetenek geliştirmeye ve inovasyona engel olup olmadığı konusu tartışılmaktadır.
Çalışanların Kariyer BecerileriAlınması gereken yeteneklerin iş dünyasındaki önemi.Çalışanların kariyerlerini yönlendirebilmek ve rekabet gücünü artırmak için belirli yeteneklere sahip olmaları gerekmektedir.

akademisyen dr. gülaçtı şen ile iş dünyasında öne çıkaran, kazandıran yetenekleri konuştuk. kariyer planları için yeteneklerini geliştirmek isteyenler için yetenek inovasyonu yöntemlerini dinledik. 

Dr. Gülaçtı Şen kimdir?

Akademisyen olarak 5 yıldır görev yapıyorum. 11 yıllık havacılık deneyimim var. Havacılıkla ilgili çalışmalarımı da yürütüyorum. Çocukluğumdan beri yazıyorum. Bu yeteneği nasıl geliştirebilirim diye araştırmalar yaptım. 2 kitabım var. Havacılık sektörüne yönelik; “Sivil Havacılıkta Kariyer” ve “Terminalde Bir Gün” kitap isimleri. İş yaşamında yetenek inovasyonunu çalışıyorum. 

Yetenek inovasyonu nedir? 

Yetenek bize doğuştan gelen özelliklerimizle içinde bulunduğumuz potansiyeli koyarken başarılıları yükselten becerilerin hepsi yetenek. İnovasyon da değer katan yeniliktir. Yeni fikirler geliştirmek ve bunları ortaya koymak. İşletme bazından ticari olması işlerin. Yetenek inovasyonuna baktığımızda kişinin sahip olduğu bilgi birikimi var, liderlik özellikleri gibi yeteneklerin geliştirilmesi. Günümüz iş dünyasında beklentileri ortaya koymada hangi yeteneklere ihtiyaç varsa o yetenekleri ortaya koymak diyebilirim.

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Öz yetenek var mı?

Öz farkındalık iç dünyamızın farkına varmak. Yetenek için olması gereken bu. Biz kendimizi tanımalıyız. Bizim hangi yeteneklerimiz var. Biz hangilerini geliştirmeliyiz. Doğuştan gelen yatkınlıklarımız var. Bazıları müzik aleti çalmaya yatkındır. Öz yeterlilik var, öz yetenek demek çok doğru olmaz. Her yetenek geliştirilebilir. Doğuştan gelen yetenek yoktur. 

Tecrübesi olmayanların hangi yeteneklerini geliştirmeleri önemlidir?

İş tecrübesi olmayan gençlerin seçtikleri ya da seçecekleri meslek önemli. Seçilen meslek önemli. Bilgiyi ve teknolojiyi kullanabilme önemli. Dijital ve teknolojiyi kullanabilme yeteneği. İletişim yeteneği, müşterilerin bulunduğu yerlerde iletişim, empati, anlaşmazlıkları çözme yeteneği, grup çalışması yeteneği çoğu mesleklerde aranan özelliklerden. Tasarım yapma, problem çözme, motivasyon kazanma yeteneği. Temel yeteneklerinin olması gerektiğinin farkında. 

Çalışanlar hangi yeteneklerini geliştirmeli?

Değişen iş dünyasını ortaya koymamız gerekiyor. İnsanlar kariyer beklentilerini değişmeye zorlayabiliyorlar. Akıllı makinelerin yükselişi söz konusu. Sürekli bağlantılı bir dünya var. Sosyal teknolojiler var. Bizim bunlara adapte olmamız gerekiyor. İletişim bilgiyi kullanabilme ve değime adapte olma önemli. Sorumluluk alabilen, organizasyon yeteneği olan, insanlarla iletişim kuranlar önemli. Kariyere bağlı bu yetenekler de. İş dünyasında neler önemli diye yola çıkmak gerekiyor. 

Mutlu çalışan sayısı kadar mutsuz çalışan sayısı var. İş verenler yetenekleri göremiyor mu? Bu aşamada ne yapmak gerekir?

Pandemi bize işletmede problem ortaya çıktığında hala emekçi üzerinden dönüyor her şey. İşletmelerin çalışanların işletmeyi ayakta tuttuğunu görmesi gerekiyor. İşletmeyi ayakta tutan, rakiplerinden farklı kılan çalışanların yeteneği. Günümde çalışanların tercihleri doğrusunda bir evrim gerçekleşiyor. İletmelerin kuşaklara göre hareket etmesi gerekiyor. İşletmelerde yetenek inovasyonun yapı taşlarından bahsetmek gerekiyor. 

Yetenek inovasyonu gerçekten sonradan yapılabilen bir şey mi? Çocukluktan başlamadığı için geç kalmış olmuyor muyuz?

Doğuştan gelen yetenekler diye bir şey yoktur doğuştan yatkınlıklar vardır. Çevre de önemli. Medyayı kullanma konusunda ben kullanamıyorum deyip kenara çekildiğinizde o işi yapamaz oluyorsunuz. Öğrenmeniz gerekiyor. Çocukluktan başlanmadığı için geç kalınmış bir şey yok. Geç kalmış bir durum söz konusu değil. Yetenek inovasyonu yöntemi geliştirilebilen, başarı, kabiliyet, liderlik ve zaman bizim için önemli olan. 

Teknoloji yetenek geliştirmeyi köreltiyor mu?

Teknoloji uzvumuz oldu biz bun nasıl kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Olumsuz olduğunu söylemek mümkün değil. Bizim vaktimizi aldığın düşündüğümüz doğru ancak bütün dijitale mal etmek doğru olmaz. Teknolojiyi yetenek köreltiyor diye görmemek gerekiyor. Z kuşağının girişimci ve cesur olduğu ortaya çıktı. 

Gelenekler ve ritüeller inovasyona engel mi?

Engellediğini söylemek çok da mümkün değil. Günümüzde bilgiye anında ulaşmak mümkün. Bunlar yeteneklerin gerçekleştirilmesine engel değil diyebiliriz. 

İşverenlerin değişen dünyaya ayak uydurması için hangi yetenek inovasyonlarına ihtiyaçları var?

İşverenlerin yetenek inovayonunu farklılaştırılmış yetenekleri tutabilmek, işletmede yetenek kültürü oluşturmak, liderlik özelliklerini ön plana çıkarabilmek ve performansı hızlandırmak. Bunları ön plana çıkarması gerekiyor. 

İnsan kaynakları yetenekleri geliştirmek için çalışmalı. Performans ölçme bile yok. İşletmelerin yetenek inovasyonunun gerçekleştirmesi şart haline geldi. Çalışmak için işletmede yeteneklere ihtiyaç var bu yetenekleri elde tutmak başarı. Dijital dünyaya ayak uydurmak. Yeni istihdam yapılarının olması ve aynı zamanda eğitimin de verilmesi gerekli çalışanlara. Deneyimlerin kullanılması da önemli. 

Diksiyon + yabancı dil = iş imkanı doğru mu?

İlgili eğitim: Diksiyon Kursu

İngilizce ileri seviye olmayanlarda çalıştık İngilizce bilip sorumluluk alamayan kişiler de vardı. Dilden de ziyade sorumluluk alabilmek gerekiyor bence. İletişim yeteneği daha önemli müşterinin olduğu sektörlerde. Beden dili, empati yeteneği ön plana çıkıyor. Dil deyip kenara çekilmeyi kesinlikle kabul etmiyorum. Çok yönlü bakalım kendimize, başka yeteneklerimiz vardır. Bunları keşfedelim. 

Yetenek inovasyonu eğitiminize kimler katılmalı? Neler öğrenecekler?

Yetenek inovasyonu eğitimine gerçekleştirmek için kişinin kariyer başlangıcında mı olduğu, kariyer yolunda mı olduğu, mesleği var mı, farklı meslek düşünenler. Kurumsal ya da kurumsal olmayan işletmelerde çalışanlar. Değişen iş dünyasında neler değişmiş öğrenmek isteyenler katılabilir.

Hem işletmeler çerçevesinden hem de bireysel açısından bakıyorum. Bunun da değişen iş dünyasında nasıl olduğun ortaya koyarak aktarıyorum. Geleceğin iş dünyasındaki yeteneklere ağırlık vererek anlatıyorum. Eğitim alarak bir anda yetenekleriniz yükselmiyor. Küçük küçük başarılar elde ederek ve hedefler koyarak başlayacağız ve zamanla yeteneğe sahip olacağız. Eğitimde bağımsız çalışma modellerinden de bahsediyorum. Eğitimin desteklenmesi için enstitüdeki diğer eğitimler de önemli. Diksiyon eğitimi mesela. Yetenek inovasyonu kariyerin başlangıcı ve değiştirmek isteyenler için fırsat olarak görülebilir.

Yetenek İnovasyonu, Doğuştan gelen özelliklerin ve becerilerin geliştirilmesine verilen addır, Kişilerin iş hayatındaki başarılarını artırır ve kariyer planlamalarını şekillendirir, Dijital Yetenek, Teknolojiyi ve bilgiyi kullanabilme yeteneğidir, Günümüz iş dünyasında hızla dijitalleşen iş süreçlerine uyum sağlama ve çoğu mesleklerde aranan bir yetenektir, İletişim Yeteneği, İş yaşamında etkili iletişim kurabilme becerisi, Anlaşmazlıkları çözmek, müşteri ilişkilerini yönetmek ve grup çalışmasında etkin rol alabilmek için gereklidir, Öz Farkındalık, Kendi yeteneklerimizin ve geliştirmemiz gereken alanlarının farkındalığı, Kişinin kendi yatkınlıklarını ve hangi yeteneklerini geliştirmesi gerektiğini anlaması için gereklidir, Pandemi Döneminde İşletmeler, Pandemi sürecinde emekçinin önemi ve işletmenin ayakta kalışı, İşletmelerin sürdürülebilirliği ve yetenekleri koruma gerekliliği pandemi sürecinde daha çok ön plana çıkmıştır, İşverenlerin Yetenek İnovasyonu, İşverenlerin değişen dünyaya ayak uydurabilme ihtiyacı, İşletme içerisinde yetenekli bireylerin elde tutulabilmesi ve işletme kültürünün oluşturulabilmesi için gereklidir, İnsan Kaynakları, Yetenek geliştirme konusunda İK'nın rolü ve görevi, Yeteneklerin geliştirilmesi ve performans ölçme gibi konularda işletmelerde ana rol İK tarafından sağlanmaktadır, Teknoloji ve Yetenek Geliştirme, Teknolojinin yetenek geliştirmeye etkisi, Teknolojik gelişmelerin yetenek geliştirme sürecini hızlandırdığı ve kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Gelenekler ve İnovasyon, Geleneklerin ve ritüellerin yetenek geliştirme ve inovasyon üzerindeki etkileri, Gelenek ve ritüellerin, yetenek geliştirmeye ve inovasyona engel olup olmadığı konusu tartışılmaktadır, Çalışanların Kariyer Becerileri, Alınması gereken yeteneklerin iş dünyasındaki önemi, Çalışanların kariyerlerini yönlendirebilmek ve rekabet gücünü artırmak için belirli yeteneklere sahip olmaları gerekmektedir
yetenek
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Arka planda ikili kod ile titreyen bir kişinin ellerinin yakın çekimi. Kişi siyah bir takım elbise giymekte, beyaz gömlek ve kırmızı kravat takmaktadır. Eller kapalı bir yumruk halindedir ve parmaklar hafifçe kıvrılmıştır. Kişi doğrudan kameraya bakmaktadır. Arka planda, ekranda aşağıya doğru kayan 1'ler ve 0'ların bir kombinasyonu ile ikili kod görünür. İkili kodun altında ek bilgi anlamına gelebilecek birkaç satır metin de vardır. İkili kodun renkleri çoğunlukla siyah ve beyaz, birkaç mavi tonu da var. Genel sahne bir yoğunluk ve teknoloji hissi veriyor.
Kişisel Gelişim

Dijital Çağ Yeteneğini Arıyor

04 Şubat 2021
Kollarını kavuşturmuş bir kadın, kendisi gibi ayakta duran takım elbiseli bir adamın önünde durmaktadır. Kadın uzun kollu bir gömlek, mavi kot pantolon ve beyaz spor ayakkabı giymektedir. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, başı hafifçe sağa eğik ve yüz ifadesi sert. Takım elbiseli adamın üzerinde açık gri bir takım elbise, siyah bir kemer ve siyah ayakkabılar var. Elleri cebinde ayakta durmakta ve sola doğru bakmaktadır. Her iki figür de sağında büyük bir pencere ve solunda bir kapı bulunan beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Odadaki ışık yumuşaktır ve onlara sıcak ve davetkâr bir atmosfer verir.
İşletmelerde Temel Yetenek

İşletmelerde Temel Yetenek Nedir?

16 Mart 2018
Bu resim yüzünde inanılmaz mutlu bir ifade olan bir kadını gösteriyor. Gözleri kapalı ve ağzı hafifçe açık, genişçe gülümsüyor. Saçları açık kahverengi ve düzgünce şekillendirilmiş. Kısa kollu beyaz bir gömlek ve mavi bir etek giyiyor. Resmin arka planı bulanık ama ahşap zeminli ve açık renkli duvarlı bir oda gibi görünüyor. Resmin sol tarafında bir abajur ve sağ taraftaki masanın üzerinde küçük bir bitki var. Kadın odanın ortasında durmuş, kendinden emin ve neşeli bir şekilde kameraya bakıyor. Saf bir mutluluk hali içinde görünüyor.
Kişisel Gelişim

Yeteneklerinizi Keşfetmek için 10 Yöntem

27 Ağustos 2021