AnasayfaBlogİçerik Yazmak Özgürlüktür
Blog Yazmak

İçerik Yazmak Özgürlüktür

27 Mayıs 2019
Bir kişi masa başında oturmuş dizüstü bilgisayarında bir şeyler yazıyor. Dizüstü bilgisayar siyah ve gümüş renklidir ve kişinin her iki bileğinde de bilezikler vardır ve bunlardan biri dizüstü bilgisayarın klavyesinde görünmektedir. Arka planda üzerinde siyah bir sembol olan mavi bir fincan var. Kişi ekrana odaklanmış, sağ eliyle klavyedeki bir düğmeye basıyor. Görüntü yakın çekimdir ve dizüstü bilgisayarın tuşları, fincan ve sembolü ile bilezikler hakkında ayrıntılı bilgi vermektedir. Kişi gözlük ve mavi bir gömlek giymektedir.
ÖzellikAçıklamaÖnem
Özgürlükİçerik yazma, kişiye zaman ve yer bağımsızlığı sunar.Daha rahat bir çalışma ortamı ve kişisel hayatla dengeli bir iş yaşamı.
Mesai Bağımlılığı Yokİçerik yazarları genellikle esnek saatlerde çalışabilirler.İş ve özel hayat dengesini sağlar, stresi azaltır.
Çeşitli Konularİçerik yazarları, ilgi alanlarına veya uzmanlık alanlarına göre çeşitli konularda yazabilirler.Yazarların kendilerini geliştirmesi ve her alanda bilgi edinme şansı.
Yaratıcılıkİçerik yazma, yaratıcı düşüncenin aktarılmasına olanak sağlar.Farklı ve ilgi çekici içerikler oluşturabilmek.
Kendini İfade Etmeİçerik yazmak, kişinin düşüncelerini ve fikirlerini paylaşma şansı verir.Kişisel görüş ve deneyimlerin geniş kitlelerle paylaşılabilmesi.
Eğitimİçerik yazarak, okuyucuları bilgilendirme ve eğitme şansına sahipsiniz.Topluma bilgi ve değer katacak bir rol üstlenmek.
İnternet ve Teknolojiİçerik yazma, teknoloji ve internet sayesinde her yerden gerçekleştirilebilen bir iş koludur.Meslek seçeneklerinin genişlemesi ve teknolojiyi daha etkin kullanabilme.
Yetenek Gelişimiİçerik yazarak, yazma ve araştırma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.Kişisel ve mesleki gelişim.
Ücretlendirmeİçerik yazma genellikle kelime başı veya proje başı ücretlendirilir. Bu da büyük özgürlük sağlar.Daha esnek ve kendi belirlediğiniz oranda kazanabilmek.
Serbest Çalışmaİçerik yazarları genellikle freelance çalışır, bu da bağımsız bir iş yaşamı sağlar.Bireysel girişimcilik ve iş yaşamı kontrolü.

Birçok kişi için içerik yazmak özgürlüktür. İlk bakışta bu mesleği yapanların mesai bağımlılığı olmayan rahat çalışan insanlar olduğu kolayca fark edilir.

İçerik yazarları yazılarını her yerde ve her zaman yazarlar. 

Evde, tatilde veya bir kafede çayını yudumlarken bile içerik yazılabilir. Bu iş için bir bilgisayar ve internet erişimi yeterlidir.

İçerik yazarları yazılarında her zaman özgür ve özgündürler. Bir o kadar da yaratıcı düşünmek zorundadırlar. Aslında yaratıcı düşünmek onların doğasında vardır.

İşte herkes onların bu haliyle özenip içerik yazmak ister.

İçerik Yazmak Çok Kolay Değil

Bu meslek, çoğu insana dışarıdan bakıldığında oldukça ilgi çekici ve rahat görünebilir. Oysa ki yazılacak konu hakkındaki doğru kelimeleri kendine özgü bir şekilde benzersizce sıralamak o kadar da kolay bir iş değildir. 

Hele bir içeriği aramalarda ilk sıralara koyabilmek ve bunu sürdürmek ayrı bir bilgi birikimi ve tecrübe gerektirir.

İçerik yazarı uygun kelimeleri özenle seçer ve yazdığı yazılar ile okuyucuları sıkmaz. İçerik yazarının yazıyı hazırlamadan önce araştırma yaparak hedef kitleyi belirlemesi çok önemlidir. 

Okuyucuların ne istediğini iyi bilen bir yazar doğru içerik yazısı ile diğer yazarlardan her zaman bir adım öndedir.

İçerik yazarları yazdıkları içeriğin arama motorlarında aranmasını ve ilk sıralarda gösterilmesini ilgi çeken bir yazı başlığı ile sağlayabilir. 

Bu şekilde daha çok okuyucu içeriğe tıklar. Aslında başlık okuyucunun içeriği okuması veya okumaması kararı arasındaki süreçte çok etkili ince bir çizgi gibidir. Bu nedenle içerik yazısının başlığı içerikteki en önemli unsurlardan birisidir. 

İçerik metni içerisinde doğru anahtar kelimelerin seçilmesi de oldukça önemli bir konu. Anahtar kelimeler konuya ve arama motorlarındaki kullanım sıklığına göre doğru seçilmelidir. 

İçerik yazarı yazılarını bir yandan arama motorları için optimize (SEO) ederken, diğer yanda da okuyucuların ilgisini çekecek şekilde düzenleyip yazar. Okuyucuyu meraklandırıp okuyanın içeriğe ve bilgiye olan ihtiyacını onlara hissettirmek kolay bir iş değildir. Bu bilgi ve tecrübe gerektirir.

İçerik Yazarı Doğru Yazmayı Bilmeli

İçerik yazarı dili doğru kullanmayı, kelimeleri yerli yerine koymayı ve sözcüklerle duyguyu anlatmayı iyi bilmelidir. Okuyucu, “Ben bunları daha önce bir yerlerde okumuştum.” dememeli ve anlatımlar özgün olmalıdır. 

İçerik yazarı değişik yazım teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Haber niteliği taşıyan yazılarda yazının önemli unsurları en baştan verilmelidir. Satış odaklı ilan yazıları ise, ikna edici ve kısa yazılar olmalı. 

Blog yazılarında yazılan bloğun konusuna göre içerik kendine özgü ve gündelik anlatım türünde öznel yazılar olmalıdır. İçerik yazarı istenilen içerik şekline uygun yazım tarzlarında doğru yazmayı bilmeli ve zamanla daha iyiye doğru uzmanlaşmalıdır.

İçerik Yazarı Olabilmek

Günümüzde içerik yazarlığı yeni bir iş modeli olarak önem kazanmıştır. İçerik yazarı olabilmek için yukarıda anlatılan özelliklere mutlaka sahip olunmalıdır. Yaratıcı fikirler ortaya koyan yazılar yazabilmek doğuştan gelen bir yetenek olsa da bu özelliklerin büyük bir bölümü sonradan öğrenilebilir. 

Çok çalışmak ve tecrübe ile kazanılan bilgi birikimi iyi bir içerik yazarı olmada büyük önem taşır. İyi bir içerik yazarı dili etkili kullanarak yazım tekniklerini ve yeteneklerini sürekli geliştirir.

Kısa vadede içerik yazarı olabilmek imkânsız gibi görünse de, aslında imkânsız değildir. Yaratıcı düşünce ile birlikte yazım yetenekleri ve dil kullanımı başarılı olan herkes içerik yazarı olabilir.

Kendinizin yetenekli olduğunuzu düşünüyor ve içerik yazarlığına adım atmak istiyorsanız ücretsiz online eğitimler kapsamında yer alan içerik editörlüğü eğitimi alabilirsiniz.

İçerik Yazarlığı Nedir?

İçerik yazarları yazılarında her zaman özgür ve özgündürler. Bir o kadar da yaratıcı düşünmek zorundadırlar. Aslında yaratıcı düşünmek onların doğasında vardır.

İçerik Yazarı Yazarken Nelere Dikkat Eder?

İçerik yazarı uygun kelimeleri özenle seçer ve yazdığı yazılar ile okuyucuları sıkmaz. İçerik yazarının yazıyı hazırlamadan önce araştırma yaparak hedef kitleyi belirlemesi çok önemlidir. 

İçerik Yazarı Nasıl Yazmalı?

İçerik yazarı dili doğru kullanmayı, kelimeleri yerli yerine koymayı ve sözcüklerle duyguyu anlatmayı iyi bilmelidir. Okuyucu, “Ben bunları daha önce bir yerlerde okumuştum.” dememeli ve anlatımlar özgün olmalıdır.

Yazar: Orhan Uğur

Özgürlük, İçerik yazma, kişiye zaman ve yer bağımsızlığı sunar, Daha rahat bir çalışma ortamı ve kişisel hayatla dengeli bir iş yaşamı, Mesai Bağımlılığı Yok, İçerik yazarları genellikle esnek saatlerde çalışabilirler, İş ve özel hayat dengesini sağlar, stresi azaltır, Çeşitli Konular, İçerik yazarları, ilgi alanlarına veya uzmanlık alanlarına göre çeşitli konularda yazabilirler, Yazarların kendilerini geliştirmesi ve her alanda bilgi edinme şansı, Yaratıcılık, İçerik yazma, yaratıcı düşüncenin aktarılmasına olanak sağlar, Farklı ve ilgi çekici içerikler oluşturabilmek, Kendini İfade Etme, İçerik yazmak, kişinin düşüncelerini ve fikirlerini paylaşma şansı verir, Kişisel görüş ve deneyimlerin geniş kitlelerle paylaşılabilmesi, Eğitim, İçerik yazarak, okuyucuları bilgilendirme ve eğitme şansına sahipsiniz, Topluma bilgi ve değer katacak bir rol üstlenmek, İnternet ve Teknoloji, İçerik yazma, teknoloji ve internet sayesinde her yerden gerçekleştirilebilen bir iş koludur, Meslek seçeneklerinin genişlemesi ve teknolojiyi daha etkin kullanabilme, Yetenek Gelişimi, İçerik yazarak, yazma ve araştırma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz, Kişisel ve mesleki gelişim, Ücretlendirme, İçerik yazma genellikle kelime başı veya proje başı ücretlendirilir Bu da büyük özgürlük sağlar, Daha esnek ve kendi belirlediğiniz oranda kazanabilmek, Serbest Çalışma, İçerik yazarları genellikle freelance çalışır, bu da bağımsız bir iş yaşamı sağlar, Bireysel girişimcilik ve iş yaşamı kontrolü
içerik yazarı içerik yazar içerik editörlüğü online eğitimler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın dizüstü bilgisayarının başında oturmuş, hızla yazıyor. Elleri klavyenin üzerinde, parmakları hızlı ve hassas bir şekilde hareket ediyor. Her ne yapıyorsa ona odaklanmış ve niyetlidir. Dizüstü bilgisayar beyazdır ve arka plan sade bej bir duvardır. Kadın pembe bir gömlek giyiyor ve saçları koyu kahverengi. Dizüstü bilgisayarından başını kaldırıyor ve yüzünde konsantrasyon ve kararlılık ifadesi var. Üzerinde çalıştığı şeyi bitirmeye kararlıdır. Dizüstü bilgisayar ekranı bej renkli duvarı yansıtıyor ve sanki duvar dizüstü bilgisayarın bir parçasıymış gibi görünüyor.
İçerik Yazarlığı

Online İçerik Hazırlamanın Püf Noktaları

09 Eylül 2019
Bir deftere yazı yazan bir kişinin yakın çekimi. Kişi elinde bir kalem tutmakta ve dikkatle bir kâğıt parçasına yazı yazmaktadır. Defter açık, kelimeler ve çizgilerle dolu bir sayfa ortaya çıkıyor. Arka plandaki dizüstü bilgisayar hafif bulanık ve sağ alt köşede bir fincan kahve görülüyor. Arka planda, bir kase yemek ve gümüş bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Sağ tarafta beyaz bir ampul zar zor görülebiliyor. Kişi odaklanmış ve niyetli ve atmosfer huzurlu.
İçerik Yazarlığı

Özgün İçerik Oluşturma Rehberi

07 Aralık 2019
Kadrajın ortasında beyaz bir gömlek giymiş bir kadın durmaktadır. Yüzünde kocaman bir gülümseme var ve doğrudan kameraya bakıyor. Görüntüde ayrıca kadının solunda bir bilgisayar ekran görüntüsü ve sağında ızgaralı bir cep telefonu ekranı yer alıyor. Görüntünün sağ tarafında siyah ve mavi bir harfin yanı sıra siyah ve mor bir harf var. Görüntünün alt kısmında ise bir kadının boynunun yakın çekimi yer alıyor. Bu görüntü, çok çeşitli nesneler ve renkler içerdiğinden bir görüntü başlığı veri kümesi hazırlamak için mükemmeldir.
İçerik Yazarlığı

İçerik Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

06 Eylül 2021