AnasayfaBlogEvden Para Kazanma Yolları Nelerdir?
İş Hayatı

Evden Para Kazanma Yolları Nelerdir?

10 Aralık 2019
Bir kişi, üzerinde beyaz harfler ve rakamlar bulunan bir klavyede yazı yazmaktadır. Klavye ahşap bir masanın üzerine yerleştirilmiştir ve yan tarafında sarı çiçekli bir bardak ve bir gazetenin üzerinde bir fincan kahve vardır. Kişinin elleri klavyenin üzerindedir ve bir eli beyaz metinli siyah bir daire tutmaktadır. Diğer elin tırnakları kırmızı boyalıdır. Kişinin önünde, masanın üzerinde bir defter ve kalem bulunmaktadır.
Evden Para Kazandıran İşlerNasıl Yapılır?Potansiyel Gelir
İçerik EditörlüğüKaliteli içerikler üreterek web sitelerinde, kurumsal sitelerde, içerik sitelerinde ve e-ticaret sitelerinde çalışabilirsiniz.Ürettiğiniz içeriklerin kalitesine bağlı olarak farklı kaynaklardan gelir elde edebilirsiniz.
Blog YazarlığıHobi veya ticari olarak seçtiğiniz konular üzerine yazılar yazarak kendi blog sitenizi oluşturabilirsiniz.Blog trafiğinizi arttırarak, ücretli tanıtım içerikleri yayınlayabilir ve reklam gösteriminden gelir elde edebilirsiniz.
Video EditörlüğüEvden sinema, televizyon, YouTube ve diğer sosyal medya platformları için video içerikler oluşturabilirsiniz.Hazırladığınız video içerikler ile medya kuruluşları ve prodüksiyonlarla anlaşarak gelir elde edebilirsiniz.
FotoğrafçılıkHobi olarak başladığınız fotoğrafçılığı geliştirerek profesyonel seviyeye getirebilirsiniz.Profesyonel fotoğrafçılık hizmetleri vererek gelir elde edebilirsiniz.
Anket DoldurmaFarklı platformlarda sunulan anketleri doldurabilirsiniz.Doldurduğunuz anket sayısına bağlı olarak gelir elde edebilirsiniz.
SeslendirmeProfesyonel veya amatör olarak seslendirme hizmetleri verebilirsiniz.Projeye göre değişkenlik gösteren bir gelir elde edebilirsiniz.
Ürün SatışıEl yapımı ürünler oluşturabilir veya satmak üzere ürün alabilirsiniz.Satış miktarınıza ve marjınıza bağlı olarak gelir elde edebilirsiniz.
Sosyal Medya YönetimiFarklı platformlarda şirketlerin veya bireylerin sosyal medya hesaplarını yönetebilirsiniz.Yönettiğiniz hesap sayısına ve büyüklüğüne göre gelir elde edebilirsiniz.
Dijital PazarlamaSEO, email marketing, sosyal medya reklamları gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilirsiniz.Müşteri başına veya projeye göre değişen bir gelir elde edebilirsiniz.
Web Tasarımı ve Geliştirmeİyi bir bilgisayar ve internet bağlantısı ile evden web siteleri tasarlayıp geliştirebilirsiniz.Proje başına veya saati baz alarak gelir elde edebilirsiniz.

Günümüzde, evden para kazanma konusu en popüler konulardan birisidir. Özellikle internet üzerinden para kazanma konusu öne çıkan bir başlıktır. Özelikle internet kullanımının çok yüksek olduğu ve gitgide artacağı bir dönemde yaşıyoruz. Bu dönem için internet üzerinden yapacağımız işler sayesince amacımıza ulaşmak artık daha kolay.

Gün boyu internette vakit harcıyorsak ve internete karşı bir ilgimiz varsa iş daha da kolaylaşmaktadır. Değişen teknolojiye ayak uyduruyorsan, gelişmelerden haberdar oluyorsan, ileriye dönük planlarınız varsa bu iş tam sizlere göre. Ama şu bilgiyi de unutmamak gerek: “Hemen çok para kazanma ve zengin olma hayaliniz varsa bu işlerden hemen bu dönütü beklemeyin!

Sermayesiz veya az miktarda sermaye ile “Evden para kazanma yolları nelerdir?” sorusunun cevabını öğrenerek bu yolda yürümek mümkün. Bu işi yapmak için gerekli olan şeyler; internet ve bilgisayar. Bu ikisi sizin için yeterlidir. Bu ikisi sayesinde ister evden olsun, ister kafede veya okulda para kazanmak mümkündür. Şimdi bu konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olalım.

Evden Para Kazandıran İşler Nelerdir?

Günümüzde artan teknolojik değişim ve artan sektör çeşitliliği sayesinde evden para kazanmak mümkündür. Evden para kazandıran işler sabit bir maaş aralığını ifade etmez. Aksine sizin yapmakta olduğunuz iş üzerinden ücretlendirme yapılarak veya belirlenen saatlik çalışma üzerinden gelirinizi elde edersiniz. İlk başlarda düşük gelir elde edersiniz. Kendinizi yaptığınız işte ispatladığınız ve kendinizi geliştirdiğiniz sürede gelirinizi yükseltebileceğiniz işlerdir. Bu işleri freelance işler olarak da tanımlayabiliriz. Serbest çalışma anlamını ifade eden kavramdır. Bu inceleyeceğimiz işler evde yapılmasının yanı sıra genellikle internet ve bilgisayar gerektiren işleri kapsamaktadır.

İçerik Editörlüğü

Yeni bir iş modeli olarak karşımıza çıkan bir meslektir. Aynı zamanda günümüzde gittikçe ihtiyaç duyulan bir meslektir. Bu meslek gerek evden gerekse mesaili olarak yapılan bir meslektir. İçerik editörlüğü sayesinde kaliteli içerikler üretebilirsiniz. Web sitelerinde, kurumsal sitelerde, içerik sitelerinde ve e-ticaret sitelerinde çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu meslek okumayı, araştırmayı ve yazmayı seven kişiler için ideal bir meslektir. 

Bu özelliklere sahip olan kişiler; evde, okulda, kafede vb. yerlerde ürettikleri içerikler sayesinde para kazanabilirler. Önemli olan ürettiğiniz içeriklerin kalitesidir. Rakiplerinizle aranızda fark yaratmalısınız, bu farkı belirleyen şey ise içerikleriniz kalitesidir. Kaliteli içerikleriniz sayesinde işvereniniz tarafından beğenilirsiniz. Bu sayede daha fazla iş almaya başlarsınız. Çalıştığınız yerin dışında farklı yerlerden iş alabilirsiniz. Sonuç olarak da evden para kazanmaya devam edersiniz. Hatta kendinizi geliştirdikçe gelirinizi de arttırabilirsiniz. Bu meslek alanında kendinizi geliştirmek ve gelir elde etmek istiyorsanız Enstitü üzerinden içerik editörlüğü eğitimi alabilirsiniz.

Blog Yazarlığı



Blog yazarlığı kendi açacağınız blog sitesi ya da farklı bir blog sitesi aracılığıyla yapabileceğiniz bir şeydir. Blog yazarlığı yaparken bilgi, düşünce, fikir ve deneyimlerinizi birçok kişiye ulaştırmayı amaçlarsınız. Bu hem hobi hem de ticari olarak yapılabilir.  Günümüzde para kazanma konusunda oldukça popülerdir. Seçmiş olduğunuz bir konu hakkında yazılar yazman sizin hakkınızda bir kitle oluşmasını sağlar. Bu kitleyi büyüttükçe, blog trafiğiniz artar. Bu sayede blog sayfanızda ücretli olarak tanıtım içerikleri yayınlama olanağı elde ederek para kazanabilirsiniz. Siz bu konuda gerekli kişilerle de iletişime geçebilirsiniz. Blog sayfanıza reklam alanları açarak da ara kazanma yolları elde edebilirsiniz. Reklam veren platformlar üzerinden düzenli reklam gösterimi yaparak gelir elde edebilirisiniz.

Video Editörlüğü

dijital medya gün geçtikçe hayatımızda önemli bir yer edinmektedir. bununla paralel olarak video içerikleri de önem kazanmaktadır. merak ettiğimiz bir konu hakkında uzun uzun yazılar okumak yerine izlediğimiz videolar daha etki olmaktadır. Video editörlüğü bu vb. konularda başarılı işler yapmaktadır. Video editörü olarak evden; sinema, televizyon vb. medya alanları, YouTube ve diğer sosyal medya platformları için içerik hazırlayabilirsiniz. Video klip kurguları, eğitim videoları vb. için içerik üretebilirsiniz. Video editörlüğü sayesinde evden kendinize bir gelir alanı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda ajanslar, medya kuruluşları ve prodüksiyonlarla anlaşıp evden video içeriklerinizi üretebileceğiniz gibi bu firmalarda da çalışıp para kazanma şansı elde edebilirsiniz.

Fotoğrafçılık

Evden para kazanma yollarından biri de fotoğrafçılık. İlk başlarda bir hobi ya da deneyim olarak başlanan fotoğrafçılık profesyonelleştikçe bir gelir elde etme aracına dönüşüyor. Kendinizi fotoğrafçılık alanında geliştirip profesyonel olma yolunda ilerletirseniz para kazanmaya başlayabilirsiniz. Nasıl mı? Tabi ki de stok fotoğraf satarak gelir elde edebilirsiniz. İnternet dünyası büyüdükçe hayatımıza yeni kavramlar da girdi. Telif hakları kavramı da bunlar bir tanesidir.

Gazeteler, ajanslar, medya şirketleri vb. telif hakları ile ilgili sorunlar yaşamaktadır. Sorun yaşamamak içinse stok fotoğraflar satın alırlar. Tam da burada stok fotoğraf çeken ve çektiklerini satışa sunan kişiler para kazanır. Kendinizi bu alanda tanıtarak fotoğraflarınızı satabileceğiniz şirketleri çoğaltabilirsiniz. Aynı zamanda çektiğiniz stok fotoğrafları evde oturarak internet üzerinden satabileceğiniz siteler de mevcut. Bu popüler sitelere üye olarak stok fotoğraflarınızı satabilirsiniz ve bu sayede para kazanma şansı elde edebilirsiniz.

İkinci El Eşya Satışı Yapmak

Evde oturduğunuz yerden kullanmadığınız, ikinci el eşyalarınızı satarak para kazanma şansı elde edebilirsiniz. Özellikle elektronik eşyalar, giyim ve ev eşyaları ikici el eşya satışında iyi gelir elde etmenize yardımcı olacaktır. İnternet üzerinden yükleyeceğiniz bu alandaki uygulamalar sayesinde eşyalarınızı satarak para kazanabilirsiniz. Aynı zamanda bazı sosyal medya platformları (Facebook vb.) üzerinden de eşyalarını satarak para kazanma şansı elde edebilirsiniz.

Anket Cevaplamak

Günümüzde evden para kazanma yolları deyince anket cevaplamak sık sık karşımıza çıkmaktadır. İnternet üzerinden anket sitelerine üye olarak bu iş için ilk adımı atmış oluyorsunuz. Bu anket sitelerinin gönderdikleri anketleri doldurarak gelir elde etmek için başlangıç yapmış oluyorsunuz. Anket sitelerinin size gönderdiği anketleri doldurdukça yeni anketler yapmaya hak kazanıyorsunuz. Yeni anketleri doldurdukça da para kazanıyorsunuz. Anket siteleri size para verebilmek için belirli puan sınırı bulunmaktadır. Bu puan sınırını dolduran kişilere anket şirketleri ücret ödemektedir. Bu iş sayesinde evde freelance şekilde çalışarak para kazanmış oluyorsunuz.

Yarışmalara Soru Yazmak

Bilgi birikiminin her zaman işe yarayacağını sakın unutma. Bu nokta da bilgi birikimin para kazanmana yardım ediyor. İnternette okuduğum bir yazıda soru başına 20 TL kazandırdığı bilgisini okudum. Eğer sorunuz kabul edilirse bu ücreti almaya hak kazanıyorsun. Bilgi birikimini bu iş harcarsan sende evden para kazanma şansını yakalayabilirsin. Tecrübelerini, bilgilerini, gezdiklerini, gördüklerini bu iş için harcayarak gelir elde etme fırsatını kaçırmayın.

Özel Ders Vermek

Bilgi birikiminin para kazandırdığı diğer alan ise özel ders vermektir. Online olarak bir eğitim sitesi ile anlaşarak evinden ders verebilirsin. Bu sayede para kazanabilirsin. Online olarak ders verebileceğin birçok site bulunmaktadır. Bu sitelere üye olarak yetkin olduğun alanla ilgili ders verip gelir elde edebilirsin. Online sitelere üye olmadan da bu işi yapabilirsin. İnternet üzerinden veya farklı yollardan kendi reklamını, afişini yaparak tanıtımını sağlayabilirsin. Bu sayede yetkin olduğun alan üzerinde dersler verebilirsin. Kendi evinden ya da öğrencinin evine gidip derslerini anlatarak bir gelir kapısı oluşturabilirsin.

Instagram Üzerinden Satış Yapmak

Evde kendi el emeğiniz olan ürünleri ya da yurt içi ve yurt dışı gezilerinizden aldığınız hediyelik eşyalarınızı satabilirsiniz. Bu satışı yaparken herhangi bir mağaza açmanıza, kullanmanıza gerek yok. Instagram reklamcılığı üzerinden el emeği ürettiğiniz ürünleri, evdeki hediyelik eşyaları vb. satabilirsiniz. Bu sayede kazanç elde edebilirsiniz. Freelance olarak çalışma fırsatı da elde etmiş olursunuz.

Kişisel Antrenörlük Yapmak

Yoga, pilates vb. alanlarda yetkinliğiniz varsa kişisel antrenörlük işi tam size göre. Günümüzde bireyler kendilerine destek olacak ve kendilerini özel hissettirecek antrenörlere ihtiyaç duyuyorlar. Bu yüzden bireysel anlamda bu işi yaparak para kazanma şansını elde edebilirsiniz. İnternet siteleri, sosyal medya, afiş, arkadaş önermesi vb. yöntemlere kişisel olarak reklamlarınızı yapabilirsiniz. Kendinizi tanıttıktan sonra kişisel olarak bireylere kendi evinizde antrenörlük eğitimi verebilirsiniz. Bu saye de gelir elde etmiş olursunuz.

Aynı zamanda bu alandaki yetkinliklerinizden eminseniz ve kendinize güveniniz tam ise online olarak bu işi yapabilirsiniz. Yeteneklerinizi kamerayla birleştirip online olarak bu işi sürdürebilirsiniz. Videolarınızı kendi web siteniz, YouTube vb. platformlar üzerinden yayınlayarak para kazanabilirsiniz.

Odanızı Kiralayın

Evinizin bir odasını anlaşabileceğiniz bir kişiye kiraya verin. Bu sayede para kazanın. Bunun için internette gerekli siteler mevcuttur. Bu sayede kiralık oda ilanını görünürlüğünü arttırabilirsin. Oda kiralama işlemleri için gerekli püf noktaları öğrenin. Bu sayede evinizi kiralama işleminde daha kısa ve güvenilir sonuçlar elde edersiniz. Evde oturarak her ay oda kirası sayesinde kendinize bir kazanç oluşturabilirsiniz.

Evden Para Kazanmak İsteyenlere Tavsiyeler

  • Evden çalışarak para kazanmak için belirli bir seviyeye gelmek gerekiyor. Bu işi yaparken kendinizi ön plana çıkaracak yolları iyi belirlemelisiniz. Tecrübelerinizi kullanarak ve sürekli öğrenerek yola çıkmalısınız.

  • Sabretmeyi bilmek gerekir. En önemli tavsiyelerden birisi de bu. Yukarıda bahsedilen işler freelance işler olduğu için birden zengin olma hayalleri kurmayın.

  • Bahsedilen işler freelance ağırlıklı işler olduğu için az çalışma saatlerine sahip olma düşüncesine kapılmayın. Genel olarak algı bu yöndedir ama bu doğru değil. Kendi işleriniz olduğu için belki belirli maaşlı bir işe göre daha çok çalışacaksınız. Bu durumun bilincinde olun.

  • Müşterilerinizi veya birlikte çalıştığınız firmaları memnun etmeniz gerekir. Bu sayede çalışmaya devam edebilirsiniz. Sıkı bir iş takvimi oluşturup, disiplinli bir yol izlemelisiniz.

  • Sürekli bir gelişim içerisinde olmaları gerekir. Kendilerini geliştirmek için online eğitimler, seminerler vb. katılmalıdırlar.

Evden Para Kazanmanın Avantajları

  • İşinizi evinizden yapmanız belki de en büyük avantaj sayılabilir. Yer bakımından özgürsünüz. Her gün iş yerine gidip gelirken trafik, topluma taşıma sorunları derdi çekilmiyor.

  • Zaman bakımından da özgürsünüz. Tam anlamıyla mesai kavramına ait değilsiniz. Size verilen işi sizden istenilen zamanda teslim edin yeterli. Çalışma saatlerinizi size verilen işe göre belirleme avantajınız bulunmaktadır.

Evden Para Kazanmanın Dezavantajları

  • Her ay düzenli bir maaşınız bulunmamaktadır. Bu işlere ilk başladığınız zaman düşük ücretlerle çalışmaya başlarsınız. Daha sonra freelance olarak kendinizi geliştirdikçe geliriniz artar.

  • Sigorta, prim vb. haklara sahip değilsiniz. Freelance olarak evden kendi işinizi yaptığınızda sigorta, prim vb. haklardan mahrum olursunuz. Büyük firma veya şirketlerle çalıştığınızda bu haklar size tanınabilir.

  • Sürekli bir şekilde evden para kazanma yolları ile gelirinizi sürdürürseniz sosyalleşme alanlarınız da daralma olabilir. İş arkadaşı, mesai arkadaşı gibi kavramlardan soyutlanabilirsiniz.

İçerik Editörlüğü, Kaliteli içerikler üreterek web sitelerinde, kurumsal sitelerde, içerik sitelerinde ve e-ticaret sitelerinde çalışabilirsiniz, Ürettiğiniz içeriklerin kalitesine bağlı olarak farklı kaynaklardan gelir elde edebilirsiniz, Blog Yazarlığı, Hobi veya ticari olarak seçtiğiniz konular üzerine yazılar yazarak kendi blog sitenizi oluşturabilirsiniz, Blog trafiğinizi arttırarak, ücretli tanıtım içerikleri yayınlayabilir ve reklam gösteriminden gelir elde edebilirsiniz, Video Editörlüğü, Evden sinema, televizyon, YouTube ve diğer sosyal medya platformları için video içerikler oluşturabilirsiniz, Hazırladığınız video içerikler ile medya kuruluşları ve prodüksiyonlarla anlaşarak gelir elde edebilirsiniz, Fotoğrafçılık, Hobi olarak başladığınız fotoğrafçılığı geliştirerek profesyonel seviyeye getirebilirsiniz, Profesyonel fotoğrafçılık hizmetleri vererek gelir elde edebilirsiniz, Anket Doldurma, Farklı platformlarda sunulan anketleri doldurabilirsiniz, Doldurduğunuz anket sayısına bağlı olarak gelir elde edebilirsiniz, Seslendirme, Profesyonel veya amatör olarak seslendirme hizmetleri verebilirsiniz, Projeye göre değişkenlik gösteren bir gelir elde edebilirsiniz, Ürün Satışı, El yapımı ürünler oluşturabilir veya satmak üzere ürün alabilirsiniz, Satış miktarınıza ve marjınıza bağlı olarak gelir elde edebilirsiniz, Sosyal Medya Yönetimi, Farklı platformlarda şirketlerin veya bireylerin sosyal medya hesaplarını yönetebilirsiniz, Yönettiğiniz hesap sayısına ve büyüklüğüne göre gelir elde edebilirsiniz, Dijital Pazarlama, SEO, email marketing, sosyal medya reklamları gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilirsiniz, Müşteri başına veya projeye göre değişen bir gelir elde edebilirsiniz, Web Tasarımı ve Geliştirme, İyi bir bilgisayar ve internet bağlantısı ile evden web siteleri tasarlayıp geliştirebilirsiniz, Proje başına veya saati baz alarak gelir elde edebilirsiniz
para kazanma gelir elde etme evden para kazanma para kazanma yolları para kazanma şansı
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın masa başında oturmuş, dikkatle bir bilgisayar ekranına bakarken görülüyor. Sağ elinde, birkaç banknotun göründüğü bir para yelpazesi tutmaktadır. Kadının üzerinde mavi bir gömlek var ve sol eli masanın ahşap yüzeyine dayanmış durumda. Arka planda beyaz dikdörtgen bir nesne ve sağda bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülüyor. Kadın odaklanmış ve kararlı görünüyor ve bakışları bilgisayar ekranına sabitlenmiş durumda.
Nasıl Yapılır?

Nasıl Para Kazanırım?

17 Kasım 2021
Bir adam önünde dizüstü bilgisayarıyla yerde oturuyor. Ekrana dikkatle bakarken kollarını havaya kaldırmış. Arka plan, etrafında yeşil bir kenarlık olan siyah bir ekrandır. Sağ üst köşede renkli bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Sol üst köşeye yakın bir yerde de kırmızı ve mor bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Daha aşağıda, ekranın ortasına yakın bir yerde sarı bir nesnenin bulanık görüntüsü var. Sağ alt köşeye doğru renkli bir nesnenin yakın çekimi ve yeşil bir nesneyi tutan bir kişi var. Son olarak, sol alt köşeye doğru bir uçağın bulanık bir görüntüsü var. Adam sanki bir hedefe ulaşmak üzereymiş gibi odaklanmış ve kararlı görünüyor.
Kişisel Gelişim

Para Kazanma Fikirleri ve Yolları

09 Aralık 2019
Bir hesap makinesinin yanında bir yığın madeni paranın yakın çekimi görülüyor. Paralar beyaz bir yüzey üzerinde düzgün bir yığın halinde dizilmiş ve gümüşten yapılmış gibi görünüyor. Hesap makinesi siyah ve gümüş renklidir ve üzerinde bir dizi düğme bulunan dijital bir ekrana sahiptir. Bir masada bulabileceğimiz türden nesnelerin tipik bir örneği. Madeni paralar elektronik cihazla büyük bir kontrast oluşturuyor ve madeni paraların düzgün dizilimi fotoğrafa dengeli ve düzenli bir hava veriyor.
Kişisel Gelişim

Kısa Yoldan Para Kazanma Yöntemleri

12 Aralık 2019