AnasayfaBlogEvden Çalışma İçin Kullanılabilecek Uygulamalar
İş Hayatı

Evden Çalışma İçin Kullanılabilecek Uygulamalar

23 Mart 2020
Bir kadın sandalyede oturmuş bir yandan telefonuyla konuşuyor, bir yandan da elindeki kâğıtlara bakıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve saçlarını topuz yapmış. Önündeki masada bir dizüstü bilgisayar, açık bir telefon ve bir yığın kitap var. Sağında yeşil gölgeli beyaz bir lamba, üzerinde yazılar olan beyaz bir tabela ve saksıda küçük bir bitki var. Arka planda, güneşin parladığı bir pencere görülüyor. Kadın kameraya sıcak bir ifadeyle gülümsüyor.
Uygulama AdıÖzelliklerKullanım Alanları
Microsoft TeamsEkiplerin birbiriyle sesli ve görüntülü olarak görüşme yapabilmesi, belge ve not paylaşabilmesiDijital toplantılar, proje yönetimi, ortak çalışmalar
TrelloProje yönetim uygulaması. Görev yönetimi, hatırlatıcı oluşturmaProje yönetimi, ekip görev yönetimi, kişisel organizasyon
SlackGruplar oluşturarak iletişimi sağlama, doküman paylaşımıKod incelemeleri, bütçe onaylamaları, belge ve doküman paylaşımları
Skype KurumsalÇevrimiçi toplantı, konferans, çevrimiçi sunum paylaşımıUzaktan toplantılar, eğitimler, kurumsal görüşmeler
Google DriveBelge saklama, belge paylaşma, Google araçları ile entegrasyonDoküman saklama, ortak çalışmalar, belge paylaşma
AsanaGörev ve proje yönetimi, iş takibi, işbirliği yapılabilirProje yönetimi, görev yönetimi, ekip işbirliği
ZoomVideo konferans, çevrimiçi toplantılar, web seminerleriUzaktan eğitim, iş görüşmeleri, dijital seminerler
DropboxBelgeleri saklama, paylaşma ve yedekleme imkanıBelge saklama, proje paylaşımı, belge yedekleme
EvernoteNot alabilir, görev yönetebilir ve belgelerinize erişim sağlayabilirNot almak, belge düzenlemek, araştırma yapmak
BasecampProje yönetimi, görev yönetimi ve ekip iletişimini sağlarProje yönetimi, ekip işbirliği, görevlerin izlenmesi

İnternetin yaygınlaşması, bilgisayar teknolojilerindeki yenilikler ve uygulamaların çoğalmasıyla birlikte ofise veya şirkete gitmeden yapılabilecek birçok evde iş imkanı doğdu. Freelance, home office yada remote çalışma olarak adlandırılan bu yeni iş alanları, beraberinde yeni aplikasyonları da getirdi. Toplantıları yapabileceğiniz, ortak notlar alabileceğiniz, dosyaları saklayıp iletebileceğiniz bu uygulamaları aşağıda birlikte inceleyelim.

Evden Çalışma Nedir?

Remote çalışma kavramı yani evden çalışma ile freelance çalışma kavramları birbirlerinden farklıdır. Evden çalışma durumunda birlikte çalıştığınız kurum yada kuruluş, size gerekli altyapı olanaklarını sağlamakla yükümlüdür. Yani kullanılacak uygulamalar, yapılacak işler gibi unsurlar belli olup sizden sorumluluklarınızı yerine getirmeniz beklenir.

Ancak freelance iş stili ise bir kurum veya kuruluşa bağlı olmadan yapılan çalışma türüdür. Özellikle dijital dünyada yeni iş fırsatları için freelance stili çalışma uygulanır. Bununla birlikte çok uluslu şirketlerde veya son günlerde yaşandığı gibi çeşitli olağanüstü durumlarda evden çalışma stili uygulanabilmektedir.

Evden Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Ofisin stresli ve dikkatinizi dağıtacak ortamından uzakta çalışmak sizin için daha verimli olacaktır. Sıkıldığınız zaman yapacağınız küçük kaçamaklar için kimseden izin almak zorunda değilsiniz. Bu durumun verdiği motivasyon ile işinize daha fazla zaman harcamak isteyebilirsiniz.

Bunun yanında fazla rahatlıkla birlikte rehavete kapılabilir, yapmanız gereken işleri aksatabilirsiniz. Bunun yanı sıra dijital ortamda yaşanacak aksaklıklar sizi rahatsız edebilir. İş arkadaşlarınızla kuracağınız iletişim, yüz yüze iletişim olmayacağından dolayı bazı yanlış anlaşılmalar da olabilir dolayısıyla motivasyonunuz bozulabilir. Ancak doğru uygulamaları ve programları kullanarak bu tür istenmeyen durumlardan kaçınabilirsiniz.

Evden Çalışma İçin Kullanılabilecek Uygulamalar

Evden çalışabilmek için tasarlanan ve işinizi kolaylaştıracak onlarca uygulama mevcut. Bu uygulamalar şirketler ve personeller için tasarlandığından dolayı çoklu kullanıma da uygun. Peki nedir bu uygulamalar?



Microsoft Teams

Adında anlaşılabileceği üzere Microsoft'un Office 365'te kurduğu kişilerin iletişimini çoklu medya özelliğiyle sağlayabildiği bir çalışma alanıdır. Çalışma ekiplerinin işini kolaylaştırmak için hazırlanan ofis programları uygulama içerisinde birçok özellik bulunmaktadır. Ekiplerin birbirleri ile sesli ve görüntülü olarak görüşme yapıyor olabilmesinin yanında belge, doküman veya notları da aynı zamanda görüntülenebiliyor. Tam anlamıyla dijital bir toplantı olanağı sunuyor. Bu özelliklerinin yanı sıra gizlilik ve güvenlik gibi önemli unsurları sağlamak için birçok taahhüdü kullanıcılarına sunuyor.

İlgili eğitim: Ms Office Programları Kursu

Trello

Trello kısaca proje yönetimi uygulaması diyebiliriz. Yapmanız gereken işleri, yaptığınız işleri veya hedeflerinizi tek bir ekran üzerinden size hatırlatmak için tasarlanan uygulamadır. Trello, bireysel listelerinizin yanı sıra oluşturduğunuz ekip için de listeler yapmanıza olanak sağlıyor. Uygulama içerisinde görev dağılımı yapabilir aynı zamanda görevlerle ilgili tarihler atayarak hatırlatıcı oluşturabilirsiniz. Üstelik bu uygulamayı sadece evden çalışma için değil, günlük hayatınızı, tatil planınızı veya özel günlerinizi planlamak için de kullanabilirsiniz.

Slack

Bu uygulama, yapılacak projeler için atanacak ekiplere farklı gruplar oluşturmak için tasarlanmıştır. Tabii ki sadece bu özelliği sunmuyor. Temeli gruplar oluşturup ekipler arasındaki iletişimi sağlamak olsa da kod incelemeleri, bütçe onaylamaları, çekler, veriler, raporlar gibi dokümanlar tek bir ekran üzerinden görüntülenebilir. Aynı zamanda bu ekrana oluşturulan bütün gruplar ulaşabilir. Farklı uygulamalar üzerinden oluşturulan belgeler ve dokümanları da sürükleyerek uygulama ekranına bıraktığınız takdirde ekibinizle anında paylaşabilirsiniz.

Skype Kurumsal

Skype, çevrimiçi mesajlaşma, görüntülü ve sesli olarak konuşma platformudur. Bunun yanı sıra evden çalışma ve uzaktan çalışma için Skype Kurumsal uygulamasını da kullanıcılarına sunmaktadır. Skype Kurumsal ile anlık toplantı, konferans gibi toplu görüşmeler ve aramalar yapabilir aynı zamanda sunumlarınızda çevrim içi olarak ekiplerle ve gruplarla paylaşabilirsiniz.

Google Drive

Google tarafından oluşturulan Google Drive, dokümanlarınızı saklamak için kullanabileceğiniz ve bulut mantığıyla çalışan bir uygulamadır. Telefonunuzla senkronize edebileceğiniz gibi dokümanları diğer kullanıcılarla paylaşma özelliği de sunmaktadır.

Bu özelliklerin yanı sıra uygulama diğer Google araçları ile senkronize çalışabildiği için slayt ve e-tablo, doküman oluşturabilir veya diğer araçlardan yararlanabilirsiniz. Paylaşım yaptığınız kişilere belgeyi düzenleme yetkisi verebilirsiniz. İş dünyasında özellikle kullanılan Excel programını nitelikli bir biçimde öğrenmek için ileri Excel eğitimi sizin için faydalı olacaktır.

Realtime Board

Kişisel veya ekibinizle kullanabileceğiniz bu uygulama size sanal tahta özelliği sunmaktadır. Mobil ve masaüstü olarak kullanabileceğiniz bu uygulamada, not alabilir, aldığınız notu metin olarak veya post-it olarak paylaşabilir veya fotoğraf paylaşımı yapabilirsiniz. Aynı zamanda notlarınıza hatırlatıcı ekleyerek ekibinizle birlikte yapılacak işleri zamanında bitirebilirsiniz.

Facebook WorkPlace

WorkPlace, sosyal ağ sitesi olan Facebook tarafından tasarlanan bir network ağı. Bu uygulama içerisinde Facebook'a ait olan haber akışı, canlı yayın, çoklu medya paylaşımı gibi özellikleri bulunmakla beraber oluşturulan ağ içerisinde sadece kurumun çalışanları bulunuyor. Diğer uygulamaların birleşimi gibi olan WorkPlace, çalışanların iletişimi kolaylıkla sağlayabildiği gibi herkes tarafından bilindiği için çalışanlara kullanım için eğitim vermeyi gerektirmiyor.

CamScanner

Belge taratma uygulaması olan CamScanner, aynı zamanda taratılan belgeleri bölümlendirerek saklanmasına ve paylaşılmasına olanak tanıyor. Paylaşılan belge ekip üyeleri tarafından ortak olarak görüntülenebilmekte ve düzenlenebilmektedir.

Evden Çalışma İçin Öneriler

Evden çalışma her ne kadar rahat gibi gözükse de kendince zorlukları vardır. Yukarıda incelediğimiz uygulamalar bu zorlukları ortadan kaldırmak veya azaltmak için tasarlanmış olsa bile çalışmaya hazır olmayan birisi için yeterli olmayacaktır. Peki kendimizi hazırlamak için neler yapabiliriz?

  • Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. İlk günlerde ev ortamını daha çok sevebilirsiniz fakat bir süre sonra sıkıcı olabilir. Her gün gittiğiniz ofis artık olmayacağı için sabah yataktan kalkmakta zorlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra sizi işe çeken iş arkadaşlarınızla yapacağınız ufak sohbetler, kaçamaklar da olmayacak. Kendinizi motive etmeniz gereken farklı şeyler bulmak zorunda kalabilirsiniz.

  • Dikkat etmeniz gereken başka bir konu ise ev halkı. Önemli toplantılarınızın ortasında anneniz sofrayı kurmanız için size seslenebilir yada küçük kızınız önemli belgeleri çöp kutusuna gönderebilir. Bu tür durumlara önlem olarak evin en az kullanılan odasını ofisiniz olarak dizayn edebilirsiniz.

  • Artık işe gidiş saatiniz ve çıkış saatiniz için belirlenmiş kurallar olmayacaktır. Dolayısıyla kendi kurallarınızı belirlemeniz gerekir. Bunun için yukarıda bahsedilen programlardan yararlanabileceğiniz gibi yapabileceğiniz küçük programları takip ederek zamanınızı yönetebilirsiniz.

  • Artık ekip arkadaşlarınızla dijital araçlar vasıtasıyla iletişim kuracağınızdan dolayı istenmeyen sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yüz yüze olmayacağınızdan dolayı iletişim kurarken dikkatli olun. Sosyal çevrenizle olan iletişiminizi aksatmamaya özen gösterin çünkü bir süre sonra evde sıkılabilirsiniz. Biraz nefes almak size iyi gelecektir.

Microsoft Teams, Ekiplerin birbiriyle sesli ve görüntülü olarak görüşme yapabilmesi, belge ve not paylaşabilmesi, Dijital toplantılar, proje yönetimi, ortak çalışmalar, Trello, Proje yönetim uygulaması Görev yönetimi, hatırlatıcı oluşturma, Proje yönetimi, ekip görev yönetimi, kişisel organizasyon, Slack, Gruplar oluşturarak iletişimi sağlama, doküman paylaşımı, Kod incelemeleri, bütçe onaylamaları, belge ve doküman paylaşımları, Skype Kurumsal, Çevrimiçi toplantı, konferans, çevrimiçi sunum paylaşımı, Uzaktan toplantılar, eğitimler, kurumsal görüşmeler, Google Drive, Belge saklama, belge paylaşma, Google araçları ile entegrasyon, Doküman saklama, ortak çalışmalar, belge paylaşma, Asana, Görev ve proje yönetimi, iş takibi, işbirliği yapılabilir, Proje yönetimi, görev yönetimi, ekip işbirliği, Zoom, Video konferans, çevrimiçi toplantılar, web seminerleri, Uzaktan eğitim, iş görüşmeleri, dijital seminerler, Dropbox, Belgeleri saklama, paylaşma ve yedekleme imkanı, Belge saklama, proje paylaşımı, belge yedekleme, Evernote, Not alabilir, görev yönetebilir ve belgelerinize erişim sağlayabilir, Not almak, belge düzenlemek, araştırma yapmak, Basecamp, Proje yönetimi, görev yönetimi ve ekip iletişimini sağlar, Proje yönetimi, ekip işbirliği, görevlerin izlenmesi
evden çalışma remote working uzaktan çalışma freelance home office
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.