AnasayfaBlogEvden Çalışarak Nasıl Para Kazanılır?
Meslekler

Evden Çalışarak Nasıl Para Kazanılır?

08 Kasım 2019
Resmin ortasındaki masanın üzerine bir dizüstü bilgisayar yerleştirilmiştir. Masanın üzerinde, yanında bir kalem ve silgi bulunan bir not defteri var. Arka planda, üzerinde sayılar ve tarihler yazılı bir takvim var. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında bulanık bir klavye görüntüsü var. Dizüstü bilgisayarın solunda bir çocuğun yüzünün yakın çekimi var. Görüntünün sağ üst köşesinde kahverengi bir yüzeyin bulanık bir görüntüsü ve sağ alt köşede bir kabın bulanık bir görüntüsü var. Dizüstü bilgisayarın ekranında bir bebek var. Dizüstü bilgisayar açık ve çocuğun yüzü ekranda görülebiliyor.
Çalışma AlanlarıTanımıNasıl Başlanır?
Blog YazarlığıKendi alanınızda ve ilgilendiğiniz konularda kaliteli içerikler üreterek geniş kitlelere ulaşma ve para kazanma imkanı sunar.Ücretsiz online eğitimler (Örneğin: İstanbul İşletme Enstitüsü) ve WordPress, SEO eğitimleri aracılığıyla blogunuzu kurabilir ve içerik üretmeye başlayabilirsiniz.
Özel Ders VermeYabancı dil, müzik vb. konularda bilgi ve tecrübenizi paylaşarak gelir elde edebilirsiniz.Uzmanlık alanınızı belirleyin ve ders vermek istediğiniz kişilere ulaşmak için ilanlar yayınlayın.
Yemek Yapıp SatmaSağlıklı ve el yapımı ürünler hazırlayarak satış yapma, kazanç elde etme imkanı sunar.Hangi ürünleri yapabileceğinizi belirleyin ve potansiyel müşterilerinize ulaşmak için tanıtımlar ve ilanlar yayınlayın.
FotoğrafçılıkProfesyonel fotoğraf makinesi veya akıllı telefonlarla çektiğiniz fotoğrafları satarak gelir elde edebilirsiniz.Fotoğrafçılık eğitimi alın ve çektiğiniz fotoğrafları satabileceğiniz platformları araştırın.
Freelance ÇevirmenlikYabancı dil bilginizi kullanarak metin çevirisi yapma ve gelir elde etme imkanı sunar.Çeviri yapabileceğiniz dilleri belirleyin ve freelance çeviri platformlarında profil oluşturarak iş aramaya başlayın.
Sosyal Medya YöneticiliğiMarkaların sosyal medya hesaplarını yönetme ve içerik oluşturma görevini üstlenerek para kazanma imkanı sunar.Sosyal medya yönetimi eğitimi alın ve freelance iş ilanlarına başvurun.
Web TasarımıWeb sitesi tasarımı yaparak müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunma ve bu hizmetler karşılığında para kazanma imkanı sunar.Web tasarım eğitimleri alın ve potansiyel müşterilere ulaşmak için portfolyo oluşturun.
E-kitap Yazarlığıİlgilendiğiniz bir konuda e-kitap yazarak ve satışa sunarak gelir elde etme imkanı sunar.Bir e-kitap yazmak için bir konu belirleyin ve e-kitap satış platformlarında yerinizi alın.
Podcast YapmaBelirlediğiniz bir konuda sesli içerikler oluşturup bunları internet üzerinden yayınlayarak para kazanma imkanı sunar.Bir podcast formatı belirleyin ve podcast sahibi olmak için gereken ekipman ve yazılımları edinin.
Online SatışKendi ürettiğiniz veya satın aldığınız ürünleri online platformlarda satarak para kazanma imkanı sunar.Satış yapacağınız ürünleri belirleyin ve online satış yapacağınız platformları araştırın.

İşsizliğin had safhada olduğu bu zamanda hayatımızı iyi koşullarda devam ettirebilmemiz için çalışıp para kazanmamız gerekiyor…Zira bir yandan çalışmak zorunda olup diğer yandan günümüz ekonomik koşulları içerisinde “vasıflı olup” iş bulamamak ta ayrı bir handikap. 

Çalışma Hayatı

Hadi iş buldunuz ya maaşınız zamanında ödenmiyor ya da en iyi olasılıkla ödeniyor fakat bu sefer de patronunuz uzmanlık gerektiren birçok işi aynı anda size yaptırıp tabiri caizse “etinizden sütünüzden” faydalanıyor…Bir de uzun saatler çalıştırıp asgari ücretin biraz üstünde ödeme yapmak istiyor, siz azıcık dik durunca da “mobbing” yani “psikolojik taciz" ile size ortamı çekilmez hale getirip istifa ettirmeye zorluyor…

Bunların hiçbiri olmadı diyelim, sabah kargalarla beraber uyanıp servis ya da özel araçla şirkete gitmiyorsanız metrobüs kültürüyle tanışıp dinç kalktığınız sabaha saç baş dağılmış ve bezmiş olarak devam ediyorsunuz. Tanıdık mı geldi? O zaman hadi gelin bunların hiçbiriyle karşılaşmayacağınız bir yere davet edeyim sizi. Var mı öyle bir yer? diye sorduğunuzu duyar gibiyim, var elbet. Eviniz.

Özgürlüğün Böylesi: Evden Çalışmak

Bugüne kadar yukarıda saydıklarımdan en az birini yaşadıysanız ne mobbing ile karşılaşacağınız ne de belirli saatlerde çalışmak zorunda olacağınız tatilinizi dilediğiniz gibi ayarlayacağınız ve bunun gibi daha birçok avantajları olan yeni iş ortamınıza merhaba demeye ne dersiniz? İster evinizde isterseniz de sevdiğiniz bir kafe ya da denize nazır bir parkta, bahçede kısacası bilgisayar ve internet ulaşımınızın olacağı dilediğiniz bir yerde çalışabileceğinizi düşünmek şimdiden gözlerinizi parlattı itiraf edin.

Elbette avantajlarının yanında ev ahalisinin çalıştığınıza ikna olmayarak sizi 5 dakikada bir çağırmaları ya da sizin evden çalışmanın rahatlığına kapılıp belirli bir saat düzeninde çalışmayıp her şeyi son dakika yetiştirip stres altında kalmanız, ya da ev çalışma yeri arası 2 adım olduğundan kilo alma olasılığınız gibi durumlar söz konusu olsa da biz bu düşük olasılıkları bir kenara bırakarak güzel yanlarına adapte odaklanalım. Mesela kadınsanız her gün saç baş ve makyaj ile uğraşmak zorunda olmamanız, sabah karanlığında yollara düşmemeniz, varsa çocuklarınızın yanında olmanız bu işi cazip kılmaya yeter de artar bile…

Blog Yazarlığı 

Kaleminize güveniyor, nitelikli, yararlı yazılar yazmayı başkalarına ışık olmayı ve paylaşmayı seviyorsanız hele bir de kreatif ve özgün içerik benim işim diyorsanız Blog Yazarlığı tam size göre. 

Blog yazarlığı ne işimize yarar?

Blog yazarak hem geniş bir kitleye ulaşma imkanına sahip olursunuz hem de ziyaretçi sayınızı arttırarak para kazanabilirsiniz. 

Blog yazarlığı kursu var mı?

Henüz bir bloğunuz yoksa üzülmeyin İstanbul İşletme Enstitüsü ücretsiz online eğitim programlarından faydalanabilirsiniz. WordPress Eğitimi ile blogunuzu kurabilir ayrıca daha kaliteli içerik üretmek için gerekli teknikleri Blog Yazarlığı Eğitimi ile öğrenebilir ve SEO Eğitimi ile de faydalanarak blogunuzu ya da web sayfanızı arama motorlarında üst sayfalara taşımanın yollarını öğrenebilirsiniz.

Özel Ders Vermek

Yabancı dili eğitim verecek düzeyde biliyor, enstrüman çalabiliyor ya da belli konularda uzmanlığınız varsa haftada birkaç saatinizi ayırarak bu alanlarda evinizde ders verebilir hatta bunu online olarak bile yapabilirsiniz. Bu alanda ciddi gelirler elde etmek mümkün.

Yemek Yapıp Satmak

Sağlıklı ye sağlıklı yaşa felsefesinden yola çıkarak evden içeriği temiz el yapımı ürünler hazırlayıp satabilirsiniz. Belli mi olur işleri ilerletip buradan kazandığınız parayla belki de daha sonra hayalini kurduğunuz butik kafenizi de açabilirsiniz.

Fotoğrafçılık

Artık hepimizin profesyonel fotoğraf makinesi ya da eşsiz fotoğraflar çekebilen akıllı telefonları var hele bir de bu fotoğraflara anlam katacak bakış ve yürek birliği var ise doğum ya da düğün fotoğrafçılığı hatta ürün fotoğrafçılığı yapabilir ya da çektiğiniz fotoğrafları bu işi yapan sitelere yükleyip para kazanabilirsiniz. 

Makinam var ama teknik bilgim yeterli değil diyorsanız da iienstitu.com üzerinden online Fotoğrafçılık Eğitimi alarak hemen işe başlayabilirsiniz. Hadi yüzlerce iş seçeneğinden hangisiyle ilerleyeceğinize karar vererek evden çalışmanın ayrıcalıklı dünyasına hemen girip kendinize ve etrafınıza katkı sağlamaya başlayın.

Yazar: Zümrüt Birsen

Blog Yazarlığı, Kendi alanınızda ve ilgilendiğiniz konularda kaliteli içerikler üreterek geniş kitlelere ulaşma ve para kazanma imkanı sunar, Ücretsiz online eğitimler (Örneğin: İstanbul İşletme Enstitüsü) ve WordPress, SEO eğitimleri aracılığıyla blogunuzu kurabilir ve içerik üretmeye başlayabilirsiniz, Özel Ders Verme, Yabancı dil, müzik vb konularda bilgi ve tecrübenizi paylaşarak gelir elde edebilirsiniz, Uzmanlık alanınızı belirleyin ve ders vermek istediğiniz kişilere ulaşmak için ilanlar yayınlayın, Yemek Yapıp Satma, Sağlıklı ve el yapımı ürünler hazırlayarak satış yapma, kazanç elde etme imkanı sunar, Hangi ürünleri yapabileceğinizi belirleyin ve potansiyel müşterilerinize ulaşmak için tanıtımlar ve ilanlar yayınlayın, Fotoğrafçılık, Profesyonel fotoğraf makinesi veya akıllı telefonlarla çektiğiniz fotoğrafları satarak gelir elde edebilirsiniz, Fotoğrafçılık eğitimi alın ve çektiğiniz fotoğrafları satabileceğiniz platformları araştırın, Freelance Çevirmenlik, Yabancı dil bilginizi kullanarak metin çevirisi yapma ve gelir elde etme imkanı sunar, Çeviri yapabileceğiniz dilleri belirleyin ve freelance çeviri platformlarında profil oluşturarak iş aramaya başlayın, Sosyal Medya Yöneticiliği, Markaların sosyal medya hesaplarını yönetme ve içerik oluşturma görevini üstlenerek para kazanma imkanı sunar, Sosyal medya yönetimi eğitimi alın ve freelance iş ilanlarına başvurun, Web Tasarımı, Web sitesi tasarımı yaparak müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunma ve bu hizmetler karşılığında para kazanma imkanı sunar, Web tasarım eğitimleri alın ve potansiyel müşterilere ulaşmak için portfolyo oluşturun, E-kitap Yazarlığı, İlgilendiğiniz bir konuda e-kitap yazarak ve satışa sunarak gelir elde etme imkanı sunar, Bir e-kitap yazmak için bir konu belirleyin ve e-kitap satış platformlarında yerinizi alın, Podcast Yapma, Belirlediğiniz bir konuda sesli içerikler oluşturup bunları internet üzerinden yayınlayarak para kazanma imkanı sunar, Bir podcast formatı belirleyin ve podcast sahibi olmak için gereken ekipman ve yazılımları edinin, Online Satış, Kendi ürettiğiniz veya satın aldığınız ürünleri online platformlarda satarak para kazanma imkanı sunar, Satış yapacağınız ürünleri belirleyin ve online satış yapacağınız platformları araştırın
blogblog yazarlığı evden çalışmakfotoğrafçılık online eğitim seo wordpress eğitimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görüntüde dizüstü bilgisayar kullanan bir kişi görülüyor, elleri klavyenin üzerinde ve paralar klavyeden dışarı fırlıyor. Kişi ellerini klavyenin üzerine koymuş, yoğun bir odaklanma ile bir şeyler yazıyor ve para dizüstü bilgisayardan her yöne doğru uçuşuyor. Görüntü ellerin, klavyenin ve paranın ayrıntılarını seçebilecek kadar net. Arka plan bulanık olduğundan diğer özellikleri seçmek zor. Para birimi yakın plandan gösterildiği için değerini ayırt etmek daha kolay. Bu görüntü, bir kişinin çok çalıştığı ve başarıya ulaştığı yoğun konsantrasyon ve hırs anını yakalıyor.
İş Hayatı

İnternetten Para Kazanma Yolları

11 Eylül 2019
Bu görüntü yedi renkli nesneden oluşan bir grubu göstermektedir. En göze çarpan nesne, üzerinde bir logo bulunan ve bir kameranın yakın çekimi gibi görünen pembe bir kutudur. Kutunun sağında, yine yakın çekimde olan daha küçük, pembe bir nesne var. Kutunun solunda, yine yakın çekimde bir kamera gibi görünen bir logo var. Daha solda, yakın çekimde daha büyük bir logo daha var. Görüntünün arka planında, daha uzakta ve odak dışı olan dört renkli nesne daha var. Bu görüntü, tek bir görüntüde bulunan nesne ve renk çeşitliliğine harika bir örnektir.
Satış - Pazarlama

Instagram’dan Para Kazanma Yolları

03 Aralık 2019
Kafasında kare bir kutu olan bir robot görülüyor, kutunun yüzeyi sarı. Kutu bir tabağın üzerinde durmakta ve arka planda bir araba yakından görülmektedir. Bir odada bulanık bir insan görüntüsü ve ön planda bir kamyonun arkasında bir kutu var. Sol üst köşede de bir grup yiyecek kutusu var. Robotun üzerindeki kutu siyah bir yüzey üzerinde sarı bir şeride sahiptir.
Satış - Pazarlama

Amazondan Para Kazanma Yöntemleri

12 Ekim 2018
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu, blog yazmayla ilgili bir çevrimiçi kursun görüntüsüdür. Takım elbiseli bir adam kara tahtanın önünde oturuyor, gözlüklü ve sakallı, bilgi ve otorite izlenimi veriyor. Konuşmacıyı dikkatle dinliyor gibi görünüyor. Tahtanın üzerinde siyah beyaz bir 'B' harfi var, muhtemelen blog yazmaya atıfta bulunuyor. Adamın üzerinde düğmesi yakından çekilmiş bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Gözleri de görülebiliyor, bu da dikkatle dinlediğini gösteriyor. Tüm bu ayrıntılar adamın bir blog kursuna katıldığına işaret ediyor. Bu görüntü sayesinde dijital çağda blog yazmanın önemini görebiliyoruz.
4.5
(87)

Blog Yazarlığı Eğitimi

9 Konu5 Saat
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat