AnasayfaBlogEn İyi Blog Siteleri
Blogger

En İyi Blog Siteleri

08 Ocak 2020
Beyaz klavyeli ve mavi arka planlı bir bilgisayar resmedilmiştir. Klavye görüntünün alt kısmına yakın bir yere yerleştirilmiş ve tuşlar açıkça görülebiliyor. Görüntünün üst kısmı, başka hiçbir ayırt edici özelliği olmayan düz bir renk olan mavi arka plan tarafından kaplanmıştır. Klavyenin üzerinde bir fincan kahve ve ekranın ortasında kare şeklinde mavi bir görüntü yer alıyor. Klavyenin sağ tarafında, altında beyaz ve mavi sulu boya deseni bulunan bir köpekbalığı yüzgecinin yakın çekimi yer alıyor. Daha sağda ise arka planı hafif bulanık mavi bir çiçek var. Görüntünün ön planında, karmaşık yapraklarını ve canlı renklerini gösteren çiçeğin yakın çekimi yer alıyor.
KonularAçıklamaÖrnekler
Blog Nedir?İnsanların bilgi ve deneyimlerini internet üzerinden paylaştığı kişisel bir platform.-
Blogger Kimdir?Blog sahibi yani blog içeriklerini oluşturan kişiye denir.-
Kaliteli İçerik ÜretmekBlog yazmak basit bir iş değildir. Kaliteli içerik üretmek önemlidir ve belirli incelikleri vardır._blank, Enstitü, gibi eğitim platformlarından yardım alınabilir.
Blog Yazarı OlmakYazma amacınızı ve hedef kitlenizi belirlemeli, kaliteli içerik oluşturmayı öğrenmelisiniz._blank, Blog Yazarlığı, kursu
Blog AçmakKodlama bilgi gerekmese bile, hazır şablonların sunulduğu platformlarda blog açmanız mümkündür.Ücretsiz blog açma siteleri
Popüler Kişisel BloglarBlog dünyasını daha iyi anlamak ve ilham almak için popüler blogları takip edebilirsiniz.aorhan.com, ehliblog.com, begonvilsokagı.com, hızlıadam.com
İçerik EditörlüğüDüzgün ve anlaşılır içerik üretmek için içerik editörlüğü eğitimine ihtiyaç duyulabilir._blank, içerik editörlüğü, eğitimi
SertifikaEğitimler sonrasında alınan sertifikalarla yeni iş kapıları açılabilir.İçerik editörlüğü sertifikası
Takipçi KitlesiDüzenli ve kaliteli içerik üreterek takipçi kitlesi arttırılabilir ve var olanlar korunabilir.-
Blog ÇeşitleriTeknoloji, gezi, düşünce, strateji, pazarlama gibi birçok konuda blog yazıları olabilir.aorhan.com (teknoloji), begonvilsokagı.com (gezi ve düşünce), hızlıadam.com (strateji ve pazarlama)

Blog kelimesini ve blogger kelimesini son dönemlerde artık duymayan kesim kalmamıştır diye düşünüyorum. Blog, weblog kelimelerinden elde edilen kısaltmayla oluşturulmuştur. Blog, insanların bildikleri, öğrendikleri her şeyi hedef kitlesiyle paylaşmasını sağlayan web tabanlı bir paylaşım ağıdır. Bloglar kişisel internet sayfası şeklinde de kısaca tanımlanabilir. İşte bu sayfaların içeriğini üreten kişiler yani sayfa sahipleri blogger olarak adlandırılmaktadır.

Blog yazarları günümüzde oldukça fazla. “Hepsi okunuyor mu?” diyeceksiniz. Blogger’ın yeteneğine bağlı bir durum bu. “Yetenek mi?” Bu soruyu duyar gibiyim. İyi bir blog yazarı olmak o kadar da basit bir iş değil. Çok ünlü değilseniz günlük yazarmış gibi aktarılan normal yaşantı notlarınız, insanları cezp etmeyecektir. İnternette kaliteli içerik üretmenin inceliklerini öğrenmek zorundasınız. Aksi halde her ne kadar emek vermiş olsanız da acımasız sanal dünya, yazılarınızı çöp veriler olarak değerlendirecek, arama motorlarında ise sitenize çok çok gerilerde yer verilecektir.

Blog Yazarı Nasıl Olunur?

Öncelikle neden yazmak istediğinizi belirlemelisiniz. Ardından hedef kitlenizi yani kimler için yazdığınızı da belirlemeniz gerekiyor. Ardından yazacaklarınızı kaliteli içerik formunda yazıya dökmelisiniz. Bunun için online eğitimlerine katılabilir, aydınlatıcı blog yazılarından yardım alabilirsiniz. Enstitü bünyesinde verilen Blog Yazarlığı kursu ile zamandan ve mekandan tasarruf sağlayarak hayallerinize giden yolu aydınlatabilirsiniz.

Bu eğitim için gerekli olan internet bağlantısı ve Enstitü online eğitim sistemine internetle erişebileceğiniz bir cihaz. Bu akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar olabilir. Bu eğitim sayesinde, hedef kitlenizi nasıl belirleyeceğinizi öğreneceksiniz. Hedefi olmayan hiçbir oluşum varmak istediği yeri bulamaz. Seçtiğiniz hedef kitleye ulaşmak için kullanacağınız dili öğreneceksiniz. Mesajınızı karşı tarafa net ve yalın bir dille nasıl ulaştıracağınız hakkında ipuçlarına sahip olacaksınız.

Kaliteli içerik üretmenin önemini fark edecek bu konuda ipuçlarına sahip olacaksınız.  Düzgün ve anlaşılır içerik üretmek için Enstitü bünyesinde verilen içerik editörlüğü eğitimi için ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz.  Ayrıca içerik editörlüğü eğitimi sonunda alacağınız uluslararası geçerli sertifika ile kendinize yeni iş kapıları açmanız da mümkün. Hayallerinizi hayata geçirirken temellerini eğitimlerle sağlam atmak sizin elinizde.

Blog Nasıl Açılır?

Çokça merak edilen konulardan biri de bu: Nasıl blog açılır? Aslında eskisi kadar zor değil, diyebiliriz. Hazır şablon sunan birçok ücretsiz blog açma sitesi var. Bunlardan birine üye olarak saatler içinde blog açmanız mümkün. Ve merak edilen bir diğer soru: Blog açmak için kod bilgi gerekiyor mu? Bilinmesi avantaj sağlayacaktır ama kodlama bilginiz olmasa bile blog açıp sitenizi tıklamalarla yönetebileceğiniz birçok blog açma platformu mevcut. Bunun için etkili bir araştırma yaparak size uygun olanı seçmeniz yeterli olacaktır. Aslı işin blog açtıktan sonra başlayacağını unutmamalısınız.  Düzenli olarak kaliteli içerik üretmeli ve bu sayede hem takipçi kitlenizi arttırmalı hem de var olanları kaybetmemeye çalışmalısınız.

En İyi Blog Siteleri

blog siteleri arasında da rekabet olduğu bir gerçek ve en iyiler zirvesi sıklıkla değişmekte. Web ölçüm analiz siteleri sayesinde zirvede kalanların belirlenmesi mümkün. Büyük olasılıkla gerçek sonuçlar yansıtan bu ölçümlere güvenerek işte size ilham niteliğinde olacak en popüler kişisel blog listesi. Bu siteleri ziyaret ederek blog dünyasının genel çerçevesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz site blogerları ile etkileşime geçerek sorularınızı yöneltebilirsiniz.

aorhan.com

Bu kişisel blog Türkiye’de var olan teknoloji içerikli bloglardan en beğenilenleri arasında. İçeriklerinde internet teknolojilerinden, masaüstü uygulamalarından, teknolojik cihazlara kadar birçok teknoloji ile ilgili konuya yer vermektedir. Blog konusunda da işe yarar pratik bilgiler sunmaktadır. Dilerseniz siteye bir göz atabilirsiniz.

ehliblog.com

Bu site blog yazarları için tam bir rehber niteliğinde. Arama motoru optimizasyonu (seo) hakkında bilgilendirici içerikler mevcut. Blog sitelerinden nasıl kazanç sağlanacağı üzerine de birçok yazının olduğu arşiv niteliğinde bir site diyebiliriz.

begonvilsokagı.com

Ağırlıklı olarak gezi ve düşünce yazıları paylaşan bir blog. Bu sebeple hedef kitlesi daha seçici bir blog. Deneme türünde ve güçlü bir kalemle yazılan yazılar takipçilerinin oldukça ilgisini çekiyor. Arama motorlarına yönelik içeriklerden ziyade daha kendi içine dönük paylaşımlar içermekte. Deneme türü yazılar yayınlamayı düşünenler vakit kaybetmeden  ziyaret edebilirler.

hızlıadam.com

İçerikleri ufkunuzu açacak tarzda ve akıcı bir dille aktarılıyor. Özellikle satış stratejileri, pazarlama ve iletişim alanında faydalı bilgiler sunan başarılı bir kişisel blog.

blogacmak.com

Kodlamadan anlamayanların imdadına koşan bir blog. Kodlama bilmeyen ama blog yazmak isteyenler için harika bir yardımcı blog sayılabilir. Oldukça sade ve kullanıcı dostu olarak tasarlanan site içinde, bloglama ve özgün içerikler hakkında ipuçları da bulunmakta.

ergonomik.com

Teknoloji üzerine profesyonel kabul edilebilecek içerikler üreten bir blog. Web tasarım, grafik tasarım ve yazılım gibi profesyonel bilgi birikimi isteyen konularda yayın yapan ve oldukça ilgi gören bir site. Zaman zaman sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da blog yazıları paylaşarak farkındalık da yaratmaktadır.

Wpmavi.com

Bu blog sitesi, blog kullananlar için fayda odaklı bir site. Blog için ipuçları, blog pazarlama, bloglama gibi konularda birçok faydalı içerik bulabilirsiniz. Yalnız diğer popüler bloglardan bir farkı var. “soru sor” butonu bulunması. Yani aklınıza takılanı direk bloggera sorabiliyorsunuz. O da cevaplıyor. Bence etkileşim açısından güzel bir yaklaşım olmuş.

En Popüler Gezi Blogları

Blog siteleri, blog yazarının ilgi alanına ve açılış amacına bağlı olarak olarak birçok çeşide sahip. Bunlar içinde gezi blogları ise birçok kişinin ortak noktası olabilecek nitelikte. İşte ilginizi çekebilecek zirveyi oynayan gezi blogları.

yoldaolmak.com

Türkiye’nin en iyi gezi blogları arasında başı çeken bir site. Tek bir kişi tarafından içerik üretiliyor olmasına rağmen kurumsal siteleri aratmayacak kalitede bir blog. Kaliteli içerik üretiminin tam manasıyla hakkını veren bu siteyi ziyaret ettiğinizde neden zirveyi zorladığınızı anlayacaksınız.

birhayalinpesinde.com

Sloganı 27 yaş, 58 ülke, 250 şehir olan bir gezi blogu. Kısa sürede gösterdiği büyüme takdire şayan bir durum. Yurtdışı içinde ekonomik gezi rehberi görevi yapan bu site kalitesiyle gelecek vadeden sitelerden.

celebialper.com

Diğer gezi sitelerine kıyasla daha az takipçiye sahip olsa da yazdığı kaliteli içerikler ile google tarafından tescil edilmiş bir blog. Aylık ziyaretçi sayısının çokluğu organik trafiğine dikkatleri çekiyor. Burada kaliteli içeriğin gücünü bir kez daha görebilirsiniz.

bizevdeyokuz.com

Bu gezi blogunu ilk sıralara taşıyan şüphesiz video içerikleridir. Dijital platform içeriklerinin sadece yazıdan ibaret olmadığını gösteren bu blogun sosyal yanı ise oldukça güçlü.

engelsizseyyah.com

Bu gezi blogunu zirveleri zorladığı için bu yazıya eklemedim. Ama sizlerinde ilgisini çekebileceğini düşündüm. Blog yazma duyarlılığı da içinde barındırabilecek bir olgudur. Fiziki engelleri neticesinde seyahatler konusunda sorun yaşayanlar için harika bir gezi rehberi. Nerede kalabilecekleri nereleri rahat gezebilecekleri hakkında aydınlatıcı yazılar içeriyor.

Blog Nedir?, İnsanların bilgi ve deneyimlerini internet üzerinden paylaştığı kişisel bir platform, -, Blogger Kimdir?, Blog sahibi yani blog içeriklerini oluşturan kişiye denir, -, Kaliteli İçerik Üretmek, Blog yazmak basit bir iş değildir Kaliteli içerik üretmek önemlidir ve belirli incelikleri vardır, _blank, Enstitü, gibi eğitim platformlarından yardım alınabilir, Blog Yazarı Olmak, Yazma amacınızı ve hedef kitlenizi belirlemeli, kaliteli içerik oluşturmayı öğrenmelisiniz, _blank, Blog Yazarlığı, kursu, Blog Açmak, Kodlama bilgi gerekmese bile, hazır şablonların sunulduğu platformlarda blog açmanız mümkündür, Ücretsiz blog açma siteleri, Popüler Kişisel Bloglar, Blog dünyasını daha iyi anlamak ve ilham almak için popüler blogları takip edebilirsiniz, aorhancom, ehliblogcom, begonvilsokagıcom, hızlıadamcom, İçerik Editörlüğü, Düzgün ve anlaşılır içerik üretmek için içerik editörlüğü eğitimine ihtiyaç duyulabilir, _blank, içerik editörlüğü, eğitimi, Sertifika, Eğitimler sonrasında alınan sertifikalarla yeni iş kapıları açılabilir, İçerik editörlüğü sertifikası, Takipçi Kitlesi, Düzenli ve kaliteli içerik üreterek takipçi kitlesi arttırılabilir ve var olanlar korunabilir, -, Blog Çeşitleri, Teknoloji, gezi, düşünce, strateji, pazarlama gibi birçok konuda blog yazıları olabilir, aorhancom (teknoloji), begonvilsokagıcom (gezi ve düşünce), hızlıadamcom (strateji ve pazarlama)
blog blog sitesi blog yazarlığı içerik kaliteli içerik
Sağ elini başının üzerine koymuş mutlu bir kadın. Yüzünde parlak, içten bir gülümseme var ve gözleri kapalı, bu da rahatlamış olduğunu gösteriyor. Açık kahverengi saçları alnından geriye doğru taranmış ve beyaz bir bluz giymiş. Başı hafifçe sola eğik ve duruşu kendinden emin. Anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor, yüzünden neşe yayılıyor. İfadesi memnuniyet ve mutluluktan ibaret.
Tuba Uyar
Blog Yazarı

1989 Aralık doğumdur. İskenderun/ Hataylıdır. Konya Necmettin Erbakan üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretmenliği (BÖTE) bölümünden mezun olmuştur. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne başlamıştır, halen devam etmektedir. Yüz yüze İş güvenliği, online olarak içerik editörlüğü eğitimleri almıştır. Dijital İllüstratör çizimleri yapmakta ve yazar olarak çalışmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, blog yazmayla ilgili bir çevrimiçi kursun görüntüsüdür. Takım elbiseli bir adam kara tahtanın önünde oturuyor, gözlüklü ve sakallı, bilgi ve otorite izlenimi veriyor. Konuşmacıyı dikkatle dinliyor gibi görünüyor. Tahtanın üzerinde siyah beyaz bir 'B' harfi var, muhtemelen blog yazmaya atıfta bulunuyor. Adamın üzerinde düğmesi yakından çekilmiş bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Gözleri de görülebiliyor, bu da dikkatle dinlediğini gösteriyor. Tüm bu ayrıntılar adamın bir blog kursuna katıldığına işaret ediyor. Bu görüntü sayesinde dijital çağda blog yazmanın önemini görebiliyoruz.
4.5
(87)

Blog Yazarlığı Eğitimi

9 Konu5 Saat
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322