AnasayfaBlogEğitim Danışmanı Nedir? Ne İş Yapar?
Meslekler

Eğitim Danışmanı Nedir? Ne İş Yapar?

14 Mart 2021
Mavi kazak giymiş ve gözlük takmış bir kadın dizüstü bilgisayarıyla masada oturuyor. Dirseğini masaya dayamış bir şekilde dizüstü bilgisayardan sağına doğru bakmaktadır. Önünde, yakın plan görüntüsü olan kırmızı bir nesne var. Sol tarafında, elini diğer kadının omzuna dayamış bir kadın görülüyor. Sağ üst köşede de beyaz şapkalı bir kişi görülüyor. Arka plan karanlıktır ve masa sıcak bir ışıkla aydınlatılmıştır.
Eğitim Danışmanının GörevleriÇalışma Saatleri ve ŞartlarıMaaş Aralığı
Öğrenci adaylarının eğitim programlarını belirleme ve kuruma öğrenci kazandırmaGenellikle okul saatlerine uygun; bazı durumlarda hafta sonu ve ek mesai gerekebilir3.250 TL - 3.750 TL (başlangıç)
Telefonla ya da yüz yüze eğitim danışmanlığı hizmeti verme9:00 - 18:00 arası; büyük projelerde farklılık gösterebilir3.750 TL - 4.500 TL (deneyimli)
Kuruma prestij sağlamak amacıyla pazarlama ve tanıtım faaliyetleri planlamaEsnek; projeye ve kuruma bağlı4.000 TL - 4.500 TL
Öğrencinin gelişimini takip etme ve çözüm önerileri geliştirmeDüzenli; genellikle okul saatlerine uygun3.500 TL - 4.500 TL
İş akışını düzenleyip raporlama yapmaDüzenli; kuruma ve göreve bağlı3.500 TL - 4.500 TL
Yeni öğrenciler kazandırmak için stratejiler geliştirmekEsnek; hedefe ulaşmak için ek mesai gerekebilir4.000 TL - 4.500 TL
Bireysel ve kurumsal müşteri portföyü oluşturmaDüzenli; müşteri toplantılarına uygun3.500 TL - 4.500 TL
İstek ve şikayetlere cevap vermeDüzenli; okul saatlerine uygun3.250 TL - 3.750 TL (başlangıç)
Günlük dökümantasyon ve ofis çalışmaları yapmaDüzenli; ofis saatlerine uygun3.250 TL - 3.750 TL (başlangıç)
Kurum içi işleyişten ve tertipten sorumlu olmaDüzenli; iş akışına bağlı3.750 TL - 4.500 TL (deneyimli)

Eğitim danışmanı olarak bir kariyer planı çizmek, eğitim ve öğrenci alanında bir yolculuğa olan tutkunuzu gerçekleştirmenizi sağlarken kendi kariyer yolunuzu kendi isteğinize göre şekillendirme özgürlüğü de sağlayabilir. Eğitim danışmanı; müfredatın geliştirilmesine yardımcı olmak amacı ile öğrenme, öğretme ve değerlendirme alanında deneyimlerini paylaşır. Bunun yanında uzmanlık alanında duyulan ihtiyacı desteklemek için organizasyonlar düzenler ve öğrencilerle birlikte çalışır.

Eğitim danışmanları genel bilgilere sahip olabilir ya da belirli bir alanda uzmanlaşabilir. Büyük, orta veya küçük ölçekli işletmelerde çalışabilir, serbest meslek sahibi de olabilirler. Bir eğitim danışmanına eğitim kurumlarında mutlaka ihtiyaç vardır. Çalışmalarını belli prosedürlere uygun olacak şekilde ve birikimlerine göre yaparlar.

Eğitim danışmanı nedir? Eğitim danışmanı ne iş yapar? Eğitim danışmanı nasıl olunur? Gibi sorularınıza yazımızdan detaylı olarak yanıt bulabilirsiniz.

Eğitim Danışmanı Nedir?

Eğitim danışmanı; özellikle özel eğitim kurumlarında veli ve öğrenciler ile iletişime geçer. Onlara bağlı olduğu kurumu tanıtıp sağlayacakları eğitim hakkında bilgiler verir. Bulunduğu kuruma öğrenci kazandırmak amacıyla çalışmalar yürütür. Öğrenciler ile profesyonel ilişkiler kurar ve çözüm önerileri geliştirir. Eğitim danışmanı genel olarak yol gösterici olabileceği gibi belirli bir alanda uzmanlaşarak ta hizmet verebilir. Özel kurumlarda çalışmalarını yürüten danışmanlar, serbest meslek sahibi olabileceği gibi serbest çalışan olarak ta kariyerine devam edebilir.

Eğitim danışmanı her zaman öğrenicisiyle doğrudan bağlantıya sahip olmayabilir ve genellikle bir eğitim kurumunu öğretme ve öğrenme stratejileri geliştirme ya da sistemik sorunları çözme üzerine destekleyici bir rol üstlenebilir. Öğrencilerine gelecek yaşamları için ışık tutmaya çalışan eğitim uzmanları daima güncel kalmaya özen göstermelidir. Bu durum mesleki bir zorunluluktur. Yeni yaklaşımları ve uygulamaları yakından takip edecek şekilde zamanını düzenlemelidir.

  • Eğitim danışmanları aşağıda belirttiğimiz bir eğitim alanında uzmanlaşabilirler.

  • Özel ihtiyaçlara göre,

  • Kariyer danışmanlığı ve desteği vermek üzere,

  • Konu uzmanlığı, örnek olarak; kurumsal eğitim ya da erken çocukluk gibi,

  • Öğrenme ürünlerinin gelişimi üzerine,

  • Online ya da teknik eğitim desteği verebilirler,

  • Sınav hazırlık süreci,

  • Öğretmenlerin eğitim ve gelişimi,

  • Ulusal veya uluslararası ortaklıkların gelişimi üzerine uzmanlaşabilirler.

Eğitim Danışmanı Ne İş Yapar?

Öğrencinin geleceğini inşa ederken dikkat etmeleri gereken hususlara yardımcı olan, veli ve öğrenciye iyi bir hizmet sunmaya çabalayan eğitim danışmanları günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Her geçen gün gelişen teknolojik imkanlar yeni mesleklerin ortaya çıkmasına sebep olur. Dolayısı ile eğitim danışmanlarının en önemli sorumluluğu, danışanlarını yeni bilgilerden haberdar etmek ve kendileri için en uygun olana karar vermelerini sağlamaktır. Ayrıca bulunduğu kurumun tanıtımının yapılması işlerini yürütürler. Eğitim danışmanının diğer önemli görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir.

  • Çalıştığı kuruma gelen öğrenci adaylarının gereksinimi olan eğitim programlarını belirler ve onları eğitim almaya ikna eder, kuruma yeni öğrenciler kazandırır.

  • Telefonla ya da yüz yüze eğitim danışmanlığı hizmeti verir.

  • Satış hedefi belirlenir ve hedefe ulaşması için; planlama, organizasyon ve koordinasyon yapar.

  • Kuruma yeni öğrenciler kazandırmak ve prestij sağlamak üzere pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini planlar.

  • Bireysel ve kurumsal müşteri portföyü oluşturur.

  • Kayıt tamamlandıktan sonra öğrencilerin gelişimlerini takip eder ve sorunlarına çözüm önerileri getirir.

  • İstek ve şikayetlere zamanında ve etkin olacak şekilde cevap verir.

  • Kurumda çalışan diğer ekipler ile entegre bir şekilde çalışır.

  • Kurum içi işleyişten, tertipten ve iş akışını belirli bir düzen içinde takip etmekten sorumludur. Yapılan her işi rapor hazırlayarak, yöneticilere sunar.

  • Günlük dökümantasyon ve ofis çalışmalarını eksiksiz olacak şekilde tamamlar.

Eğitim Danışmanı Maaşları

Eğitim danışmanları özel kurumlarda çalışabilecekleri gibi bu alanda kendi işlerini de yürütebilirler. Dolayısı ile kazançları ve çalışma saatleri bu durumlara göre değişiklik gösterebilir.Okullarda çalışmalarını yürüten danışmanların saatleri genellikle okul düzenine göre planlanmaktadır. Ancak bazı büyük bir projelerde çalışırken, plan veya malzeme geliştirmek üzere bazı günler normal saatler dışında ve hafta sonları da çalışmaları gerekebilir. Bir kolej ya da daha yüksek eğitim seviyesindeki organizasyonlarla çalışanlar, sabah 9.00 ile akşam 18.00 çalışma kalıbında olduğu görülmektedir. Çalıştıkları kuruma ve aldıkları görevlere göre maaşları da değişiklik göstermektedir.

En genel görünümü ile eğitim danışmanı maaşları aşağıdaki gibidir.

  • Eğitim danışmanları için ortalama başlangıç maaşı 3.250 TL ile 3.750 TL arasında değişir.

  • Nitelikli deneyimli eğitim danışmanları 3.750 TL ile 6.650 TL arasında kazanabilirler.

  • Bir uzmanlığa sahip eğitim profesyonelleri ise 7.650 TL ile 12.000 TL ya da daha yüksek maaşlar kazanma şansına sahiptir.

Eğitim Danışmanı Nasıl Olunur?

Eğitim danışmanı olabilmek için öncelikle pedagojik formasyon veren yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olma şartı aranır. Sonrasında kendi alanınızda uzmanlaşmanız gerekmektedir. Uzmanlık alanınıza göre verilecek danışmanlık hizmeti evrensel ilkelere dayalı olması gerekir ve danışan ile danışmanın arasında gizli kalacak şekilde planlanmalıdır. 3. şahıslara danışanın izni olmadan bilgi verilmesi önemli bir konudur. Özel kurumlarda öğrencilere verilen eğitim danışmanlığında ailenin izni söz konudur. Gerekli durumlarda öğrenci aile ve danışman işbirliği içinde olur.

Bunun yanı sıra Eğitim danışmanı olabilmek için öncelikle sahip olunması gereken bazı yeterlilikler vardır. Bunları aşağıda detaylı olarak görebilirsiniz.

  • Sistemli çalışabilen, güler yüzlü ve takım çalışması için yatkın olan eğitim danışmanlarının diğer nitelikleri şöyledir;

  • İş disiplini sahibi olmak,

  • Dinamik çalışma ortamına uyum sağlayabilecek, yetenek sergilemek,

  • Planlama ve organizasyon becerisi gösterebilecek bakış açısına sahip olmak,

  • Problem çözme yeteneğine sahip olmak ve sorunlara hızlı çözüm getirebilmek,

  • İnsan ilişkileri konusunda başarılı olmak,

  • Tüm sözlü ve yazılı iletişim kanallarını etkin bir şekilde kullanabilme becerisi sergilemek,

  • Öğrenmeye ve sürekli kendi geliştirmeye açık olmak,

  • Yoğun çalışma temposu içinde olmaya uyum sağlayabilmek,

  • Yüksek motivasyona sahip olmak,

  • Güler yüzlü ve samimi davranabilmek,

  • Yenilikçi bir bakış açısına sahip olmak.

Öğrenci adaylarının eğitim programlarını belirleme ve kuruma öğrenci kazandırma, Genellikle okul saatlerine uygun; bazı durumlarda hafta sonu ve ek mesai gerekebilir, 3250 TL - 3750 TL (başlangıç), Telefonla ya da yüz yüze eğitim danışmanlığı hizmeti verme, 9:00 - 18:00 arası; büyük projelerde farklılık gösterebilir, 3750 TL - 4500 TL (deneyimli), Kuruma prestij sağlamak amacıyla pazarlama ve tanıtım faaliyetleri planlama, Esnek; projeye ve kuruma bağlı, 4000 TL - 4500 TL, Öğrencinin gelişimini takip etme ve çözüm önerileri geliştirme, Düzenli; genellikle okul saatlerine uygun, 3500 TL - 4500 TL, İş akışını düzenleyip raporlama yapma, Düzenli; kuruma ve göreve bağlı, 3500 TL - 4500 TL, Yeni öğrenciler kazandırmak için stratejiler geliştirmek, Esnek; hedefe ulaşmak için ek mesai gerekebilir, 4000 TL - 4500 TL, Bireysel ve kurumsal müşteri portföyü oluşturma, Düzenli; müşteri toplantılarına uygun, 3500 TL - 4500 TL, İstek ve şikayetlere cevap verme, Düzenli; okul saatlerine uygun, 3250 TL - 3750 TL (başlangıç), Günlük dökümantasyon ve ofis çalışmaları yapma, Düzenli; ofis saatlerine uygun, 3250 TL - 3750 TL (başlangıç), Kurum içi işleyişten ve tertipten sorumlu olma, Düzenli; iş akışına bağlı, 3750 TL - 4500 TL (deneyimli)
eğitim danışmanı eğitim danışmanı nedir eğitim danışmanı ne iş yapar eğitim danışmanı maaşları eğitim danışmanı nasıl olunur
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntüde bir ön muhasebe eğitimine katılan bir grup insan görülüyor. Muhtemelen kurs hakkında bilgi içeren siyah metinli beyaz dikdörtgen tabelaları okuyorlar. Ortadaki adamın gözlüklü ve mavi beyaz takım elbiseli olması eğitmen olduğunu gösteriyor. İlgi çekici ve bilgilendirici bir deneyim gibi görünüyor.
5
(66)

Ön Muhasebe Eğitimi

11 Konu5 Saat
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419