AnasayfaBlogE-Ticaret ile Hayatımız Nasıl Kolaylaştı?
Satış - Pazarlama

E-Ticaret ile Hayatımız Nasıl Kolaylaştı?

02 Ekim 2019
Pembe gömlek giyen genç bir kişi, iki elinde gümüş bir tablet tutarak bir masada oturuyor. Kişinin gözleri tablet ekranına odaklanmış ve dudakları konsantrasyon içinde hafifçe ayrılmış. Tablet, kişinin soluna yerleştirilmiş bir dizüstü bilgisayara bağlı. Kişinin sağında, üzerinde beyaz bir fiyonk bulunan kırmızı altıgen şekilli bir hediye kutusu vardır. Kişinin önündeki masada beyaz ve pembe bir telefon ve bir rafta duran bir güneş gözlüğü vardır. Arka planda ise parlak kırmızı bir fiyonk bulunan daha küçük beyaz ve kırmızı bir hediye kutusu yer alıyor. Kişi tamamen işine dalmış, tablet ve dizüstü bilgisayar dışında görünürde hiçbir şey yok.
E-Ticaretin Sağladığı KolaylıklarE-Ticaretin Yaygınlaşmasının SebepleriE-Ticaret Eğitiminin Önemi
7/24 hizmet imkanıİnternetin yaygınlaşması ve cebimize girmesiKendi işini kurma ve ek gelir elde etme fırsatı
Çeşitli kampanya ve indirimlerden faydalanmaÖdeme yöntemlerinde sağlanan kolaylıklarFiziksel mağazaya kıyasla daha hafif iş yükü
Daha uygun fiyatlarla alışveriş imkanıPazarın genişlemesi ve talebin artmasıE-Ticaret sitesi kurma ve Amazon, n11 gibi sitelerde satış yapma becerisi
Farklı ürün alternatiflerini kolayca incelemeZamandan tasarruf etme imkanıKendi e-ticaret sitenini kurma hedefi
Ürünlerin kapıya kadar teslimiBüyümeye etki eden pek çok faktörE-Ticaret hakkında daha fazla bilgi edinme ve kendi işini büyütme
Zamandan tasarruf imkânıGünden güne büyüyen e-ticaret sektörüVerilerin elektronik ortamda hızlı aktarılabiliyor olması
Dilediğimiz kadar alışveriş yapma özgürlüğüE-Ticaretin teknoloji ile entegre olmasıUluslararası satışlar yapma ve yurtdışı pazarında kendinizi gösterme
İstediğimiz ürünleri tek tıkla sipariş vermeE-Ticaret Eğitimlerinin yaygınlaşmasıMüşterilerle birebir ve hızlı iletişim kurma yeteneği
İnternetten ev eşyası, yiyecek vs. satın alma1990'larda ortaya çıkışı ve hız kesmeden büyümesiKendi işinin sahibi olma imkanı
Sanal ortamdan verilen siparişlerin hızla gerçeğe dönüşmesiE-Ticaretin internet ile son derece başarılı entegre olmasıMevcut bir iş varsa da ek gelir sağlayabileceğiniz yeni bir beceri öğrenme

Yeni evlenen çiftlerin evini artık internetten dizebildiğini biliyor muydunuz? Ya da markete gitmeye üşenip istediğimiz abur-cuburların dakikalar içerisinde kapımıza geleceğini düşünür müydük? Bu örnekleri çoğaltmamız mümkün. 

E-ticaret, teknolojinin hayatımıza sunduğu en popüler kolaylıklardan biridir. Peki bu kolaylıklar neler? Her şeyden önce 7/24 hizmet anlayışı ile dilediğimiz an dilediğimiz ürünlere erişim imkanı doğdu. Yoğun mesai altında çalışan ya da alışverişe fırsat bulamayan kişiler için tek tıkla sipariş vermek e-ticaret ile son derece kolaylaştı. Ya da yeni işe başlayan sevdiğimiz bir arkadaşımıza internetten yalnızca dakikalar içerisinde tebrik çiçeği gönderebiliyoruz.

E-Ticaret Nasıl Bu Kadar Gelişti?

E-ticaret, internetin hayatımıza son derece başarılı entegre olması ile birlikte zamanla kendi sektörünü oluşturdu. Ortaya çıkışı 1990’lara dayanan e-ticaret, hız kesmeden günden güne büyüyor. Bu büyümede etkili olan pek çok faktör vardır. İnternetin cebimize kadar girmesi, e-ticarete olan talepteki artış ve pazarın genişlemesi, ödeme yönteminde sağlanan kolaylıklar, zamandan tasarruf edilmesi gibi faktörler büyümeye etki etmiştir. E-Ticaret Eğitimleri de son derece yaygınlık kazandı.

E-Ticaret ve Sağladığı Kolaylıklar 

E-ticaret, bugünkü potansiyeli sayesinde alıcı ve satıcılara önemli kolaylıklar sağladı. Biz müşteriler açısından bakacak olursak, sanal ortamdan verdiğimiz siparişler saatler içerisinde gerçeğe dönüşüyor ve kapımızda oluyor. İnternet ortamına özgü çeşitli kampanya ve indirimlerden faydalanabiliyoruz. Ayrıca e-ticaret sektöründe rekabetin ve alternatiflerin fazla olması, fiziki dükkan maliyetlerinin yansıtılmaması vb. olmaması nedeni ile daha uygun fiyatlara alışveriş yapabiliyoruz. Bunlar da bize hem zamandan hem fiyattan kar elde etmemizi sağlıyor.

Tek tıkla istediğimiz ürünlerin sayısız alternatifini görebiliyoruz. Aradığımız o harika ayakkabı modelinin farklı çeşitlerini mağaza sayfasından inceleyebiliriz. İnternet ortamında dilediğimiz kadar alışveriş yapabiliriz. Çünkü elimizde yüklü poşetler taşımak zorunda değiliz. Kargo sayesinde siparişlerimiz kapımızda.

E-Ticaret Neden Öğrenilmeli?

Yeni bir girişimde bulunmak, kendi işinizi kurmak ya da ek iş yaparak daha fazla maddi kazanç elde etmek isteyenler… E-ticaret sizin için büyük bir fırsat. Neden mi? Her şeyden önce iş yükünüz fiziksel mağazaya göre çok daha hafiftir. İşinizi kurarken ve düzene oturtma aşamasında biraz yorulabilirsiniz ancak hangi iş kolay ki? Sistemi düzene koyduktan sonra zaten gerisi daha kolay gelecektir. Önemli olan adım atmak ve işi sabırla yürütmek.

E-ticaret, biz müşterilere büyük kolaylıklar sağlarken satıcılara da elbette pek çok kolaylık sağlamaktadır. E-ticaret sitesi kurmasanız bile elinizden çıkartmak istediğiniz satılabilir ürünleri ve kendi imalatınız olan şeyleri Amazon, n11 gibi mevcut e-ticaret sitelerinde satabilirsiniz. Tabii bunun için de e-ticaret bilgisi edinmeniz önemlidir. 

Ancak daha büyük düşünüp, kendi e-ticaret sitenizi kurmak gibi bir hedefiniz de olabilir. Bunun da size pek çok kolaylığı olacaktır.

Verileriniz, elektronik ortamda saniyeler içerisinde aktarılabildiği için zamandan tasarruf sağlar ve müşterilerinize daha hızlı ulaşırsınız. Stok, maliyet, satış miktarı gibi veriler dijital ortamda kayıt altında tutulduğu için fazladan stok yapmanıza gerek kalmaz, hangi ürünlerden kaç adet sattığınızı bilirsiniz. Uluslararası satışlar yapabilir, yurtdışı pazarında da kendinizi gösterebilirsiniz.

Müşterilerinizle birebir ve hızlı iletişim kurabilir, özel günler için spesifik kampanya ve indirimler oluşturarak mail aracılığıyla haberdar edebilirsiniz.

E-Ticaret Eğitimini Nereden Alabilirim?

E-ticaret eğitimi sayesinde siz de kendi işinizin sahibi olabilir, yeni bir alanda çalışmaya başlayabilirsiniz. Öte yandan mevcut bir işiniz varsa da ek gelir sağlayabileceğiniz bir beceri daha öğrenebilirsiniz.

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen online eğitimlerden siz de faydalanabilirsiniz. Ayrıca eğitimlerden başarılı olarak sertifika almaya hak kazanabilirsiniz :)

7/24 hizmet imkanı, İnternetin yaygınlaşması ve cebimize girmesi, Kendi işini kurma ve ek gelir elde etme fırsatı, Çeşitli kampanya ve indirimlerden faydalanma, Ödeme yöntemlerinde sağlanan kolaylıklar, Fiziksel mağazaya kıyasla daha hafif iş yükü, Daha uygun fiyatlarla alışveriş imkanı, Pazarın genişlemesi ve talebin artması, E-Ticaret sitesi kurma ve Amazon, n11 gibi sitelerde satış yapma becerisi, Farklı ürün alternatiflerini kolayca inceleme, Zamandan tasarruf etme imkanı, Kendi e-ticaret sitenini kurma hedefi, Ürünlerin kapıya kadar teslimi, Büyümeye etki eden pek çok faktör, E-Ticaret hakkında daha fazla bilgi edinme ve kendi işini büyütme, Zamandan tasarruf imkânı, Günden güne büyüyen e-ticaret sektörü, Verilerin elektronik ortamda hızlı aktarılabiliyor olması, Dilediğimiz kadar alışveriş yapma özgürlüğü, E-Ticaretin teknoloji ile entegre olması, Uluslararası satışlar yapma ve yurtdışı pazarında kendinizi gösterme, İstediğimiz ürünleri tek tıkla sipariş verme, E-Ticaret Eğitimlerinin yaygınlaşması, Müşterilerle birebir ve hızlı iletişim kurma yeteneği, İnternetten ev eşyası, yiyecek vs satın alma, 1990'larda ortaya çıkışı ve hız kesmeden büyümesi, Kendi işinin sahibi olma imkanı, Sanal ortamdan verilen siparişlerin hızla gerçeğe dönüşmesi, E-Ticaretin internet ile son derece başarılı entegre olması, Mevcut bir iş varsa da ek gelir sağlayabileceğiniz yeni bir beceri öğrenme
e-ticaret eğitimi e-ticaret hayatımızı nasıl kolaylaştırdı
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki el, etrafına tel sarılmış bir bilgisayarı tutmaktadır. Bilgisayarda siyah beyaz bir monitör, ekranda bir harita ve ortasında kırmızı bir iğne var. Eller bilgisayarın kenarlarını sıkıca kavrarken, tel de bilgisayarın etrafına sıkıca sarılmıştır. Arka plan beyaz bir duvar gibi görünüyor ve kablo bilgisayarın arkasındaki bir bağlantı noktasına bağlı. Ekrandaki harita, sokakları, binaları ve parkları etiketlenmiş bir şehrin topografik haritasına benziyor. Kırmızı iğne, haritanın ortasına yerleştirilir ve ilgilenilen bir konumu gösterir.
E-Ticaret

Yaratıcı E-Ticaret Fikirleri

06 Aralık 2019
E ticaret ile birlikte alışveriş yeni bir anlam kazandı. Ticaretin dijital ortama geçmesiyle şirketlerin yeni rekabet savaşı başlamış oldu. Peki e ticaret nedir? Ne anlama geliyor
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Yapmak Nedir?

05 Aralık 2019
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat