AnasayfaBlogDoğru Mesleği Seçmede Aldığınız Eğitimlerin Etkisi
Eğitim

Doğru Mesleği Seçmede Aldığınız Eğitimlerin Etkisi

10 Kasım 2014
Bir kadın masada oturmuş, bir kitap yazıyor. Kadın kameraya gülümsüyor ve odak ön planda onun sandalyesinde. Arka planda bir tabletin yakın çekimiyle birlikte siyah kare bir nesne görülüyor. Ayrıca beyaz bir yüzeyin yakın çekimi ve bulanık bir kalem ve el görüntüsü de var. Uzak arka planda, bir kitap rafının ve siyah kenarlıklı beyaz bir duvarın bulanık bir yakın çekimi var. Kadın rahat ve memnun görünüyor, işine dalmış. Kadın, arka plandaki çeşitli nesnelerle çevrili görüntünün merkez odağıdır.
KonuAçıklamaÖnemi
Doğru Meslek SeçimiKişinin yetenekleri ve kişiliği doğru meslek seçiminde en etkili faktörlerdir.Meslek memnuniyeti ve iş hayatında başarı için doğru meslek seçimi önemlidir.
Eğitimlerin EtkisiEğitimler kişinin meslek seçimindeki yetenek kısmını oluşturacak ve mesleki yeterlilik konusunda gösterge olacaktır.Doğru meslek seçiminde bilgi ve beceri düzeyini artıracaktır.
Online Eğitim ProgramlarıYeteneklerinde eksiklik hisseden bireyler için online eğitim programları eksiklikleri tamamlamada büyük fayda sağlayacaktır.Bireylerin iş hayatında daha başarılı olmaları için gerekli becerileri kazandırmaktadır.
Uzaktan Eğitim SistemleriHem zaman bakımından hem de hız bakımından seçenekler arasında oldukça yararlıdır.Flexibility sağlar ve bireylerin daha hızlı şekilde niteliklerini geliştirmelerine yardımcı olur.
Mesleki Eğitim Programlarıİşe alımlarda işverenler tarafından dikkate alınan çok önemli bir faktördür.İşe alımlarda rekabet avantajı sağlar ve kariyer gelişimine yardımcı olur.
CVMesleki eğitim programlarına dahil olan adaylar CV'lerinde bu bilgileri ekleyerek ön plana çıkabilir.İşe alma sürecinde işverenlere adayın yeteneklerini ve bilgilerini gösterir.
İşverenlerin BeklentileriEksik bilgi ve yeteneklere sahip adaylar genellikle işverenler tarafından dikkate alınmaz.İşe alım süreçlerini etkiler ve adayın iş bulma şansını artırır.
SertifikalarAlınan eğitim programlarından elde edilen sertifikalar CV'de önemli bir yer tutar.İş kapısını açacak, adayı öne çıkaracak ve işverenlere yeteneklerini ve bilgilerini gösterecektir.
Mesleki Alan BilgisiSeçilen mesleki alanda yeterli bilgisi olan bireyler daha avantajlıdır.İşverenlerin daha fazla talep ettiği bir özelliktir ve iş bulmayı kolaylaştırır.
Bireysel YeteneklerHer bireyin belirli yetenekleri vardır. Bu yetenekler doğru meslek seçiminde belirleyici olabilir.Bugün çoğu işverenin adaylarda aradığı önemli bir özelliktir.

Herkesin işinde mutlu olmadığı ve çalıştığı mesleğin kendine uygun olmadığını düşündüğü günümüzde doğru mesleği seçmenin önemi bir kez daha anlaşılmaktadır. Okul dönemlerinden başlayıp doğru mesleği buluncaya kadar da bu sorunsal çoğu kişide uzun süreler devam etmektedir. Doğru mesleği seçmede en etkili olan şey kişinin kişiliği ve de yetenekleridir. Kişilik özellikleriniz karşınıza birkaç tane meslek çıkaracak ve bunların içinden seçim yapmanız gerekecektir. İşte tam da bu sırada doğru mesleği seçmede aldığınız eğitimlerin etkisi devreye girecektir.

Doğru Meslek Seçimi Nasıl Yapılır?

Hayatınız boyunca aldığınız eğitimler sizin meslek seçiminizde yetenekleriniz kısmını oluşturacak ve mesleki yeterlilik konusunun bir göstergesi olacaktır. Bu aşamaya geldiğinizde yeteneklerinize göre seçim yapmak sizi doğru mesleğe götürecektir. Eğer seçim yaparken bu aşamada mesleklerden birine kendinizi daha yakın hissediyor ancak yeteneklerinizde eksiklik hissediyorsanız o zaman da eksikleri tamamlamanız için online eğitim programlarının faydası büyük olacaktır. Bu aşamada uzaktan eğitim sistemlerinin tercih edilmesi hem zaman bakımından hem de hız bakımından daha yararlı olacaktır. Herkesin mutlu olacağı doğru mesleği seçmesi dileğiyle…

İyi bir iş sahibi olmak için meslek seçmek yeterli olmamaktadır. Mesleki alanınızda eksiklikler ve yeterli bilgi düzeyine sahip olmamak işverenler tarafından dikkate alınmaktadır. Tabi ki CV'nizi inceleyen iş verenlerin gözünde mesleki eğitim programlarına dahil olan adaylar ön plana çıkacaktır. Bu sebeple alınan eğitim programları ve sertifikaların CV dosyanıza eklenmesi sizi ön plana çıkararak iş kapısını açacaktır.

Eğitim programlarından sonra sınava tabi olan adaylar, programdan sora yeterlilik sınavından geçmektedir. Bu sınavdan sonra sertifika kodunu alan adaylar bu kodu her yerde kullanarak kendi işlerini bile kurma olanağını elde edebilmektedir. Bu anlamda yapılan eğitimlerden faydalanmak gereklidir. 

Uzaktan Eğitim Kolaylığı

mesleki yeterlilik eğitimleri uzaktan eğitim vasıtası ile verilmektedir. bu eğitimler için ve kariyer planlarınızda bir adım önde olmak için bir bilgisayar ya da tabletin olması yeterlidir. anında eğitimi satın alabilir derslere başlayarak bir adım öne geçebilirsiniz. i̇ş istihdamında sorunlar yaşanması sebebiyle şart haline gelen eğitimler, sizlere "büyük olanaklar sunarken evinizde bilgisayar başında konfor içinde eğitim almanızı sağlıyor.
 
böylece ekstra zaman, para ya da zahmete gerek kalmadan kariyerinizi ve meslek seçiminizi etkileyecek fırsatlara sahip olabilirsiniz. üstelik mesleğinize ve size uygun eğitimi seçmek için danışmanlardan faydalanabilir ve gerekli rehberliği aldıktan sora eğitime geçebilirsiniz. bu eğitimler sadece kariyer basamaklarında destek sağlamaz. kişisel gelişiminiz için de çok önemli adımlar atmanızı sağlayan önemli destekleyicilerdir. 

Doğru Meslek Seçimi, Kişinin yetenekleri ve kişiliği doğru meslek seçiminde en etkili faktörlerdir, Meslek memnuniyeti ve iş hayatında başarı için doğru meslek seçimi önemlidir, Eğitimlerin Etkisi, Eğitimler kişinin meslek seçimindeki yetenek kısmını oluşturacak ve mesleki yeterlilik konusunda gösterge olacaktır, Doğru meslek seçiminde bilgi ve beceri düzeyini artıracaktır, Online Eğitim Programları, Yeteneklerinde eksiklik hisseden bireyler için online eğitim programları eksiklikleri tamamlamada büyük fayda sağlayacaktır, Bireylerin iş hayatında daha başarılı olmaları için gerekli becerileri kazandırmaktadır, Uzaktan Eğitim Sistemleri, Hem zaman bakımından hem de hız bakımından seçenekler arasında oldukça yararlıdır, Flexibility sağlar ve bireylerin daha hızlı şekilde niteliklerini geliştirmelerine yardımcı olur, Mesleki Eğitim Programları, İşe alımlarda işverenler tarafından dikkate alınan çok önemli bir faktördür, İşe alımlarda rekabet avantajı sağlar ve kariyer gelişimine yardımcı olur, CV, Mesleki eğitim programlarına dahil olan adaylar CV'lerinde bu bilgileri ekleyerek ön plana çıkabilir, İşe alma sürecinde işverenlere adayın yeteneklerini ve bilgilerini gösterir, İşverenlerin Beklentileri, Eksik bilgi ve yeteneklere sahip adaylar genellikle işverenler tarafından dikkate alınmaz, İşe alım süreçlerini etkiler ve adayın iş bulma şansını artırır, Sertifikalar, Alınan eğitim programlarından elde edilen sertifikalar CV'de önemli bir yer tutar, İş kapısını açacak, adayı öne çıkaracak ve işverenlere yeteneklerini ve bilgilerini gösterecektir, Mesleki Alan Bilgisi, Seçilen mesleki alanda yeterli bilgisi olan bireyler daha avantajlıdır, İşverenlerin daha fazla talep ettiği bir özelliktir ve iş bulmayı kolaylaştırır, Bireysel Yetenekler, Her bireyin belirli yetenekleri vardır Bu yetenekler doğru meslek seçiminde belirleyici olabilir, Bugün çoğu işverenin adaylarda aradığı önemli bir özelliktir
Doğru Mesleği Seçmede Aldığınız Eğitimlerin Etkisidoğru meslek doğru meslek seçimi meslek seçimi insan kaynakları insan kaynakları yönetimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Çerçevenin ortasındaki ahşap masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve kalem duruyor. Dizüstü bilgisayar açık ve beyaz tuşları olan açık gri bir klavyeye sahip. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında yanında siyah bir kalem duruyor, kalemin kapağı çıkarılmış. Dizüstü bilgisayarın ekranında beyaz bir arka plan ve üst kısımda yatay olarak uzanan tek bir siyah çizgi görülmektedir. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında, içinde birkaç parça kağıt bulunan bir not defteri var. Masa hafif bir ahşaptan yapılmış ve üzerinde birkaç çizik ve ezik var. Çerçevenin sağ tarafından gelen ve dizüstü bilgisayarın sağ tarafına parlak bir ışık veren bir ışık kaynağının yansıması var.
Meslekler

İnternet Haberciliği Nedir?

04 Kasım 2019
Kulaklık ve siyah beyaz gömlek giyen bir kadın portakal suyu dolu plastik bir bardak tutuyor. Sol elinde mavi bir telefon var ve hafif bir gülümsemeyle kameradan uzağa bakıyor. Saçları uzun ve kıvırcık, kulaklıkları ise beyaz ve biraz pembe. Arka plan yeşil ve siyahtan oluşan bir bulanıklık. Rahatlamış bir halde, anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dili Online Öğrenmek Mümkün Mü?

02 Kasım 2021
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bir kadın gülümsüyor ve arkasında dijital bir arka planla kameraya bakıyor. Yüzü yakın plandadır ve gözlerini, burnunu ve ağzını göstermektedir. Açık tenli ve koyu renk saçlı. Üzerinde O logosu olan beyaz bir üst giyiyor ve arka plan bulanık bir sayı görüntüsüyle dolu. Yüz ifadesi parlak ve neşeli ve gözleri neşe dolu. Mutlu ve memnun bir insana benziyor.
4.8
(5)

Algoritma Eğitimi

8 Konu5 Saat
Açık sarı saçlı güzel bir kadın kameraya gülümsüyor. Gözleri mutlulukla parıldıyor ve dudakları davetkâr bir şekilde kıvrılmış. Beyaz yakalı mavi bir üst ve beyaz bir etek giyiyor. Cildi parlıyor ve yanakları hafifçe kızarmış. Elleri önünde kenetlenmiş ve bir çift beyaz küpe takıyor. Bakışları doğrudan ve dostça. Neşe, çekicilik ve güven yayıyor.Özlem Anı
1028464
Oyunculuk eğitimi, sahne veya ekran için performans sanatını öğreten çevrimiçi bir kurstur. Bu kurs sayesinde, hareket ve yüz ifadelerinin temellerinden karakter geliştirme ve sahne çalışması gibi daha karmaşık tekniklere kadar oyunculuğun temellerini öğrenebilirsiniz. Kurs, kendi benzersiz tarzınızı ve zanaata yaklaşımınızı geliştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Metinleri nasıl analiz edeceğinizi, inandırıcı karakterler yaratacağınızı ve bir sahneye kendi yorumunuzu nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz. Deneyimli profesyonellerin yardımıyla zanaatınızı geliştirebilir, kendinize güvenen ve başarılı bir oyuncu olabilirsiniz. Oyunculuk eğitimi size becerilerinizi geliştirme, özgüveninizi bulma ve kendi benzersiz tarzınızı geliştirme fırsatı da verebilir. Bu online kurs sayesinde başarılı bir oyuncu olabilir ve oyunculuk kariyerinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
4.9
(12)

Oyunculuk Eğitimi

12 Konu5 Saat
Genç bir kadın ışıl ışıl gülümsüyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Kısmen kulaklarının arkasında toplanmış uzun, koyu kahverengi saçları var. Gözleri hayat dolu ve dudakları yumuşak, içten bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Beyaz bir tişört, açık mavi kot pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve duruşu rahat. Güven ve neşe saçıyor, bu da onu güzel ve canlandırıcı bir manzara haline getiriyor. Parlak, güneşli bir ortamda duruyor ve sıcak ışıltısı güneş ışınlarıyla vurgulanıyor.Sibel Curciali
1257464