AnasayfaBlogDijital Girişimcilik ve E-Ticaret
Girişimcilik

Dijital Girişimcilik ve E-Ticaret

22 Kasım 2018
Bir el, ön planda renkli ekranlı bir cep telefonu tutuyor. Telefonun parlak mavi ekranlı siyah bir kasası var. Telefonun arkasında beyaz bir çiçek deseni görülüyor. Telefonun sağında ahşap bir yüzey üzerinde duran bir fincan kahve var. Telefonun arkasında beyaz tuşları ve siyah harfleri olan bir klavyenin yakın çekimi yer almaktadır. Arka planda beyaz bir köşe görülüyor. Daha geride bir defter, bir kalem ve bir telefon görülüyor.
KonuAçıklamaÖnem ve Etkisi
Dijital GirişimcilikTeknolojik fırsatları değerlendirip yeni dijital iş modelleri oluşturmaktır.Dijitalleşen dünyanın iş stratejilerini değiştiriyor ve yeni iş alanları yaratıyor.
E-TicaretÜrün veya hizmetlerin dijital ortamda pazarlanması ve satışıdır.İşletmeler maliyetlerden tasarruf edip geniş bir müşteri potansiyeli erişebilir.
Dijital Girişimcinin ÖzellikleriTeknolojiye hakim olma, yenilikçiliği takip etme ve AR-GE’ye önem verme.Bu özellikler, dijital girişimciyi başarılı ve rekabetçi kılar.
E-Ticaretin AvantajlarıHesaplı olması, hızlı alışveriş sunması, global erişim sağlaması.İşletmeler daha fazla müşteriye ulaşırken, müşteriler de zaman ve para tasarruf eder.
E-Ticaretin ÖzellikleriOnline ürün sunumu, anlık bilgiye ulaşabilme, hızlı müşteri ilişkileri kurabilme.İşletmeler, müşteriyi daha çabuk satışa yönlendirme ve iş verimliliğini artırma avantajına sahiptir.
İnternet Kullanıcı ve E-TicaretTürkiye’de 54 milyon internet kullanıcı ve 51 milyon sosyal medya kullanıcısı vardır.Yüksek internet kullanıcı sayısı, e-ticaretin daha geniş bir müşteri potansiyelini hedefleyebileceğini göstermektedir.
Dijital Dönüşümİş dünyasındaki iş yapış şekillerinin dijitalleştirilmesi.İşletmelerin iş yapış şekillerini hızlandırır, verimliliği arttırır ve maliyetleri düşürür.
Sanal Kart KullanımıGüvenli alışveriş için dijitalleşmeye olanak sağlar.Müşteriler için güvenli bir alışveriş deneyimi sunar.
Online Sergi Sanal ortamda geniş bir ürün yelpazesi sunumu.Müşterileri daha çeşitli ürün ve hizmet seçenekleriyle buluşturur.
E-ticaret SitesiÜrün ve hizmetlerin çevrimiçi olarak sunulduğu yer.Bireylere ve işletmelere geniş bir erişim alanı sağlar ve maliyetleri azaltır.

Dijital çağ bilginin teknoloji sayesinde yaygınlaştığı, hızla paylaşılabilir olduğu, toplumun her alanında hızla gelişme gösterdiği bir çağdır. Dijitalleşme ile birlikte bilgi yoğun bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamaktadır. Dinamik ve durağan tüm bilgilerin bir arada yeniden evrimleştiği görülür. Bilgi kendine özgü kurallar aracılığı ile yeni bir karaktere dönüşür. Tüm bu bilgileri harmanlayıp yazılım dediğimiz teknolojiler ve yöntemlerle var olan bilgi yeniden oluşur. Teknolojinin hayatımıza etkileri ile işlevselliğin pratik kullanımı insanlara yeni iş alanları yaratmıştır. Bunlardan biri de karşımıza “Dijital Girişimcilik ve E-Ticaret” olarak çıkar.

Dijital Girişimci E-Ticaret’in Alt Yapısını Oluşturur

Dijital Girişimcilik Nedir? Teknoloji sayesinde karşımıza çıkan fırsatların geleneksel girişimcilik modellerini değiştirerek müşteri ve paydaşlar arası yeni ilişkilere vurgunun yapıldığı dijital iş modelinin gerçekleştirilmesidir. E-ticaret, dijital reklamcılık, sosyal medya, veri yönetimi, mobil ve bulut çözümleri teknolojileri gibi dijital teknolojiler tüm dünya genelinde iş stratejilerinin değişmesine yol açmaktadır.

E-Ticaret Nedir? Bir takım yazılımlarla desteklenmiş tamamen dijital ortamda çevrim içi pazarlanan, teslim edilen ve değerlendirilen 7/24 ürün ve hizmet üreten sanal bir ortamda gerçekleşen bir iş şeklidir.

Dijital Girişimcinin Özellikleri Neler?

  • Dinamizmin yüksek olduğu bu ortamda kişiselleştirilmiş ürün veya hizmete odaklı çalışır,

  • Farklara odaklanır,

  • Teknolojiye hakimdir,

  • Yeniliği takip eder,

  • AR-GE’e önem verir.

Dijital girişimcilik ile birlikte günümüzde ticaretin elektronik dönüşümü olarak adlandırılan E-Ticaret yaygınlaşmış bütünleşmiş pazarlama yöntemlerini dijital pazarlama alanında kullanan şirketlerin, firmaların zamandan tasarruf ettikleri, müşteri potansiyelini arttırmadan da ürünlerini her an satabilecekleri yeni bir iş kanalı yaratılmıştır.

E-Ticaret Nedir?

E-Ticaret; ürün ve hizmetin üretimden satışa (üretim, tanıtım, satış, sigorta, lojistik-gümrük, ödeme ve destek) işlemlerinin internet kullanılarak yapılmasıdır. E-Ticaret mağazasının fiziksel bir mağazaya oranla daha fazla çarpan etkisiyle para kazandığı bir gerçektir. E-Ticaret satıcı ve alıcının şeffaf ve tam rekabete yakın bir ortamda her an kaynakların daha etkin kullanımı ile para kazanımına ve toplumsal refah artışına katkı sağlar.

İnternet ile birlikte iş dünyasına giren E-Ticaret; işletmelerin iş yapış şeklini de değiştirmiştir.

  • Elektronikleşme ile; fiyat listeleri, sipariş formları gibi bilgilere anında ulaşılabilirlik sağlanmıştır.

  • Bilgiye her yerden ulaşılabilme imkanı ile üretici ve tüketici arasında güncel hareketlilik yaratır.

  • Farklı çalışma grupları ile birlikte her yerden çalışabilme olanağı verir.

  • Tüketiciye yönelik reklam çalışmalarının sanal ortamda da yapılabilmesi müşteri ile karşılıklı etkileşim sağlar.

  • Hızlı ve etkin müşteri ilişkileri kurulumu ile müşteriyi daha çabuk satışa yönlendirir.

  • E-Ticaret; tüm sipariş kontrolünün, tedarik sürecinin, ve stok durumunun, bankacılık ödeme sistemlerinin tek bir kanal üzerinden yapıldığı işletmeye hız ve tasarrufun arttırıldığı bir iş alanı yaratır.

Doğru Kurgulanmış Bir E-Ticaret Sitesi İşletmeye ve Müşteriye Önemli Avantajlar Sağlar

  • Hesaplıdır, Sanal alışverişin fiziksel bir mağaza kirası, personel gideri, masraflar yoktur.

  • Hızlıdır, Belli bir yere ulaşım gerektirmez sadece ürünü beklemek gerekir. Ne zaman geleceği, siparişin nerede olduğu ise bilgilendirmeler ile müşteriye ulaştırılır.

  • Güvenlidir, Bir çok online sitede uygulamaya giden sanal kart kullanımı ile güvenli alışveriş yöntemi sağlar.

  • Eğlencelidir, her şeyi bulabiliriz. Online sergi gibi düşünülebilir.

  • Küreseldir, dünyanın bir ucundaki mağazaya tek tıkla ulaşılabilir.

Türkiye’de 54 milyon internet kullanıcısı ve 51 milyon sosyal medya kullanıcısı vardır. Almanya’nın endüstri 5’e başladığı ve halen endüstri 4.0’a geçemediğimiz “entegre olmaya çabaladığımız” bu devirde e-ticaret kavramı işletmeler için yeni ve uzun bir yoldur. Dijital dönüşüm her alanda olmalıdır ve kaçınılmazdır. 

Dijital Girişimcilik, Teknolojik fırsatları değerlendirip yeni dijital iş modelleri oluşturmaktır, Dijitalleşen dünyanın iş stratejilerini değiştiriyor ve yeni iş alanları yaratıyor, E-Ticaret, Ürün veya hizmetlerin dijital ortamda pazarlanması ve satışıdır, İşletmeler maliyetlerden tasarruf edip geniş bir müşteri potansiyeli erişebilir, Dijital Girişimcinin Özellikleri, Teknolojiye hakim olma, yenilikçiliği takip etme ve AR-GE’ye önem verme, Bu özellikler, dijital girişimciyi başarılı ve rekabetçi kılar, E-Ticaretin Avantajları, Hesaplı olması, hızlı alışveriş sunması, global erişim sağlaması, İşletmeler daha fazla müşteriye ulaşırken, müşteriler de zaman ve para tasarruf eder, E-Ticaretin Özellikleri, Online ürün sunumu, anlık bilgiye ulaşabilme, hızlı müşteri ilişkileri kurabilme, İşletmeler, müşteriyi daha çabuk satışa yönlendirme ve iş verimliliğini artırma avantajına sahiptir, İnternet Kullanıcı ve E-Ticaret, Türkiye’de 54 milyon internet kullanıcı ve 51 milyon sosyal medya kullanıcısı vardır, Yüksek internet kullanıcı sayısı, e-ticaretin daha geniş bir müşteri potansiyelini hedefleyebileceğini göstermektedir, Dijital Dönüşüm, İş dünyasındaki iş yapış şekillerinin dijitalleştirilmesi, İşletmelerin iş yapış şekillerini hızlandırır, verimliliği arttırır ve maliyetleri düşürür, Sanal Kart Kullanımı, Güvenli alışveriş için dijitalleşmeye olanak sağlar, Müşteriler için güvenli bir alışveriş deneyimi sunar, Online Sergi , Sanal ortamda geniş bir ürün yelpazesi sunumu, Müşterileri daha çeşitli ürün ve hizmet seçenekleriyle buluşturur, E-ticaret Sitesi, Ürün ve hizmetlerin çevrimiçi olarak sunulduğu yer, Bireylere ve işletmelere geniş bir erişim alanı sağlar ve maliyetleri azaltır
Dijital Girişimcilik ve E-Ticaretdijital girişimciliketicaretgelecek tasarımıgirişimcilikmarka
Bu, yüzünde canlı bir gülümseme olan bir kadının yakın çekim portresidir. Sarı saçları yana ayrılmış ve gevşek dalgalarla şekillendirilmiş. Yumuşak, mavi gözleri parlak ve büyüleyici. Parlayan cildi neredeyse ışıl ışıl ve yanakları gülümsemenin verdiği keyifle hafifçe kızarmış. Üzerinde yüksek yakalı beyaz bir gömlek ve boynunda zarif bir kolye var. Duruşu rahat ve kendinden emin, neşeli bakışları memnuniyet ve huzur yayıyor. Güzelliğin ve neşenin vücut bulmuş hali olan gülümsemesi onu gören herkese ışık ve sıcaklık getiriyor.
Bahar Beşer
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezundur. Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim görmüştür. İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. Online eğitim, markalaşma, kişisel gelişim alanlarında yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki elin siyah ve gümüş renkli bir cep telefonu tuttuğu ve bir elin ekrana dokunduğu görülüyor. Sol el uzun kollu bir gömlek giymektedir ve bilekten yukarısı görülmektedir. Sağ el ise ön kolun üst kısmından telefonun ekranına dokunan parmaklara kadar görülüyor. Her iki el de konsantrasyon pozisyonundadır; sol elin parmakları telefonun etrafına sarılmış, sağ elin parmakları ise ekrana dokunmaktadır. Telefonun ekranı aydınlatılmış ve üzerinde bir diyagram görülüyor.
Girişimcilik

Yeni Nesil Girişimcilikte Ticaret

18 Eylül 2019
Bir grup insan bir odada kanepede oturmuş, bazıları sohbet etmektedir. En solda gözlüklü ve ekose gömlekli bir adam ve onun solunda kırmızı bluzlu bir kadın oturmaktadır. Onların sağında, uzun siyah saçlı bir kadın, bir adamın yanında durmaktadır. Kanepenin ortasında kollarını kavuşturmuş ve kucağında bir kitap olan bir kadın oturmaktadır. Odanın arka tarafında bulanık bir yaprak görüntüsü var. Odadaki herkes rahat ve konforludur ve atmosfer davetkârdır.
İletişim

Doğru İletişim Kurmak

03 Kasım 2018
Bir kişi dizüstü bilgisayarı ve bir fincan kahvesiyle masasında oturmuş, kahverengi bir zarfın üzerine yazı yazmaktadır. Zarf masanın üzerine yerleştirilmiş ve kişi elinde bir kalem tutarak kâğıdın üzerine niyetleniyor. Dizüstü bilgisayar zarfın sağında, bir tablet ve kâğıtlar da masanın üzerinde durmaktadır. Kişi ayrıca bileğine siyah ve turuncu bir cihaz takmaktadır. Zarfın solunda beyaz bir kâğıt üzerinde mavi bir kare var. Kişi elindeki işe odaklanmış ve kahverengi zarfın üzerine bir şeyler yazmaktadır.
İş Hayatında Kadınlar

E-Ticaret Ve Kadın Girişimciler

03 Temmuz 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
20151170
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2015797
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519