AnasayfaBlogBeril Dedeoğlu Kimdir?
Tarihte Bugün

Beril Dedeoğlu Kimdir?

15 Mart 2019
Gözlüklü ve bordo gömlekli bir kadın masa başında oturuyor. Elleri beyaz bir klavyenin üzerinde durmaktadır ve arka planda bir bilgisayar monitörü vardır. Masanın sol tarafında iki erkek çocuğun fotoğrafının bulunduğu bir resim çerçevesi ve sağ üst köşede bir kişinin bacağının bulanık bir görüntüsü var. Kadın gülümsüyor ve yüzü yakın planda. Sıcak bir ifadesi var ve bulunduğu ortamdan memnun görünüyor.
Bilgi KategorisiDetayEk Bilgi
Doğum Tarihi ve Yeri9 Aralık 1961, Ankara
Eğitim HayatıLise: Galatasaray Lisesi, Üniversite: İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkilerYüksek lisans ve doktorasını yine İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı.
Akademik Kariyeri1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde başladı, 1999'da doçent, 2005'te profesör oldu.Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yapmıştır.
AB Bakanlığı Görevi2015 yılında kısa bir süre Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yaptı.AB bakanı olarak ve bunun yanı sıra AB üyelik müzakerelerinde ülkemizi baş müzakereci olarak temsil etmiştir.
Çalışma AlanlarıAvrupa Birliği, uluslararası politika ve uluslararası güvenlik üzerine birçok araştırması, makalesi ve kitabı bulunmaktadır.Çeşitli gazetelerde ve televizyon kanallarında dış politika analizleri yapmıştır.
ÖdülleriTürkiye Yazarlar Birliği Basın Fikir Ödülü, 2016
Kitapları“Adım Adım Avrupa Birliği”, “Uluslararası İlişkiler Sözlüğü”, “Ortadoğu Üzerine Notlar”, “Dünden Bugüne Avrupa Birliği” ve diğerleri
Son GöreviCumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliği2018 yılında bu göreve atanmıştır.
Ölüm Tarihi ve Yeri13 Mart 2019, İstanbulBeyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
Anıt MezarıEdirnekapı Şehitliği, İstanbulGalatasaray Üniversitesinde yapılan anma törenin ardından defnedildi.

Son görevinde Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi olan Beril Dedeoğlu, tarihte bugün, 9 Aralık 1961 tarihinde Ankara'da doğdu. Beril Dedeoğlu, eski Avrupa Birliği Bakanı olarak belirli bir dönem görev aldı. Birçok gazete ve çeşitli televizyon kanallarında haber programlarında yer alan Beril Dedeoğlu, rektörlük ve YÖK üyeliği gibi görevlerde bulundu. Ancak 13 Mart 2019 tarihinde yaşamını yitirdi. Beril Dedeoğlu kimdir? Hayatı nasıldı? Hangi görevlerde bulundu?

Beril Dedeoğlu Kimdir?

Beril Dedeoğlu 1961 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini Galatasaray Lisesinde tamamladı. 1982 yılında Galatasaray Lisesinden mezun olan Dedeoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü 1986 yılında bitirdi. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. 

Akademik kariyerine Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak, 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde başlamıştı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör olmuştur. Aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildi. Bir dönem Kadir Has Üniversitesinde ders verdi. 

Dedeoğlu, 2005 yılından itibaren Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığını yürüttü. Agos, Yeni Şafak ve TRT Haber televizyon kanallarında çeşitli haber programlarında yer aldı. Akademik kariyerinin yanı sıra, Star ve Daily Sabah gazetelerinde uluslararası ilişkiler alanında köşe yazarlığı yapmıştır.

Aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu Üyesi olan Dedeoğlu, 2015 yılında kısa bir süre Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yaptı. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun, Avrupa Birliği hakkında, uluslararası politika ve uluslararası güvenlik alanları hakkında çok fazla sayıda araştırma, makale ve kitapları bulunmaktadır. Çeşitli gazetelerde dış politika üzerine yazılar yazan Dedeoğlu, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine atandı.

AB bakanı olarak ve bunun yanı sıra AB üyelik müzakerelerinde ülkemizi baş müzakereci olarak temsil etmiştir. Sadece bununla da sınırlı kalmayarak geçici bakanlar kurulunda 2 kadın bakandan biri olmuştur. Akademik kariyeri boyunca AB ve uluslararası süreçlerde önemli çalışmalar yapmıştır.

2013 yılında çözüm sürecindeki akîl insanlar arasında yer almıştır. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde çok sayıda konferans vermiştir ve bu sıfatla çeşitli ziyaretler gerçekleştirmiştir. Çözüm sürecinde de önemli katkıları olmuştur. Hem ulusal hem uluslararası önemli çalışmaları neticesinde isminden söz ettirerek akıllara kazınan isimlerden önemli isimlerden biri olmuştur.

Beril Dedeoğlu Ödülleri

Türkiye Yazarlar Birliği Basın Fikir Ödülü, 2016

Beril Dedeoğlu Kitapları

  • Adım Adım Avrupa Birliği, 2006

  • Uluslararası İlişkiler Sözlüğü, 2000

  • Ortadoğu Üzerine Notlar, 2002

  • Dünden Bugüne Avrupa Birliği, 2003

  • Uluslararası Güvenlik ve Strateji, 2008

  • Değişen Dünyada Yeni Dengeler, 2008

  • Türkiye-Avrupa Birliği Sarmalında Ayrıcalıklı Ortaklık Eleştirisi, 2010

  • L’Europe Puissance et la Turquie, 2006

  • Dikkat! İçeride Sınav Var, 2015

Beril Dedeoğlu Vefatı

Beril Dedeoğlu, 28 Şubat 2019'da beyin kanaması geçirdi. İstanbul'daki özel bir hastanede geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Evli ve 2 çocuk annesi olan Hatice Beril Dedeoğlu, 13 Mart 2019 tarihinde 57 yaşında hayatını kaybetti. Dedeoğlu'nun cenazesi Galatasaray Üniversitesinde yapılan anma törenin ardından cenaze namazı Fatih Camiinde kılındı. Cenazesi Edirnekapı Şehitliğine defnedildi.

Doğum Tarihi ve Yeri, 9 Aralık 1961, Ankara, , Eğitim Hayatı, Lise: Galatasaray Lisesi, Üniversite: İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler, Yüksek lisans ve doktorasını yine İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı, Akademik Kariyeri, 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde başladı, 1999'da doçent, 2005'te profesör oldu, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yapmıştır, AB Bakanlığı Görevi, 2015 yılında kısa bir süre Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yaptı, AB bakanı olarak ve bunun yanı sıra AB üyelik müzakerelerinde ülkemizi baş müzakereci olarak temsil etmiştir, Çalışma Alanları, Avrupa Birliği, uluslararası politika ve uluslararası güvenlik üzerine birçok araştırması, makalesi ve kitabı bulunmaktadır, Çeşitli gazetelerde ve televizyon kanallarında dış politika analizleri yapmıştır, Ödülleri, Türkiye Yazarlar Birliği Basın Fikir Ödülü, 2016, , Kitapları, “Adım Adım Avrupa Birliği”, “Uluslararası İlişkiler Sözlüğü”, “Ortadoğu Üzerine Notlar”, “Dünden Bugüne Avrupa Birliği” ve diğerleri, , Son Görevi, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliği, 2018 yılında bu göreve atanmıştır, Ölüm Tarihi ve Yeri, 13 Mart 2019, İstanbul, Beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti, Anıt Mezarı, Edirnekapı Şehitliği, İstanbul, Galatasaray Üniversitesinde yapılan anma törenin ardından defnedildi
beril dedeoğlu kimdir beril dedeoğlu hayatı
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Takım elbiseli ve kravatlı bir adam, önünde bir radyo ve mikrofon bulunan bir masada oturmaktadır. Gözleri kapalıdır ve konsantre olmaktadır. Mikrofon bir sahneye yerleştirilmiştir ve adamın solunda bir cihazın yakın çekimi görülmektedir. Arka planda bir kişinin yüzünün bulanık bir görüntüsü de görülebiliyor. Adamın etrafı bir makine ile çevrili ve sağ üst köşede makinenin yakın çekimi görülebiliyor. Adam mikrofonu dinlerken ve konuşurken rahat ve gevşemiş görünüyor.
Tarihte Bugün

Marconi ile Atlantik Aşırı İlk Mesaj

12 Aralık 2019
Üzerinde logolar bulunan bir grup renkli top mavi bir arka plan üzerinde durmaktadır ve her topta farklı bir logo bulunmaktadır. Sol üstteki top beyazdır ve üzerinde kırmızı ve sarı bir logo, ortadaki top yeşildir ve üzerinde pembe bir telefon sembolü, sağ üstteki top mor renktedir ve üzerinde bir insan logosu, sağ alttaki top ise mavidir ve üzerinde bir kuş sembolü vardır. Resmin arka planında beyaz bir metin bulunmaktadır.
Sosyal Medya

Günümüzde Sosyal Medya Kullanımı

04 Eylül 2019
Büyük kulaklıklar takan bir kadının yakın plan portresi. Kadının gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrılmış. Saçları alnına dökülmüş ve çene çizgisi arka plandaki ışıkla vurgulanmış. Kadının üzerinde beyaz bir tişört var ve kulaklıklar altın desenli siyah. Kulaklığın altından görünen boynunda birkaç narin gümüş kolye var. Dikkati ön plandaki kadına odaklamak için arka plan bulanıklaştırılmış. Görüntünün sıcak ve rahat bir havası var.
Yabancı Dil Eğitimi

Etkili Dinleyerek İngilizce Öğrenme Yolları

16 Aralık 2019
Oyunculuk eğitimi, sahne veya ekran için performans sanatını öğreten çevrimiçi bir kurstur. Bu kurs sayesinde, hareket ve yüz ifadelerinin temellerinden karakter geliştirme ve sahne çalışması gibi daha karmaşık tekniklere kadar oyunculuğun temellerini öğrenebilirsiniz. Kurs, kendi benzersiz tarzınızı ve zanaata yaklaşımınızı geliştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Metinleri nasıl analiz edeceğinizi, inandırıcı karakterler yaratacağınızı ve bir sahneye kendi yorumunuzu nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz. Deneyimli profesyonellerin yardımıyla zanaatınızı geliştirebilir, kendinize güvenen ve başarılı bir oyuncu olabilirsiniz. Oyunculuk eğitimi size becerilerinizi geliştirme, özgüveninizi bulma ve kendi benzersiz tarzınızı geliştirme fırsatı da verebilir. Bu online kurs sayesinde başarılı bir oyuncu olabilir ve oyunculuk kariyerinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
4.9
(12)

Oyunculuk Eğitimi

12 Konu5 Saat
Genç bir kadın ışıl ışıl gülümsüyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Kısmen kulaklarının arkasında toplanmış uzun, koyu kahverengi saçları var. Gözleri hayat dolu ve dudakları yumuşak, içten bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Beyaz bir tişört, açık mavi kot pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve duruşu rahat. Güven ve neşe saçıyor, bu da onu güzel ve canlandırıcı bir manzara haline getiriyor. Parlak, güneşli bir ortamda duruyor ve sıcak ışıltısı güneş ışınlarıyla vurgulanıyor.Sibel Curciali
1257464