AnasayfaBlogBaşarının Sırrı Sende Saklı
Başarı

Başarının Sırrı Sende Saklı

27 Eylül 2019
Siluet halindeki bir kişi, kollarını havaya kaldırmış, büyük bir kayanın üzerinde duruyor. Gökyüzü mavinin güzel bir tonunda ve beyaz bulutlarla bezeli. Güneş yeni batmaya başlıyor ve turuncu ışıltısı uzaktaki dağlara kadar uzanıyor. Ön planda, çimenlerin arasından birkaç kaya görünüyor ve yeşil bitki örtüsü ufka doğru uzanıyor. Kişi gururlu ve uzun boylu duruyor, vücudu batan güneşe karşı belirginleşiyor.
Başarı PrensipleriAçıklamaDaha Fazla Bilgi
Başarının TanımıBaşarı, beklentimizi karşılamak ve uğrunda çaba gösterdiğimiz durumlarda istediğimizi elde etmektir.Kendiniz için neyin başarı olduğunu belirlemek önemlidir. İş yerinde terfi almak ya da sıkıntılara rağmen dik durabilmek gibi durumlar başarı olabilir.
Başarıyı Etkileyen DurumlarBaşarılı ve mutlu olmayı herkes ister. Ancak yapılacak seçimlerle bunu elde etmek mümkündür.Başarıya ulaşmak için hangi problemleri çözmeniz gerektiği ve bunun için hangi yolla ilerlemeniz gerektiğini belirlemelisiniz.
Başarı Nasıl Elde Edilir?Başarı elde etmek için öncelikle neyi başarmak istediğinizi belirlemelisiniz. Sonrasında belirli bir hedef ve plan ile ilerlemelisiniz.Başarının yolu kendine inanmaktan, hayatını dengede tutmaktan ve çevrendeki güvenilir bağlantıları kullanmaktan geçer.
Hayatta Denge SağlamaHayatta denge, başarının önemli bir unsurudur.İşine, ailenize, sevdiklerinize ve kendinize ayıracağınız zamanı dikkatlice planlayarak bu dengeyi koruyabilirsiniz.
İnanç ve GüvenBaşarıya ulaşmada kendine duyulan inanç ve güven en önemli faktördür.Hedeflerinize ulaşabileceğinize inanmak ve bu konuda kendinize güvendikçe, başarıya giden yolda ilerlemiş olursunuz.
Gelişim ve ÖğrenimBaşarılı olmak için sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık olmanız gerekmektedir.Yeni yöntemler denemek, davranışları değiştirmek ve korkulara meydan okumak, başarıya giden yolda size yardımcı olacaktır.
Bağlantılar ve Ağ YapıGüvenilir bağlantılar ve etkili bir ağ yapısı, başarılı olmada büyük bir fark yaratır.İşinizle ilgili, kariyerinizi genişletecek insanlarla tanışmak, başarıyı daha da artıracak bir faktördür.
Kendini GeliştirmeBaşarı için, gelişmeye ve öğrenmeye açık olmalısınız.Yeni yöntemleri denemek, davranışları değiştirmek ve hedeflerinize uygun alışkanlıklar geliştirmek gerektir.
Kendine Güvenilebilirlik Richard Bernedici'nin de belirttiği gibi, kendisine olan güvenini kaybetmek en büyük hatadır.Bu nedenle hedeflerinizi doğru belirlemeli ve onları gerçekleştirme konusunda kendinize güvenmelisiniz.
EğitimBaşarıya giden yolda iyi bir eğitim çok önemlidir.Özellikle Bütünsel Gelişim Eğitimi gibi programlar, başarıya giden yolu daha net çizmenizi sağlar.

Başarı, uğrunda çaba gösterdiğimiz ve sonucunda istediğimizi elde etmektir. Beklentimizi karşılamaktır. Başarının ne olduğu sizin hayattan ne beklediğinize bağlı olarak değişir. Yani çoğumuz için göreceli bir şeydir. İş yerimizde terfi almamız ve maaşımızın yükselmesi nasıl bizim için başarı ise, sıkıntı ve zorluğa rağmen dik durabilmek başarıdır.

Başarılı olmak, durduğumuz yerde olan bir şey değildir. Her şeyde olduğu gibi başarı için de çaba göstermek gerekir. 

Başarıyı Etkileyen Durumlar Neler?

Herkes başarılı olmak, mutlu olmak ister. Yaptığı işte iyi olmak, takdir görmek hoşuna gider. Başarı ve mutluluk arasında sıkı bir  ilişki vardır. Yapılan araştırmalar mutlu olan insanların daha verimli ve motivasyonu yüksek biçimde çalıştığını göstermektedir. 

Hayatta bizi bekleyen sorunlar her zaman olacaktır. Çözülen her problem yeni bir problemi doğurur. Hayatın kuralı bu. Mutluluğa, sorunları çözerek ulaşırız. Ancak önemli olan hangi problemleri kafaya takıp çözmeyi istemenizde. 

Bernard Shaw, bu konuyu güzel bir şekilde özetler, “Eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa, bilin ki o yol sizi bir yere ulaştırmaz."

Başarılı bir girişimci olmak isterseniz, beraberinde getirecek yeni sorunlarla başa çıkmanız gerekecek. Diğer insanlar  haftada 40 saat çalışırken sizin 80-90 saat çalışmanız gerekecek. Ya da istenmeyen kilolarınızı vermek, sağlıklı bir vücuda sahip olmak için saatlerinizi spor salonunda yağ yakarak, sağlıklı yiyecekler hazırlayarak geçirmeye hazır olmalısınız

Bu gibi sorumluluk isteyen durumlar da gözümüze problem gibi gelebilir. Önemli olan uğruna sıkıntı ya da zorluk çekmeye değecek bir şeyi dert edinmeniz. Sağlıklı beslenme, iyi bir kariyer hedefi gibi. 

Gerçek mutluluğa, hoşunuza giden problemleri bulduğunuzda ve onların çözmekten keyif aldığınızda ulaşmanız mümkün. 



Başarı Nasıl Elde Edilir?

Neden başarılı olmak istiyorsun? Hangi alanlarda başarı elde etmek istiyorsun? Önce bunu netleştirmek daha belirgin bir yol çizmemize yardımcı olur. 

Dikkatini dağıtan insanlardan ve her şeyden uzaklaş. Enerjisi ile seni olumsuz etkileyen, kafanı karıştıran, hayallerini küçümseyen insanlar ile enerjini tüketme. Kendine ve hedeflerine odaklan.

Hayal gücüne güven. Tahmin ettiğinden daha fazla fikri ve motivasyonu orada bulacaksın. 

Kendine ve başarıya ulaşacağına inanmalısın. Yapmayı hedeflediğin ve yaptığın her şeyde kendine güven. Çünkü insanı başarıya götüren yolda en temel nokta kendine duyduğu inançtır.

Hayatında dengeyi sağlamanın bir yolunu bulmalısın. Her şey için vakit vardır. Ailene ve sevdiklerine ayıracağın vakti de işine olan vakti de kendine ayıracağın zamanı da iyi dengelemen gerekir. 

Çevrende güvenilir bağlantılar oluşturmaya çalış. İşinle ilgili, kariyerinle ilgili sana katkı sağlayacak, vizyonunu genişletecek insanlarla tanışmak sana fark katar.

Nereden geldiğini, nasıl geldiğini unutma. Gittiğin yolu kaybetme. Gemilerin ıssız ve karanlık denizlerde, okyanuslarda yolunu bulmasını sağlayan, deniz feneridir. Başarı ve hedeflerine giden yolda sana yol gösterecek, yoluna ışık tutacak olan da geldiğin ve gittiğin yolu bilmendir.

İnsanların yapabileceği en büyük kötülük, kendisine olan güvenini kaybetmesidir.- Richard Bernedici

Başarı için kendini geliştirmelisin. Başarı elde etmek için denemen gereken yeni yöntemler, değiştirmen gereken davranış kalıpları olabilir. Korkularını, hedeflerini, alışkanlıklarını, isteklerini gözden geçirmen ve bu konularda daha iyi olmak için gelişime açık olman gerekir.

Başarılı Olmak İçin Hangi Eğitimi Alabilirim?

Başarılı olmak için bir adım atman, başarmanın yarısıdır. Bu yolda çaba gösterdikçe başarının kapıları senin için aralanacaktır. Bütünsel Gelişim Eğitimi ile hayallerine ve hedeflerine giden yolda bilmen gerekenleri öğrenebilirsin. Başarının sırrı sende saklı :)

Başarının Tanımı, Başarı, beklentimizi karşılamak ve uğrunda çaba gösterdiğimiz durumlarda istediğimizi elde etmektir, Kendiniz için neyin başarı olduğunu belirlemek önemlidir İş yerinde terfi almak ya da sıkıntılara rağmen dik durabilmek gibi durumlar başarı olabilir, Başarıyı Etkileyen Durumlar, Başarılı ve mutlu olmayı herkes ister Ancak yapılacak seçimlerle bunu elde etmek mümkündür, Başarıya ulaşmak için hangi problemleri çözmeniz gerektiği ve bunun için hangi yolla ilerlemeniz gerektiğini belirlemelisiniz, Başarı Nasıl Elde Edilir?, Başarı elde etmek için öncelikle neyi başarmak istediğinizi belirlemelisiniz Sonrasında belirli bir hedef ve plan ile ilerlemelisiniz, Başarının yolu kendine inanmaktan, hayatını dengede tutmaktan ve çevrendeki güvenilir bağlantıları kullanmaktan geçer, Hayatta Denge Sağlama, Hayatta denge, başarının önemli bir unsurudur, İşine, ailenize, sevdiklerinize ve kendinize ayıracağınız zamanı dikkatlice planlayarak bu dengeyi koruyabilirsiniz, İnanç ve Güven, Başarıya ulaşmada kendine duyulan inanç ve güven en önemli faktördür, Hedeflerinize ulaşabileceğinize inanmak ve bu konuda kendinize güvendikçe, başarıya giden yolda ilerlemiş olursunuz, Gelişim ve Öğrenim, Başarılı olmak için sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık olmanız gerekmektedir, Yeni yöntemler denemek, davranışları değiştirmek ve korkulara meydan okumak, başarıya giden yolda size yardımcı olacaktır, Bağlantılar ve Ağ Yapı, Güvenilir bağlantılar ve etkili bir ağ yapısı, başarılı olmada büyük bir fark yaratır, İşinizle ilgili, kariyerinizi genişletecek insanlarla tanışmak, başarıyı daha da artıracak bir faktördür, Kendini Geliştirme, Başarı için, gelişmeye ve öğrenmeye açık olmalısınız, Yeni yöntemleri denemek, davranışları değiştirmek ve hedeflerinize uygun alışkanlıklar geliştirmek gerektir, Kendine Güvenilebilirlik , Richard Bernedici'nin de belirttiği gibi, kendisine olan güvenini kaybetmek en büyük hatadır, Bu nedenle hedeflerinizi doğru belirlemeli ve onları gerçekleştirme konusunda kendinize güvenmelisiniz, Eğitim, Başarıya giden yolda iyi bir eğitim çok önemlidir, Özellikle Bütünsel Gelişim Eğitimi gibi programlar, başarıya giden yolu daha net çizmenizi sağlar
başarılı olmak kişisel gelişim başarının sırrı iş hayatı kariyer online eğitim sertifika
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.