AnasayfaBlogBaşarının İçimizdeki Gücü
Başarı

Başarının İçimizdeki Gücü

22 Mayıs 2019
Bir adam önünde dizüstü bilgisayarıyla bir sandalyede oturuyor. Beyaz bir gömlek ve siyah bir ceket giymiş, sakallı ve yüzünde bir gülümseme var. Ayrıca güneş gözlüğü takmaktadır. Görüntünün arka planında sandalyenin yakın çekimi görülüyor. Ön planda siyah bir dizüstü bilgisayar var ve adamın hem boynunun hem de yüzünün yakın çekimi görülüyor. Gözleri güneş gözlüğünün arkasında gizlenmiş. Görüntü hafif bulanıktır ve genel atmosfere katkıda bulunur.
Başarı BaşlıklarıAyrıntılarİleri Adımlar
Başarının TanımıBir işin veya bir şeyin birbiri ile bağlantılı olarak üstesinden gelme gücüdür.Bu gücü düzgün bir şekilde ortaya koymak başarma duygusu ile ilişkilidir.
Düşünce ve DuygularBaşarı, hayatımızı düşüncelerimiz ve duygularımız kontrol eder.Bu düşünce ve duyguların kontrolünün başarı üzerindeki etkisini anlama.
Başarıya Giden YolBaşarıya giden yol kişiye, çevreye ve inanma hissiyatına göre farklılık gösterir.İnanma gücünün farkında olma ve bu gücü kullanma.
İleriye Dönük İnancın GücüGeçmiş başarısızlıklarınızı hatırlayıp ders alarak kendinize cesaret aşılayın.Başarısızlıkları ders olarak kabul etme ve bu derslerden güç kazanma.
Harekete GeçmeSadece denize bakarak suyu aşmayı düşünmek yanlıştır.Durum analizi yapma ve harekete geçme.
Başarı İçin Kişisel SorumlulukSizi harekete geçiren duygunun ve başarma isteğinin sizden başkası olmayacağı.Başarma isteğinin sorumluluğunu kabul etme.
Başarının SırrıBaşarı imkansız değildir.Zorluklara rağmen başarının mümkün olduğuna inanma.
Öğrenmeyi SürdürmeBaşaran kişi hayatı asla sona ermeyen ve tükenmeyen biri olarak yaşar.Sürekli öğrenme ve kendini geliştirme isteği ile hareket etme.
Sonsuz Üretim PotansiyeliSürekli kendinizi geliştirmeyi bir hedef haline getirirseniz her daim üreten biri olursunuz.Kendini geliştirmeyi bir öncelik haline getirme.
Başarının SırrıBilgiye dayalı kararlar vermeYaratıcı ve yenilikçi düşünme potansiyelini ortaya koyma.

Başarı nedir? Başarı, bir işin veya bir şeyin birbiri ile bağlantılı olarak üstesinden gelme gücüdür. İçimizde bulunan azmin ve isteğin ortaya çıkardığı bir beceridir. Bunu düzgün bir şekilde ortaya koymak ise başarma duygusudur.

Başarı, hayatımızı düşüncelerinizi ve duygularınızı kontrol eder. Bu cümle zihninizde ne kadar yer ederse ve ne kadar anlaşılırsa, üstesinden gelinen iş için bir adım daha atılmış olur.

Başarıya Giden Yol

Başarının anlamı öznel bir yargı ifadesi taşır. Kişiye, çevreye ve inanma hissiyatına göre de farklılık gösterir. İnanma gücü bize sunulmuş en önemli öğretidir. Başarıya giden yolda bir şeyler değişmeden önce inanın ve güçlü anlarınızı keşfedin. Bu yoldaki yolculuk daima ilerleme olmalı.

Geçmiş başarısızlıklarınızı hatırlayıp ders alarak kendinize cesaret aşılayın. Sadece denize bakarak suyu aşmayı düşünmek yanlıştır. Bu düşünceden sıyrılmak kişiyi her zaman başarıya bir adım yaklaştırır. Sizi harekete geçiren duygunun ve başarma isteğinin sizden başkası olmayacağını bilmeniz gibi.

Başarının En Büyük Sırrı 

Başarı imkansız değil. Başaran kişi hayatı asla sona ermeyen ve tükenmeyen biri olarak yaşar. Sürekli kendinizi geliştirmeyi bir hedef haline getirirseniz hiçbir zaman sonu gelmeyen, her daim üreten biri olursunuz. 
Her vakit pilinizi doldurup işleri düzene koymak üzere daha iyi yollar aramalısınız. Bir şeye karar verirken o konuda gelişip gelişmediğinize bakın.

Gelecekte sizi nelerin beklediğini kendinize sorun. Eğer bu sorunun cevabını durmaksızın alıyorsanız, geleceğinize yaptığınız yatırım anlamındaki gelişiminiz ilerleme kaydetmiş demektir.

Bilgisizlik Sorun Değil



Keşiflerin önüne çıkan en büyük sorun bilgisizlik değildir. Bilginin yanılsanmış halidir. Birçok insan akademi dünyasını tamamladıktan sonra o yoğun tempoda kendini kaybedip, kişisel ve sosyal gelişimlerinin önemini unutur. Kişisel gelişim olmadan geçen her geçen gün kendinizi tekrar edersiniz. 

Bugünden başlayarak gelişiminizi en öncelikli işlerinizden biri haline getirin. Çünkü zaman su gibi akıp gitmekte ve harcanacak vakit yok. İki dünya arasındaki zaman içinde sadece bir yaşantımız var. Sonsuza kadar elimize herhangi bir şans daha geçmeyecek.

Hedefi Doğru Belirlemek Gerek

Doğru bir hedef için nereye yol alıyoruz, neye ve nasıl büyümeye ihtiyacımız var. Bu detayları bilmek gerek. Bunları aştıktan sonra kendinizi bilir ve ona göre bir başarı profili çizmeye başlarsınız. Böylece insanlara nasıl ilham kaynağı olacağınızın da farkında olursunuz.

Başarılı insanlardan tavsiyeler alın. Lider bir konuma geldiğinizde problemi ilk siz fark etmelisiniz. İnsanlar sadece başarılı olmak için engelleri aşmazlar. Belirli bir düzeyde başarıya ulaştıktan sonra bile problemlerle karşılaşılabilir. 

Başarıyı elde etmiş kişilere hayatın yükü daha fazla biner. Kendinizi geliştirmeye devam ettikçe problem çözme yetenekleriniz de aynı ölçüde artar.

Genel olarak baktığımızda insanı bir başarı çerçevesinde inceledikten sonra şunları söyleyebiliriz. Başka insanların güvenini kazanmak kesinlikle başarının anahtarıdır. Güven duygusu sayesinde başarıya paralel olarak etkileme düzeyiniz de artacaktır. İkna kabiliyeti başarıya götürür.

İnsanları etkilemeye çalışırken dürüst olun, dinlemede ustalaşın ve o insanlara başarınızla ilham olun. Böylece hiçbir şey kaybetmeden başkalarının yeteneklerini çoğaltmış olursunuz. Bu da başarınızla gurur duymanızı sağlar.

Başarıya ulaşmak önemli bir konudur. Bu konu kapsamında online eğitimler alabilirsiniz. Zaman yönetimi eğitimi ve İkna Teknikleri Eğitimi almak siz büyük fayda sağlar.

Yazar: Tuğçe Zeynep Büyükbay

Başarının Tanımı, Bir işin veya bir şeyin birbiri ile bağlantılı olarak üstesinden gelme gücüdür, Bu gücü düzgün bir şekilde ortaya koymak başarma duygusu ile ilişkilidir, Düşünce ve Duygular, Başarı, hayatımızı düşüncelerimiz ve duygularımız kontrol eder, Bu düşünce ve duyguların kontrolünün başarı üzerindeki etkisini anlama, Başarıya Giden Yol, Başarıya giden yol kişiye, çevreye ve inanma hissiyatına göre farklılık gösterir, İnanma gücünün farkında olma ve bu gücü kullanma, İleriye Dönük İnancın Gücü, Geçmiş başarısızlıklarınızı hatırlayıp ders alarak kendinize cesaret aşılayın, Başarısızlıkları ders olarak kabul etme ve bu derslerden güç kazanma, Harekete Geçme, Sadece denize bakarak suyu aşmayı düşünmek yanlıştır, Durum analizi yapma ve harekete geçme, Başarı İçin Kişisel Sorumluluk, Sizi harekete geçiren duygunun ve başarma isteğinin sizden başkası olmayacağı, Başarma isteğinin sorumluluğunu kabul etme, Başarının Sırrı, Başarı imkansız değildir, Zorluklara rağmen başarının mümkün olduğuna inanma, Öğrenmeyi Sürdürme, Başaran kişi hayatı asla sona ermeyen ve tükenmeyen biri olarak yaşar, Sürekli öğrenme ve kendini geliştirme isteği ile hareket etme, Sonsuz Üretim Potansiyeli, Sürekli kendinizi geliştirmeyi bir hedef haline getirirseniz her daim üreten biri olursunuz, Kendini geliştirmeyi bir öncelik haline getirme, Başarının Sırrı, Bilgiye dayalı kararlar verme, Yaratıcı ve yenilikçi düşünme potansiyelini ortaya koyma
başarı başarının içimizdeki gücü kişisel gelişim başarı ve online eğitimler başarının sırrı nedir başarı nedir başarıya giden yol nasıldır
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.