AnasayfaBlogBaşarılı Blog Yazarı Olmanın Yolları
Blog Yazmak

Başarılı Blog Yazarı Olmanın Yolları

01 Ekim 2018
Bir klavye ve bir işaretin yakın çekimi görüntülenir. Klavye siyah, işaret ise beyazdır. Üzerinde siyah bir G harfi ve altında aynı renkte bir sayı basılıdır. Ayrıca bir kahve fincanı, bir cep telefonu ve bir çift gözlüğün yakın çekimi de bulunmaktadır. Kahve fincanı beyazdır ve yan tarafında bir kulp vardır. Cep telefonu küçük, siyah ve dikdörtgen şeklindedir. Gözlük siyah ve kalın çerçeveli. Tüm bu öğeler beyaz bir arka plan üzerine yerleştirilmiştir. Klavye görüntünün ana odağıdır, işaret ve diğer öğeler ek bağlam sağlar.
Başarılı Bir Blog Yazarı Olmanın YollarıUygulama ÖnerisiEtki
Konudan Konuya AtlamamakBelirli bir konu seçmek ve sistemli bir şekilde bu konuda yazmak.Dikkat dağıtıcı unsurların önüne geçmek ve okuyucunun konu hakkında bilgi sahibi olmasını kolaylaştırmak.
Pes EtmemekTakipçi veya beğeni sayısından bağımsız olarak yazıları paylaşmayı sürdürmek.Zamanla doğal bir okur kitlesi oluşumu ve motivasyonun düşmemesi.
Az ve Öz YazmakSade ama etkili ve bilgi verici içerikler oluşturmak.Okurların ilgisini çekmek ve yazının tamamının okunmasını sağlamak.
Müziksiz OlmazYazarken sakin müzikler dinlemek veya sessiz bir ortam sağlamak.Daha odaklı ve rahat bir yazım süreci.
Gözlem YapmakBaşarılı blog sayfalarını takip ederek fikir edinmek.Yeni ve ilgi çekici konular hakkında bilgi sahibi olmak.
Görsel KullanmakYazıların yanında görsel içerikler eklemek.Okuru daha çok bağlamak ve blogun genel görünümünü zenginleştirmek.

İsteyen herkes blog yazarı olabilir mi? Hayatınızda bir fark yaratmak istiyorsanız, yazı yazmayı seviyor ve kendinizi ifade edebilmek istiyorsanız, blog yazıları yazmak tam da size göre. Kendinize oturduğunuz yerden hobi yaratmak, düşüncelerinizi veya herhangi bir konuyu diğer insanlarla paylaşmak size ilgi çekici geliyor ise bu düşüncenizi hemen hayata geçirebilirsiniz. Bu yazıda da başarılı blog yazarı olmanız için ufak ipuçlarından bahsedeceğim. 

Başarılı blog yazarı olmak için ipuçları neler?

1 - Konudan Konuya Atlayarak Dikkat Dağıtmayın.

blog sayfası oluşturduğunuzda kendinize yazı yazacağınız bir alan belirlemeniz gerekiyor. bu mesleğinizle ilgili bir konu olabilir, ilgilendiğiniz, bilgi sahibi olduğunuz bir konu olabilir veya araştırmaktan, bilgi sahibi olmaktan keyif aldığınız bir konu olabilir. karar verdiğiniz konu ile ilgili yazılar paylaşrak bu konudan fazla sapmadan paylaşımlar yapmanız, okuyucularınızın o konu hakkında dikkat dağınıklığı yaşamadan bilgi sahibi olmasına yardım olabilirsiniz. bu da sizi başarılı bir blog yazarı yapmakta oldukça etkili bir olacaktır.

2 - "Kimse Yazılarımı Okumuyor, Pes Ediyorum." Düşüncesinden Sıyrılın.

Öncelikle blog yazılarınızı takipçi kazanmak amacıyla veya sırf beğenileriniz artsın diye yazmayın. Unutmayın ki blogunuzu siz istediğiniz ve zevk aldığınız için açtınız. Bu düşünceyi da aklınızdan çıkarmayın. Takipçi sayınıza dikkat etmeden düşüncelerinizi ve yazılarınızı paylaşmaya devam edin. Bazı şeylerin kendiliğinden zaman içerisinde oluşacağından emin olabilirsiniz. Önemli olan sizin düzenli ve güzel paylaşımlar yaparak elinizden geleni yapmanız.

3 -  Az Olsun, Öz Olsun.

Yazınızın uzun olması sizi mutlaka başarılı bir blogger yapmaz. Siz yazılarınızı az ve öz yazarak gayet başarılı olabilirsiniz. Hatta uzun yazıların "zaman kaybı" olduğu düşüncesinin yaygın olduğu bu dönemlerde az yazdığınızda okurlarınızın ilgisini çekmeniz daha olasıdır. Ancak dikkat edin ki az yazmaya çalışırken de can alıcı noktaları atlamayın. Bu sefer de yazınızın içeriği eksik olabilir.

4 -  Müziksiz Olmaz.

Blog yazısı yazarken kafamızın düşüncelerden arınmış ve temiz olması gerekiyor. Çünkü yazacağımız konuya odaklanırken aklımızdaki düşünceler bizim konudan sapmamıza sebep olabilir, en önemlisi yazarken motivasyon düşüklüğüne neden olabilir. Bu durumda dış dünyadan kopmamızı sağlamak için sakin ve kafanızı boşaltabileceğiniz müzikler dinlemek sizin yazınıza odaklanmanızda oldukça yardımcı olacaktır. Eğer müzik dinleyemiyorsanız, yazınızı yazarken etrafınızın sessiz olmasına dikkat edebilirsiniz.

5 - Başarı, Başarıyı Getirir.

Blog sayfası açtığınız gibi yazı yazmaya başlamanız gerekmez. Önce başarılı ve güzel yazıların paylaşıldığı blog sayfalarını takip ederek, onların nasıl paylaşımlar yaptığını ve hangi konularda yazılar yazdığını inceleyebilirsiniz. Gözlem yaparak, odaklanmak istediğiniz konu veya alanın ne kadar ilgi çekici olduğunun araştırmasını yaparsanız, aklınızda fikir oluşması adına bazı adımlar atmış olursunuz.

6 -  Görsel Kullanın.

Yazılarınızda görsel kullanmak okurlarınızın ilgisini çekmede önemli bir nokta olabilir. Yazdığınız konu ile ilgili güzel ve kaliteli görseller bularak ilgi çekici yazılar paylaşmış olursunuz. Ayrıca sadece yazıdan oluşan paylaşımlar bazen okurlara sıkıcı gelebilir. Böyle durumda kendinizi garantiye alarak başarılı bir blogger olma yolunda emin adımlarla ilerlemiş olursunuz.

Gördüğünüz gibi bu adımları takip etmek oldukça kolay. Eğer siz de bu adımları takip ederseniz başarılı bir blog yazarı olmak için önünüzde bir engel kalmamış olur. Yeter ki özgün olmayı elinizden bırakmayın.

Nasıl Blogger Olunur?

Siz de başarılı bir blog yazarı olmak istiyorsanız Blog Yazarlığı Eğitiminden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Konudan Konuya Atlamamak, Belirli bir konu seçmek ve sistemli bir şekilde bu konuda yazmak, Dikkat dağıtıcı unsurların önüne geçmek ve okuyucunun konu hakkında bilgi sahibi olmasını kolaylaştırmak, Pes Etmemek, Takipçi veya beğeni sayısından bağımsız olarak yazıları paylaşmayı sürdürmek, Zamanla doğal bir okur kitlesi oluşumu ve motivasyonun düşmemesi, Az ve Öz Yazmak, Sade ama etkili ve bilgi verici içerikler oluşturmak, Okurların ilgisini çekmek ve yazının tamamının okunmasını sağlamak, Müziksiz Olmaz, Yazarken sakin müzikler dinlemek veya sessiz bir ortam sağlamak, Daha odaklı ve rahat bir yazım süreci, Gözlem Yapmak, Başarılı blog sayfalarını takip ederek fikir edinmek, Yeni ve ilgi çekici konular hakkında bilgi sahibi olmak, Görsel Kullanmak, Yazıların yanında görsel içerikler eklemek, Okuru daha çok bağlamak ve blogun genel görünümünü zenginleştirmek
başarıblogblog nasıl yazılır blog yazarlığı blog yazarı
Bu görüntü, yüzünde parlak, ışıltılı bir gülümseme olan bir kadını gösteriyor. Parlak sarı bir elbise giymiş olan kadının kumral saçları alnından geriye doğru taranmış. Gözleri kapalı ve ağzı sonuna kadar açık, bembeyaz dişleri görünüyor. Doğrudan kameraya bakıyor ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Yüz ifadesi neşe ve iyimserlik dolu, beden dili ise rahat ve kendinden emin. Pozu doğal ve davetkâr, bu da onun ulaşılabilir ve arkadaş canlısı görünmesini sağlıyor.
Özge Önal
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. İş hayatında karşılaşılan sıkıntılarda hakkında yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi masa başında oturmuş, elleriyle dizüstü bilgisayarda hızla bir şeyler yazıyor. Yanında bir fincan kahve var, koyu renkli sıvısı şeffaf fincanın içinden görülebiliyor. Kişinin yüzü bir gözlük tarafından kısmen gizlenmiş ve kolu görüntüde hafifçe bulanıklaştırılmış. Dizüstü bilgisayar siyah ve parlaktır ve klavyesi yakından görülebilmektedir. Dizüstü bilgisayarın solunda bir bilgisayar faresi bulunmakta ve kişinin eli farenin yüzeyinde durmaktadır. Oda aydınlık ve beyazdır ve kişi işine odaklanmıştır.
Blog Yazmak

Blog Yazarlığı Nedir?

26 Şubat 2020
Bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve kahve cezvesi görülüyor. Dizüstü bilgisayarın sağına kahverengi kenarlıklı sarı bir kupa yerleştirilmiş ve solda bir kişinin elinin yakın çekimi görülüyor. Dizüstü bilgisayar, yanında bir fincan kahve bulunan renkli bir modeldir. Cezve camdan yapılmıştır ve içinde tahta bir kaşık bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarın arkasında ahşap yüzeyli bir sandalye yer alıyor ve sandalyenin arkası da yakından görülebiliyor. Son olarak, ön planda bir cezve ve bir fincan kahvenin bulunduğu bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar görülebiliyor. Tüm bu nesneler detaylı ve ilginç bir görüntü oluşturuyor.
İçerik Yazarlığı

Neden Blog Yazarlığı İstiyorsunuz?

05 Temmuz 2019