AnasayfaBlogBarista Nedir? Nasıl Olunur?
Meslekler

Barista Nedir? Nasıl Olunur?

20 Şubat 2021
Beyaz gömlek giyen bir kişi bir kaptaki sütü beyaz bir bardağa döküyor. Kişi kabı sol elinde tutmakta ve sağ eliyle dökmektedir. Süt açık bir tonda ve kupayı hızla dolduruyor. Kupa kameraya doğru bakıyor ve neredeyse kremsi sıvıyla dolu. Kişinin yüzü görünmüyor ama omzu ve kolu görünüyor. Arka plan açık gri bir duvar ve ışık sol üst köşeden geliyor. Kap kahverengi, dikdörtgen şeklinde ve beyaz bir kapağı var.
KonuAçıklamaÖnemli Bilgi
Barista Nedir?Profesyonel kahve makinelerini ve pişirme tekniklerini kullanarak kahve hazırlayan ve sunan kişiye barista denir.Barista kahve çekirdeklerinin çeşitlerini, öğütme tekniklerini ve kahve pişirme yöntemlerine hakim olmalıdır.
Barista NitelikleriKahve çekirdekleri, aromalar ve pişirme teknikleri konusunda bilgi sahibi olmak; yoğun tempoda, enerjik ve güleryüzle çalışabiliyor olmak gereklidir.İletişim becerilerinin kuvvetli olması ve talepleri zamanında yerine getirebiliyor olması da önemlidir.
Barista GörevleriBarista, kahve makinelerini kullanarak kahve hazırlar ve sunar. Makinelerin temizliği ve bakımı da baristanın görevidir.Müşterilere kahve hakkında bilgi verme ve sipariş alıp ödemeleri kabul etme işlemleri de baristanın görevidir.
Kahve Endüstrisi ve BaristalarSon yıllarda kahve endüstrisi, özel kahve içeceklerinin popülaritesinin artmasıyla birlikte baristalara olan ihtiyacı da artırdı.Özel kahve içeceklerine olan talep arttığı için, baristaların yetenek ve bilgisi de büyük önem kazanmıştır.
Barista EğitimiBarista olmak isteyenlerin, kahve çekirdekleri ve pişirme teknikleri konusunda bilgi sahibi olması için çeşitli eğitimler alması gereklidir.Eğitim, baristanın kahve makinelerinin kullanımı ve bakımı konusundaki bilgisini de geliştirir.
Barista ve Cafe ZincirleriÜlkemizde ve dünyada bulunan kahve zincirlerinin yaygınlaştığından dolayı, bu cafe'lerde baristalara ihtiyaç duyulmaktadır.Bu cafe'lerde, baristalar kahve hazırlayarak, cafe'lerin yoğunluğunu yönetirler.
Barista ve Kahve KültürüBaristalar, kahve çekirdeklerinin çeşitlerinden, öğütme biçimlerine, demleme veya pişirme tekniklerine kadar kahve hakkında her şeyi bilmelidirler.Bu bilgilerle, barista kahve severlere farklı ve yeni kahve deneyimleri sunar.
Baristalar ve ProfessionalizmBaristalar, kahve yapımında profesyoneldirler ve kahvenin her türlüsünü yapabilirler.Baristaların bu becerisi, müşterilere çeşitli ve kaliteli bir hizmet sunmalarını sağlar.
Bir Barista OlmakBarista olmak, sadece kahve yapmayı değil, aynı zamanda kahve hakkında her şeyi bilmeyi ve bu bilgiyi müşterilere aktarabilme yeteneğini gerektirir.Barista olmak isteyenler, bu meslekte gereken niteliklere sahip olmalıdır.
Barista ve İletişimBaristalar, müşterilerle etkili bir şekilde iletişim kurabilmeli, onların sorularını cevaplamalı ve isteklerini zamanında yerine getirebilmelidir.Bu yetenek, müşteri memnuniyetini artırır ve iş sürekliliğini sağlar.

Barista kelimesinin son zamanlara kadar ülkemizde çok fazla kullanılmayan bir kelime olduğunu belirtmeliyiz. Hatta bu kelimeyi "barmen" ile karıştıran ve ikisinin de aynı şey olduğunu sanan insanlar da hâlâ var. Ancak dünyadaki ve ülkemizdeki kahve markalarına ait cafe zincirlerinin yaygınlaşmasıyla, bu kelime daha sık duyulmaya başlandı. Çünkü "barista" kelimesi; barmenlikten farklı olarak, kahve uzmanı anlamına geliyor kısaca.

Ve gelelim kahveye… Millî içeceklerimizin başında gelen ‘çay’la rekabete girecek kadar güçlü bir içecektir kahve. Her insan nasıl farklı karakterlere sahipse, her insanın karakterine uygun bir kahve tarzı mutlaka vardır. Bu kahvelerin tamamını evde yapabilmek, hepimiz için pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla da insanların yeni modası kahve evleri, yani cafe’ler…

Kahve kokusundaki davetle, kahve keyfini evimizin dışına taşımaya uzun süredir başlamıştık. Ancak evlerimizde dostlarımızla içtiğimiz kahvelerin ötesine, farklı lezzetleri ve bu küçücük çekirdekteki yenilikleri keşfetmeye başladık. Kahve çekirdeklerinin çeşitlerinden öğütülüş biçimlerine uzanan bu farklılıklar, kahve yapım çeşitlerinin de farklılaşmasına yol açtı.

Kahve çeşitlerinin hepsini tabii ki bizim hazırlamamız mümkün değil. Belki bir Türk kahvesi, instant kahve (granül halindeki hazır kahve) veya filtre kahve hazırlayabiliriz. Ancak diğer çeşitleri hazırlamak için özel makineler ve bu makineleri kullanan uzmanlara ihtiyacımız var.

Ülkemizde ve dünyada bulunan kahve markalarının, "kahve evi" tarzında cafe zincirleri yaygınlaştığından, işin uzmanlarına ihtiyaç duyuluyor. Özellikle büyükşehirlerdeki yoğun stresli iş hayatının en büyük keyfini üreten insanlardır bu ‘barista’lar.

Peki ya bu kahve ustaları hakkında ne biliyoruz ve ne bilmiyoruz? Bugünkü yazımız, günlük hayatın koşturmacası arasında rahatlatan bu mucizevî içecekleri hazırlayan ‘barista’lar hakkında…

Barista Ne Demek?

Barista kelimesinin anavatanına gidecek olursak, kendimizi İtalya’da buluruz. "Barista", İtalyancadan gelen bir kelime olarak dilimize girmiştir ve bu ülke kültürüne göre “barmen” anlamına gelir. Yani hem alkollü hem de alkolsüz içki hazırlayan çalışanlara verilen isimdir. Ancak İtalya dışına çıktığımızda, dünyanın hemen hemen her ülkesinde “kahve hazırlayan kişi/kahve ustası” anlamlarına geldiğini görüyoruz.

Barista; kahve servisi yapılan işletmelerde, profesyonel kahve makinelerini ve pişirme tekniklerini kullanarak kahve hazırlayan ve sunan kişidir. Bu kahve ustaları, çoğunlukla epresso bazında hazırlanan kahve türlerini yapmakla görevlidirler. 

Ayrıca bu kişiler, kahve kültürüne dair her konuda bilgisi olan gerçek uzmanlardır. Kahve çekirdeği türlerinden, onları öğütme yöntemlerine ve kahve pişirim tekniklerine uzanan bir bilgi birikimine sahiptirler. Dünyadaki kahve türleri ve bu kahveleri hazırlamada uzman olan baristalar, kahve makinelerinin kullanılmasına ve bakımına da hâkimdirler. Tabii ki bu her konudaki uzmanlık, çeşitli eğitimlerle elde edilen bir şeydir.

Barista olmak isteyenler için, bu meslekte gereken niteliklere de değinmemiz gerekiyor. Bu iş için gerekli resmî şartlar yoktur. Ancak donanımlı bir baristada olması bazı özelliklerin olması, bu mesleğin özünde bulunuyor.

Baristalarda bulunması gereken nitelikleri şöyle özetleyebiliriz:

  • Kahve çekirdeği çeşitlerini, aromalarını ve pişirim tekniklerini bilmek,

  • Uzun saatler ayakta çalışmaya uygun olmak ve güleryüzle çalışabilmek,

  • Yoğun tempolu iş ortamında enerjik bir şekilde çalışabilmek,

  • İletişim becerileri konusunda iyi olmak ve talepleri zamanında yerine getirebilmek.

Baristaların düzenli olarak yapması gereken görevleri vardır ve görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kahve makinelerini kullanarak kahve hazırlamak ve sunmak,

  • Kahve makinelerini temizlemek ve tekrar kullanıma hazır hale getirmek, 

  • Kahve çekirdeklerini öğütmek ve kullanım için hazırlamak,

  • Kahve hizmeti alanların, ürünlerle ilgili sorularını cevaplamak ve bilgilendirmek,

  • Siparişleri kabul etmek ve ödemeleri teslim almak,

  • Kahveleri demleme veya pişirim tekniklerine göre hazırlamak ve sunmak,

  • Kahve çekirdeği stoklarının kontrolünü sağlamak ve eksikleri gidermek,

  • İş güvenliği ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde çalışmak,

  • Sertifika programlarına katılarak meslekî bilgisini geliştirmek.

Barista nedir? Kahve Endüstrisinde Bir Sonraki Yenilik Dalgası

Son yıllarda kahve endüstrisi, özel kahve içecekleri ve espresso bazlı içeceklerin popülaritesinde bir artış gördü. Bu trend, barista ya da profesyonel kahve üreticilerinin yükselişine yol açmıştır. Baristalar, çekirdek seçimi ve kavurmadan demleme yöntemleri ve latte sanatına kadar kahveyle ilgili her konuda son derece yetenekli ve bilgilidir.

Özel kahve içeceklerine olan talep artmaya devam ettikçe, nitelikli baristalara olan ihtiyaç da artmaktadır. Kahve endüstrisinde kariyer yapmakla ilgileniyorsanız veya sadece barista olmak için neler gerektiğini merak ediyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Barista nedir?

Barista, espresso, cappuccino ve latte gibi kahve içecekleri hazırlama konusunda uzmanlaşmış bir profesyoneldir. Baristalar kahve yapma sanatında ustalaşmak için kapsamlı bir eğitimden geçerler. Çekirdek seçimi ve kavurmadan demleme yöntemleri ve latte sanatına kadar kahvenin tüm yönleri hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar.

Kahve içecekleri hazırlamanın yanı sıra, baristalar müşteri hizmetlerinde de önemli bir rol oynarlar. Genellikle müşteriler için ilk temas noktasıdırlar ve bu nedenle arkadaş canlısı ve uzlaşmacı olmalıdırlar. Baristalar ayrıca baskı altında hızlı ve verimli bir şekilde çalışabilmelidir.

Barista Olmak

Barista olmak için belirli bir yol yoktur. Birçok barista, daha uzmanlaşmış bir role geçmeden önce kahve dükkanlarında veya restoranlarda sunucu veya barmen olarak işe başlar. Bazıları ise daha önce yiyecek ve içecek sektöründe çalışmış ya da bir barista eğitim programını tamamlamış olabilir.

Geçmişiniz ne olursa olsun, barista olmakla ilgileniyorsanız yapmanız gereken birkaç şey var. Öncelikle, kahveyle ilgili her şeyi öğrenin. Bu, farklı çekirdek türleri, kızartmalar ve demleme yöntemleri hakkında bilgi edinmek anlamına gelir. Ayrıca yaygın espresso bazlı içeceklere ve bunların nasıl yapılacağına da aşina olmalısınız.

Ardından, müşteri hizmetleri becerilerinizi geliştirin. Bir barista olarak müşterilerle günlük olarak etkileşim halinde olacaksınız, bu nedenle arkadaş canlısı ve cana yakın olmanız önemlidir. Son olarak, hızınızı ve verimliliğinizi geliştirin. Kahve içecekleri hazırlamak hızlı tempolu bir iş olabilir, bu nedenle baskı altında hızlı ve verimli çalışabilmeniz önemlidir.

Barista olmakla ilgileniyorsanız, yapmanız gereken birkaç şey var. İlk olarak, kahveyle ilgili her şeyi öğrenin. Bu, farklı çekirdek türleri, kızartmalar ve demleme yöntemleri hakkında bilgi edinmek anlamına gelir. Ayrıca yaygın espresso bazlı içeceklere ve bunların nasıl yapılacağına da aşina olmalısınız.

Barista Nasıl Olunur?

Barista olmak isteyenler için resmîleşmiş bir eğitim yoktur. Ancak bu mesleğin eğitimiyle ilgili bazı profesyonel sertifika programları bulunuyor. Bu eğitimlerin verildiği kurumlara başvurarak barista olmanın ilk adımı atılabilir.İkinci adım ise, bu kurumların açtığı kurs veya sertifika programlarının sınavlarından geçer not almaktır. Böylelikle, sertifika almaya ve barista olmaya hak kazanılır. 

Baristalık, mutlaka donanımlı bir eğitimle yapılabilecek bir meslektir. Diğer birçok meslekte de olduğu gibi, sürekli olarak meslekî yönden gelişmek gerekir. Bu nedenle de barista olmak isteyen kişilerin, gelişime ve yeniliklere açık özellikte kişiler olması gerekir. 
Baristalık eğitiminin içeriğine gelince, şu şekilde özetlenebilir:

  • Adaylar, temel düzey ve ileri düzey olarak iki aşamada eğitim alıyorlar. 

  • Temel düzeydeki eğitimde, kahvenin tarihinden kahve çekirdeği ve çeşitli tekniklere kadar bütün bilgilerin öğretilmesi söz konusudur. Ayrıca, kahve kültürü ile ilgili her özellik mutlaka öğretilir. Kahvelerin aromaları, öğütme yöntemleri de bunlar arasında yer alır. Ayrıca, kahveyle hazırlanan içeceklerle ilgili eğitim de bu seviyede veriliyor. Espresso ve espresso bazlı kahve türlerinin hazırlanması da temel eğitimin bir parçasıdır. 

  • Baristalık eğitimlerinde, kahve makinelerinin kullanım özellikleriyle ilgili bilgi de verilir. Kahveyi demleme, süt ısıtma ve köpürtme gibi özellikleri olan makineleri temizleme konusunda eğitim verilir. 

  • Kahve hazırlama konusunda her türlü bilgi sahibi olan barıştalar, kahvenin sunumu konusunda da eğitim alırlar. Kahve sunumunda uzmanlaşan bir barista dünya çapındaki barista yarışmalarında sunum yapabilir ve ismini ölümsüzleştirebilir.

Barista Maaşları

Yazının bu kısmına kadar baristalar hakkında çok güzel bilgiler vardı. Ancak güzel olmayan kısmına geldik: Baristaların maaşları.

Bir barista, ülkemiz şartlarında asgarî ücret civarında maaş alıyor, belki biraz daha fazla. Ancak bu konuda bu kadar uzman olan donanımlı bir baristanın maaşının daha yüksek olması beklenirdi. Yurtdışında elbette ki bu ücretler daha yüksek olabiliyor. Ancak bu meslek ülkemizde daha yeni olduğu ve uzmanlık durumunun bilinmemesinden dolayı, yüksek bir maaş almaları zor. 

Dünyanın en iyi baristaları: kimler ve nereliler?

Kahve kültürünün dünyayı ele geçirdiğine şüphe yok. Küçük bağımsız kafelerden büyük kurumsal zincirlere kadar, kahve dükkanları artık neredeyse her şehirde her yerde bulunuyor. Ve her harika kahve dükkanının kalbinde harika bir barista vardır.

Peki ama dünyanın en iyi baristaları kimler? Ve nereden geliyorlar?

Kahve sitesi Sprudge tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre cevap Avustralya ve Yeni Zelanda. Dünyanın dört bir yanından 500'den fazla baristayı inceleyen araştırma, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın en üst düzey baristalara sahip olduğunu ortaya koydu.

Yani harika bir fincan kahve arıyorsanız, nereye gideceğinizi biliyorsunuz!

1 - James Hoffmann

Sprudge'ın kurucularından ve araştırmanın yazarlarından James Hoffmann, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın kahve kültürünün "inanılmaz derecede güçlü" olduğunu ve bu ülkelerin "yetenekli baristalardan oluşan gerçekten derin bir havuza" sahip olduğunu söyledi.

"Orada suyun içinde bir şeyler var" dedi.

Peki Avustralya ve Yeni Zelanda kahvesini bu kadar özel kılan nedir? Hoffmann bunun nicelikten çok niteliğe odaklanmak olduğuna inanıyor.

"Avustralya ve Yeni Zelanda'da kaliteli kahveye gerçek bir odaklanma var" diyor. "Kahve dükkanları genellikle küçük, bağımsız işletmelerdir ve baristalar yaptıkları işten büyük gurur duyarlar."

Kaliteye verilen bu önem, Avustralyalı ve Yeni Zelandalı baristaların sürekli yenilikler ve deneyler yaptığı ve her zaman mükemmel kahveyi yapmanın yollarını aradığı anlamına geliyor.

Hoffmann, "Oradaki kahve ortamında gerçek bir yaratıcılık ve yenilikçilik duygusu var," diyor. "Baristalar her zaman sınırları zorluyor, yeni şeyler deniyor ve kahve yapmak için yeni yollar buluyor."

Avustralya ya da Yeni Zelanda'ya yolunuz düşerse, bu muhteşem kahve dükkanlarından bazılarına mutlaka uğrayın! Kim bilir, belki de kendinize yeni bir favori barista bulabilirsiniz.

2 - Matt Perger

Matt Perger, Dünya Barista Şampiyonası da dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazanmış Avustralyalı bir barista ve kahve danışmanıdır.

Perger'in benzersiz kahve tarzı, mükemmel fincanı yaratmak için bilimi kullanmaya odaklanıyor. Kendisi bir dizi sofistike demleme yöntemi geliştirmiştir ve her zaman kahve yapmanın yeni yollarını denemektedir.

"Kahvemi geliştirmek için her zaman yeni yollar bulmaya çalışıyorum" dedi. "Bunun arkasındaki bilimi anlamak istiyorum, böylece mümkün olan en iyi fincanı yapabilirim."

Bu bilimsel yaklaşım Perger'i dünyanın en saygın baristalarından biri haline getirdi. Tavsiyeleri diğer baristalar ve kahve meraklıları tarafından aranıyor ve düzenli olarak konferanslarda ve atölye çalışmalarında konuşmaya davet ediliyor.

Perger'in nihai hedefi mükemmel bir fincan kahve yapmak. Ve etkileyici geçmişine bakılırsa, bunu başarma yolunda ilerliyor.

3 - Nick Stone

Nick Stone, Dünya Barista Şampiyonası da dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazanmış Yeni Zelandalı bir barista ve kahve kavurucusudur.

Stone'un kahvesi, özel bir kavurma tekniği kullanarak elde ettiği eşsiz tadı ve aromasıyla tanınmaktadır. Kahveleri genellikle "karmaşık" ve "yoğun" olarak tanımlanıyor ve kendisine derin L severlerden oluşan sadık bir takipçi kitlesi kazandırdı.

"Kahvemin bir deneyim olmasını istiyorum" diyor. "İnsanların tüm farklı tatları ve aromaları tatmasını istiyorum."

Stone sürekli olarak kahveyi kavurmanın ve demlemenin yeni yollarını deniyor ve kahveleri her zaman gelişiyor. Bu da onu dünyanın en heyecan verici ve yenilikçi baristalarından biri yapıyor.

"Her zaman yeni şeyler deniyorum ve kahvemin asla sıkıcı olmasını istemiyorum" dedi. "İnsanların kahvemi denemelerini ve 'vay canına, bu harika' demelerini istiyorum."

Eğer Yeni Zelanda'ya yolunuz düşerse, Stone'un kahvelerinden birini mutlaka deneyin. Hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

Barista Nedir?, Profesyonel kahve makinelerini ve pişirme tekniklerini kullanarak kahve hazırlayan ve sunan kişiye barista denir, Barista kahve çekirdeklerinin çeşitlerini, öğütme tekniklerini ve kahve pişirme yöntemlerine hakim olmalıdır, Barista Nitelikleri, Kahve çekirdekleri, aromalar ve pişirme teknikleri konusunda bilgi sahibi olmak; yoğun tempoda, enerjik ve güleryüzle çalışabiliyor olmak gereklidir, İletişim becerilerinin kuvvetli olması ve talepleri zamanında yerine getirebiliyor olması da önemlidir, Barista Görevleri, Barista, kahve makinelerini kullanarak kahve hazırlar ve sunar Makinelerin temizliği ve bakımı da baristanın görevidir, Müşterilere kahve hakkında bilgi verme ve sipariş alıp ödemeleri kabul etme işlemleri de baristanın görevidir, Kahve Endüstrisi ve Baristalar, Son yıllarda kahve endüstrisi, özel kahve içeceklerinin popülaritesinin artmasıyla birlikte baristalara olan ihtiyacı da artırdı, Özel kahve içeceklerine olan talep arttığı için, baristaların yetenek ve bilgisi de büyük önem kazanmıştır, Barista Eğitimi, Barista olmak isteyenlerin, kahve çekirdekleri ve pişirme teknikleri konusunda bilgi sahibi olması için çeşitli eğitimler alması gereklidir, Eğitim, baristanın kahve makinelerinin kullanımı ve bakımı konusundaki bilgisini de geliştirir, Barista ve Cafe Zincirleri, Ülkemizde ve dünyada bulunan kahve zincirlerinin yaygınlaştığından dolayı, bu cafe'lerde baristalara ihtiyaç duyulmaktadır, Bu cafe'lerde, baristalar kahve hazırlayarak, cafe'lerin yoğunluğunu yönetirler, Barista ve Kahve Kültürü, Baristalar, kahve çekirdeklerinin çeşitlerinden, öğütme biçimlerine, demleme veya pişirme tekniklerine kadar kahve hakkında her şeyi bilmelidirler, Bu bilgilerle, barista kahve severlere farklı ve yeni kahve deneyimleri sunar, Baristalar ve Professionalizm, Baristalar, kahve yapımında profesyoneldirler ve kahvenin her türlüsünü yapabilirler, Baristaların bu becerisi, müşterilere çeşitli ve kaliteli bir hizmet sunmalarını sağlar, Bir Barista Olmak, Barista olmak, sadece kahve yapmayı değil, aynı zamanda kahve hakkında her şeyi bilmeyi ve bu bilgiyi müşterilere aktarabilme yeteneğini gerektirir, Barista olmak isteyenler, bu meslekte gereken niteliklere sahip olmalıdır, Barista ve İletişim, Baristalar, müşterilerle etkili bir şekilde iletişim kurabilmeli, onların sorularını cevaplamalı ve isteklerini zamanında yerine getirebilmelidir, Bu yetenek, müşteri memnuniyetini artırır ve iş sürekliliğini sağlar
barista barista eğitimi baristacılık barista olmak
Bu, uzun siyah saçlı genç bir kadının görüntüsüdür. Üzerinde hafif bol parlak kırmızı bir gömlek var. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrık, sanki rahatlamak için bir an ayırıyormuş gibi. Başı hafifçe eğik ve kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş. Kendinden emin ve rahat bir duruşu var. Saçları omuzlarına dökülen yumuşak, doğal dalgalarla şekillendirilmiş. Yirmili yaşlarında olduğu anlaşılıyor ve yüzünde sıcak ve davetkâr bir ifade var. Bu anda dingin ve mutlu görünüyor.
Emel Keskin
Blog Yazarı

1998-1999 yılları arasında, Yalova'da bulunan bir reklam ajansının Koleksiyon adlı dergisinde; reklam koordinatörü ve köşe yazarı olarak çalıştı. 2003’te Mimar Sinan Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Beyaz gömlek giyen bir kişi bir kaptaki sütü beyaz bir bardağa döküyor. Kişi kabı sol elinde tutmakta ve sağ eliyle dökmektedir. Süt açık bir tonda ve kupayı hızla dolduruyor. Kupa kameraya doğru bakıyor ve neredeyse kremsi sıvıyla dolu. Kişinin yüzü görünmüyor ama omzu ve kolu görünüyor. Arka plan açık gri bir duvar ve ışık sol üst köşeden geliyor. Kap kahverengi, dikdörtgen şeklinde ve beyaz bir kapağı var.
Meslekler

Barista Nedir? Nasıl Olunur?

20 Şubat 2021
Beyaz bir tabakta bir fincan kahvenin yanında bir yığın lokum duruyor. Kahve fincanı koyu kahverengi bir sıvıyla doludur ve bir tarafında kulpu vardır. Lokumlar pembe ve beyaz dahil olmak üzere çeşitli renklerden oluşuyor. Tabağa yakından bakıldığında bakır bir nesne, üzerinde toz bulunan beyaz kare bir nesne ve küçük bir yiyecek parçası görülüyor. Tabağın sağ tarafında bir saatin yakın çekimi görülmektedir. Saatin arka planı beyaz, rakamlar ve ibreler ise siyahtır. Saatin etrafı karmaşık detaylar ve tasarımlarla çevrilidir.
Eğitim

Türk Kahvesi Eğitimi

22 Ekim 2021
Bu görüntü, fincandan çıkan ve havaya yükselen buharla birlikte beyaz bir fincan kahvenin yakın çekimini göstermektedir. Fincan, kahve çekirdekleriyle dolu bir tabağın üzerinde duruyor ve fincanın yan tarafında bir kulp görülüyor. Buhar fincandan dışarı taşıyor ve dumanlı, puslu bir etki yaratıyor. Beyaz fincan koyu arka planda göze çarpıyor ve buhar görüntüye rüya gibi bir his veriyor. Kahve çekirdeklerinin dokusu görülebiliyor ve fincan kadrajda hafifçe merkezin dışında kalıyor. Görüntü yumuşak bir ışıkla aydınlatılarak sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratılmış.
Kişisel Gelişim

Topraktan Fincana Yolculuk: Kahve

13 Mayıs 2021