AnasayfaBlog2021’de Turizm Nasıl Olacak? 
Video

2021’de Turizm Nasıl Olacak? 

15 Mart 2021
Bu resimde üç kadından oluşan bir grup birlikte ayakta dururken görülüyor. Soldaki kadın kollarını kavuşturmuş ve beyaz yakalı siyah bir elbise giyiyor. Ortadaki kadın kızıl saçlı, beyaz bir bluz ve mavi kot pantolon giyiyor. Sağdaki kadın mavi bir elbise giymiş ve kollarını kavuşturmuş. Her üç kadın da önlerinde duran ve arkalarındaki duvarda yazılı olan bir şeye bakmaktadır. İlginç bir sohbete dalmış gibi görünüyorlar.
KonuAçıklamaYorum
Turizmdeki DurumPandemi nedeniyle turizm sektörü ciddi hazırlıklar içinde.Turizm sektörü krizleri yönetme konusunda tecrübeli, bu dönemi de başarıyla yönetecektir.
Personel AlımıPandemi sebebiyle otel açılışlarının gecikmesi nedeniyle personel alımları henüz başlamadı.Personel alımlarının ay sonunda başlaması planlanıyor.
Orange County Hotels Açılış Tarihi3 otel de 30 Nisan’da kapılarını misafirlere açıyor.Misafirlerin tekrar kabul edilme tarihi yaklaşıyor.
2020'deki Pandemi2020 zor bir yıl oldu, ancak otel hızla önlemler alıp, sezonu 25 Temmuz'da açabildi.Pandemiye rağmen 25 Temmuz - Kasım arası hizmet verildi.
Personel Seçimiİletişim becerileri ve değişime uyum, personel seçiminde ön planda olan özellikler.Dil bilen personel tercih edilse de, bu her bölüm için zorunlu değil.
Otel LokasyonlarıKemer, Alanya ve belek bölgelerinde otelleri bulunmaktadır.Farklı lokasyonlarda hizmet veren bir otel zinciri.
Kemer OtelOtel, 2005 yılında hizmet vermeye başladı ve Antalya'nın Amsterdam'ı olarak biliniyor.Eğlence sektörüne yönelik bir otel.
Alanya OtelEğlence, aile ve dinlenme ihtiyaçlarını bir arada sunuyor.Çeşitli ihtimallara karşı çözümler sunan bir otel.
Belek Otel2 yıl önce bünyeye katıldı ve eğlenceye odaklı, iskele yapılıyor.Hijyen ve eğlenceye odaklı bir otel olacak.
Pandeminin EtkisiIptaller ve iadeler sebebiyle sıkıntılı bir dönem olsa da otel hızla tepki verip, sezonu idare etti.Pandemiye rağmen otel, krizi yönetmeyi başardı.

Orange County Hotels Satış Pazarlama Müdürü Deniz Yiğit ile birlikteyiz. Bacasız sanayi olarak da anılan turizm sektöründe 2021'de neler yaşanacak? Turizmcileri neler bekliyor? Otellerde Covid için alınan önlemler neler? A’dan Z’ye turizmi konuşacağız. 

Öncelikle Sizi Tanıyabilir Miyiz?

2003 yılından bu yana turizmle uğraşıyorum. 3 otelimiz bulunmakta.

Turizmde Durumlar Nasıl? Yaz Sezonuna Hazırlıklar Başladı Mı?

Genel olarak hazırlıklar başladı. Bizim otellerimizde hazırlıklar hiç bitmiyor. Her yıl mart aynıda başlayıp kasım itibariyle bitiyor sezon. Pandeminin de etkisiyle ciddi hazırlıklar var. 

Turizm Sektöründe Personel Alımları Başladı Mı?

Otellerimizde çağrı merkezi hizmeti vermekteyiz. Çalışanlarımız da sizden eğitim almakta, çok memnunuz. Normalde bu dönemde personel alımını çoktan alıp tamamlamış olurduk. Eğitimleri de yapmış olurduk. Pandemi nedeniyle açılışlar geç olacağı için personel alımları da henüz olmadı. Görüşmelere başladık, alımları da ay sonunda başlayacağız. 

Orange County Hotels Ne Zaman Kapılarını Bizlere Açıyor? Biraz Bize 3 Otelden De Bahsedebilir Misiniz?

Kemer, Alanya ve belek bölgesinde otelimiz var. 3 otelimiz de 30 Nisan’da kapılarını misafirlerimize açıyor. Kemer en eski otelimizdir. 2005 yılında misafir ağırlamaya başladık. Otelimiz Antalya’nın Amsterdam’ı olarak geçmekte. Hem mimarisiyle hem de eğlencesiyle.. Otelimizde bir caddesi var. Hareketli geçiyor. Günlük aktiviteler, akşam partileri çok ön planda. Alanya tesisimiz ikinci olarak açıldı. Çok güzel bir iskele mevcut. Eğlenceyi Alanya’ya taşıdık. Hem eğlence hem aile hem de dinlenmek isterseniz hepsini bir arada bulabilirsiniz. Çocuk mini kulübü 12’ye kadar açık. Belek otelimiz kelebek görümü var. 2 yıl önce bünyemize katıldı. Eğlenceyi oraya da taşıyoruz, iskele yapılmakta. Mobilyalar yenileniyor, hijyen daha ön planda olduğu için ciddi değişikliklerimiz var. Hizmet kalitesi farkı yok, sadece bölge farkı var. 

2020'de Pandeminin İlk Zamanları Ne Gibi Zorluklar Yaşandı? İptaller Arttı, Turistler Yoktu Nasıl Baş Ettiniz Böyle Bir Durumla?

Beklenmedik bir yıl oldu. Karanlık olarak görüyorduk. İlk olarak sağlığa öncelik verdik. İptaller, değişiklikler, iadeler gibi çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Hızlı bir şekilde önlem aldık. Personel eğitimi verdik. Sonrasında hijyen açısından neler yapabiliriz üzerine çalışmalar yaptık. Moralimiz ilk etapta bozuldu. Hızlı bir şekilde toparlandık. 25 Temmuzda açtık. Önceki yıllara göre iyi bir sezon değildi. Ama istediğimiz yakaladık diyebilirim. Kasım ayına kadar da devam etti sezon. 

Otellerde Çalışmak İsteyen Turizmciler İçin Hangi Kriterlere Dikkat Ediliyor? Orange County Hotels İn Spesifik Kriterleri Var Mı?

Misafir memnuniyeti ön planda olduğu için personel memnuniyetini de sağlamak gerekiyor. Mutlu personellerle çalışmayı çok seviyorum. Personeli mutlu etmek de yöneticilere bağlı. Çalışan seçtiğimiz durumlarda ilk iletişime bakıyoruz. Turizm değişkenlik gösterdiği için değişime uygun olmalı. Dil bilmesini tercih ediyoruz, her bölüm için değil. Dil bilmese de gülümseyerek “merhaba” diyebilmeli. 
Münevver Birol: 2021 hakkında umut dolu sözler var. özellikle geçen seneyi telafi edeceği yazıyor sosyal medyada.

2021’de Turizm Sektörü İçin Neler Öngörüyorsunuz?

2021’e daha umutlu bakıyorum. 2019’u yakalayacağını düşünmüyorum ama 2020’yi de aratmayacak. Bölgede hareketlilik başladı. 

Teknoloji Pandemi İle Daha Çok Kullanılmaya Başlandı. Online Rezervasyonlarda Artış Var Mı?

Biz uzun zamandır online rezervasyonlara ağırlık veriyoruz. Kendi çağrı merkezimizi de yönetiyoruz. Online ve çağrı merkezimizdeki rezervasyonlar acentelerden gelen rezervasyonlardan daha fazla. 

Daha Önce Çalışma İmkanı Olmayan Stajyerlere Fırsat Tanıyor Musunuz? 

İlk stajını tesisimizde yapabilirler. İnsan kaynaklarımız ilgileniyor. Tabi imkan tanıyoruz. 

Turistlerden Talepler Nasıl? Hangi Pazar Şuan Daha Ağırlıklı?

Talepler biraz yavaş ilerliyordu, iç Pazar biraz daha hareketliydi. Mart ayı itibariyle Rusya Ukrayna, Polonya ve Arnavutluk gibi pazarlardan artışlar oldu. 

Turizm Çalışanları En Yoğun, En Uzun Çalışan Kişiler. Türk Turizminin Öncelikli İhtiyacı Nedir?

Turizmde mesai kavramı yok. Bu nedenle çalışanların memnuniyeti sağlanması gerekiyor maddi ve manevi olarak. Değişebilir ve yenilenebilir olması öncelikli ihtiyacıdır diye düşünüyorum. 

Münevver Birol: Biraz da tatil planı yapan veya yapmakta tedirgin olan yerli turistler için sormak istiyorum.

Otellerde Nasıl Hazırlıklar Var? Aşılar, Hes Kodları, Ortak Kullanım Alanları Vs. Nasıl Olacak?

Aslında 2020’yi yaşayarak bunları deneyimledik. 2021’de misafirlerimiz daha rahat olabilirler. Eskiden %100 doluluk hedefimiz vardı, %60-70’lerde doluluk hedeflerimiz var. Genel alanlarda sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Restoran alanlarında açık büfe vardı artık açık büfe garson eşliğinde ikramlar var. Otele ilk girişlerde ateş ölçerler mevcut. Hızlı check-in sağlıyoruz. Pandemi odalarımız var. Ateşi yüksek çıkan misafirleri o odalarda tutuyoruz.

Otellerde Satış Ve Pazarlama Bölümünde Çalışmak İsteyenlere Hangi Eğitimleri Önerirsiniz?

sizin verdiğiniz eğitimler çok kapsamlı. arkadaşların almasını tavsiye ediyorum. takım liderliği eğitimi aldılar. satış ve pazarlamada çalışma isterlerse rezervasyonla ilgili eğitim olabilir. ingilizce eğitiminiz de var, dil eğitimi almalarını öneririm. sonrasında da satış ve pazarlama  konusundaki eğitimleri alabilirler. 

Turizmdeki Durum, Pandemi nedeniyle turizm sektörü ciddi hazırlıklar içinde, Turizm sektörü krizleri yönetme konusunda tecrübeli, bu dönemi de başarıyla yönetecektir, Personel Alımı, Pandemi sebebiyle otel açılışlarının gecikmesi nedeniyle personel alımları henüz başlamadı, Personel alımlarının ay sonunda başlaması planlanıyor, Orange County Hotels Açılış Tarihi, 3 otel de 30 Nisan’da kapılarını misafirlere açıyor, Misafirlerin tekrar kabul edilme tarihi yaklaşıyor, 2020'deki Pandemi, 2020 zor bir yıl oldu, ancak otel hızla önlemler alıp, sezonu 25 Temmuz'da açabildi, Pandemiye rağmen 25 Temmuz - Kasım arası hizmet verildi, Personel Seçimi, İletişim becerileri ve değişime uyum, personel seçiminde ön planda olan özellikler, Dil bilen personel tercih edilse de, bu her bölüm için zorunlu değil, Otel Lokasyonları, Kemer, Alanya ve belek bölgelerinde otelleri bulunmaktadır, Farklı lokasyonlarda hizmet veren bir otel zinciri, Kemer Otel, Otel, 2005 yılında hizmet vermeye başladı ve Antalya'nın Amsterdam'ı olarak biliniyor, Eğlence sektörüne yönelik bir otel, Alanya Otel, Eğlence, aile ve dinlenme ihtiyaçlarını bir arada sunuyor, Çeşitli ihtimallara karşı çözümler sunan bir otel, Belek Otel, 2 yıl önce bünyeye katıldı ve eğlenceye odaklı, iskele yapılıyor, Hijyen ve eğlenceye odaklı bir otel olacak, Pandeminin Etkisi, Iptaller ve iadeler sebebiyle sıkıntılı bir dönem olsa da otel hızla tepki verip, sezonu idare etti, Pandemiye rağmen otel, krizi yönetmeyi başardı
turizm 2021
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
4.2
(11)

Barista Eğitimi

10 Konu10 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
55463402
Açık kahverengi ceket giyen ve yuvarlak, siyah çerçeveli gözlük takan bir kadın kapalı bir ortamda duruyor. Yüzünde hoş bir ifade var, dudakları hafifçe gülümseme şeklinde kıvrılmış. Saçları kısa ve kıvırcıktır ve boynuna altın bir kolye takmaktadır. Arka plan, üzerinde beyaz yazılar olan mor bir duvardır. Arka planda bir bitkinin bulanık bir görüntüsü var.
Yuvarlak gözlüklü, mavi kot ceketli ve beyaz gömlekli bir kadın resmi. Saçları kahverengi ve at kuyruğu şeklinde geriye doğru toplanmış, yüzü dümdüz karşıya bakıyor. Arka planda birkaç dekoratif bitkinin göründüğü bej renkli bir duvarın önünde duruyor. Yirmili yaşlarının başında olduğu anlaşılıyor ve gözlerinde kararlı ve odaklanmış bir ifade var. Kendinden emin bir pozda duruyor, kolları iki yanında ve çenesi yüksekte. Kıyafetleri şık ve modern, ifadesi ise kararlı ve güçlü.Göksel Yılmaz
1102584