AnasayfaBlogÜnlü İş Adamlarının İmza Örnekleri
İş Hayatı

Ünlü İş Adamlarının İmza Örnekleri

23 Temmuz 2020
Koyu renk sakallı, kalın çerçeveli bir çift gözlük ve küçük kulaklıklar takan bir adamın yakın çekimi. Yüzü beyaz bir elmasla aydınlatılmış ve sakalı düzgünce kesilmiş. Gözleri kısmen görülebiliyor; sol gözü kapalı, sağ gözü ise hafifçe açık. Dudakları hafifçe ayrılmış ve kaşları konsantrasyonla çatılmış. Arka plan, görüntüye ince bir doku katan beyaz çizgilere sahip gri bir kumaş.
Ünlü İsimMeslekİmza Özelliği
Pablo PicassoRessam ve Heykeltıraşİmzası bir marka haline dönüştü
Walt DisneyFilm Yapımcısı ve Şirket Kurucusuİmzasında bir çizgi film karakteri bulunmaktadır
Wolfgang Amadeus MozartMüzik BestecisiZamanının en iyi piyano çalan kişisi olduğu kadar imzası da dikkat çekicidir
Mark ZuckerbergFacebook'un Kurucusu ve CEO'suKendine has imzası, insanları iyi bir şekilde idare eden anlamını taşır
Keiji InafuneOyun Yapımcısı ve İllüstratörİmzasını sevdiği oyun karakteri ile süslüyor
Jeff BezosAmazon'un Kurucusu ve CEO'suYaptığı birçok işte güçlü bir karaktere sahip imzasını atar
TextTextText
TextTextText
TextTextText
TextTextText

İmzalar, insanların karakteristik özelliklerini yansıtır. Her imza bireylerin gözünde prestij meselesidir. Başarılı ve iyi bir imza atabilmek ise sanıldığı kadar kolay değildir. Olaya alt tarafı bir imza olarak bakmamak gerekir. Özellikle de bir iş sahibi ya da makam, mevki sahibiyseniz, imzanızla insanları etkileyebilirsiniz. Belli kesimdeki insana göre imza bir kişinin kültür seviyesini de ortaya koyabilmektedir. Elbette kötü imzaya sahip kişilere kültürsüz diyemeyiz. Fakat atılan estetik ve güzel imza örnekleri kişinin belli bir karakterini ortaya koyar. 

Günümüzde evrak işlerinde imza sıkça kullanılır. En basitinden bir kargo bile alırken imza atarız. Aynı şekilde bankaya ve resmi kurumlara gittiğimizde bizden imza istenilir. Düşünün sadece atacağınız bir imza ile orada bulunan kişilerden kendinizden söz ettirebilirsiniz. Sonuçta havalı bir imza atmak kim istemez ki? 

İmza, her açıdan düşünüldüğü zaman insana güçlü bir karakter katar. Aynı zamanda imzayla birlikte işinizi ne kadar ciddi yaptığınızı da gösterebilirsiniz. Henüz adına uygun olmayan ya da alakasız imza atanlarımız aramızda muhakkak vardır. Bunun yerine kendinize ait ve sizi yansıtan bir imza atmanız daha iyi olacaktır. İş adamlarının imza örnekleri belki de size ilham kaynağı olur. Dünya üzerinde bulunan ünlü iş adamları başarıları güzel imzalarla süslüyor. 

Önemli Kişilerin İmza Örnekleri 

İmza atmak için illa bir iş adamı olmanıza gerek yok. Sadece iş adamları ya da ünlü olarak bildiğimiz kişiler en güzel imza örnekleri sahibi değiller. Sizde kendinize güvenerek en iyi imzayı atabileceğinizi bilmelisiniz. Sık sık imza atmayan biri için çok önemli olmayabilir. Ancak iyi bir imzaya sahip kişiler insanlarda farklı bir izlenim bırakır. İmzayı istediği gibi atan ve karakterini ortaya koyan kişilere özgüven gelir.  

İş adamı olanların imza takıntı olduğu bir gerçek. Normal insanlara göre günde en az 1 - 2 sefer imza atarlar. Ve bu imza meselesi iş adamları için oldukça önemlidir. Atılan kaliteli bir imza bu kişiler için paha biçilemez derecesindedir. 

Tarihte attıkları imzalarla ünlenen ve birçok insana ilham olan kişiler bulunuyor. Güzel imza örnekleri arasında yer alan bu kişiler, imzalarıyla tarihe geçiyor. İmza örneği olarak gösterebileceğimiz sayısız çeşitten sizler için 9 tanesini seçtik. Daha fazla oylanmadan listeye başlayalım. 

Pablo Picasso

Pablo Picasso 

1881 ile 1973 yılları arasında yaşayan Pablo Picasso herkes tarafından ressam ve heykeltıraşın piri olarak bilinir. 20. Yüzyılda yaptıkları eserlerle ismini günümüze kadar duyurmuştur. Pablo Picasso’nun diğer bir özelliği ise imzasının bir marka haline dönüşmesidir.

 

Walt Disney

Walt Disney 

Amerika menşeili şirketinin ismini daha çok çizgi filmlerle duymuşuzdur. Sergiledikleri çizgi film ve animasyonları dünya üzerinden milyonlarca insan izledi. Günümüzde halen popülerliliğini koruyan şirket, ünlü film yapımcıları arasına da girmeyi başardı. Ortak kurucuları arasında yer alan Walt Disney, attığı imza ile geride iyi bir örnek bıraktı. İmza örnekleri arasına girmeyi başardı. İmzanın içinde aynı zamanda bir çizgi film karakteri bulunmaktadır. 

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart 

1756 – 1791 yılları arasında yaşayan Wolfgang Amadeus Mozart, birçok konuda yetenekli birisi. Mozart’ın elleri sadece imza atma konusunda iyi değildi. Döneminin en iyi piyano çalan kişisiydi. Müzisyen, verdiği konserler ve gösterilerle adını kısa sürede duyurmuştur. Bu sayede Klasik Batı Müzik tarzının vazgeçilmez isimlerinden biri olmaya hak kazanmıştır. Günümüzde halen Wolfgang Amadeus Mozart’ın besteleri konservatuarlarda verilmektedir. 

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

En güzel imza örnekleri listemize herkes tarafından bilindik bir isim ile devam ediyoruz. Ünlü sosyal medya kurucusu Mark Zuckerberg de imzasıyla bu listeye girmeyi başardı. Mark Zuckerberg sadece Facebook kurucusu olarak değil, bir iş adamı vasfıyla bu listede yer almaktadır. Kendine has imzası bulunmaktadır. İmzanın ise, insanları iyi bir şekilde idare eden anlamını taşımaktadır. 

Mark Zuckerberg için Facebook artık bir şirket haline gelmiştir. Hatta bu sosyal ağda 2020 yılı itibariyle 45 binden fazla çalışan bulunmaktadır. İlk olarak 2004 yılının Şubat ayında piyasaya çıkan uygulama zamanla büyük bir ivmelenme kazanmıştır. Dünya genelinde kullanım sayısı milyarları bulmaktadır.

Keiji Inafune

Keiji Inafune 

8 Mayıs 1965 yılında doğan Keiji Inafune, oyun yapımcısı olarak dünya pazarında tanınmaktadır. 1980’lerin sonunda Capcom’da oyun hayatına giriş yapan Inafune, başarılı bir kariyere sahip. İllüstratör konusunda da oldukça tecrübeli. Oyun yapımcısı olması nedeniyle imzasını da oyun karakretlerine benzetmiş. Sıradan imza dışına çıkan Keiji Inafune, sevdiği oyun karakteri ile imzasını süslüyor. 

Jeff Bezos

Jeff Bezos 

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, tüm her şeyi elbette bir imzaya borçlu değil. Ancak Jeff Bezos içinde imza atmak oldukça önemli bir meziyet. Amazon’un kurucusu Bezos, yaptığı birçok işte güçlü bir karaktere sahip imzasını atıyor. Bezos, sadece Amazon şirketinin kuruculuk görevini yürütmüyor. Daha birçok sektöre yatırım yapan Amerikalı milyarder zengin, hayırseverlikten de geri kalmıyor. Dünyanın her yerinde yapılan başarı hikayelerinin en başında Jeff Bezos yer alıyor. 

Elon Musk

Elon Musk 

28 Haziran 1971 yılında doğan Elon Musk, daha çok aykırı yönleriyle tanınmaktadır. Musk, uzay ve elektrikli arabalara yatırım yapan iş adamı olarak bilinmektedir. Yaptığı ilginç çalışmalarla adından söz ettirmektedir. Yaptıklarıyla haber bültenlerine konu olmaktan da geri durmamıştır. Elon Musk, yaptığı birçok projenin altına minimal tarza sahip imzayı atıyor. Kendi karakterini yansıtan imza ile başarıdan başarıya koşuyor.

Bill Gates

Bill Gates 

28 Ekim 1955 yılında dünyaya gelen Bill Gates, Jeff Bezos’tan sonra en zengin insan olarak bilinmektedir. Bill Gates, Amerika’da doğmuş ve yine vurada büyümüştür. Microsoft'un önemli kurucuları arasında yer almaktadır. İyi bir kariyere sahiptir. İş adamı kimliğinin yanında yazar, yatırımcı ve girişimcidir. Evli olan Bill Gates, üç çocuğa sahiptir. İmza örneği konusunda kendisini ilham kaynağı olarak görebilirsiniz. Yazar olması nedeniyle de sık sık imza attığını söyleyebiliriz. Bill Gates, isminin imza halini kullanmaktadır. 

Steve Jobs

Steve Jobs 

24 Şubat 1955’de doğan Steve Jobs, 5 Ekim 2011 yılında aramızdan ayrılmıştır. Başarısı ve hayat hikayesi birçok kişisel gelişim sahibi kişilere umut ışığı olmuştur. TEDx gibi birçok yerde Steve Jobs’tan az çok bahsedilir. Apple mucidi olarak bilinir. İş adamı kimliğinin yanında girişimci, yatırımcı ve endüstriyel tasarımcı unvanlarıyla da tanınmaktadır. Steve Jobs, kariyerini en iyi şekilde tamamlayarak aramızdan ayrıldı. Jobs’tan bizlere geriye ise, sözleri ve onu anlatan kitapları kaldı. İmza örnekleri listesine son olarak Steve Jobs koyduk. El yazısıyla yazılmış bir imzaya sahipti.

İlgili eğitimler: Kişisel Gelişim Eğitimleri

Pablo Picasso, Ressam ve Heykeltıraş, İmzası bir marka haline dönüştü, Walt Disney, Film Yapımcısı ve Şirket Kurucusu, İmzasında bir çizgi film karakteri bulunmaktadır, Wolfgang Amadeus Mozart, Müzik Bestecisi, Zamanının en iyi piyano çalan kişisi olduğu kadar imzası da dikkat çekicidir, Mark Zuckerberg, Facebook'un Kurucusu ve CEO'su, Kendine has imzası, insanları iyi bir şekilde idare eden anlamını taşır, Keiji Inafune, Oyun Yapımcısı ve İllüstratör, İmzasını sevdiği oyun karakteri ile süslüyor, Jeff Bezos, Amazon'un Kurucusu ve CEO'su, Yaptığı birçok işte güçlü bir karaktere sahip imzasını atar, Text, Text, Text, Text, Text, Text, Text, Text, Text, Text, Text, Text
imza örnekleri imza örneği en güzel imza örnekleri kişisel imza örnekleri güzel imza örnekleri imza atmak
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim beyaz zemin üzerine siyah mürekkeple yazılmış bir imzanın yakın çekimini göstermektedir. İmza el yazısı ile yazılmış ve büyük bir K harfinin ardından gelen bir dizi ilmek ve bağlantı çizgisinden oluşuyor. Çizgiler kalın ve dalgalı, birkaç küçük daire ve ilmek içeriyor. K harfi beyaz arka planda öne çıktığı için imzanın odak noktasını oluşturuyor. İmza resmin kenarları tarafından çerçevelenerek dengeli bir kompozisyon oluşturulmuş. İmza özenle işlenmiş ve önemli bir figüre ait olduğu izlenimini veriyor.
İş Hayatı

Ünlü Siyasetçilerin İmza Örnekleri

31 Temmuz 2020
Görüntüde takım elbiseli ve kravatlı bir adam yer alıyor. Birkaç mikrofonun önünde duruyor ve mikrofonlara konuşuyor. Beyaz gömlek ve takım elbise ceketi ile siyah bir kravat takıyor. Yüz ifadesi ciddi ve elindeki göreve odaklanmış görünüyor. Arkasında yeşil harflerle yazılmış beyaz bir tabela, mavi harflerle yazılmış beyaz bir tabela ve beyaz harflerle yazılmış kırmızı bir tabela vardır. Adamın sağında, üzerinde etiket olan bir mikrofonun yakın çekimi yer almaktadır. Arka planda kahverengi arka planlı ve beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi var. Görüntüdeki adam çekimin odak noktasıdır ve bir konuşma ya da duyuru yapıyor gibi görünmektedir.
Beden Dili

Siyasilerin Beden Dili

02 Temmuz 2019