Sağlık sektörüne ilişkin gelişmeler neticesinde tıbbi sekreterlik mesleği günbegün ilgi gören mesleklerden biri olmuştur. Halihazırda hastane ve poliklinik gibi sağlık kuruluşlarında çalışan tıbbi sekreterlerin, alacağı eğitim neticesinde çalışma alanları oldukça geniştir. Bir bakıma bu durum tıbbi sekreterliğin avantajıdır. İş olanağı yüksek bir mesleki unvan olan tıbbi sekreterlik için, eğitim kursları da önemli hale gelebiliyor. Alınan eğitim doğrultusunda referans dosyanıza ilave kaynaklar dahil oluyor.
Tıbbi sekreterlik sağlık kuruluşlarında hasta kabul eden, hasta kayıtlarını kontrol eden ve ofis işlerinin genelinden sorumlu meslektir. Bu mesleki unvan için görev tanımı; hasta kayıt, kayıt kontrol ve ofis işlerinden ibaret değildir. Görev tanımı daha birçok yükümlü çalışmaları olduğunu göstermektedir. Ofis işlerinde kaynakların kullanımı, kayıt kontrol programları (hasta takip programları, klinik yönetim programı), hususlarında tıbbi sekreterlik çalışma prensiplerine hakim olmak gerekebilmektedir. Bu bağlamda tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik için iyi eğitim alınmış olması gerekir.
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik meslek çalışanları için yükümlü oldukları işler; ofisin tamamını kapsarken, hasta kabul, hasta kaydı gibi işlerle de ilgilenmektedir. Öte yandan yükümlü olduğu işleri ise;
Çoğu zaman tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik çalışanı, asistan olarak da görülebilmektedir. Görev tanımları bazı işleri kapsasa da birbiri ile kıyaslanamaz. Tıbbi sekreterlik eğitimi almış kişinin; kullandığı kaynaklar ve çalışma prensibinin bölümünün dışında herhangi mesleki unvanın bu işi gerçekleştirmesi söz konusu değildir.
Hasta kabul ve ofis yönetimi gibi durumlarda mutlaka tıbbi sekreterin eğitim almış olması gerekir. Tıbbi sekreterlik eğitimi alınması durumunda; kaynaklar en iyi şekilde kullanılırken, söz konusu yönetim işlerini idare edebilmektedir
Tıbbi sekreter olabilmek için; sağlık meslek yüksekokulu bölümü(önlisans) bitirmiş olmak gerekir. Hazırlanan üniversite adayları için meslek lise mezunu (büro yönetimi, tıbbi sekreterlik, sekreterlik) olanların sınavsız giriş hakkı da bulunabilmektedir. Gerek önlisans programına hazırlanacak adaylar gerekse de sınavsız geçiş yapacaklar için kurs eğitimi almaları gerekebilmektedir. Bu bağlamda Enstitü statüsünde online eğitim almak doğru çözüm olabilir. Kurs eğitimi neticesinde bölümde başarılı olmaya ilişkin bilgi kazanılırken, bölümü okuyanlar için de faydalı olmaktadır enstitü bağlamında eğitim.
Tıbbi sekreterlik eğitimi bölümünde başarılı olmayı hedefleyen her aday için doğru çözümlerden biridir. Günümüzde her konuda eğitim için ön planda yer alan online eğitim sistemi; insanların daha kolay eğitim almalarını ve masraftan kaçınmalarını sağlamaktadır. Daha uygun olarak yer alan online eğitimlerle kurs eğitimleri 'özel' nitelik kazanabilmektedir. Tıbbi sekreterlik için online eğitim sunan Enstitü, bölümün akademik eğitmen kadrosu ile kurs eğitimini özelleştirmekte. Aktarılacak eğitimde temel olarak esas alınansa 'eğitimin aşamalı aktarılması' yer almaktadır.
Tıbbi sekreterlik eğitiminde muhakkak ki önemli olan eğitmenin derecesidir. Lisansını tamamlamış, kariyer öyküsünde tıbbi sekreterlik bölümüne ilişkin eğitmenliğini destekleyen unsurlara yer vermesi gibi. Tıbbi sekreterlik eğitiminde akademisyenin önemi oldukça fazladır. Gerek akademisyen gerekse de eğitmen yeterliliğine sahip öğretim üyeleri tarafından eğitim almak, eğitimde bir üst kademeye taşıyacak çözüm olabilir.
Tıbbi sekreterlikte günümüzde yaygın olarak önlisans eğitim programını bitirmiş iş adayı sayısı oldukça fazladır. Sağlık kuruluşlarında tıbbi sekreterlik için aranan vasıfların önlisans programı dahilinde tamamının alınması mümkün olmayabilir. Bu kapsamda online eğitim ile referansınıza ilave eğitim ekleyebilirsiniz.
Tıbbı sekreterlik eğitimiyle gerek hasta kabul kursu alıp gerekse de gerekli diğer eğitim detaylarını karşılayabilirsiniz. Eğitim neticesinde idare ve kontrol nitelikleri kazanabilirsiniz. Devamında eğitimden alınanlar sizi tıbbi sekreterlikte daha uzman kişiler haline getirebilmektedir. Bu sayede sektörde iş imkanı artarken, yoğun tempoya sahip işinizde başarılı olmayı da sağlayabilirsiniz. Öte yandan yeni kariyer planlaması, eğitim neticesinde kuvvetli muhtemel durumla gerçekleştirilebilir hale gelebilmektedir.
Hasta kabul kursu tıbbi sekreterlik için en önemli kurslardan biri olmaktadır. Hasta kabule ilişkin bütün önemli detaylar kurs neticesinde kazanım olarak edinilmektedir. Daha profesyonel manada tıbbi sekreterlik hizmeti için hasta kabul kursu gereklilik halinde bulunmaktadır.
Tıbbi sekreterlerin hasta kabul sürecinden, tıbbi dokümanların düzenlemesi, arşivlerin düzeninin sağlanması ve yasal düzenleme durumlarına ilişkin sürece kadar kursta eğitimi verilmektedir. Eğitim kursuyla beraber tıbbi sekreterin alması gereken eğitimler devam edebilmektedir. İlave alınan eğitimler de tıbbi sekreterin görev tanımında yer alan işleri başarılı gerçekleştirmesine olanak sağlayan detaylar olarak yer almaktadır.
Enstitü eğitimi ile sağlık kuruluşlarında görev alacak tıbbi sekreterlerin; almış olduğu eğitimler ön lisans programı kadar önemli olmaktadır. Alınan bu eğitimler hem pekiştirme maksatlı yardımcı olurken hem de ileri düzey eğitimle beraber daha profesyonel olarak mesleki unvanlarına kazanım sağlayabilmektedir.