AnasayfaBlogStoksuz E-Ticaret Nedir?
Dijital Pazarlama

Stoksuz E-Ticaret Nedir?

16 Aralık 2019
Bir adam silueti elleri havada durmakta, vücudunun koyu renkli şekli açık renkli arka plana karşı dramatik bir profil oluşturmaktadır. Uzuvları yukarı doğru uzanmış, kollarını açmış ve bacaklarını hafifçe bükmüş, sanki bir şeye uzanıyormuş gibi. Yüzü gölgeler arasında gizlenmiş, ancak vücut dili güç ve kararlılıktan bahsediyor. Figürün büyüklüğü etkileyici ve tüm resmin kompozisyonuna hakim. Arka planda batan güneş portreye dingin bir ambiyans katarken, turuncu tonlar genel sahneye sıcaklık ve canlılık katıyor.
Stoksuz E-TicaretDetaylarİpuçları
Stoksuz E-Ticaret Nedir?Stok yapmadan çalışmayı içerir. İşi genellikle dayanıklı tüketim malları satan firmalar ve bireysel satıcılar yapar.Müşteriye her zaman stok bilgisi verilmez.
Dropshipping Nasıl Yapılır?İki farklı e-ticaret sitesi kullanılır. Birinden ürün temin edilirken diğerinde satış yapılır.Ürün tedariği ve satışı için dikkatli ve detaylı bir çalışma gereklidir.
Dropshipping Yaparken Dikkat Edilmesi GerekenlerSatılan ürün üzerinde kendi mağaza etiketleri olmalı ve iade durumlarında iş yükü artabilir.Ürün tedariği ve mutlaka etiketleme yapılırken, ürünün arızalı çıkma ve iade durumlarına karşı hazırlıklı olunmalıdır.
Stok Yapmanın RiskleriÜrünün rağbet görmemesi durumunda ürün elde kalabilir ve zarara uğranabilir.Ürünü almadan önce iyi bir piyasa araştırması yapılmalıdır.
Fiziksel Mağazalar ve Stoksuz E-TicaretFiziksel mağazalar, daha fazla müşteriye ulaşabilmek için stoksuz e-ticaret yapabilirler.Fiziksel mağaza, e-ticaret sitelerine ekstra dikkat etmelidir.
Stoksuz E-Ticaret için SermayeStoksuz e-ticaret, sermaye oluşturmadan ve stok yapmadan ticaret yapmayı içerir.Daha fazla kar elde etmek için ürün seçimi ve fiyatlandırma stratejisi önemlidir.
Dropshipping ve GüvenilirlikDropshipping'de ürün hakkında iyi yorumlar olan ve popüler olan sitelerden alışveriş yapılmalıdır.Güvenilir bir site, iade ve değişim durumlarında daha sağlıklı olacaktır.
Stoksuz E-Ticaret ve İthalatYurt dışından ülkemize ithal yol ile ticaret de yapılır.Yüksek sermayesi olanlar için ithalat kabul edilebilir bir seçenektir.
Stoksuz E-Ticaret ve Online MağazaOnline mağaza açarak, stoksuz e-ticaret yapılabilir.İyi bir online mağaza, müşteri kitlesini genişletebilir ve daha çok satış yapmayı sağlar.
Dropshipping ve RisklerDropshipping, göründüğü kadar basit ve maliyetsiz olmayabilir. İyi bir planlamaya ve stratejiye ihtiyaç vardır.Risklerin farkında olmak ve buna göre hareket etmek, başarıyı artırır.

İşletmeler ticaret yaparken stok yapmak zorunda kalırlar. Özellikle stok mecburiyeti olan işletme çeşitleri fiziksel mağazalardır. Bazı e-ticaret mağazaları ise stok yapmadan çalışır. Ama stok yapmadan ürün satış ve pazarlama işine girmek iki kat dikkat gerektirir. Genellikle bu tür stok yapmadan çalışan işletmeler dayanıklı tüketim malları satan işletmelerdir. Asla stok bilgisi vermezler ve biz alışveriş yaparken stok yapılıyor mu anlamayız bile. Bu tür ticaret yapan firmalar arasında çok büyük ticaret yapan şirketler ve bireysel olarak satış yapan firmalar var.

Stoksuz E-Ticaret (Dropshipping) Nasıl Yapılır?

Bir girişimci stoksuz ticaret yapabilmek için iki farklı e-ticaret sitesi kullanır. bu sitelerin biri satacağı ürünü temin edebilmek için, diğeri online mağaza açıp temin ettiği ürünü satabilmek içindir. öncelikle büyük bir e-ticaret sitesi üzerinden bir ürünü hedef alır. mesela bu site aliexpress olsun. bu sitede satılan bir ürünü sanki kendi satıyormuş gibi başka bir e ticaret sitesine online mağaza açarak yükler. müşteriler online mağaza sayfası açıp ürün yüklediği e-ticaret sitesi üzerinden bu ürünü satın alırsa, kendisi de ürünü kopyaladığı e-ticaret sitesi ‘‘Aliexpress örneği vermiştik’’ üzerinden ürünü satın alır. Satın aldığı ürünü sanki kendi ürünü gibi, yani kendi stok etmiş ve satıyormuş gibi müşteriye gönderir. Bu şekilde stoksuz e-ticaret yapılır. Bu tekniğe dropshipping adını veriyoruz.

Fiziksel mağazalar genellikle satın alınan bir ürünü anında teslim ederek çalışır. Müşteriler satın almak istedikleri bir ürünü önce inceler daha sonra alacakları ürüne güvenirlerse satın alırlar. Stok yaparak ticaret yapmak bazen riskli olabilir. Satın alıp stok yaptığınız bir ürün piyasada çok rağbet görmez ise elinizde kalış anlamına gelir. Bu da bir işletme için korkulu rüya gibidir. Mecburen ürünü indirimli olarak satar. Hatta ürün satılmamaya devam edecek olursa maliyeti fiyatına vermek zorunda kalır.

Tabi bu durumda vergiler ve diğer masraflar sebebi ile zarar edebilir. Hatta daha da ileri giderek maliyetinin altında satmak zorunda kalan, eline acil nakit para geçmesi için böyle bir yola başvurup zarar etmek zorunda kalan firmalar vardır. Tabi bunun için önlem alan firmalar da var. Mesela bir beyaz eşya firması genellikle satmak istediği ürünün bir adet teşhir ürünü getirir. Müşteri teşhir ürününü inceler ve beğenirse direkt ödeme yapar. Mağaza ise sattığı ürünü fabrikadan sipariş verip müşteriye gönderir. Bir nevi katalog satışı olarak düşünebiliriz. Ama online ortamda stok yapmadan e-ticaret nasıl yapılır?

Fiziksel bir mağaza, daha fazla müşteriye ulaşabilmek için bir e-ticaret sitesi üzerinden online mağaza açabilir. Ya da bir şahıs fiziksel bir mağazası olmasa bile kendine bir online mağaza sayfası açıp mal stok yaparak satış yapabilir. Her ikisi de bir e-ticaret şeklidir. Bazı girişimciler ise büyük bir sermaye oluşturmaya ve ürün stoklamaya gerek duymadan ticaret yapar. Online mağaza sayfasına yüklediği ürün için stok bilgisi vermez. İnsanlar bu ürünü alırken elinde stok var mı bilmeden satın alır. Sermayesi olmayan bir girişimci için çok güzel bir ticaret şeklidir. İki kat dikkat ve çalışma gerektirir. Normal ticarete göre risk oranı biraz yüksek olduğu için dikkat ister.

Dropshipping Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Dropshipping görünüş itibari ile basit ve maliyetsiz olarak görülse de dikkatli davranılmazsa sıkıntılı bir hal alabilir. Öncelikle dikkat edilmesi gerekilen şey sattığımız ürünün üstünde kendi mağaza etiketlerimizin olması. Bunu yapmak için bir depoya ya da malları düzenlemek için bir alana ihtiyacımız vardır. Satışını yaptığımız ürünü kopya ettiğimiz siteden satın alıp direkt olarak müşterimize gönderecek olursak, ürün paketi üzerinde bizim mağaza bilgilerimiz değil, satın aldığımız mağazanın bilgileri olur. Böyle bir duruma düşmemek için ürünü sipariş edip kendi depomuza getirmemiz, ürünü kargo paketinden çıkarıp yeniden kendi markamızın olduğu etiketler ile paketleyip göndermemiz gerekir.  

Ayrıca satış yaptığımız bir ürünün arızalı çıkma ve on beş gün içinde iade gibi garanti veren bir e-ticaret platformu üzerinden satacağımız için, ürünün beğenilmeme ve arızalı çıkması gibi durumlarda iş yükümüz iki katına çıkacaktır. Satışını yapacağımız ürünü ve satacağımız ürünü temin ettiğimiz mağazayı seçerken bu iki durumu ön planda tutarak daha dikkatli davranmamız gerekebilir. Ürün satışı yaparken daha fazla kar elde etmek için ürünü en ucuz bulduğunuz mağaza üzerinden değil, ürün hakkında en iyi yorumlar ile karşılaştığınız, popülerliği ve güvenilirliği yüksek online mağazalar üzerinden almanız gerekir. Olası bir iade ve değişim talebi durumu olursa, güvenilir bir mağaza sizin için daha garantili ve sağlıklı olacaktır. Sonuçta stoksuz olarak ticaret yapıyor olsak da malın elinizde kalma durumu her zaman var.

Dropshipping yaparken sadece yurt dışından ülkemize ithal yolla bir ticaret yapacağımızı düşünmeyin. Eğer biraz sermayeniz var ise ve tabi girişimcilik, dijital pazarlama üzerine eğitim almış bir kişi olarak kendinize güveniniz varsa, ülkeler arası dorpshipping yapabilirsiniz. Mesela oturduğunuz yerden uluslararası hizmet veren bir e-ticaret sitesi bulursanız ve o site üzerinden online mağaza açarsanız, çin de üretilen bir ürünü, abd de sipariş veren bir müşteriye eliniz değmeden gönderebilirsiniz. Yani dropshipping uluslararası olarak da yapılabilir. Tabi böyle bir ticaret deneme-yanılma yolu ile öğrenilemez. Bunun için de Enstitü online eğitimler programları içinden e- ticaret eğitimi almanızın size faydası olacaktır.

Kimler Stoksuz E-Ticaret Yapabilir?

Artık öyle bir rekabet ortamının içine düştük ki, üniversite diploması iş bulmak için yeterli değil. Ya da yıllardır çalıştığınız bir yerde tutunabilmek için tam kapasite çalışmanız gerek. Artık işi bilen, genç, daha ucuza yerinizi alabilecek insan sayısı çok fazla. Artık mezun olduktan sonra iş bulmak imkansıza yakın bir hal almaya başladı. Her an işsiz kalabilme ya da iş bulamama tehlikesi içinde olan insanlar olarak, para kazanmak için yeni yöntemler, yeni teknikler gerekli.

Kendimize yeni bir kariyer, ek gelir kapısı oluşturmak her zaman şart. Tabi bunun için fazlasıyla emek vermek, gerekirse az uyumak lazım. İsteyen herkes e-ticaret yapabilir. Bunun için bir koşula ya da diplomaya gerek yok. Öğrenci ya da emekliyken hatta çalışıyorken bile ek iş olarak e-ticaret yapılabilir. Gerekli eğitimi aldıktan sonra her işi yapabilirsiniz. Başarılı olmanın tek şartı ise çok çalışmaktan geçiyor.

İnsanlar Neden Bizi Tercih Etsin?

O kadar mağaza var iken insanlar ürün almak için neden bizi tercih etsin? Ya da ne satabiliriz? Müşteri odaklı satış yapmak önemlidir. E-ticaret öğrenmenin yolu demek diğer büyük firmalar ile rekabet edebilmenin en iyi yolu keyfe keder ürünler satmaktan geçer. Keyfe keder ürün derken neden bahsediyoruz? Mesela temel ihtiyaç maddeleri satmaya kalkarsak büyük rakipler ile karşılaşabiliriz. Gidip bir ütü satmaya çalışmak yerine, kamp çadırı satmak daha mantıklı olacaktır. Keyfe keder ürün satmak demek, müşterinin almak için acele etmemesi yani hemen fiyat-performans ürünlerine yönelmemesi anlamına gelir.

Müşteri acele etmeden acil lazım olmayan bir ürün alacak ise, ürünü satan tüm mağazalara göz atacaktır. Peki neden bizi tercih etsin diye düşünecek olursak, ürünü almak için tüm satıcılara bakacağı için bizim ürünümüze de mutlaka bakacaktır. Bizim ürünümüzü tercih etmesi, bizim pazarlama taktiğimizin başarısı ile mümkün olur. Ürünü ne kadar başarılı bir şekilde sunabilirsek, diğer ürünler yerine bizim ürünümüz tercih edilecektir.

Dropshipping için ne kadar sermaye gerekebilir?

Büyük bir sermayeye ihtiyaç duymazsınız. Eğer uluslararası çalışacaksanız beş yüz dolar başlangıç için yeterlidir. Eğer ülke içi e-ticaret yapacaksanız sermaye ye ihtiyaç duymazsınız.

Stoksuz e-ticaret için kar marjı ne kadardır?

Stoksuz e-ticaret için kar marjı yüksek değildir. Başlangıç için düşük kar oranları elde edersiniz. Ürün satışınız ve mağaza popülerliğiniz arttıkça, kar etme oranınız artacaktır.

Müşteri desteği sağlarken neye dikkat etmeliyim?

Müşteri ile iletişime geçerken, ürün elinizde olmadığı için, ürün hakkında tam bilgiye sahip olmanız gerekir. Üründe sizin var olduğunu sandığınız ama olmayan bir özellik, size sürprizler yaşatabilir. Ürünü satmadan önce bir adet alıp incelemeniz tavsiye edilir.

Stoksuz E-Ticaret Nedir?, Stok yapmadan çalışmayı içerir İşi genellikle dayanıklı tüketim malları satan firmalar ve bireysel satıcılar yapar, Müşteriye her zaman stok bilgisi verilmez, Dropshipping Nasıl Yapılır?, İki farklı e-ticaret sitesi kullanılır Birinden ürün temin edilirken diğerinde satış yapılır, Ürün tedariği ve satışı için dikkatli ve detaylı bir çalışma gereklidir, Dropshipping Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Satılan ürün üzerinde kendi mağaza etiketleri olmalı ve iade durumlarında iş yükü artabilir, Ürün tedariği ve mutlaka etiketleme yapılırken, ürünün arızalı çıkma ve iade durumlarına karşı hazırlıklı olunmalıdır, Stok Yapmanın Riskleri, Ürünün rağbet görmemesi durumunda ürün elde kalabilir ve zarara uğranabilir, Ürünü almadan önce iyi bir piyasa araştırması yapılmalıdır, Fiziksel Mağazalar ve Stoksuz E-Ticaret, Fiziksel mağazalar, daha fazla müşteriye ulaşabilmek için stoksuz e-ticaret yapabilirler, Fiziksel mağaza, e-ticaret sitelerine ekstra dikkat etmelidir, Stoksuz E-Ticaret için Sermaye, Stoksuz e-ticaret, sermaye oluşturmadan ve stok yapmadan ticaret yapmayı içerir, Daha fazla kar elde etmek için ürün seçimi ve fiyatlandırma stratejisi önemlidir, Dropshipping ve Güvenilirlik, Dropshipping'de ürün hakkında iyi yorumlar olan ve popüler olan sitelerden alışveriş yapılmalıdır, Güvenilir bir site, iade ve değişim durumlarında daha sağlıklı olacaktır, Stoksuz E-Ticaret ve İthalat, Yurt dışından ülkemize ithal yol ile ticaret de yapılır, Yüksek sermayesi olanlar için ithalat kabul edilebilir bir seçenektir, Stoksuz E-Ticaret ve Online Mağaza, Online mağaza açarak, stoksuz e-ticaret yapılabilir, İyi bir online mağaza, müşteri kitlesini genişletebilir ve daha çok satış yapmayı sağlar, Dropshipping ve Riskler, Dropshipping, göründüğü kadar basit ve maliyetsiz olmayabilir İyi bir planlamaya ve stratejiye ihtiyaç vardır, Risklerin farkında olmak ve buna göre hareket etmek, başarıyı artırır
 stoksuz e-ticaret e-ticaret dropshipping stok pazarlama online ticaret eğitim
Orta yaşlı, gür sakallı ve bıyıklı bir adam kameranın önünde duruyor. Yüzünde sert bir ifade, güçlü bir çene hattı ve belirgin elmacık kemikleri vardır. Siyah bir tişört ve kot pantolon giymektedir ve erkeksi bir yapısı vardır. Sakalı ve bıyığı bakımlıdır ve saçları düzgünce geriye taranmıştır. Kendinden emin ve kararlı görünüyor, bir güç ve erkeklik sembolü.
Ali Gümüşay
Blog Yazarı

Eylül 1998 doğumluyum ve aslen Malatyalıyım. İstanbul Gazi Lisesi' ni bitirdik ten sonra İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenime başladım. Öğrenim durumum devam etmekte son sınıf öğrencisiyim.  Kendime ait bir internet sitesi ve YouTube kanalım var. İnternet sitesinde yazdığım makaleler ve YouTube kanalımda seslendirip montajladığım videolarım mevcut.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görüntünün ön planında elinde küçük bir bina tutan bir kişi duruyor. Bina beyaz renkte ve tepesinde bir çatı bulunan birden fazla kattan oluşuyor. Kişi beyaz bir gömlek giyiyor ve omzunda büyük, koyu renkli bir çanta taşıyor. Binada, içinden parlak bir ışığın göründüğü bir pencere vardır. Kişinin yüzü görünmüyor, ancak binayı tutan kolu ve eli odakta. Görüntünün arka planı net değil ama tozlu ve yıpranmış bir sokak gibi görünüyor.
Dijital Pazarlama

E-Ticaret Para Kazanma Yöntemleri

20 Aralık 2019
Teknolojik ilerlemeler sayesinde ülkemizde ve dünyada bireyler dijitalleşmektedir. Dijitalleşme oranı arttıkça bu sitelerin kullanım oranı da artmaktadır. Çünkü modern toplumlarda bireyler zaman kavramına oldukça dikkat etmektedir. Bireyler zamana karşı bir yarış içindedir. E-ticaret sitesi de bireylerin gereksinimlerini istediği konum ve zaman dilimi içerisinde karşılamalarını sağlar.
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti Nedir?

25 Aralık 2019
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat