AnasayfaBlogSon 20 Yılın En Yaratıcı Sloganları
İş Hayatı

Son 20 Yılın En Yaratıcı Sloganları

30 Mayıs 2020
Bir kişi görüntünün ortasında durmakta ve sağ elinde büyük, siyah bir megafon tutmaktadır. Bu kişi yeşil beyaz çizgili bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Yüzü görünmüyor ama kısa kahverengi saçları var. Megafon yuvarlaktır ve metal bir sapı vardır. Gökyüzüne doğru doğrultulmuştur. Kişinin sağ kolu önünde uzanmakta ve eli megafonu sıkıca kavramaktadır. Resmin arka planında bulanık yeşil bir alan ve uzakta ağaçlar var.
MarkaSloganSloganın Özelliği
NikeSadece YapMarka ile iyi şekilde bütünleşmiş ve herkes tarafından tanınan bir slogan.
AppleFarklı DüşünMarkanın en büyük değişimine sebep olan ve değer artışına yol açan slogan
L’OrealÇünkü Buna DeğersinKadın bakış açısıyla ilk üretilmiş slogan olması ve büyük ses getirmesi
Coca ColaBir Kola PaylaşBaşarılı bir reklam süreci yürütülerek kişiselleştirilmiş şişe isimleri ile popülerlik kazanmış ama aynı zamanda tüketimi artırmış.
Kit KatMola Ver, Kit Kat'la11'de mola verme anlamı taşıyan sloganın İngilizce aksanıyla ortaya çıktı ve zamanla esnek bir kavrama döndü.
PanasonicDaha İyi Bir Yaşam, Daha İyi Bir Dünya100. yıl dönümünde yayınlanan ve müşterilere olumlu yansıyan bu slogan gelecek vizyonlarını belirlemiştir
DisneyDünyanın En Mutlu YeriŞirket müşteri kitlesini daha fazla geliştirme amacı ile seçilen bu slogan adı ile tam anlamıyla bağdaşıyor.
VisaOlmak İstediğiniz Her YerdeDünyanın neresinde olursanız olun elektronik ve mobil ödeme yapabilme imkanı sunduğunu belirten bu slogan, Visa'nın güçlü global kimliğini ifade eder.

Sloganı eşsiz kılan sizce nedir? Markanın olmazsa olmazı olan slogan unutulmazlar arasına nasıl girebiliyor? Yaratıcı sloganlar nasıl başarılı olarak karşımıza çıkıyor?

Markayı marka yapan en önemli argümanların başında slogan gelir. Sloganlar markanın ana kimliğini oluşturur.

Uzun yıllar markanın ismiyle beraber anılacak olan sloganı etkili şekilde kullanmak son derece önemlidir. Marka bilinirliği oluşturmanın en kısa yolunu slogan olarak görebiliriz. Slogan kullanımı artık bir marka haline gelmesinin önünü açar. Yani bir marka gibi insanların dilinde pelesenk olmasını sağlar.

Yaratıcı Sloganlar

En iyi sloganlar, basit ve yalın kelimelerden meydana gelir. Yaratıcı sloganlar, vurucu cümlelerden oluşur. Sloganları oluşturan cümlelerde en fazla 10 kelime yer alır. Hatta birçok başarılı sloganlar 2, 3 ya da 4 kelimeden oluşur. Önemli olan kısa kelimelerle vurucu bir slogan ortaya çıkarmak. 

Günümüzde reklam sloganları alanında en başarılı örnekleri veriyor. Markanın reklam yüzünü slogan daha iyi belirginleştirir. Şimdi son yıllarda öne çıkan sloganları sizlerle paylaşacağım. En iyi slogan örnekleri belki sizlere de bir fikir olarak yardımcı olur.

Son Yıllarda Öne Çıkan Birbirinden İlginç Sloganlar

Nike – Sadece Yap

Yaratıcı sloganlar listesinin ilk sırasında bir spor giyim markası var. Nike markasının çıkardığı ‘’Just Do It’’ sloganı en popüler yaratıcı reklam sloganları arasına girmiştir. ‘’Sadece yap’’ sloganı marka ile iyi şekilde bütünleşmiş ve herkes tarafından tanınır hale gelmiştir. Sloganın ortaya çıkışının ise ilginç bir hikayesi vardır: Gary Gilmore bir suça karışmıştır. Suç sonrası polislere yakalanır. Ve polisler zanlıdan son sözlerini söylemesini ister. Gary Gilmore işte tam bu anda ‘’Hadi Yapalım’’ sözünü kullanılır. Nike markasına bu söz bir ilham kaynağı our.

Apple – Farklı Düşün

‘’Think Different’’ sloganı markanın en büyük değişikliğine sebep olmuştur. Büyük bir değişim gösteren marka tarihinin en büyük slogan furyasına imza atmıştır. Sloganın asıl vurgulandığı yerde ise Gandhi, Bob Dylan ve Albert Einstein kişilerine yer vermesi olmuştur. Apple’ın çıkardığı slogan sonrası değerinde artış gözlemlenmiştir. Forbes, kampanyanın olduğu sıralarda Apple şirketinin hisse senedeninin 3 katına çıktığını söylemiştir.

L’Oreal – Çünkü Buna Değersin

En iyi yaratıcı sloganlar arasında gösterilebilir. Son yılların en bilindik sloganları arasındadır. Sloganın diğer bir özelliği de kadın bakış açısıyla ilk üretilmiş slogan olmasıdır. Sloganın ortaya çıkmasıyla beraber büyük ses getirmiştir. Akılda kalıcı slogan olması sayesinde en iyi slogan örnekleri arasında gösterilmeyi hak etmiştir.

Coco Cola – Bir Kola Paylaş

Dünyanın en çok tüketilen meşrubat içeceği olan Coco – Cola, reklamlarıyla da kendinden söz ettirebiliyor. Dünyanın en iyi markalarından biri olsa da reklam bütçesinden kaçınmamaktadır. ‘’Share a Coke with’’ yani ‘’Bir Kola Paylaş’’ sloganıyla başarılı bir reklam süreci yürüttü. Kampanya süresi boyunca 250 popüler isimi şişelerde kişiselleştirildi.

Kit Kat – Mola Ver Kit Katla

Dünyanın en iyi sloganları arasında Kit Kat markası da gösterilmektedir. ‘’Break a Have a Kit Kat’’ İngilizce aksanıyla ortaya çıkan slogan son zamanların başarılı sloganları arasına girmiştir. Sloganda yer alan mola verme anlamı 11’de sabah çayı manasını taşımaktadır. Bu düşünceyle yola çıkan slogan daha sonrasında daha esnek bir kavram olmuştur.

Panasonic – Daha İyi Bir Yaşam, Daha İyi Bir Dünya

Herkesin bildiği üzere Panasonic bir elektronik şirketidir. Dünyanın birçok ülkesinde halen popüler kimliğini sürdürüyor. Şirket 100. yılda farklı bir vizyon çalışması yürüttü. Bu vizyonun adına ise ‘’Daha İyi Bir Yaşam, Daha İyi Bir Dünya’’ koydu. Geleceğe dönük bir slogan ile müşterilerin karşısına çıktı. Bu çıkış kullanıcılara olumlu şekilde yansıdı. Sloganın ana teması insanların her alanda daha rahat yaşam sürmesi vurgulandı. Ayrıca firma çevresel faaliyetlere de yardım ettiği birçok kesim tarafından bilinir.

Disney – Dünyanın En Mutlu Yeri

Yaratıcı sloganlar arasına Disney şirketini almasak elbette olmaz. Fazla deneyim ve tecrübeden sonra Disney şirketi adına yakışır bir slogan ortaya çıkardı. Gerçekten adı ile bağdaşan bir slogan üreten firma takdiri hak etti. ‘’Dünyanın en mutlu yeri’’ adı altında bir tema park oluşturdu. Çizgi film karakterleriyle 7’den 70’ herkesin sevgisini zaten kazanmıştı. Ancak şirket müşteri kitlesini daha fazla geliştirmeyi de sürdürdü. Yaptığı tema park ile dünyanın en mutlu yerini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Visa – Olmak İstediğiniz Her Yerde

Akıllıca düşünülmüş bir slogan ile daha karşı karşıyayız. Son 20 yıla damgasını vurmuş bir marka sloganı. Birçok kredi kartının yanında gördüğümüz Visa, insanlara verdiği mesajla hakkını fazlasıyla veriyor. ‘’Olmak istediğiniz her yerde’’ vurgusuyla adeta müşterilerine güçlü mesaj veriyor. Markanın asıl söylemek istediği dünyanın neresinde olursanız olun, elektronik ve mobil ödeme yapabileceğini belirtiyor. Şirket slogan ile birlikte köklü bir değişime giderek logosunda da devrim yaptı. Kısacası ödeme sistemi yeni bir yüze kavuştu.

Nokia – İnsanları Birbirine Bağlar

Yıllarca kullandığımız bir telefon markasını da listede görmemek olmaz. Apple, Samsung ve diğer markalar yokken sadece Nokia vardı. Ve Nokia dediğimiz zaman aklımıza direkt olarak ‘’Connecting People’’ gelirdi. Dilimize yer edinmiş bu sözcüğün anlamı ise, ‘’İnsanları Birbirine Bağlar’’ şeklindedir. Yıllarca telefonların açılışında ve reklamlarda hep bu sloganı duyardık. Güçlü bir PR çalışmasının sonucunu şirket olumlu şekilde almıştı. Uzun yıllar geçmesine rağmen Nokia’nın sloganı kullanıcılar tarafından halen unutulmadı.

McDonald’s – Seviyorum

Aslında McDonald’s şirketinin iki tane güçlü sloganı vardır. Birisi ‘’Seviyorum’’ diğeri ise ‘’McDonald’s gibisi yok’’ Her iki sloganda şirketin gelişmesinde büyük rol oynadı. Her iki sloganda adeta yıllara meydan okudu. ‘’Seviyorum’’ sloganı ‘’İ’m Lovin İt’’ İngilizce kelimesinden gelmektedir. Slogan fast food zincirinin en önemli ayaklarından birini oluşturdu.

Levis – Kalite Asla Stilden Çıkmaz
En iyi slogan örnekleri arasında bir giyim firması da yer almaktadır. Uluslararası çağa hizmet veren Levis şirketi en popüler sloganını oluşturdu. Firma, ‘’kalite asla stilden çıkmaz’’ adı altında büyük bir sükse oluşturdu. Markanın ismiyle bağdaşan slogan pantolonun kalitesini ortaya çıkardı. Levis, ciddi reklam çalışması sayesinde satışlarda yükseliş gösterdi.

FedEx – Yarın Olmadığında
Bir markanın verdiği slogan bu kadar mı yakışır, demeyin. Kargo şirketi olan FedEx, ortaya çıkardığı slogan ile markanın kimliğini ortaya koymuş. Kurye hizmetinde yarın olmadan ürünlerin aynı günde işleneceği mesajını iyi şekilde vermiş. Yaratıcı sloganlar içinde gayet başarılı olan marka, günde ortalama 14 milyon kargo teslimi yapıyor. Bütün bu başarısının altında sloganın olduğunu görebiliyoruz. 

Nike, Sadece Yap, Marka ile iyi şekilde bütünleşmiş ve herkes tarafından tanınan bir slogan, Apple, Farklı Düşün, Markanın en büyük değişimine sebep olan ve değer artışına yol açan slogan, L’Oreal, Çünkü Buna Değersin, Kadın bakış açısıyla ilk üretilmiş slogan olması ve büyük ses getirmesi, Coca Cola, Bir Kola Paylaş, Başarılı bir reklam süreci yürütülerek kişiselleştirilmiş şişe isimleri ile popülerlik kazanmış ama aynı zamanda tüketimi artırmış, Kit Kat, Mola Ver, Kit Kat'la, 11'de mola verme anlamı taşıyan sloganın İngilizce aksanıyla ortaya çıktı ve zamanla esnek bir kavrama döndü, Panasonic, Daha İyi Bir Yaşam, Daha İyi Bir Dünya, 100 yıl dönümünde yayınlanan ve müşterilere olumlu yansıyan bu slogan gelecek vizyonlarını belirlemiştir, Disney, Dünyanın En Mutlu Yeri, Şirket müşteri kitlesini daha fazla geliştirme amacı ile seçilen bu slogan adı ile tam anlamıyla bağdaşıyor, Visa, Olmak İstediğiniz Her Yerde, Dünyanın neresinde olursanız olun elektronik ve mobil ödeme yapabilme imkanı sunduğunu belirten bu slogan, Visa'nın güçlü global kimliğini ifade eder
yaratıcı sloganlar yaratıcı reklam sloganları en iyi sloganlar reklam sloganları en iyi slogan örnekleri
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görselde, çeşitli kişilerin devrimci bir tutum içinde, bir liderin önderliğinde yürüdüğü bir sahne yer almakta. Lider, hırslı ve kararlı bir ifadeyle elini yukarı kaldırmış ve grubu bir amaç uğruna yönlendiriyor gibi görünmektedir. Arkada, diğer kişiler de benzer bir kararlılıkla onu takip ediyor; bazıları umut dolu bakışlarla yukarıya doğru bakıyor, bazıları ise elinde silahlarla kararlı bir tavır sergiliyor. Bu sahne, genellikle devrim, özgürlük ve büyük sosyal değişimleri çağrıştıran güçlü bir görsel motif içeriyor. Görselin arka planında alevler yükselirken, ön planda "SLOGAN ÖRNEKLERİ" yazısı ve altında IIENSTITU logosu bulunmakta. Bu, IIENSTITU'nun etkili iletişim ve kitleleri harekete geçirebilen sloganların gücünü anlatmayı amaçlayan bir içeriğini vurguluyor. Bu tasarım, eğitim ya da bilgilendirme amacıyla kullanılmak üzere hazırlanmış bir görsel olabilir.
Satış - Pazarlama

En Etkili Slogan Örnekleri

19 Mayıs 2020
Bir grup insan birlikte bir proje üzerinde çalışıyor. Bir kişi bir kitap üzerine yazı yazarken, bir diğeri çeşitli renklerde bir kağıt tutuyor. Bir dizüstü bilgisayar açık ve hemen yanında bir renk örneği var. Önlerindeki masada kahverengi sıvılı bir fincan kahve var ve bir renk kartelasının yakın çekimi görülüyor. Ayrıca bir bilek ve farklı renklerde bir kağıt tutan bir elin yakın çekimi de var. Tüm bireyler ellerindeki işe odaklanmış gibi görünmektedir ve ortam işbirliği ve yaratıcılık atmosferidir.
Markalaşma

Marka Değeri İçin Sloganın Önemi

08 Mayıs 2019
Bu görsel, ortasında bir kare bulunan sarı, kırmızı, yeşil ve mavi bir daireden oluşan renkli bir G harfidir. Arka plan beyazdır ve G harfi dairenin ortasındadır, ortada mavi bir dikdörtgen ve her iki tarafta iki yeşil ve beyaz bayrak benzeri şekilden oluşur. G harfinin renkleri parlak ve canlıdır ve genel şekli görsel olarak hoştur. G harfi, içinde sarı ve kırmızı bir daire bulunan daha büyük yeşil ve beyaz bir bayrakla çerçevelenmiştir. Bayrağın yeşil alanı, görüntünün görsel karmaşıklığına katkıda bulunan karmaşık tasarımlara ve desenlere sahiptir.
İş Hayatı

Harika Tasarıma Sahip 5 Marka Logosu

11 Haziran 2020
Bu görüntü, Facebook ve Instagram Reklamcılığının temellerini öğreten çevrimiçi bir kursa aittir. Etkili reklamlar ve hedefli kampanyalar oluşturma hakkında ayrıntılı bilgiler içeren slaytlar içeren bir bilgisayar ekranının yakın çekimidir. Kurs, kullanıcıların platformların nüanslarını anlamalarına ve erişimlerini en üst düzeye çıkarmak için stratejiler oluşturmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Reklam hesaplarının oluşturulması, kampanyaların oluşturulması ve sonuçların ölçülmesi gibi konular da ele alınıyor. Bu bilgilerle kullanıcılar daha etkili kampanyalar oluşturabilir ve istedikleri hedeflere ulaşabilirler. Eğitim, kullanıcıların sosyal medya reklamcılığı dünyasında başarılı olmalarına yardımcı olacak araçları ve bilgileri sağlamaktadır.
Kalın, koyu renk sakallı, orta yaşlı bir adam krem rengi bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir gömlek giyiyor. Sakalları düzgünce kesilmiş ve göğsüne doğru uzanıyor. Gözleri doğrudan kameraya bakıyor ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Başı hafifçe yana eğiktir ve saçları düzgünce taranmıştır. Ellerini iki yanına koymuş bir şekilde ayakta durmaktadır.Burak Ertan
1245464
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu, blog yazmayla ilgili bir çevrimiçi kursun görüntüsüdür. Takım elbiseli bir adam kara tahtanın önünde oturuyor, gözlüklü ve sakallı, bilgi ve otorite izlenimi veriyor. Konuşmacıyı dikkatle dinliyor gibi görünüyor. Tahtanın üzerinde siyah beyaz bir 'B' harfi var, muhtemelen blog yazmaya atıfta bulunuyor. Adamın üzerinde düğmesi yakından çekilmiş bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Gözleri de görülebiliyor, bu da dikkatle dinlediğini gösteriyor. Tüm bu ayrıntılar adamın bir blog kursuna katıldığına işaret ediyor. Bu görüntü sayesinde dijital çağda blog yazmanın önemini görebiliyoruz.
4.5
(87)

Blog Yazarlığı Eğitimi

9 Konu5 Saat