AnasayfaBlogPolitika Konuşurken Kullanılabilecek İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Politika Konuşurken Kullanılabilecek İngilizce İfadeler

22 Şubat 2023
hükümet ve uluslararası ilişkiler hakkında konuşurken kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri özetledik. İngilizce öğrenmek isteyenler için, İngilizce kursumuza katılmalarını öneriyoruz.
İngilizce İfadeAnlamıÖrnek Cümle
To be politically savvySiyasi olarak uyanık olmakHe is politically savvy and understands the complexities of the political environment.
To be politically motivatedSiyasi olarak motive olmakThe activist group is politically motivated to bring about change.
To be politically engagedSiyasi olarak ilgilenmekMany young people are becoming politically engaged in response to climate change.
To be politically activeSiyasi olarak aktif olmakShe has always been politically active, attending rallies and volunteering for campaigns.
To be in powerGüçte olmakThe new political party is currently in power after winning the election.
To be in officeGörevde olmakThe mayor has been in office for two terms now.
To be in governmentHükümette olmakHe worked hard to be in Government and bring positive changes.
To be in the ruling partyYöneten partide olmakMembers of the ruling party have a significant influence on policy decisions.
To be in diplomatic relationsDiplomatik ilişkilerde olmakOur country is in diplomatic relations with most countries in the world.
To be in foreign policyDış politikada olmakThe president has been criticized for his decisions in foreign policy.

konuşmalarımızın önemli bir parçası olan siyaset, hükümet ve uluslararası ilişkiler üzerine konuşurken, kullanılabilecek çok sayıda ingilizce deyim bulunmaktadır. bu deyimler, konuşmalarımızın daha anlaşılır ve etkili olmasını sağlayacaktır. bu yazıda siyaset, hükümet ve uluslararası ilişkiler hakkında konuşurken kullanabileceğiniz ingilizce ifadeleri özetledik. ingilizce öğrenmek isteyenler için, ingilizce kursumuza katılmalarını öneriyoruz.

İngilizce öğrenmek, siyaset, hükümet ve uluslararası ilişkiler hakkında konuşmak için gerekli olan becerileri geliştirmenize yardımcı olacaktır. İngilizce kurslarımıza katılarak, İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirebilir ve bu konularda rahatça konuşabilirsiniz.

İlgili kurslar: İngilizce Kursları

Siyaset, Hükümet ve Uluslararası İlişkiler Üzerine Konuşurken Kullanılabilecek İngilizce Deyimler

Siyaset

  • To be politically savvy (Siyasi olarak uyanık olmak) - Siyaset hakkında bilgili olmak.

  • To be politically motivated (Siyasi olarak motive olmak) - Siyaset hakkında hedefleri olan bir kişi.

  • To be politically engaged (Siyasi olarak ilgilenmek) - Siyaset hakkında aktif olarak konuşmak veya eylemlerde bulunmak.

  • To be politically active (Siyasi olarak aktif olmak) - Siyaset hakkında çok fazla konuşmak veya eylemlerde bulunmak.

Hükümet

  • To be in power (Güçte olmak) - Bir hükümetin iktidarda olması.

  • To be in office (Görevde olmak) - Bir hükümetin görevde olması.

  • To be in government (Hükümette olmak) - Bir hükümetin üyesi olmak.

  • To be in the ruling party (Yöneten partide olmak) - Bir hükümetin yöneten partisi olmak.

Uluslararası İlişkiler

  • To be in diplomatic relations (Diplomatik ilişkilerde olmak) - Bir ülke ile diğer ülke arasındaki ilişkiler.

  • To be in international relations (Uluslararası ilişkilerde olmak) - Bir ülke ile diğer ülkeler arasındaki ilişkiler.

  • To be in global affairs (Küresel meselelerde olmak) - Bir ülke ile diğer ülkeler arasındaki ilişkiler.

  • To be in foreign policy (Dış politikada olmak) - Bir ülkenin diğer ülkelerle olan ilişkilerini yönetmek.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
To be politically savvy, Siyasi olarak uyanık olmak, He is politically savvy and understands the complexities of the political environment, To be politically motivated, Siyasi olarak motive olmak, The activist group is politically motivated to bring about change, To be politically engaged, Siyasi olarak ilgilenmek, Many young people are becoming politically engaged in response to climate change, To be politically active, Siyasi olarak aktif olmak, She has always been politically active, attending rallies and volunteering for campaigns, To be in power, Güçte olmak, The new political party is currently in power after winning the election, To be in office, Görevde olmak, The mayor has been in office for two terms now, To be in government, Hükümette olmak, He worked hard to be in Government and bring positive changes, To be in the ruling party, Yöneten partide olmak, Members of the ruling party have a significant influence on policy decisions, To be in diplomatic relations, Diplomatik ilişkilerde olmak, Our country is in diplomatic relations with most countries in the world, To be in foreign policy, Dış politikada olmak, The president has been criticized for his decisions in foreign policy
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.