AnasayfaBlogPlanlarınızı Anlatırken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Planlarınızı Anlatırken Kullanılacak İngilizce İfadeler

08 Şubat 2023
Geçmiş deneyimlerimizi ve gelecek planlarımızı ifade etmek için, 'achieve', 'accomplish', 'undertake', 'advance' ve 'pursue' gibi İngilizce sözcükleri kullanmak önemlidir.
İngilizce İfadeTürkçe AnlamıÖrnek
Let's plan to...Planlayalım ki...Let's plan to meet at the cafe on Thursday.
We should...Bir şeyi yapmalıyız...We should discuss our options before making a decision.
I think we should...Bence yapmalıyız...I think we should gather more data before making a decision.
Let's figure out...Bir şeyi anlamaya çalışalım...Let's figure out the best approach to this project.
We need to...Bir şeyi yapmamız gerekiyor...We need to set our budget before starting the project.
AchieveBaşarmakWe need to achieve our goals within the given timeline.
AccomplishTamamlamakWe accomplished to finish the project in time.
UndertakeÜstlenmekWe undertake to honor our commitments.
AdvanceİlerlemekWe need to advance our skill-sets to stay competitive.
Pursueİzlemek, peşinden gitmekWe will pursue to develop our business in new markets.

Geçmiş deneyimlerimiz ve gelecek planlarımız hakkında konuşurken, kullanabileceğimiz İngilizce sözcükleri biliyor olmak önemlidir. Aşağıdaki sözcükleri kullanarak, deneyimlerinizi ve planlarınızı daha net bir şekilde ifade edebilirsiniz.

Ayrıca sıfırdan İngilizce (tüm seviyeler) kursumuz, planlarınızı etkili bir şekilde ifade etmenize yardımcı olacak çok sayıda İngilizce ifade ve cümle kalıbını öğrenmenizi sağlar. Cümleleri nasıl kuracağınızı, uygun dilbilgisini nasıl kullanacağınızı ve doğal konuşma için gerekli tonlama ve telaffuzda nasıl ustalaşacağınızı derinlemesine anlayabilirsiniz.

İster iş, ister seyahat veya eğlence amaçlı olsun, derslerimiz sizi gelecekteki niyetlerinizi güvenle tartışmanız için gerekli dil becerileriyle donatmak üzere tasarlanmıştır. Kendi hızınızda ilerleyen çeşitli ilginç alıştırmalar ve aktivitelerle, bu kapsamlı kurs kısa sürede akıcılığa ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

İlgili kurs: Sıfırdan İngilizce Kursu (Tüm Seviyeler)

Planları Anlatırken Kullanılabilecek İngilizce İfadeler Nelerdir?

Plan yapmak hayatın önemli bir parçasıdır. İster bir tatil planlayın, ister iş yerinde bir proje organize edin ya da arkadaşlarınızla bir toplantı ayarlayın, planlarınızı açıklamak için doğru İngilizce ifadelere sahip olmak daha etkili iletişim kurmanıza yardımcı olabilir.

Açık ve özlü İngilizce ifadeler kullanmak, konuşmaya dahil olan herkesin ne yapmaya çalıştığınızı anlamasını sağlayacaktır. İşte başkalarıyla proje veya etkinlikleri tartışırken işinize yarayacak, planları İngilizce açıklamak için kullanılan bazı yaygın ifadeler.

  • Let's plan to... - Bu ifade, olası planlar ve eylemler tartışılırken kullanılır. Örneğin, "Perşembe günü kafede buluşmayı planlayalım" veya "Bu projeyi gelecek haftaya kadar bitirmeyi planlayalım."

  • We should... - Bu ifadeyi bir eylem önerisini ifade etmek için kullanın. Örneğin, "Bir karar vermeden önce seçeneklerimizi tartışmalıyız" veya "Projeye dahil olan herkesle bir toplantı düzenlemeliyiz."

  • I think we should… - Bu ifade, yapılması gerektiğine inandığınız şey hakkındaki fikrinizi ifade eder. Örneğin, "Bence bir karar vermeden önce daha fazla veri toplamalıyız" veya "Bence her bir ekip üyesine görevler vermeliyiz."

  • Let's figure out… - Bu ifade, bir sorunu çözmenin veya bir görevi tamamlamanın olası yollarını tartışırken kullanılır. Örneğin, "Bu projeye yaklaşmanın en iyi yolunu bulalım" veya "Herkesi aynı sayfada nasıl bulacağımızı bulalım."

  • We need to... - Başka bir şeyin gerçekleşmesi için tamamlanması gereken bir eylem olduğunda bu ifadeyi kullanın. Örneğin, "Projeye başlamadan önce bütçemizi belirlememiz gerekiyor" veya "Tüm paydaşlarla bir toplantı planlamamız gerekiyor."

Planları açıklarken kullanılacak İngilizce ifadeler hakkında net bir anlayışa sahip olmak, daha etkili iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Bu, konuşmaya dahil olan herkesin neyi başarmaya çalıştığınızı anlamasını ve hedeflerinizi tamamlamak için birlikte çalışabilmesini sağlayacaktır.

Geçmiş deneyimlerimizi ve gelecek planlarımızı ifade etmek için, özellikle "achieve", "accomplish", "undertake", "advance" ve "pursue" gibi İngilizce sözcükleri kullanmak önemlidir. Bu sözcükleri kullanarak, deneyimlerinizi ve planlarınızı daha net bir şekilde ifade edebilirsiniz. Bu ifadelerin neler olduğunu biraz daha detaylandıralım:

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
Let's plan to, Planlayalım ki, Let's plan to meet at the cafe on Thursday, We should, Bir şeyi yapmalıyız, We should discuss our options before making a decision, I think we should, Bence yapmalıyız, I think we should gather more data before making a decision, Let's figure out, Bir şeyi anlamaya çalışalım, Let's figure out the best approach to this project, We need to, Bir şeyi yapmamız gerekiyor, We need to set our budget before starting the project, Achieve, Başarmak, We need to achieve our goals within the given timeline, Accomplish, Tamamlamak, We accomplished to finish the project in time, Undertake, Üstlenmek, We undertake to honor our commitments, Advance, İlerlemek, We need to advance our skill-sets to stay competitive, Pursue, İzlemek, peşinden gitmek, We will pursue to develop our business in new markets
Achieve Accomplish Undertake Advance Pursue planları anlatmak için ingilizce ifadeler planlardan bahsederken kullanılacak ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resimde bir grup ahşap figür görülüyor. Kolları ve bacakları olan kırmızı bir kukla, bir eli dışarıda mavi bir robot ve sarı ve yeşil bir baloncuk var. Ön planda bir el ve bir eldivenin yakın çekimi var. Ayrıca yeşil ve beyaz bir daire ve beyaz metinli kırmızı bir baloncuk var. Kuklanın beyaz desenli parlak kırmızı giysileri vardır ve robot gri desenli mavidir. Sarı ve yeşil baloncuk dairesel, yeşil ve beyaz daire ise yuvarlaktır. Kırmızı baloncuğun üzerindeki beyaz metin okunaklıdır. Bu sahne, benzersiz ve ilginç bir görüntü oluşturan çeşitli unsurlardan oluşmaktadır.
İletişim

İletişim Becerileri Nelerdir?

06 Aralık 2019
Kameraya gülümseyen bir kadının yakın çekimi. Hafif bir teni var ve dudakları nazik bir gülümsemeyle hafifçe ayrılmış. Gözleri parlak ve yanakları pembe. Saçları açık kahverengidir ve yüzünden geriye doğru toplanmıştır. Göğsünü gösteren derin yakalı mor ve mavi bir üst giyiyor. Üstünde aynı renklerde bazı karmaşık yazılar da var. Arka plan nötr bir gridir. Kadın sıcak ve davetkar bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor, gözleri neşe dolu.
Ön Yazı ve Kapak Mektubu

Kısa Ön Yazı Örnekleri

12 Mayıs 2020