AnasayfaBlogÖğrenci Deneyimi: SEO Eğitiminde Neler Öğrendim?
Online Eğitim Deneyimi

Öğrenci Deneyimi: SEO Eğitiminde Neler Öğrendim?

02 Eylül 2021
Sarı zemin üzerine bir büyüteç yerleştirilmiştir. Büyüteç siyah bir sapa ve merceğin ortasında gümüş bir kaleme sahiptir. Sap hafif kavislidir ve mercek dairesel şekildedir. Sarı arka planda sarı ve siyah bir 'S' harfi ve sarı ve siyah bir 'F' harfi işareti de dahil olmak üzere birkaç küçük nesne daha vardır. Büyüteç görüntünün ana odağıdır ve sarı arka plan, büyütecin gümüş ve siyah renkleriyle kontrast oluşturmaktadır. Görüntü, büyütecin gümüş kalemi ve siyah sapı üzerinde ayrıntılar sağlayan bir yakın çekimdir.
Öğrenilen KonularÖnem DerecesiNerede Uygulanır
HTML bilgisiYüksekWeb sitelerinin düzenlemesi ve SEO çalışmaları
Meta verilerin kullanımıYüksekArama motorları tarafından siteden daha fazla bilgi alınması
SEO AraçlarıYüksekAnahtar kelime analizleri ve arama motorlarında daha üst sıralara çıkabilme
Kötü SEO tekniklerinin farkında olmaÇok YüksekWeb sitesini zararlı SEO işlemlerinden koruma
Google web yönergeleriYüksekWeb sitesinin arama motorlarıyla uyumluluğunu sağlama
Web sitelerin ve sayfaların değerini anlamaÖnemliSEO stratejilerinin belirlenmesi
Anahtar kelime zorluklarını öğrenmeYüksekEn etkili anahtar kelime seçiminde
İçerik yaratma stratejileriYüksekWeb sitesi trafik ve görünürlüğünün artırılması
Adapte olma yeteneğiYüksekYeni SEO gelişmelerine kolayca ayak uydurma
Girişimcilik tavsiyeleriOrtaWeb sitesi ile para kazanma ve iş yönetme konularında

SEO olarak bilinen veya Arama Motoru Optimizasyonu olarak Türkçe kullanılan konuyla ilgili harika bir eğitime katıldım. SEO eğitimi benim için oldukça önemliydi. Bir web sitem var ve SEO web sitesi sahipleri için olmazsa olmaz. SEO, web sitenizin Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmesi için yapılan geliştirmelerdir diye tanımlayabiliriz.

Çok geniş bir alan ve bu konuda usta olmak oldukça zor. Google zaten bu bilgilerin bazılarını veriyor ama bu iş deneyime dayalı ve web sitemin üst sıralarda yer alması için deneyimli kişilerden bilgi almam gerekiyordu.

Bunun için danışmanlık yapan birçok şirket var web sitenizi üst sıralara taşıyabileceklerini söylüyorlar. Ama girişimcilik yapmak için web sitesi kurduysanız bunlar için yeterli para bulamazsınız. İş kurarken neredeyse her işi kendiniz yapmak zorundasınız. Ben de bunu kendim öğrenebileceğimi düşündüm ve internette SEO eğitimi araması yaptım. Karşıma ilk çıkan siteye tıkladım ve harika bir hocanın dersine katıldım.

Derse katılmadan önce SEO hakkında bildiklerim sınırlıydı. Eğitime katıldıktan sonra bu alanın bir deniz-derya olduğunu öğrendim. Ama hocamız en baştan başladı. Yani hiç bilmeyenler için anlatmaya başladı ve yabancı kelimeleri ve jargonları da açıkladı. Neyi bilmemiz gerektiğini ve neyin bu aşamada gereksiz olduğunu en başta anlattı.

SEO Eğitimi Tavsiyelerim

Ben bu derse katıldıktan sonra internet dünyasına bakış açım değişti. HTML diye bir şey öğrendim ve HTML bilerek bir web sitesinde her şeyin değiştirilebileceğini artık biliyorum. SEO için HTML bilmek önemli. Uzman düzeyinde olmasa bile temel düzeyde öğrenmeniz işe yarar. Enstitü’de yeni başlayanlar için HTML-CSS3 eğitimi var bunu tavsiye ederim.

Kodlama öğrenmek her zaman işinize yarar. Programlama bilmeniz belki gerekmez ama bir yazılım diliyle ilgili biraz bilgi sahibi olmak işinize yarayacaktır.

Neler Öğrendim?

Web sitelerin ve sayfaların değerini öğrenmek. SEO’ya yeni başlayanlar için göze korkutucu gelebilir ama hangi sayfanın puanının ve değerinin yüksek olduğunu bilirseniz işleriniz kolaylaşır.

Meta verileri öğrendim. Arama motorlarının sitemizi daha iyi anlamaları için meta verilerin nasıl kullanıldığını örneklerle öğrendim. Hatta hocamız web sitelerinin büyük bir çoğunluğun hatalı yaptığı işlemi de örneklerle gösterdi. Bu hataları yapmayarak üst sıralara kolayca çıkabileceğimi de görmüş oldum.

İşleri kolaylaştırmak için gerekli olan SEO araçlarını öğrendim. Anahtar kelime araştırmak kolay iş değil. Hocamız hem ücretsiz hem ücretli bir çok SEO araçlarından bahsetti. Anahtar kelime zorluklarının bile görülebildiği araçları görebilme şansı yakaladım. Hangi anahtar kelimenin daha iyi sonuç vereceğini analiz etme konusunu da öğrendim.

Kötü SEO tekniklerinin neler olduğunu öğrendim. Birçok web sitesinde 20-30 TL ye satılan seo paketleri var. Bunlar ilgimi çekmişti ama anladığım kadarıyla bu tür şeyler Google’ın nefret ettiği şeyler. Kötü yapılan işlemlerin neler olduğunu ve web siteme nasıl zararları olacağını öğrendim. Bu konu içinde web yönergeleri konusu da var. Google, tüm web sitesi sahiplerine uyulması gereken kuralları belirlemiş ve uymazsanız cezası var. Web sitesi oluşturmadan önce ve SEO konusuna girmeden önce bunları mutlaka öğrenmeniz gerekiyor.

Eğitim bittikten sonra eğitmenime birkaç soru sordum. İçerik yazarlığı için nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum ve beni içerik yazarlığı eğitimine yönlendirdi. Sık sık içerik yazmamı tavsiye etti. Yakında bu eğitime de katılacağım. Web dünyası gerçekten rekabetin yoğun yaşandığı bir yer haline geldi. Eğer işinizi internete taşımak istiyorsanız sadece web sitesi açarak mümkün değil. İşinizi korumak zorundasınız. Yeni şeylere adapte olmalısınız.

Serdar Candan

HTML bilgisi, Yüksek, Web sitelerinin düzenlemesi ve SEO çalışmaları, Meta verilerin kullanımı, Yüksek, Arama motorları tarafından siteden daha fazla bilgi alınması, SEO Araçları, Yüksek, Anahtar kelime analizleri ve arama motorlarında daha üst sıralara çıkabilme, Kötü SEO tekniklerinin farkında olma, Çok Yüksek, Web sitesini zararlı SEO işlemlerinden koruma, Google web yönergeleri, Yüksek, Web sitesinin arama motorlarıyla uyumluluğunu sağlama, Web sitelerin ve sayfaların değerini anlama, Önemli, SEO stratejilerinin belirlenmesi, Anahtar kelime zorluklarını öğrenme, Yüksek, En etkili anahtar kelime seçiminde, İçerik yaratma stratejileri, Yüksek, Web sitesi trafik ve görünürlüğünün artırılması, Adapte olma yeteneği, Yüksek, Yeni SEO gelişmelerine kolayca ayak uydurma, Girişimcilik tavsiyeleri, Orta, Web sitesi ile para kazanma ve iş yönetme konularında
seo seo eğitimi seo eğitimi tavsiye seo kursu tavsiye seo ne öğrendim seo eğitimi ne işe yarar
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867
Bu görüntü, düz beyaz bir arka plana sahip bir bilgisayar ekranını ve üzerinde görüntülenen metni göstermektedir. Metin siyah renkte görünmekte ve çeşitli boyut ve yazı tiplerinden oluşmaktadır. Metin düzgün, düzenli bir şekilde düzenlenmiş ve ekran boyunca organize bir desen oluşturuyor. Metin oldukça net ve keskin görünüyor ve kolayca okunabiliyor. Metin ve beyaz arka plan arasındaki kontrast temiz ve görsel olarak çekici bir görünüm yaratıyor. Metnin genel tasarımı estetik açıdan hoş ve bilgisayar ekranının profesyonel ve modern görünmesini sağlıyor.
5
(3)

Bootstrap Eğitimi

40 Konu10 Saat
Beyaz, yakalı düğmeli gömlek giyen ve gözlük takan orta yaşlı bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Koyu renk, kısa saçları, güçlü bir çene hattı ve kendinden emin bir ifadesi vardır. Gömleğinin üst düğmeleri açık ve kolları dirseklerine kadar kıvrılmış. Çenesinde ve yanaklarında hafif bir kirli sakal var. Geniş bir alnı vardır ve kaşları hafifçe kalkıktır. Gözlükleri siyah ve dikdörtgen şeklindedir ve çerçeveleri biraz büyüktür. Genel olarak akıllı ve yetkin görünüyor.Volkan Asildeveci
808464
Bu görüntü gözlüklü ve sakallı bir adama ait. Çevrimiçi bir HTML5 ve CSS3 Eğitim kursuna katılıyor gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarı açık ve konsantre olmuş görünüyor, muhtemelen not alıyor veya bir kodlama alıştırması yapıyor. Kursu ciddiye aldığı ve öğrenmeye hevesli olduğu görülüyor.
4.9
(62)

HTML5 ve CSS3 Eğitimi

35 Konu5 Saat
Gözlüklü ve koyu renk sakallı orta yaşlı bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Ciddi bir ifadesi var, gözleri dümdüz karşıya bakıyor ve ağzı hafifçe açık. Saçları kısa ve düzgün, gözlükleri küçük, dikdörtgen çerçeveli. Düz, beyaz bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymiştir. Düz, beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde birkaç kırışıklık var ve yanakları hafif çökük. Sakalları bakımlı ve gözlükleri ışıkta belli belirsiz parlıyor. Sakin ve ağırbaşlı görünüyor, ancak bakışlarıyla kararlı.Beytullah Anı
1175464