AnasayfaBlogMülakatta Kendini Tanıtma Örnekleri
Mülakat - İş Görüşmesi

Mülakatta Kendini Tanıtma Örnekleri

10 Şubat 2021
Bir kadın yüksek bir binanın önünde duruyor ve kameraya ışıl ışıl gülümsüyor. Koyu renk saçları omuzlarından aşağı dökülüyor ve gözleri sevinçle parıldıyor. Önünde siyah bir 'T' harfi olan beyaz bir gömlek giymektedir ve burnu kadraja yakındır. Yakın çekimde göğsü görünüyor ve gülümsemesi bulaşıcı. Bu binanın önünde olmaktan memnun ve gururlu görünüyor ve ifadesi pozitiflik ve güven dolu. Tüm yüzü mutlulukla aydınlanmış ve harika bir gün geçiriyor gibi görünüyor.
KategoriTanıtım TaktiğiÖrnekleme
Mesleki EdinimlerSon iş yerinizden başlayarak mesleki edinimlerinizi anlatın. Kendi yaptığınız işlere odaklanarak, gereksiz ayrıntı vermeden anlatmalısınız.X firmasında 5 yıl boyunca satış departmanında çalıştım ve bu süre zarfında...
Akademik BaşarılarAkademik kariyerinizin, iş hayatına olan etkilerinden bahsetmeli veya düzenlediğiniz bir etkinlik, konferans var ise bunlara odaklanmalısınız.Yüksek lisansımı iş yönetimi üzerine yaparak, iş dünyasına olan bakış açımı genişlettim ve...
YeteneklerHerkesin bir yeteneği vardır, önemli olan kendinizi övmeden ve abartmadan bunu karşı tarafa iletmek.İyi bir problem çözücüyüm ve hızlı bir öğrenme yeteneğim var...
Mesleki HedeflerGelecekle ilgili hayallerden ziyade mesleğinizde gelmek istediğiniz yeri anlatmalısınız.Gelecek 5 yıl içinde X pozisyonda olmayı ve Y yeteneklerimi daha da geliştirmeyi hedefliyorum...
Şirkete KatabileceklerPozisyonun sizin için artıları olabilir ancak bunlardan bahsederseniz sadece makam için orada olduğunuz izlenimi verebilirsiniz.Şirketinize, solid problem çözme yeteneklerim ve analitik düşünme becerimle katkıda bulunacağımı düşünüyorum...
Kişisel BilgilerBireysel yetenekleriniz ve karakteristik özellikleriniz hakkında kısa ve öz bilgiler verin.Sorunları çözme ve kritik durumları yönetme konusunda yetenekliyim...
İşi Alma SebepleriNeden bu işten hoşlandığınız ve başvurduğunuz bu pozisyon için neden uygun olduğunuzu açıkça belirtin.Veri analizi konusunda tutkulu biriyim ve sizin şirketinizde bu yeteneğimi en iyi şekilde kullanabileceğime inanıyorum...
Önceki İş DeneyimleriÖnceki işlerinizde ne tür görevlerde bulunduğunuz, nasıl bir başarı elde ettiğiniz hakkında açıklama yapın.Önceki işimde müşteri hizmetleri departmanında çalıştım ve müşteri memnuniyet oranını %20 artırmayı başardım...
Eğitim BilgileriÖzellikle işinize yarayacak olan eğitim bilgilerinizi paylaşın.Yüksek lisans derecemi veri analizi üzerine yaparak bu alanda kendimi geliştirdim...
Kişisel İlgi AlanlarıHobileriniz, kişisel ilgi alanlarınız hakkında bilgi vererek insan kaynakları uzmanına daha geniş bir perspektif sunabilirsiniz.Kuantum fiziği ve kozmolojiye ilgi duyarım ve bu konularda sürekli olarak bilgi edinmeye çalışırım...

Beklediğiniz gün gelip çattı, şimdi ne yapacaksınız? Başvuru yaptığınız ve sizi aramaları için evrene olumlu mesajlar gönderdiğiniz kurum, sizi arayıp mülakata çağırdı. Tabii ki küçük bir endişe ile birlikte mutluluk duyarsınız. Ancak sadece mülakata çağrılmanın yetmediğini hepimiz biliyoruz. Tüm kurallara uygun olarak hazırladığınız CV’ nizi, işe alımcıya sözlü olarak aktarmanız gerekiyor. Bu yüzden mülakata hazırlanıp gitmeli, gelebilecek sorulara karşı cevaplarınızı oluşturmalısınız.

Mülakatta kendini tanıtma sırasında insan kaynakları uzmanı verdiğiniz bilgileri kontrol edip, bilgi birikiminize ve kültürel seviyenize bakıp, pozisyon ve kurum için doğru insan olup olmadığınıza karar verecektir. Şimdi sıkı durun, mülakatın daha başında en kritik ve en önemli soru geliyor “Bize Kendinizden Bahseder Misiniz?”, bu soruya nasıl cevap verilmeli?

Mülakatta kendini tanıtırken yapılan yanlışlar ve doğrular

DoğruYanlış
Kısa ve öz bir şekilde kendini tanıtmakÇok uzun ve detaylı bir tanıtım yapmak
Profesyonel deneyim ve başarıları vurgulamakKişisel hayatın tüm detaylarına değinmek
İş için önemli yetenek ve becerileri belirtmekİlgisiz ve alakasız yeteneklerden bahsetmek
İşverenin ilgisini çekecek başarı öyküleri anlatmakSadece kendi başarılarına odaklanmak ve işverenin ihtiyaçlarını görmezden gelmek
Mülakata hazırlıklı gelmek ve araştırma yapmakŞirket veya pozisyon hakkında bilgi eksikliği göstermek
Pozitif ve enerjik bir tutum sergilemekEnerjisiz, ilgisiz ve negatif bir tutum sergilemek
İşverene nasıl değer katabileceğini açıklamakSadece kendi beklenti ve hedeflerinden bahsetmek
Net ve düşünceli bir konuşma dili kullanmakGeveze, düşüncesiz ve dikkatsiz bir konuşma dili kullanmak

Kendini Tanıtma Örnekleri: Bize Kendinden Bahseder Misin?

İş görüşmenizin sonucunu belirleyecek soru geldi. Ne yapmalısınız? Burada işe alımcı, evcil hayvanınızın ismini ya da en sevdiğiniz rengi merak etmiyor. Kariyeriniz için en önemli olayları, etkileyici başarılarınızı ve işiniz için gerekli olan yetkinliklerinizi duymak istiyor. Size düşen, uygun bir sıralama ile anlatmanız. CV’ nizde bölümler oluşturduğunuz gibi, konuşmanızı da 5 kategoriye ayırarak anlatım yapabilirsiniz.

  • Mesleki Edinimler: Son iş yerinizden başlayarak mesleki edinimlerinizi anlatmaya başlayınız. Çoğul konuşmalardan ziyade kendi yaptığınız işlere odaklanarak, gereksiz ayrıntı vermeden anlatınız. Görevlerinizde önceliği başvurduğunuz pozisyonla ilgili olanlara vermelisiniz. Bol bol pratik yapın ki akıcı bir konuşma olsun.

  • Akademik Başarılar: Yeni mezun olarak mülakata alındıysanız, mezun olduğunuz okullardan bahsedebilirsiniz. Ancak yıllardır çalışma hayatının içindeyseniz akademik durumunuzu uzun uzun anlatmayabilirsiniz. Bunun yerine akademik kariyerinizin, iş hayatına olan etkilerinden bahsedebilirsiniz. Ya da sizin düzenlediğiniz bir etkinlik, konferans var ise bunlara odaklanmanız, yeteneklerinizi ön plana çıkarmanız fayda sağlayacaktır.

  • Yetenekleriniz: Herkesin bir yeteneği mutlaka vardır, önemli olan kendinizi övmeden ve abartmadan bunu karşı tarafa iletmek. Birçok kurum, çalışanlarının sosyalleşebilmeleri adına tiyatro ya da fotoğrafçılık kulübü kurarlar. Sizin burada abartarak söylediğiniz her yeteneğiniz işe alındığınız takdir de önünüze çıkabilir. Dürüst olmakta fayda var.

  • Mesleki Hedefleriniz: Gelecekle ilgili kurduğunuz hayallerinizden ziyade mesleğinizde gelmek istediğiniz yeri anlatmalısınız. İstikrarlı ve ulaşılabilir bir kariyer istediğinizi anlatabilirsiniz. Bu soruyu geçiştirir şekilde cevap vermeniz, gelecek ile ilgili planınız olmadığı ve kariyeri üzerinde fazla düşünmeyen bir insan profili çizebilir. Her zamanki gibi önceden tasarlamalısınız cevaplarınızı.

  • Şirkete Neler Katabilirsiniz: Pozisyonun sizin için artıları olabilir ancak bunlardan bahsederseniz sadece makam için orada olduğunuz izlenimi verebilirsiniz. Daha çok çalışma koşulları, şirketin hedeflerinin sizin hedeflerinizle uyuştuğu gibi söylemler yararınıza olabilir.

Kendini Tanıtma Örnekleri: Kısaca Sizi Tanıyabilir Miyiz?

Anlamı, sizi işe almamız için bir neden söyleyin. Yukarı da bahsettiğimiz gibi mülakatta kendini tanıtma sürecinde özel hayatınız ile ilgili çok fazla detay vermeden iş hayatındaki ve akademik hayatınızdaki başarılarınızı anlatmanız. Evet, anlatacağınız şeyler insan kaynakları uzmanının elinde olan özgeçmişte yazıyor. Ancak sizin anlatırken ki tavrınız, dil bilginiz, konuşma esnasında yöneltilen sorulara cevap verişiniz karşı tarafa “ Bu kişi doğru aday işe al ya da mülakatı sonlandırma vakti geldi” gibi mesajlar veriyor.

Bir mülakatta iyi bir ilk izlenim bırakmak önemlidir. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri özgüvenli ve profesyonel bir şekilde kendinizi tanıtmaktır. Bunu nasıl yapabileceğinize dair bazı örnekler aşağıda verilmiştir:

"Merhaba, benim adım _______. Ben bir _______ (iş başvurusu sahibi türü). _______ (pozisyon türü) ile ilgileniyorum."

"Merhaba, benim adım _______. Ben _______ (iş başvurusu türü). İlanınızı _______ (web sitesi) adresinde _______ (pozisyon) için gördüm ve bu iş için mükemmel olacağımı düşündüm."

"Merhaba, benim adım _______. Ben _______ (iş başvurusunda bulunan kişinin türü). Mevcut olan _______ (pozisyon) ile ilgileniyorum. Aradığınız beceri ve deneyime sahip olduğuma eminim."

Öz güvenli ve profesyonel bir şekilde kendinizi tanıtmak için biraz zaman ayırırsanız, diğer adaylardan ayrılır ve işi alma konusunda ciddi olduğunuzu gösterirsiniz.

Aşağıdaki gibi bir örneği sizde kendiniz için oluşturabilirsiniz.


X Üniversitesi’ nden 2010 yılında mezun oldum. Kariyer hedefim X sektöründe satış alanında çalışmaktı, bu sebeple satış becerilerimi geliştirebileceğim, satış yönetimi yetkinliklerimi artıran ve diksiyon ile ilgili eğitimler aldım. Sektörü yakından takip ederek, üniversite de sektör konferanslarına katıldım. İlk iş tecrübem kariyer hedefime yönelik oldu ve müşteri odaklı satış çalışma konusunda kendimi geliştirme fırsatı buldum. İkinci iş tecrübem de tüm bilgi birikim ile hedeflerimi gerçekleştirdim ve hedeflerimi beklenenin %10 üzerinde kapattım. Firmamdan memnun olduğum halde şirketinize başvuru yapma sebebim sektörde önemli bir konumda bulunmanız ve uzun süreli işlere imza atmanız. Yeni şeyler öğrenmeyi ve konfor alanımın dışına çıkmayı seviyorum. Son olarak tenis sporu ile ilgilenmeye başladım ve 1 yıldır aktif olarak oynuyorum. İşime de oldukça katkısı oldu, konsantrasyon sağlamamı ve yaratıcılığımı artırmamı sağladı. “ gibi bir paragraf oluşturarak kendinizden bahsedebilirsiniz.


Doğruluğu kanıtlanabilir örnekler vererek bir anlatım oluşturun. Ne kadar doğru bilgi aktarırsanız özgüveniniz o kadar yüksek olacaktır ve size dik bir oturuş imkanı tanıyacaktır. Aynı zamanda Enstitü tarafından alacağınız Mülakat Teknikleri kursu ile hem gelecek soruları önceden tahmin edebilir hem de yapacağınız mülakatlara her zaman hazır olmuş olursunuz.

Bir insanın kendini tanıması kolay değildir. Eksik yönlerini itiraf etmesi ve karşısındaki kişiye anlatması zor bir aşamadır. Ancak kendinizle ilgili aşağıdaki 4 soruya cevap verebilirseniz Mülakatta kendini tanıtma kısmı daha olumlu geçer.

  • Neyi bildiğiniz ve neyi bilmediğiniz. Eğitim ve iş tecrübelerinizin farkında olup, öğrendiklerinizi ve öğrenmek istediklerinizi ortaya koymalısınız.

  • Yapabildikleriniz ve yapamadıklarınız. Doğuştan sizinle gelen yeteneklerinizin yanına neler eklediniz ve bunları uygulamalı olarak kullanmaya başladınız.

  • İhtiyacınız olan şeyler ve hayatta olmak istediğiniz nokta neresi. Buna karar vererek yolunuzu çizmelisiniz.

  • Sizin için önemli olan değerlerinizi belirlemelisiniz.

Mülakatta Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Unsurlar

Tüm bunların yanı sıra mülakatta gitmeden önce sıkı hazırlanmalısınız. Mülakat saatinden önce orada olmanız çok önemli. Özellikle büyükşehirlerde ve trafik sıkışıklığının yaşandığı yerlerde ikamet edenler gitmeden önce mutlaka adres kontrolü yapmalı. Kendi aracı ya da taksi ile gitmeyecekse hangi toplu ulaşım aracı ile gideceğini belirlemelidir. Evet belki yeni bir kıyafet almanız mümkün değil, ancak temiz olması çok önemli. Hem kendi temizliğinize hem kıyafet ve ayakkabı temizliğinize dikkat etmelisiniz. Siyah ya da lacivert tonlarını tercih tonlarını tercih edebilirsiniz. Sektöre göre giyim tarzınızı organize edebilirsiniz.

Mülakat için davet edildiğiniz firmayı çok iyi araştırmalısınız. Web sitesini ve sosyal medya hesaplarını kontrol ediniz. Mülakatta konuşacak bir konu daha kazanmış olursunuz. İnsan kaynakları uzmanı mülakat kontrolünü elinize almanıza fırsat vermeyecektir ancak şirket hakkında bilgi sahibi olduğunuzu göstererek onu etkileyebilirsiniz. Kendinizden bahsederken, aşırı özgüven içerisinde olmayın.

Özgüvenli olmak iyidir ama fazlası kibirli gözükmenize yol açar. Özel hayatınıza fazla girmeyin, ağırlıklı olarak iş hayatınız ile ön planda olun. İşe alımcı şirket ile ilgili bilgileri aktarırken, başvuru yaptığınız pozisyon ile ilgili önceden hazırladığınız sorularınızı sormanız, işe ilgili ve istekli olduğunuzu gösterecektir. Ne olursa olsun, eski iş yerinizi ve yöneticinizi kötülemeyin. Mülakatınız ne kadar iyi geçerse geçsin, bu davranışınız sizinle ilgili olumsuz bir hava yaratır ve çok istediğiniz işi kaybedebilirsiniz.

Öğrenciler için kendini tanıtma örnekleri

Herhangi bir durumda kendinizi tanıtmak zor bir çaba olabilir. Okulun veya üniversitenin ilk gününde harika bir ilk izlenim bırakmaya çalışan bir öğrenciyseniz daha da zor olabilir. Kendinizi mükemmel bir şekilde tanıtmanın kilit noktası, hem özgün hem de ilginç bir dil kullanmaktır. Bu bölümde öğrenciler için etkili bir kendini tanıtma yazısı oluşturmaya yönelik bazı ipuçlarını ve püf noktalarını ele alacağız.

Hangi Bilgileri Dahil Etmelisiniz?

Kendinizi akranlarınıza (veya profesörlerinize!) tanıtırken, çok fazla ayrıntıya girmeden onlara kim olduğunuz hakkında yeterli bilgi vermeniz önemlidir. Sizi hatırlamalarını, ancak kendilerine verilen bilgilerin çokluğundan bunalmamalarını istersiniz. Bunu yapmanın iyi bir yolu 3 ana noktaya odaklanmaktır: adınız, nereden geldiğiniz ve boş zamanlarınızda ne yapmaktan hoşlandığınız.

Örneğin, dersin başında kendinizi tanıtırken şöyle bir şey söyleyebilirsiniz: "Herkese merhaba! Benim adım Beyza Keskin, Ankara'lıyım. Boş zamanlarımda basketbol oynamayı ve tarihle ilgili kitaplar okumayı seviyorum."

Bu, insanlara çok fazla ayrıntıya girmeden kim olduğunuz hakkında bir fikir verir.

Kişiselleştirin

En iyi kendini tanıtmalar her zaman kişiseldir - yani sadece nerede yaşadığınız veya hobilerinizin neler olduğu ile ilgili gerçekleri değil, bir birey olarak SİZİN kim olduğunuzu yansıtmalıdır. Sizi odadaki diğer insanlardan ayıran, kendinizle ilgili benzersiz bir şey düşünmeye çalışın - bu, ikiz bir kız kardeşe sahip olmak veya hafta sonları yerel konserler veren bir grubun parçası olmak gibi herhangi bir şey olabilir. Bu, insanların odadaki başka biriyle karıştırmak yerine gerçekten SİZİN kim olduğunuzu hatırlamalarını sağlamaya yardımcı olur!

Biraz Mizah Ekleyin

Mizah, tanıştırma söz konusu olduğunda harika bir araç olabilir - duruma uygun olduğu sürece! Tanıtımınıza biraz mizah katmak, odadaki diğer insanlarla aranızdaki engelleri yıkmaya yardımcı olabilir ve daha sonra kim olduğunuzu hatırlama olasılıklarını artırabilir. Örneğin, dersin başında kendinizi tanıtmak istiyorsanız, "Buraya geçen hafta taşındım... Şimdiye kadar kimsenin köpekbalıkları tarafından yenildiğini görmedim, sanırım başardım!" gibi komik bir anekdot eklemeyi deneyin. Bu, havayı hafifletmeye yardımcı olurken, insanlara bir birey olarak SİZİN kim olduğunuz hakkında bir fikir verir!

Kendinizi tanıtmak zor olabilir ancak bu ipuçları sayesinde öğrenciler için etkili bir kendini tanıtma metni hazırlamak stresli olmak zorunda değil! 3 ana noktaya odaklanın - adınız, nereden geldiğiniz ve boş zamanlarınızda ne yapmaktan hoşlandığınız - bazı kişisel detaylar ekleyin ve duruma uygunsa mizahı unutmayın! Elinizdeki bu ipuçlarıyla ilerleyin ve kendinize güvenerek kalıcı izlenimler bırakın!

Mesleki Edinimler, Son iş yerinizden başlayarak mesleki edinimlerinizi anlatın Kendi yaptığınız işlere odaklanarak, gereksiz ayrıntı vermeden anlatmalısınız, X firmasında 5 yıl boyunca satış departmanında çalıştım ve bu süre zarfında, Akademik Başarılar, Akademik kariyerinizin, iş hayatına olan etkilerinden bahsetmeli veya düzenlediğiniz bir etkinlik, konferans var ise bunlara odaklanmalısınız, Yüksek lisansımı iş yönetimi üzerine yaparak, iş dünyasına olan bakış açımı genişlettim ve, Yetenekler, Herkesin bir yeteneği vardır, önemli olan kendinizi övmeden ve abartmadan bunu karşı tarafa iletmek, İyi bir problem çözücüyüm ve hızlı bir öğrenme yeteneğim var, Mesleki Hedefler, Gelecekle ilgili hayallerden ziyade mesleğinizde gelmek istediğiniz yeri anlatmalısınız, Gelecek 5 yıl içinde X pozisyonda olmayı ve Y yeteneklerimi daha da geliştirmeyi hedefliyorum, Şirkete Katabilecekler, Pozisyonun sizin için artıları olabilir ancak bunlardan bahsederseniz sadece makam için orada olduğunuz izlenimi verebilirsiniz, Şirketinize, solid problem çözme yeteneklerim ve analitik düşünme becerimle katkıda bulunacağımı düşünüyorum, Kişisel Bilgiler, Bireysel yetenekleriniz ve karakteristik özellikleriniz hakkında kısa ve öz bilgiler verin, Sorunları çözme ve kritik durumları yönetme konusunda yetenekliyim, İşi Alma Sebepleri, Neden bu işten hoşlandığınız ve başvurduğunuz bu pozisyon için neden uygun olduğunuzu açıkça belirtin, Veri analizi konusunda tutkulu biriyim ve sizin şirketinizde bu yeteneğimi en iyi şekilde kullanabileceğime inanıyorum, Önceki İş Deneyimleri, Önceki işlerinizde ne tür görevlerde bulunduğunuz, nasıl bir başarı elde ettiğiniz hakkında açıklama yapın, Önceki işimde müşteri hizmetleri departmanında çalıştım ve müşteri memnuniyet oranını %20 artırmayı başardım, Eğitim Bilgileri, Özellikle işinize yarayacak olan eğitim bilgilerinizi paylaşın, Yüksek lisans derecemi veri analizi üzerine yaparak bu alanda kendimi geliştirdim, Kişisel İlgi Alanları, Hobileriniz, kişisel ilgi alanlarınız hakkında bilgi vererek insan kaynakları uzmanına daha geniş bir perspektif sunabilirsiniz, Kuantum fiziği ve kozmolojiye ilgi duyarım ve bu konularda sürekli olarak bilgi edinmeye çalışırım
kendini tanıtma örnekleri mülakat iş görüşmesi başarı yetkinlik hedef özgüven mülakat örnekleri mülakat teknikleri Mülakatta Kendini Tanıtma Örnekleri
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gözlüklü ve mavi gömlekli bir kadın, beyaz metinli siyah bir arka plana karşı belden yukarısı görülüyor. Kadının gözleri kapalı ve gömleğinin üzerinde siyah beyaz bir logo var. Ağzı hafifçe açık ve yakın çekimde boynu görünüyor. Arka plan hafif bulanıktır ve bir kedinin bulanık görüntüsü görülebilmektedir. Kadının ağzının yakın çekiminde dudakları ve çenesi görülüyor.
Mülakat Teknikleri

Mülakat Nedir? Teknikleri Nelerdir?

16 Ocak 2020
Kulaklık takmış bir adam, ekranı aydınlatılmış bir dizüstü bilgisayarın önünde oturuyor. Dikkati yoğun ve kendisine sunulan bilgileri dikkatle inceliyor gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarın klavyesi ekranın altında görülebiliyor. Dizüstü bilgisayarın sağında, masanın karanlık yüzeyine karşı kabuğu parlak sarı bir elma var. Solda mavi bir fincan, yüzeyi hafifçe bulanık. Arka plandaki duvarda nokta ve çizgilerden oluşan siyah beyaz bir ağacın yanı sıra siyah zemin üzerine beyaz metinli bir logo var. Uzakta bir televizyon var, görüntüsü hafifçe odak dışı. Adamın kulaklığı siyah ve kulaklarının etrafına sarılmış.
Video Mülakat

Online Mülakat Nasıl Yapılır?

06 Şubat 2020
Koyu renk takım elbise giyen bir kadın, ellerini kaldırmış ve avuç içleri dışa bakacak şekilde bir masada oturuyor. Önündeki masanın üzerinde duran dizüstü bilgisayarına doğru bakıyor gibi görünüyor. Sağında, masanın üzerinde bir kitap ve tabak görülüyor ve görüntünün sağ alt köşesinde bulanık bir yüz resmi görülüyor. Kadının saçları koyu kahverengi ve gözleri yoğun kahverengi. Yüz ifadesi ciddi ve odaklanmış. Dizüstü bilgisayarının ekranında bir şeyler yazıyor gibi görünüyor, yazarken elleriyle bir şeyler işaret ediyor.
Video Mülakat

İngilizce Video Mülakat Soruları

20 Aralık 2019
Beyaz gömlekli bir kadın kameraya gülümsüyor. Yüzünde parlak ve mutlu bir ifade var. Doğrudan objektife bakarken gözleri parıldıyor. Beyaz gömleğinin altına açık mavi bir elbise giymiştir ve saçları açık bırakılmış ve yüzünü çerçevelemektedir. Arkasında, kelimelerin yakın çekimini gösteren bir bilgisayar ekranı var. Yan tarafında ise çeşitli simgeler gösteren bir cep telefonunun ekran görüntüsü var. Arka plan bulanık ve odak dışı. Genel görüntü sıcak ve davetkârdır ve kadının varlığı neşe ve memnuniyet hissi yaratır.
Mülakat Soruları

Akademik Mülakat Soruları

28 Ocak 2022