AnasayfaBlogKişisel Gelişim Kitabı Neden Okunmalı?
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kitabı Neden Okunmalı?

01 Eylül 2021
Bir kişi masada oturmuş, kitap okuyor ve sağ elinde bir fincan kahve tutuyor. Fincan beyazdır, bir kulpu ve üst kısmında küçük bir açıklığı vardır. Kişinin üzerinde mavi bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve gözleri kitaba odaklanmıştır. Arka planda, masanın üzerinde beyaz bir şeyle dolu bir kase görülüyor. Kişi kitabına derinlemesine dalmış, yanında sıcak bir fincan kahve ile anın tadını çıkarıyor.
Kitap AdıYazarKitabın Amacı
IKIGAIFrancess Miralles ve Hector GarciaYaşam amacını belirlemeye yardımcı olma
Düşünce Gücüyle TedaviLouise HayBilinçaltındaki yetersizlik ve başarısızlık düşüncelerini ele alma
21 Günde NLPHarry Alder ve Beryl HeatherBilincin ve bilinçaltının daha etkili programlanmasına yardımcı olma
İrade TerbiyesiJules Payotİradenin güçlendirilmesine yardımcı olma
Büyük Mor İnekSeth GodinYaratıcılık ve farkındalığı arttırmayı hedefleme
Zorluklara Karşı Kendini AteşleCengiz ErşahinZorluklar ve korkularla baş edebilme yeteneklerini geliştirme
Ruhsal ZekaDanah Zohar ve Ian MarshallRuhu güçlendirecek ve aydınlanmayı sağlayacak bilgiler sunma
Sonsuz HafızaKevin HorsleyHafıza yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olma
Güçlü Olmanın 18 KuralıPaulo CoelhoKişisel gücü arttırmak ve yaşamda başarıya giden yolu aydınlatma
Durun ve YaşayınSusan JeffersYaşamlarında yapıcı değişiklikler yapmak isteyenler için rehber olma

bu yazıda sizlerle beraber keyifli bir yolculuğa çıkacağız. bu yolculukta hangi kitabı hayatın neresinde ne zaman nasıl kullanabileceğinizi hikayeleştirerek sizinle paylaştım. i̇lk durağımız japonların uzun yaşam ve mutluluk sırrı ikigai ve son durağımız dünyanın en başarılı beş yüz insanının başarı sırları. i̇kimiz iyi bir yol arkadaşı olabiliriz. i̇yi bir yol arkadaşı olursan da etkili kişisel gelişim kitabı tavsiyeleri alırsın. i̇stediğin kişiye kişisel gelişim yazıları arasında yer almakta bu benzersiz yazı sayesinde dönüşebilirsin. 

Kişisel Gelişim Kitabı ile Kontrolü Ele Almak

Japonlar herkesin hayatta bir IKIGAI’si olması gerektiğine inanır. IKIGAI Japonların mutluluk ve uzun yaşam sırrıdır. Peki, IKIGAI nedir? IKIGAI’nin anlamı yaşam amacıdır. Yaşamın anlamlı bir hale gelebilmesi için bizim de bir IKIGAI’mizin olması gerekir.  Peki, kendimize uygun bir IKIGAI’yi nasıl belirleyebiliriz?  Tam bunu düşünürken Francess Miralles ve Hector Garcia’nın IKIGAI kişisel gelişim kitabı yardımımıza koşuyor. 

Francess Miralles ve Hector Garcia’nın yardımlarıyla kendimize uygun bir yaşam amacı belirledik. Yaşam amacımız da diyelim ki fakirlere yardım edebilmek için zengin olmak ve en iyi kişisel gelişim kitabı yazarı olmak. Çok güzel bir yaşam amacı belirledik derken karşımıza bazı engeller çıktı. Bu engellerde bizim geçmişten gelen kötü alışkanlıklarımız.  Örneğin ben her işimi erteliyorum ve bu alışkanlığımdan da bir türlü kurtulamıyorum. Gereğinden fazlada uyku uyuyorum.

Düşünce Gücüyle Tedavi

Biliyorum ki düşünceler duyguları, duygular da davranışları oluşturur. Peki, benim erteleme davranışımın altında yatan düşünce nedir? Sorusuna cevap ararken bir an aklıma Louise Hay’in milyonlarca satılmakta olan hastalıkların psikolojik sebeplerini anlatan ‘’ Düşünce Gücüyle Tedavi’’ adlı kişisel gelişim kitabı aklıma geliyor. En iyi kişisel gelim kitapları arasında yer alan bu kitabı açıp okuyorum. Bir de ne göreyim benim bilinçaltıma yetersiz, başarısız bir insan olduğum düşüncesi yerleşmiş.

Kişisel gelişim kitapları arasında olan bu kitap kötü alışkanlıklardan kurtulabilmem için bana güzel tavsiyeler veriyor. Bu seferde şu soru kafama takılıyor.  Peki, bilinçaltımı daha etkili nasıl programlayarak istediğim davranışları sergileyebilirim? Tam bu sırada bir an kendimi Enstitü kişisel gelişim eğitimleri sayfasına bakarken görüyorum. Karşıma harika yorumlara ve harika bir içeriğe sahip NLP Teknikleri Eğitimi çıkıyor. Eğitime artı olarak da en iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer almış. NLP alanında çok yetkin Harry Alder ve Beryl Heather’in ‘’21 Günde NLP’’ kitabı ile karşılaşıyorum. 

Enstitü’den NLP teknikleri eğitimini aldıktan ve 21Günde NLP kişisel gelişim kitabı okumayı bitirdikten sonra bilincime ve bilinçaltıma hükmetmeyi öğrenerek hayatımda mucizevi değişimler yaşıyorum. Bu sefer iradem bu değişimler için yeterli güçte olmadığından dolayı bana ciddi sıkıntılar yaşatmaya başlıyor. İrade zayıflığımın bana sıkıntı olmasından kurtulmak için irademi güçlendirmem gerektiğini fark ediyorum.  Cemil Meriç’in disiplin içinde çalışmayı öğrendim dediği Jules Payot’un ‘’İrade Terbiyesi’’ kitabını fark ediyorum. 

Kişisel Gelişim Kitabı Okuyarak Farkındalığı Arttırma 

İrade Terbiyesi kitabının tavsiyelerine uyarak irademi arttırdıktan başka neler yapabilirim diye düşündükten ve kişisel gelişim sözleri araştırdıktan sonra biraz yaratıcılığımı ve farkındalığımı arttırmak için çok fazla bir şey yapmadığımı fark ediyorum. Tam bu sırada yardımıma iş dünyasının en yaratıcı, en cesur 33 iş adamının Seth Godin’in yönlendirmesiyle oluşturduğu Büyük Mor İnek adlı kişisel gelişim kitabı tesadüfen kütüphanenin rafında karşıma çıkıyor. 

En iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer alan büyük Mor İnek kitabını okuyarak farkındalığımı arttırıyorum. Kendi kendime düşünmeye başlıyor ve kendime soruyorum. Ben buraya kadar ilerlememe rağmen acaba beni içine hapsetmiş olan korkularım var mı? Hayattaki zorlukların beni yıldırdığı noktalar var mı? Peki, bu konuda bana yardımcı olacak zorluklara karşı kendimi ateşlememi hangi kişisel gelişim kitaplarıyla sağlayabilirim diye düşündüm. İçimden bir ses Cengiz Erşahin’in ‘’ Zorluklara Karşı Kendini Ateşle’’ kitabının bu iş için yerinde bir tercih olduğunu söyledi.  

Ruh Güçlendirici En İyi Kişisel Gelişim Kitapları 

Zorluklara Karşı Kendini Ateşle kişisel gelişim kitabı okumamdan sonra artık kendimi daha cesur hissetmeye başladım. Artık ruhumu daha fazla güçlendirmemin önemli bir ihtiyaç olduğunu daha iyi anladım.  Aklıma meşhur program sunucusu İlkbal Gülpınar’ın hayatımı değiştirdi diye bahsettiği x kişisel gelişim kitabı geliyor. Vay be diyorum ne kitapmış İkbal Gülpınar’ın bile hayatını değiştirmiş. Bu kitap hiç sıradan bir kitap değil hatta ruhsal zeka alanında yazılmış en iyi kişisel gelişim kitapları arasında yerini alıyor.  Ruhsal olarak bizlerin aydınlanmasını sağlayacak motivasyon kitapları arasında da yerini alan bu kitap Muhammed Bozdağ’ın Ruhsal Zeka kitabıdır. 

Ruhsal güçlenmeyle ilgili kişisel gelişim kitapları diğer bir ifadeyle kişisel gelişim yazıları veyahut motivasyon kitapları aslında çok uzağımızda değil.  Bu sebepten bu alanla ilgili yabancı yazarlardan en iyi kişisel gelişim kitapları tavsiyelerini vermeyeceğim. Bizim toplumsal bir değerimiz olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin insan benliğini ve insan ruhunu çok güzel anlattığı bir kitabı var. Bu kitap aslında bir çoğumuzun adını çok iyi duyduğu bir kitap. Genelde de sadece dini bir kitap gözüyle bakılan ruhsal gelişeme dolayısıyla kişisel gelişeme olan etkisi biraz göz ardı edilen bir kitap. Sizlere bahsetmiş olduğum bu kitap Mevlana Celaledin Rumi’nin Mesnevi’sidir. 

Kişisel Gelişim Kitabı Sayesinde İnsanları Etkileyebilmek 

Mesnevi kitabı sayesinde ruhsal olarak bir aydınlanma ve ruhsal bir güçlenme yaşamaya başladım. Artık hayat amacıma ulaşabilmek için insanları çok iyi bir şekilde tanımam gerektiğinin önemini daha iyi anlıyorum. Bunun üzerine kişisel gelişim yazılar ve kişisel gelişim kitapları okudum.  Özellikle bir tanesindeki şu cümle dikkatimi cezbetti ‘’ İnsanları çok iyi tanıyabilirsek hiç kimse bizi incitemez ve üzemez’’. İlk başta bana da biraz garip gelmişti.

Bu söz üzerine düşündükten sonra şunu fark ettim. Karşımdaki insanı gerçekten tanıyıp onun değerlerine uygun davranışlar sergilersem zarar görmezdim.  Acaba bizim yaşadığımız sıkıntıların sebebi insanlara nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyor olmamız olabilir mi? Bu soruya en açıklayıcı ve mantıklı cevabı Alfread Adler’in ‘’İnsan Tanıma Sanatı’ kişisel gelişim kitabı veriyor. 

İnsanları iyi bir şekilde tanımayı en iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer alan İnsan Tanıma Sanatı kitabından öğrenirken insanlar üzerindeki oluşturduğum algıyı kontrol edebilmemin önemini motivasyon kitapları vasıtasıyla da fark ediyorum. Bu konuda ne yapmam gerektiğini bulmaya çalıştım. İlk etapta aklıma Enstitü’nün  Algı ve İmaj Eğitimi geldi. Sonrasında online eğitim almaya başladım algı ve imaj üzerine çok faydalı bilgilere rastladım. Sonraki etapta algı konusunda yazılmış en iyi kişisel gelişim kitapları arasında bulunan Ali Saydam’ın yazmış olduğu ‘’Algılama Yönetimi’’ kitabını okumaya karar verdim. 

Zengin Olma Hayallerime Hangi Kişisel Gelişim Kitabı Sayesinde Ulaşabilirim?

Algılama yönetimi kitabını okuyarak insanların bana karşı olan algısını değiştirmeyi öğrendim. Bu sayede hayat amacım olarak benimsediğim fakir insanlara yardımcı olabilmek için zengin olma hayat amacıma ulaşabilirdim. Buraya kadar her şey güzel gitti. Peki zengin olmamı sağlayacak zihin yapısına nasıl kavuşabilirim? Şimdiye kadar her zaman çözümü kolayca olmasa da kişisel gelişim kitapları okuyarak ve uğraşlar vererek bulabilmeme rağmen bu sorumun cevabını bulabilmem uzun zamanımı aldı. 

Dijital Pazarlama Eğitimi eğitmeni Sedat Ateş’in bir kişisel gelişim kitabı tavsiyesine kulak verdim. Bu kitap Dünyada en başarılı beş yüz insanın başarı sırlarına yer verilen kitaptı. Bu kitapta bizzat Henry Ford ve Albert Einstein dahi hayattaki başarı sırlarını paylaşmış. Merakla beklediğiniz bu kitap en iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer alan Napolyon Hill’in Düşün ve Zengin Ol kitabının bizzat kendisidir.

IKIGAI, Francess Miralles ve Hector Garcia, Yaşam amacını belirlemeye yardımcı olma, Düşünce Gücüyle Tedavi, Louise Hay, Bilinçaltındaki yetersizlik ve başarısızlık düşüncelerini ele alma, 21 Günde NLP, Harry Alder ve Beryl Heather, Bilincin ve bilinçaltının daha etkili programlanmasına yardımcı olma, İrade Terbiyesi, Jules Payot, İradenin güçlendirilmesine yardımcı olma, Büyük Mor İnek, Seth Godin, Yaratıcılık ve farkındalığı arttırmayı hedefleme, Zorluklara Karşı Kendini Ateşle, Cengiz Erşahin, Zorluklar ve korkularla baş edebilme yeteneklerini geliştirme, Ruhsal Zeka, Danah Zohar ve Ian Marshall, Ruhu güçlendirecek ve aydınlanmayı sağlayacak bilgiler sunma, Sonsuz Hafıza, Kevin Horsley, Hafıza yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olma, Güçlü Olmanın 18 Kuralı, Paulo Coelho, Kişisel gücü arttırmak ve yaşamda başarıya giden yolu aydınlatma, Durun ve Yaşayın, Susan Jeffers, Yaşamlarında yapıcı değişiklikler yapmak isteyenler için rehber olma
en iyi kişisel gelişim kitapları kişisel gelişim kitabıkişisel gelişim kitapları kişisel gelişim yazıları motivasyon kitapları
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018